pitusia Posted January 20, 2017 Posted January 20, 2017 4 minuty temu, elficzkowa napisał: Cudo:) Quote
Tyśka) Posted January 20, 2017 Author Posted January 20, 2017 Oj Mambusia, Mambusia... Sunia ma 715 wyświetleń na olxie i prawie 20 odsłon nr telefonu. Niestety, nikt jeszcze nie dzwonił :( A telefon ciągle noszę przy sobie, co się mi nie zdarza (bo ja z tych, którzy by przeżyli bez telefonu). Ogłoszenie na Warszawę już ma, p. Iwona obiecała je wyróżnić. Znajoma z kolei zaproponowała, że zrobi ogłoszenia na Rzeszów. Musi się udać! Quote
Poker Posted January 20, 2017 Posted January 20, 2017 Czy mam w takim razie podesłać pani Mambusię? Foksia jest za energiczna, potrzebuje młodszych ludzi. Quote
elficzkowa Posted January 20, 2017 Posted January 20, 2017 1 minutę temu, Poker napisał: Czy mam w takim razie podesłać pani Mambusię? Foksia jest za energiczna, potrzebuje młodszych ludzi. Byłoby super gdyby Mambusia spodobała się pani ! Quote
Tyśka) Posted January 20, 2017 Author Posted January 20, 2017 13 minut temu, Poker napisał: Czy mam w takim razie podesłać pani Mambusię? Bardzo poproszę! :) Dziękuję, że pomyślałaś o Mambusi! Wg mnie byłby to cudowny domek dla maleńkiej! Quote
Poker Posted January 20, 2017 Posted January 20, 2017 Pani zadzwoniła do mnie jak się wczoraj umawiałyśmy i powiedziała ,że ma potwierdzenie ze schronu w Zabrzu o adopcji pieska, o którego starała się z 2 tygodnie temu. Ponieważ nie było odzewu z tamtej strony , zaczęła szukać innego kandydata i tak trafiła na mnie. Dziś dla pewności zadzwoniła i powiedziano ,że czekają na zaszczepienie psa ( co jest dla mnie dziwne) i w przyszłym tygodniu powinien do niej trafić. Pani sama od siebie powiedziała ,że poczeka ten tydzień, jeżeli nie dostanie psa, to się do mnie zgłosi. Pani wygląda na bardzo solidna osobę. Poczekamy , zobaczymy co się będzie działo. Quote
Tyśka) Posted January 20, 2017 Author Posted January 20, 2017 To trzymam kciuki - bez względu na rezultat, to i tak uratuje psiaka. Choć nie ukrywam, że taki domek dla Mamby mi się marzy... ;) Quote
shoto Posted January 20, 2017 Posted January 20, 2017 jakoś dzisiaj brak mi weny do wszystkiego. Mamy wpłatę 50 zł od Kasi K dziekujemy serdzecznie. Quote
Tyśka) Posted January 21, 2017 Author Posted January 21, 2017 15 godzin temu, shoto napisał: jakoś dzisiaj brak mi weny do wszystkiego. Mamy wpłatę 50 zł od Kasi K dziekujemy serdzecznie. Już dopisuję do ogólnego rozliczenia na pierwszej stronie. :) 15 godzin temu, shoto napisał: I nasze sunie sa na mikropsach I ma ogłoszenia na Lublin, Wrocław, Warszawę i Rzeszów. I co? I cisza. Taka ładna, kochana, miła, bardzo adopcyjna. Ludzie są ślepi czy co? Quote
Tyśka) Posted January 21, 2017 Author Posted January 21, 2017 Dzisiejsze zakupy, dziękuję shoto. Na koncie suniek (dn 21.01.) +150,97złWszystkim wpłacającym bardzo dziękujemy. Zapraszam na pierwszą stronę wątku do rozliczenia ogólnego (drugi post). Mam nadzieję, że wszystko jest czytelne i wszystko się zgadza. Tak swoją drogą, w życiu bym nie pomyślała, że dzięki psiakom będę uczyła się jak prowadzić rozliczenia tego typu. ;) Quote
elficzkowa Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 Shoto przekazała mi dzisiaj karmę ( puszki, sucha i patyczki do gryzienia ) dla Mamby. Patyczka zjadła od razu, baaardzo jej posmakował. Innych rzeczy nie próbowała, wcześniej zjadła i na razie nie miała ochoty. Już nie rzuca się tak łapczywie na jedzenie. Teraz smacznie śpi i uśmiecha się przez sen. Dzisiaj została na dwie godziny z moja mamą. Była bardzo grzeczna i ucięła sobie drzemkę. Już nie panikuje jak mnie nie widzi. Na spacerkach rozkręca się coraz bardziej. Dzisiaj usłyszała psa sąsiada i oczywiście mu odpowiedziała. A tak sobie słodko śpię. 1 Quote
Poker Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 Śmieszna mała, jak my mawiamy na nasze tymczaski, , mendusia. Quote
Tyśka) Posted January 21, 2017 Author Posted January 21, 2017 Miałam pierwszy telefon w sprawie Mambusi. Domek brzmi bardzo dobrze, ale w sumie uważam, że to nie jest TEN domek akurat dla Mamby. Minus jeszcze taki, że domek aż w Wiedniu. Rozmawiałam już z elficzkowa i na razie czekamy dalej. Lepiej by było, by Mambusia trafiła do domku, gdzie ktoś ciągle jest. 1 Quote
Nadziejka Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 Pozdrawunkamy sciskamy cudne lapenki wszystkie Quote
malagos Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał: Miałam pierwszy telefon w sprawie Mambusi. Domek brzmi bardzo dobrze, ale w sumie uważam, że to nie jest TEN domek akurat dla Mamby. Minus jeszcze taki, że domek aż w Wiedniu. Rozmawiałam już z elficzkowa i na razie czekamy dalej. Lepiej by było, by Mambusia trafiła do domku, gdzie ktoś ciągle jest. Spokojnie, będą inne :) Taki cudko zasługuje na najlepszy domek :) Nasza czekoladka Figunia jutro jedzie "do siebie" :) Quote
Tyśka) Posted January 21, 2017 Author Posted January 21, 2017 Przed chwilą, malagos napisał: Taki cudko zasługuje na najlepszy domek :) Nasza czekoladka Figunia jutro jedzie "do siebie" :) Oczywiście, że tak :) Niestety, niedługo Mambusia będzie musiała zostawać sama w domu, martwimy się z elficzkowa jak sobie da radę. I szkoda by było, by nadmiernie przywiązała się do elficzkowa. Powodzenia dla pięknotki! :) Quote
elficzkowa Posted January 22, 2017 Posted January 22, 2017 Zauważyłam, że Mamba boi się zamkniętych drzwi. Jak wychodziłam z pokoju zamykałam drzwi ze względu na jej niechęć do Elfika. I oczywiście ona po jakimś czasie zaczynała swoje ałuu, ałłuuu. Dzisiaj zostawiłam drzwi na korytarz lekko uchylone, mała podbiegła, sprawdziła, że jest szczelinka i od prawie godziny siedzi spokojnie, drzemie, chodzi po pokoju i jest cisza ! Dobra Mambulka ! 3 Quote
elficzkowa Posted January 22, 2017 Posted January 22, 2017 W końcu udało się zrobić zdjęcia na zewnątrz. Jest cieplej więc mała kręciołka nie ciągnie już tak szybko do domu. Ileż to nowych ciekawych zapachów do wywąchania ! Może za ta bramą jest moja ukochana pani ? Co się z nią stało ? Hau, hau !!! Domku mój, gdzie jesteś ?! Kto mnie pokocha ? A może Ty ?! Czekam ! Podpisano: Mamba 2 Quote
Tyśka) Posted January 22, 2017 Author Posted January 22, 2017 Piękności! Podsyłam Mambusię każdemu, kto wg mnie mógłby sie sprawdzić jako opiekun. P. Iwona, która robiła ogłoszenia na Warszawę również podsuwa. Ale na razie nikomu sunia się nie podoba :(. Quote
anica Posted January 22, 2017 Posted January 22, 2017 Piękności! to fakt, będzie miała piękny domek , nie da się przejść obojętnie koło dziewczynki, tylko to musi być TEN domek Quote
Tyśka) Posted January 22, 2017 Author Posted January 22, 2017 Pozostaje nam zaciskać kciuki... By TEN Ktoś Mambusię wypatrzył. ;) Czekoladka z maluchami - zdjecia z dzisiaj: 2 Quote
elficzkowa Posted January 22, 2017 Posted January 22, 2017 Czekoladka jest przepiękna ! Dzieciaczki - słodziaczki też ! Quote
Tyśka) Posted January 22, 2017 Author Posted January 22, 2017 Sunia jest przecudna. Domaga się głasków, uwagi. Niestety, sucha za nic nie idzie. Je jedynie mokrą. Sunia też kuleje na łapkę, wygląda to na stary uraz mechaniczny. Przy dotykaniu nie piszczy, nie wygląda by ją bolało, ale kiedy chodzi, to ją odciąża. Kluski rosną, mają troszkę szorściakową sierść, ale śliczną, błyszczącą. Sunia: Piesek: 1 Quote
Gusiaczek Posted January 22, 2017 Posted January 22, 2017 Cudna Rodzinka, trzymam kciuki za dobre domki :) Quote
Recommended Posts