elik Posted March 11, 2017 Posted March 11, 2017 Czy to tytułowe 9 lat Miłeczki jest poparte stwierdzeniem któregoś z wetów, czy to tylko nasze szacowanie ? Quote
Tola Posted March 12, 2017 Posted March 12, 2017 Martwi ta cisza w adopcjach, nie tylko u Miłej :( Quote
Onaa Posted March 13, 2017 Author Posted March 13, 2017 Jeśli chodzi o ogłoszenia Miłeczki to myślałam, że można by zmienić tytuł, oraz żeby zmienić województwo, miejscowość. Nie wiem , może na Warszawe, Poznań. Quote
Havanka Posted March 13, 2017 Posted March 13, 2017 Miłeczka jest odświeżana na OLX do 14 marca. Zmieniłam jej miasto na Poznań i tytuł. Quote
Murka Posted March 13, 2017 Posted March 13, 2017 Dnia 11.03.2017 o 16:19, elik napisał: Czy to tytułowe 9 lat Miłeczki jest poparte stwierdzeniem któregoś z wetów, czy to tylko nasze szacowanie ? Właściwie to wychodzi na to, że ma 10 lat, bo w książeczce jest rok urodzenia 2007. W schronisku była od lipca 2010 roku (pierwsze szczepienie). Quote
Onaa Posted March 13, 2017 Author Posted March 13, 2017 Przed chwilą, Havanka napisał: Miłeczka jest odświeżana na OLX do 14 marca. Zmieniłam jej miasto na Poznań i tytuł. Dziękuję Havanko że czuwasz nad ogłoszeniami dla Miłeczki :). Quote
elik Posted March 14, 2017 Posted March 14, 2017 7 godzin temu, Murka napisał: Właściwie to wychodzi na to, że ma 10 lat, bo w książeczce jest rok urodzenia 2007. W schronisku była od lipca 2010 roku (pierwsze szczepienie). Nie pierwszej młodości sunia, ale i starsze znajdowały super domki. Quote
Murka Posted March 16, 2017 Posted March 16, 2017 Miła drapie się po brzuchu dość często (mimowolnie i krótko, na stojąco jedną tylną łapą). Brzuch jest ok, ale pachwiny są czarne (chyba zaskórniaki). Gdzieniegdzie tylko czerwone malutkie plamki. Nie wiem co to - alergia? Łojotok? Podobnie (bardziej intensywnie) czochrał sie u nas staruszek niewidomy Marek, też miał skórę w zaskórniakach. U niego to był łojotok i alergia na siano - jak przenieśliśmy go do boksu z kocykiem to mu pomogło, przestał się drapać. Być może Miła ma tak samo? Quote
elik Posted March 16, 2017 Posted March 16, 2017 3 minuty temu, Murka napisał: Miła drapie się po brzuchu dość często (mimowolnie i krótko, na stojąco jedną tylną łapą). Brzuch jest ok, ale pachwiny są czarne (chyba zaskórniaki). Gdzieniegdzie tylko czerwone malutkie plamki. Nie wiem co to - alergia? Łojotok? Podobnie (bardziej intensywnie) czochrał sie u nas staruszek niewidomy Marek, też miał skórę w zaskórniakach. U niego to był łojotok i alergia na siano - jak przenieśliśmy go do boksu z kocykiem to mu pomogło, przestał się drapać. Być może Miła ma tak samo? Bidulka :( Może przydałoby się, żeby zobaczył to wet ? Quote
agat21 Posted March 16, 2017 Posted March 16, 2017 Głaski dla Miłeczki. Jak wtedy z Mareczkiem udało się odkryć, że jest uczulony na siano - bo nie pamiętam..? Quote
teresaa118 Posted March 16, 2017 Posted March 16, 2017 moj Boby tez ma cos takiego, wetka powiedziala, ze uczulenie na.... pchly? myje go co pare dni w specjalnym szamponie, smaruje olejkiem herbacianym albo nalewka z kitu pszczelego, ale to ustrojstwo wedruje z jednego miejsca na drugie, te czarne plamki wygladaja jak czarny klej i zachowuja sie jak klej Quote
Murka Posted March 16, 2017 Posted March 16, 2017 2 minuty temu, agat21 napisał: Głaski dla Miłeczki. Jak wtedy z Mareczkiem udało się odkryć, że jest uczulony na siano - bo nie pamiętam..? Po prostu po przeniesieniu na kocyk mu przeszło, zero drapania:) Dostawał też wtedy jakieś preparaty na sierść i nie byliśmy pewni co pomogło, ale jak spróbowaliśmy powrotu na sianko to wróciło drapanie. Odnośnie weta to możemy podjechać z Miłą. Quote
elik Posted March 16, 2017 Posted March 16, 2017 10 minut temu, Murka napisał: . . . Odnośnie weta to możemy podjechać z Miłą. Myślę, że byłoby wskazane, ale decyzja należy do opiekunki :) Quote
Onaa Posted March 17, 2017 Author Posted March 17, 2017 Murko to proszę zabierz Miłeczke do weta, po co ma się biedna męczyć, A mogłabyś zrobić kilka zdjęć suni:)? Quote
Onaa Posted March 19, 2017 Author Posted March 19, 2017 Zaglądam słonecznym późnym popołudniem niedzielnym do Miłeczki :). Quote
Murka Posted March 19, 2017 Posted March 19, 2017 Dnia 17.03.2017 o 06:05, Onaa napisał: Murko to proszę zabierz Miłeczke do weta, po co ma się biedna męczyć, A mogłabyś zrobić kilka zdjęć suni:)? Ok, to w tym tygodniu podjedziemy do lecznicy. Fotki porobię, tylko niech słoneczko wyjdzie:) Quote
elik Posted March 19, 2017 Posted March 19, 2017 14 minut temu, Murka napisał: Ok, to w tym tygodniu podjedziemy do lecznicy. Fotki porobię, tylko niech słoneczko wyjdzie:) Jeśli byłoby to możliwe,to proszę zabierz Murko też Caniska, żeby wet zobaczył te narośli powiedział co to jest i co z tym robić, albo nie robić. Koszt przejazdu rozłoży sie na 2 psiaczki :) Quote
Murka Posted March 19, 2017 Posted March 19, 2017 Miłą i Canisa ciężko będzie razem zabrać (oba spore); Mam jeszcze jednego mniejszego pieska do zabrania do weta i jego chyba zapakuję z Miłą. Quote
elik Posted March 19, 2017 Posted March 19, 2017 3 godziny temu, Murka napisał: Miłą i Canisa ciężko będzie razem zabrać (oba spore); Mam jeszcze jednego mniejszego pieska do zabrania do weta i jego chyba zapakuję z Miłą. Szkoda. A macie już zaplanowany następny pobyt u weta ? Quote
Murka Posted March 20, 2017 Posted March 20, 2017 Poproszę jednak weta, aby przyjechał do nas, bo mam więcej psiaków do obejrzenia i koszty dojazdu się rozłożą. Myślę, że w tym tygodniu się uda. Quote
Onaa Posted March 23, 2017 Author Posted March 23, 2017 Zaglądam do Miłki bo coś tutaj się pusto zrobiło. Miałam nadzieję na nowe fotki suni ale tylko jeden dzień była taka ładna słoneczna pogoda, a teraz tak zimno i brzydko że oh:(. Quote
helli Posted March 23, 2017 Posted March 23, 2017 czy to nie dzis mial przyjechac weterynarz ogladac pare psow? czw-pt Quote
Murka Posted March 23, 2017 Posted March 23, 2017 3 godziny temu, Onaa napisał: Zaglądam do Miłki bo coś tutaj się pusto zrobiło. Miałam nadzieję na nowe fotki suni ale tylko jeden dzień była taka ładna słoneczna pogoda, a teraz tak zimno i brzydko że oh:(. No właśnie czekam na pogodę, paru psiakom muszę zdjęcia porobić... Wet ma być jutro rano. Quote
Recommended Posts