Moli@ Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 2 godziny temu, WiosnaA napisał: W kwietniu psy były odrobaczane,zaszczepione na wściekliznę i wirusówki i wtedy u weta założone zostały obróżki p/ kleszczom długo działające,jednak p.Irenka nie pamięta ich nazwy.Widziałam te obróżki,jednak nie są mi znajome. Dla bezpieczeństwa (u nas sporo jest kleszczy) ,może jednak zapuścić jeszcze pipety? Chyba zakrop Moli,jeśli masz w domu,później pieniążki zwrócimy ...(swoje psy podwójnie zabezpieczam). OK, na noc zakropię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 4 godziny temu, WiosnaA napisał: Dziewczyny,które wiozły pieski,mówiły ,że rozstanie było bardzo trudne :( . . . P.Irenka przekazała rzeczy,które służyły pieskom, Biedna Pani Irenka. To straszne co teraz przeżywa. Może da się posyłać Jej od czasu do czasu zdjęcia Promyczka i Bartusia. 4 godziny temu, WiosnaA napisał: . . ..Trzeba będzie chyba kupić po trochę kilka rodzai dla seniorów mikro i zobaczyć,która im lepiej podejdzie. A może po prostu kupić karmę, jaką jedli u P. Irenki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moli@ Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 42 minuty temu, elik napisał: Biedna Pani Irenka. To straszne co teraz przeżywa. Może da się posyłać Jej od czasu do czasu zdjęcia Promyczka i Bartusia. A może po prostu kupić karmę, jaką jedli u P. Irenki? Przyjechała karma od P.Ireny..., myślę że tęsknią i dlatego nie bardzo chcą jeść..., wstrzymajmy się na chwilę z zakupem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozi Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 Matkojedyna, nie chcę nikogo urazić, naprawdę, ale czekać będę w napięciu, aż Promula nasz wróci do dawnej postaci. Mogą tęsknić, ale i nowe miejsce wybija z rytmu. A Promyk może - przeciwnie - wrócił, to chciałby to, co tu było. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moli@ Posted August 15, 2019 Share Posted August 15, 2019 Poranny spacerek :) Na kolację dostały karmę od P. Joli..., nie chciały jeść :( Mamy osiągnięcia..., panowie zdecydowali się zjeść śniadanie ,) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyśka) Posted August 15, 2019 Author Share Posted August 15, 2019 Może powoli schodzi tęsknota... Trzymam kciuki, aby jak najszybciej poczuli się jak u siebie i zaczęli jeść. Chociaż... bez przesady, kuracja odchudzająca się przyda:) rozi, ja też czekam aż futerko Promysia odrośnie. Wolę go w ofutrzonej wersji:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted August 15, 2019 Share Posted August 15, 2019 Dnia 14.08.2019 o 19:21, Moli@ napisał: wstrzymajmy się na chwilę z zakupem. Dobra decyzja. Myślę, że Pani Irenka zadbała o taką karmę, która smakowała chłopakom. Rozstanie z ukochaną Panią, podróż, nowe otoczenie, to wszystko muszą sobie poukładać i wróci apetyt. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nadziejka Posted August 16, 2019 Share Posted August 16, 2019 Cudne matuszeczki cudne jak dobrze ze sa u Molia z cal;ego serca przytulam lapenki i Pania Irenke samo zycie samo zycie czasem ogrom cierpienia na kazdem kroku 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moli@ Posted August 16, 2019 Share Posted August 16, 2019 Polubiły wspólne spacery :) Ciasto, czekolada, kanapeczki, obiadek to jest pyszne a nie psie jedzonko :( ale... trochę żółtego sera wymieszanego z karmą i miski na błysk wyczyszczone ,) ,) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moli@ Posted August 17, 2019 Share Posted August 17, 2019 Śniadanie zjadły migiem w towarzystwie Roxi i Gucia...,) Promyczek lubi ryby..., suchą karmę dla seniorów z dodatkiem saszetki z dorszem zjadł z apetytem a dysząca za plecami konkurencja działała mobilizująco ,). Ma ząbki to używa, nie ma problemów z gryzieniem. Bartusiowi utrudnia jedzenie wystający / leżący kieł - miał połamaną żuchwę. Przy okazji skonsultuję z wetem - czy nie usunąć kła. Na zębach ma kamień a z pysia brzydko pachnie, coś z tym trzeba zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nadziejka Posted August 18, 2019 Share Posted August 18, 2019 Promyczkowi i Bartusiowi sercem Calem Nadziejkowo-zapraszamy do 28 sierpnia! Zapraszam serduchem na maly kramik i lece do pracunki pozdrawiam lapenki wszystkie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moli@ Posted August 18, 2019 Share Posted August 18, 2019 Przedpołudniowy spacerek :) Jedzą, piją ..., kupki ładniejsze - dupcie czyste ,) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moli@ Posted August 18, 2019 Share Posted August 18, 2019 Niewyraźnie..., wystający / leżący kieł. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozi Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Faktycznie ten kieł nieciekawie wygląda, a pod kamieniem nie wiadomo co się dzieje. Nadal trudno mi uwierzyć, że ten łysy pulpet to nasz piękny Promyk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moli@ Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Nie rozumiem dlaczego nie został usunięty :( Kieł nie spełnia swojej funkcji... jedynie utrudnia Bartusiowi jedzenie, picie :( Włos Promyczkowi odrośnie :) Dziś kupki u obu chłopaków ładne...kilkudniowa głodów wyszła im na zdrowie ,) Jedzą z apetytem..., podaję Sylimarol bo wątróbki były biedne 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anula Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 3 godziny temu, Moli@ napisał: Nie rozumiem dlaczego nie został usunięty :( Kieł nie spełnia swojej funkcji... jedynie utrudnia Bartusiowi jedzenie, picie :( Włos Promyczkowi odrośnie :) Dziś kupki u obu chłopaków ładne...kilkudniowa głodów wyszła im na zdrowie ,) Jedzą z apetytem..., podaję Sylimarol bo wątróbki były biedne Moja tymczasia miała zalecenie od weta aby usunąć wystający ząb bo nie mogła normalnie jeść.Biła zębem o miskę i prawdopodobnie bolał ten ząb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Na konto Promyczka wpłynęły poniższe kwoty: 200,00 zł - Skarpeta im. Talcott - 13.08. 200,00 zł - helli - 14.08. 50,00 zł - Zagrodowy pies polski deklaracja VIII – IX - 16.08. Bardzo serdecznie dziękujemy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Na konto Bartusia wpłynęły poniższe kwoty: 200,00 zł - Skarpeta im. Talcott - 13.08. 200,00 zł - helli - 14.08. 20,00 zł - siostra elficzkowej deklaracja VIII 50,00 zł - Zagrodowy pies polski deklaracja VIII – IX - 16.08. Bardzo serdecznie dziękujemy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Przepraszam, że tym razem informacje są z dużym opóźnieniem. Spowodowane jest to tym, iż miałam gości, którzy dopiero dzisiaj wyjechali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Tysiu psiak, który otrzymał wsparcie ze Skarpety im. Talcott powinien na I stronie wątku mieć o tym informację. Dla ułatwienia wkleiłam poniżej emblemat, który trzeba wkleić na I stronę tego wątku z informacją, że wsparcie otrzymały oba psiaki z tego wątku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moli@ Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Wieczorny spacer ;) Kieł Bartusia:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moli@ Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 23.08 (piątek) zabiorę Bartka do weta..., niech sprawdzą ząbki, obejrzą kieł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyśka) Posted August 20, 2019 Author Share Posted August 20, 2019 Ojej, niezbyt dobrze wygląda ten kieł. Mam nadzieję, że nie będzie przeciwwskazań do poprawienia komfortu Bartusia. Tak swoją drogą naprawdę jest śliczny. Czekam tylko na czas aż będzie można go ogłaszać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogusik Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 Dnia 19.08.2019 o 19:09, elik napisał: Tysiu psiak, który otrzymał wsparcie ze Skarpety im. Talcott powinien na I stronie wątku mieć o tym informację. Dla ułatwienia wkleiłam poniżej emblemat, który trzeba wkleić na I stronę tego wątku z informacją, że wsparcie otrzymały oba psiaki z tego wątku. Zgadza się,tak jest w regulaminie Skarpety,jak również potrzebne jest potwierdzenie przez skarbnika,że pieniążki psiaki otrzymały.Dopełnij tego Elu :) https://www.dogomania.com/forum/topic/73552-skarpeta-imtalcott-pomaga-psom-staruszkom/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyśka) Posted August 20, 2019 Author Share Posted August 20, 2019 Dnia 19.08.2019 o 19:09, elik napisał: Tysiu psiak, który otrzymał wsparcie ze Skarpety im. Talcott powinien na I stronie wątku mieć o tym informację. Dla ułatwienia wkleiłam poniżej emblemat, który trzeba wkleić na I stronę tego wątku z informacją, że wsparcie otrzymały oba psiaki z tego wątku. 8 minut temu, Bogusik napisał: Zgadza się,tak jest w regulaminie Skarpety,jak również potrzebne jest potwierdzenie przez skarbnika,że pieniążki psiaki otrzymały.Dopełnij tego Elu :) https://www.dogomania.com/forum/topic/73552-skarpeta-imtalcott-pomaga-psom-staruszkom/ Bardzo dziękuję za przypomnienie i pilnowanie :) Przyznaję, że moja ślepota robi swoje i przeoczyłam post elik (tak mocno skupiłam się na wieściach od Moli@) - zobaczyłam go dopiero po zacytowaniu przez Bogusik. Formalność z mojej strony już dopełniona :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts