Negri Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Eiko to ok 5-6 letni dalmatyńczyk o bardzo oryginalnym umaszczeniu. Został porzucony na terenie Wrocławskiego schroniska. Wydawał się bardzo fajnym psem. Pojechał do Niemiec. Jednak tam z psa wyszedł diabeł :evil_lol: Pies mimo kastracji jest strasznym dominantem. Gdy coś mu sie nie podoba potrafi ugryźć. Do tego chronicznie nie znosi dzieci i obcych - gryzie bez ostrzeżenia. :roll: Pies miał 4 domki w Niemczech, pogryzł wielu ludzi :mad: 22 marca Eiko wraca do Wrocławia. Magda Ulv zgodziła się przyjąć go na DT. Kto poradzi sobie z takim psem jak nie Magda ;) Musimy znaleźć psu dom, który poradzi sobie z jego temperamentem. Czy ktoś może pomóc?? Quote
kamilka91 Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Łobuzie :mad: uspokój się, bo nikt cię nie zechce :roll: Quote
gosikf & dogs Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Cały czas będę trzymać kciuki. Mam takiego jednego u siebie przecież, identyczny charakter jak opisany wyżej żyje ze mną w jednym domu, tyle że bokser. Kto opłaca tymczas u ulv i ile na to kasy idzie? Quote
mgie Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Tak umaszczonego dalmatyńczyka jeszcze nie widziałam. Przepiękny! Quote
Negri Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 Piekny ale charakter diabelny :eviltong: Quote
:: FiGa :: Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Negri napisał(a):Piekny ale charakter diabelny :eviltong:Rybki albo akwarium :eviltong: Quote
Korenia Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Obawiam się, że jak 'Niemcy' go nie chcą, to 'Polak' tym bardziej nie zechce :shake: Quote
GoskaGoska Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 a behawiorysta - czy on byl jakos tresowany, albo moze Niemcy z tresura probowali? Quote
Negri Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 Pies przez cały czas jak tam był chodził do szkoły dla psów, behawiorysta też był lub miał być o to muszę dopytać. Bynajmniej starano się psa jakoś ułożyć, ale bezskutecznie :roll: Quote
GoskaGoska Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 :shake:KURCZE TO NIE WIEM , JAK PROBOWANO WSZYTSKIEGO TO NIE WIEM JUZ- MUSI KTOS OD CIEZKICH PRZYPADKOW SIE ZAJÁC - ABY MAGDA DALA RADE , ALE WIDZÉ ZE TO NIEZLY PRZYPADEK :mad: Quote
yewcia1 Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Magda bedzie musiała się komend niemieckich nauczyc:evil_lol: Quote
GoskaGoska Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 ladny i nie ulozony dalmatycznych szuka odwaznej osoby, ktora go wychowa Quote
Negri Posted March 12, 2009 Author Posted March 12, 2009 GoskaGoska napisał(a):ladny i nie ulozony dalmatycznych szuka odwaznej osoby, ktora go wychowa dokładnie tak:):):) Quote
:: FiGa :: Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 A co jeśli NIE uda się znaleźć nikogo, kto weźmie odpowiedzialność za tego diabeła? U Magdy też wiecznie mieszkać nie może... Quote
Kana Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 A co jak rzuci się na Magde? Co ja dalej bedzie gryzł ? Wieczność w schronisku? Chęci adopcji... lecz bez sensu bo agresywny? Quote
GoskaGoska Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 w schronisku rzucajacy sié pies na inne psy nie za bardzo bedzie :shake: Quote
gosikf & dogs Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Dobrze, że myślicie o jego przyszłości, ale na razie poczekajmy aż do Magdy przyjedzie. Myślę, że to nie będzie krótki pobyt(chyba, że faktycznie z czymś wyskoczy to go i Magda nie zechce)... Kto opłaca ten tymczas? W każdym razie miejmy nadzieję, że to właśnie Magda wpłynie na zachowanie psa. Poza tym można próbować u nas z behawiorystą. Trzeba go jakoś wyciągnąc z tego bagna, bo to jest pies nieadopcyjny... :( Quote
Negri Posted March 12, 2009 Author Posted March 12, 2009 Tymczas opłacają Niemcy, jeśli chodzi o psa to zobaczymy, u Magdy nie może zostać ani wiecznie ani długo. Zobaczymy jak Magda go oceni. On do swoich jest ok i do ułożenia. Czasem potrafi się postawić. Największy problem to agresja wobec obcych. Quote
Recommended Posts