UlaFeta Posted November 21, 2018 Posted November 21, 2018 8 godzin temu, Murka napisał: Może na razie wstrzymajmy się z nową karmą, bo wygląda na to, że Max przestał się drapać:) Póki co kupiłam nowe opakowanie Canivitonu, koszt 101,80 zł (niestety podrożało sporo i taniej nie udało mi się znaleźć): https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/306ecbc3e3d8c9b6 Kamień z serca:) Quote
UlaFeta Posted November 21, 2018 Posted November 21, 2018 Dnia 20.11.2018 o 08:26, konfirm31 napisał: Czy stać, to wie Alaskan :). W razie czego, będziemy ściubić. Dziewczyny, co myślicie o tej Eucanubie? Murko, czy Max się nadal drapie? To w razie godziny"W''poprosimy o zakup tej karmy:) Będziemy ściubić:) Quote
Alaskan malamutte Posted November 21, 2018 Posted November 21, 2018 Na konto Maxa wpłynęło 100zl od Bakusiowej - 30zl deklaracja za listopad + gratis 70 zł!!!. Serdecznie dziękujemy!!! Quote
Alaskan malamutte Posted November 21, 2018 Posted November 21, 2018 Dnia 19.11.2018 o 22:49, UlaFeta napisał: Stać nas na taka karme? Dnia 20.11.2018 o 08:26, konfirm31 napisał: Czy stać, to wie Alaskan :). Szczegółowe rozliczenie finansów Maxa jest na pierwszej stronie wątku. Wynika z niego, że stać nas na zakup karmy. Dzięki cudownym sponsorom, którzy nie opuszczają Maxa jesteśmy w stanie zapewnić mu to, co dla niego najważniejsze: bardzo dobrą opiekę u Murków, zakup leków i wlaściwej karmy. Z całego serca dziękuję w imieniu Maxa! Quote
Elf i Mango Posted November 22, 2018 Posted November 22, 2018 2.10 zrobiłam przelew dla Maksa za wrzesień , a 30. 10 za październik .Proszę sprawdzić czy pieniądze dotarły. Od początku wysyłam na to samo konto. Quote
Alaskan malamutte Posted November 22, 2018 Posted November 22, 2018 26 minut temu, Elf i Mango napisał: 2.10 zrobiłam przelew dla Maksa za wrzesień , a 30. 10 za październik .Proszę sprawdzić czy pieniądze dotarły. Od początku wysyłam na to samo konto. Już spawdzam. EDIT. Oczywiście, Twoje wpłaty są na koncie. Bardzo przepraszam za przeoczenie Bardzo dziękuję za zwrócenie uwagi, już uzupełniam w rozliczeniu. Quote
Murka Posted November 22, 2018 Posted November 22, 2018 Kończy się karma dla Maxa... on ma teraz chyba większy apetyt przez to, że jest zimniej. Poza tym musieliśmy trochę pożyczyć jego karmy dla Miłki, bo jej się skończyła i nie mieliśmy nic innego, żeby jej zaserwować przez te parę dni zanim nie dotarła jej karma. Mogę teraz Maxowi parę dni dawać Miłkowej karmy, ale nie wiem czy to wyjdzie mu na dobre... Quote
Alaskan malamutte Posted November 22, 2018 Posted November 22, 2018 8 minut temu, Murka napisał: Kończy się karma dla Maxa... on ma teraz chyba większy apetyt przez to, że jest zimniej. Poza tym musieliśmy trochę pożyczyć jego karmy dla Miłki, bo jej się skończyła i nie mieliśmy nic innego, żeby jej zaserwować przez te parę dni zanim nie dotarła jej karma. Mogę teraz Maxowi parę dni dawać Miłkowej karmy, ale nie wiem czy to wyjdzie mu na dobre... Mueczko, zamówić tą samą co zwykle?? Quote
konfirm31 Posted November 22, 2018 Posted November 22, 2018 Ja nie Mureczka ;), ale jak Max się nadal nie drapie, to może tę samą, ale tylko jeden worek, chociaż to będzie trochę drożej. Quote
Murka Posted November 22, 2018 Posted November 22, 2018 36 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Mueczko, zamówić tą samą co zwykle?? Myślę, że tak. Na razie jest ok, więc nie ma co zmieniać. Quote
Alaskan malamutte Posted November 22, 2018 Posted November 22, 2018 1 godzinę temu, Alaskan malamutte napisał: Mogę teraz Maxowi parę dni dawać Miłkowej karmy, ale nie wiem czy to wyjdzie mu na dobre... Jeżeli to jest inna karma, to prosimy, nie podawaj mu. 55 minut temu, konfirm31 napisał: Ja nie Mureczka ;), ale jak Max się nadal nie drapie, to może tę samą, ale tylko jeden worek, chociaż to będzie trochę drożej. Dobrze, zamawiam jeden worek. Pewnie dojdzie dopiero w poniedziałek..... Quote
Alaskan malamutte Posted November 23, 2018 Posted November 23, 2018 Karma zamówiona, zapłacona; 146zł worek 12 kg. Dzwoniłam do sklepu, powinna dojść w poniedziałek. Mureczko, potwierdź jak karma dotrze. Quote
Alaskan malamutte Posted November 23, 2018 Posted November 23, 2018 Na konto Maxa wpłynęło 30zl od helli. serdecznie dziękujemy! Quote
konfirm31 Posted November 23, 2018 Posted November 23, 2018 Super! Dzięki, Alaskan za szybką akcję :) Quote
Murka Posted November 27, 2018 Posted November 27, 2018 Karma dzisiaj dotarła. Max niestety się znów trochę drapie. Dodatkowo na grzbiecie momentami ma okropny łupież, wielkie płaty się odrywają... w ogóle jego skóra i sierść nie wygląda tak jak powinna, zwłaszcza po tak dobrej karmie:( musi gdzieś tkwić problem... Nie pamiętam czy on miał badaną tarczycę, hormony... coś mi się obija, że coś miał już badane, ale sprawdzę w jego dokumentacji. Miałam parę dni temu tel. w sprawie Maxa, ale pan się już nie odezwał więcej. Tak czułam, bo w trakcie rozmowy przyznał, że się zastanawia nad dorosłym psem, ale raczej woli psa od szczeniaka (to po jakiego zawraca gitarę??). Quote
konfirm31 Posted November 28, 2018 Posted November 28, 2018 :( Pewnie ma lekką niedoczynność tarczycy, jak wiele starszych psów, szczególnie kastrowanych. Ale zawsze warto to sprawdzić. No i dobrze, że kupiono tylko jeden worek karmy, bo i ją chyba warto zmienić. Quote
Murka Posted November 30, 2018 Posted November 30, 2018 Max miał dokładnie rok temu robioną analizę krwi i poziom T4. Rozmawiałam z wetem i powiedział, że warto by mu było powtórzyć, bo po takim czasie mogło się wiele zmienić. Zwłaszcza, że objawy skórne, które występują u Maxa, są typowe dla problemów hormonalnych. Radzi też zmienić karmę. Poleca z Hill's z/d Addvena. Zastanawiam się też czy jemu nie trzeba też kupić hypalergicznych puszek do podawania leków. Bo ja mu daję Caniviton i Sylimarol w odrobinie pasztetu lub puszki (np. Animonda) - są to niewielkie ilości, ale podawane regularnie i jeśli jest faktycznie alergikiem to może to być powodem jego problemów? Z drugiej strony chyba ze 3 miesiące było spokoju z jego problemami skórnymi, a leki dostawał tak samo, więc nie wiem... Teraz niestety musiałam włączyć steryd, bo zaczął się wygryzać na boku do krwi:( Quote
jola&tina Posted November 30, 2018 Posted November 30, 2018 U Maxa na wiosnę ( maj?) wykryty został gronkowiec złocisty. Dostał antybiotyk, była poprawa. Czy nie należy powtórzyć badania? Tutaj wyczytałam, że jednorazowa kuracja czasem nie wystarcza. A zmiany skórne przy gronkowcu, to takie właśnie jak u Maxa.Co wet na to? Quote
konfirm31 Posted December 1, 2018 Posted December 1, 2018 Mnie się wydaje, że u Maxa, to raczej alergia, a ten ew. gronkowiec, to niepożądany "dodatek", wynikający z braku mechanizmów obrony immunologiczej skóry wskutek atopii. No i sterydy i antybiotyki, raczej nie powinny być jednocześnie podawane. Jak wet sugeruje atopię, to bym się póki co, tego trzymała. Tyle, że karma Hill's jest strasznie droga. Worek 10kg, to 249.80 zł.. Nie wiem, czy damy radę kupować dwa worki miesięcznie (500zł), no i jeszcze puszki dietetyczne Hill's do podawania leków 109,80zł za 12puszek po 370g Może korzystając z osłony sterydów, zacząć podawać mu Eucanuba dermatosis veterinary diets, która za worek 12kg, kosztuje 149, 90,czyli dwa razy taniej? I teraz kupić 2 takie worki, żeby podawać i w trakcie i po leczeniu steryd em i obserwować. I jak będzie OK (oby), to zostać przy tej karmie. Oczywiście, kupić puszki Hills do podawania leków, żeby wyeliminować pasztet? Co Cioteczki o tym sądzicie? 1 Quote
UlaFeta Posted December 1, 2018 Posted December 1, 2018 Czy sterydy nie zrujnują mu wątroby? Można by było hormony tarczycy zrobić.Moja Fetka miała robione co pol roku. Quote
Alaskan malamutte Posted December 1, 2018 Posted December 1, 2018 Troszkę taniej znalazłam...zawsz to parę złoty.. https://zooart.com.pl/product-pol-6992-EUKANUBA-Dermatosis-FP-12kg-uniw.html?gclid=Cj0KCQiA_4jgBRDhARIsADezXcgjWmjA4AO-vN-Rl_9Ky7imb_jDKZSX2ivcYbvEgtS_qvjIyfeoKZ8aAl_jEALw_wcB Quote
konfirm31 Posted December 1, 2018 Posted December 1, 2018 2 godziny temu, UlaFeta napisał: Czy sterydy nie zrujnują mu wątroby? Można by było hormony tarczycy zrobić.Moja Fetka miała robione co pol roku. Zrozumiałam, że hormony tarczycy, będzie miał zrobione, zgodnie z sugestią weta. Max cały czas dostaje lek (Sylimarol?) na wątrobę, a pewnie bez krótkotrwałe podawania sterydu, tego wygryzania, nie da się opanować :(. 1 godzinę temu, Alaskan malamutte napisał: Troszkę taniej znalazłam...zawsz to parę złoty.. https://zooart.com.pl/product-pol-6992-EUKANUBA-Dermatosis-FP-12kg-uniw.html?gclid=Cj0KCQiA_4jgBRDhARIsADezXcgjWmjA4AO-vN-Rl_9Ky7imb_jDKZSX2ivcYbvEgtS_qvjIyfeoKZ8aAl_jEALw_wcB Super! A czy tam są i te puszki Hills i w jakiej cenie? No, bo i ten pasztet do podawania leków, lepiej mu zlikwidować. Te 12 puszek, chociaż małe, powinno chyba na jakieś 2miesiące mu starczyć, jako omasta do leków? Quote
Alaskan malamutte Posted December 1, 2018 Posted December 1, 2018 41 minut temu, konfirm31 napisał: A czy tam są i te puszki Hills i w jakiej cenie? O te puszki chodzi? https://zooart.com.pl/product-pol-6995-EUKANUBA-Dermatosis-FP-400g-puszka.html?rec=101801103 Quote
konfirm31 Posted December 1, 2018 Posted December 1, 2018 13 minut temu, Alaskan malamutte napisał: O te puszki chodzi? https://zooart.com.pl/product-pol-6995-EUKANUBA-Dermatosis-FP-400g-puszka.html?rec=101801103 Ja myślałam o tych Rzuć okiem na to! #zooplus https://www.zooplus.pl/-1068760/shop/psy/karma_dla_psa_mokra/prescription_diet_pies/466309 bo lek. wet. sugerował karmę leczniczą Hills, ale cena suchej karmy mnie wystraszyła, a mokra jako omasta do leku, jest do przyjęcia. Dlatego pomyślałam, że może z suchą zaczą" od Eucanuba, ż może się sprawdzi. Quote
Recommended Posts