malagos Posted September 12, 2016 Author Posted September 12, 2016 Zaglądam i dziękuję :) Hera w nocy nie szczeka - poprzedniej ani razu, tej trochę, pewnie ktoś chodził po ulicy. Ona szczeka jak widzi kogoś z nas. Chce wyjść z kojca, piszczy, próbuje się wydostać. A kojec na przeciwko drzwi wejściowych do domu, ciągle ktoś z nas się kręci, zwłaszcza w weekend. Dziś dość spokojnie przyjęła moją poranną krzątaninę z wychodzeniem z domowymi psami, i mój wyjazd do pracy na rowerze. Nasze psy już raczej nie zwracają na nią uwagi, ale jak zrobiłam błąd i na ich oczach zaczęłam głaskać Herę przez kraty, to wszczęły taki tumult, pyskowanie, szczekanie, ze pół wsi na nogi postawiły (nawet Zulka przyłączyła się do pyskówki). Quote
konfirm31 Posted September 12, 2016 Posted September 12, 2016 Ułoży się. Jak będzie już mogła wychodzić z kojca i być obok Was, skończą się awantury. Quote
malagos Posted September 12, 2016 Author Posted September 12, 2016 A ten piesek w gminnym kojcu, to siedzi od piątku, jest mały i rudy. I to chłopaczek. Na razie to info od pracownika gminy. Quote
malagos Posted September 14, 2016 Author Posted September 14, 2016 Moja Ania twierdzi, ze jeszcze z tydzień i będą z Szarej ludzie. Z tym, że Ania jej poświęca dużo czasu, wypuszcza ją do sadu na godzinne spacery i zabawy. Kupiłyśmy Herze zabawki w sklepie zoologicznym - gumowego misia i dość duży sznur. Ona się tak cudnie bawi! Wprawdzie ten miś na dzień dobry stracił głowę, ale to ulubiona zabawa - rzucanie, tarmoszenie, ogryzanie. Nawet za rzuconym jabłkiem Hera biegnie, przynosi. Trzyma się nogi, przychodzi co chwila, trąca nosem, poliże. Sad jest dość duży, ale ona nie odchodzi (jak inne psy, zwiedzają, chodzą pod siatką, szukają furtki). Raz nie zamknęłam w domu Heśki, a Ania wypuściła Herę z kojca ( i wzięła na smycz). Heśka i Rudzik przybiegły z końca działki, tak ujadały, tańczyły w kółko, nie dały Herze zrobić kroku, nie dały się odwołać, ze wreszcie capnęłam Hesię i na rekach zaniosłam do domu. Hera się denerwowała, ale jakby Heśka była spokojna, to i ona by nie zaczepiała. Z Kenia unikamy konfrontacji, z resztą Kenia jutro rano wraca z Anią do Warszawy. Quote
konfirm31 Posted September 14, 2016 Posted September 14, 2016 Szkoda, że Twoja siostra wyjeżdża :(. A Hera, widać, że ONka, bo potrzebuje stałego kontaktu i współpracy z człowiekiem. Quote
malagos Posted September 15, 2016 Author Posted September 15, 2016 No i zostałam sama z psami... Ania już w Warszawie, reszta rodziny na wycieczce we Lwowie. Wychodziłam z Herą dwa razy na działkę i do sadu. Wspaniale bawi się sznurem i tą gumową resztka misia. Wraca na wołanie. Zrobiła nawet siusiu w sadzie, ale tak niedbale, ledwie kucnęła i szła robiąc. No i dwa razy była kupa ( w kojcu też przybyła w nocy) w ogrodzie. Oczywiście wychwaliłam Herę pod niebiosa! Zabawki robią furorę - podrzuca je, przynosi, ale też gryzie. Może ktoś ma na zbyciu sznur czy jakąś inną do rzucania? free upload image free image host how to do a screen shot upload images free Quote
JOLY Posted September 16, 2016 Posted September 16, 2016 Napisz Mi adres na pw, to wysle dla dziewczynki jakąś zabawkę.Pozdrawiam www.beardedyork.pl Quote
malagos Posted September 16, 2016 Author Posted September 16, 2016 JOLY, zaraz wysyłam adres, dziękuję serdecznie! Dziś znów korzystając z tego, że jestem w domu, byłyśmy w ogrodzie i bawiłyśmy się zabawkami. Rytuałem stało się potem pójcie na koniec działki, tam pod ogrodzeniem Hera robi kupsko i wracamy. Przy furtce stoi micha z wodą, tu obowiązkowo picie i powrót na smyczy do kojca. Porównując moje wcześniejsze z nią wyjścia, jeszcze z kojca gminnego, a teraz, to dzień i noc. Dałam jednak ogłoszenie do Tygodnika Ostrołęckiego.... Koszt 24 zł. Ukaże się we wtorek. Łamałam się długo, bo pewnie będą dzwonić różni ludzie, co to psa na łańcuch chcą, ale nie mam wyjścia - do bloku na razie się nie nadaje, trzeba z nią popracować. W gminnym kojcu dwa kolejne psy czekają..... Chyba ze ktoś z dogo ją weźmie?... Quote
konfirm31 Posted September 16, 2016 Posted September 16, 2016 Malagosku, przypomnij się DONnce, może ogłosi Szarą Herę na stronach owczarkowych. Szkoda jej na łańcuch :(( Quote
JOLY Posted September 16, 2016 Posted September 16, 2016 4 godziny temu, malagos napisał: Chyba ze ktoś z dogo ją weźmie?... Pewnie by ją ktoś wziął, tyle że wszyscy zapsieni na maxa.Nie oddawaj jej na łańcuch.Może trafi się ktoś normalny, ma taką wdzięczną mordke. Może ruszy komuś serducho. Trzymam mocno kciuki za Here. Spakowałam dla niej paczkę, wyslę w poniedziałek pozdrawiam www.beardedyork.pl Quote
mdk8 Posted September 16, 2016 Posted September 16, 2016 5 godzin temu, malagos napisał: Łamałam się długo, bo pewnie będą dzwonić różni ludzie, co to psa na łańcuch chcą, ale nie mam wyjścia to chyba żart ? Quote
agat21 Posted September 16, 2016 Posted September 16, 2016 Marzę o wielkiej suni, tylko że to marzenie ściętej głowy w mojej sytuacji :( Tak bym chciała, żeby dobrze trafiła. Quote
Poker Posted September 16, 2016 Posted September 16, 2016 malagosku, a jaka jest przyczyna,że podjęłaś dość gwałtowną decyzję o wydaniu Hesi? Jak brakuje kasy na żarełko to pisz śmiało. Nie wierzę,że potrafiłabyś wydać ją świadomie na łańcuch. 2 Quote
konfirm31 Posted September 17, 2016 Posted September 17, 2016 Hesia, to nie wilczyca, a terierka i nadal spokojnie czeka na dom. Malagos ogłosiła Szarą wilczycę=Herę na miejscowym portalu i w związku z tym, obawia się telefonów "łańcuchowych", jakich z pewnością będzie sporo. No i tych najgorszych - kryptołańcuchowych, że " nie, ach, skąd ", a w rzeczywistości....... Tak myślę, że to jest problemem. Quote
Poker Posted September 17, 2016 Posted September 17, 2016 Dzięki za wyjaśnienie. Już mylą mi się wątki i psy. Czyli istnieje obawa,że to będzie adopcja gminna? Czy jest szansa,żeby malagos sprawdziła dom czy chociaż miała wpływ na jego wybór? Quote
JOLY Posted September 17, 2016 Posted September 17, 2016 1 godzinę temu, konfirm31 napisał: Hesia, to nie wilczyca, a terierka Mam słaby dość wzrok to prawda, ale zastanawia Mnie jaka z Hery terierka? No w zyciu bym na to nie wpadła pozdrawiam www.beardedyork.pl Quote
konfirm31 Posted September 17, 2016 Posted September 17, 2016 9 minut temu, JOLY napisał: Mam słaby dość wzrok to prawda, ale zastanawia Mnie jaka z Hery terierka? No w zyciu bym na to nie wpadła pozdrawiam www.beardedyork.pl Terierkowata Hesia, to inny aktualny tymczas Malagos. Jest jeszcze i Rudzik, też tymczas i też terierkowaty. No i Szara wilczyca, zwana obecnie Herą, na której wątku jesteśmy. Wszystkie psiaki są z gminnego kojca, w którym są już dwa kolejne bezdomniaki..... Quote
JOLY Posted September 17, 2016 Posted September 17, 2016 10 godzin temu, Poker napisał: malagosku, a jaka jest przyczyna,że podjęłaś dość gwałtowną decyzję o wydaniu Hesi? Jak brakuje kasy na żarełko to pisz śmiało. Nie wierzę,że potrafiłabyś wydać ją świadomie na łańcuch. 19 godzin temu, malagos napisał: Dałam jednak ogłoszenie do Tygodnika Ostrołęckiego.... Koszt 24 zł. Ukaże się we wtorek. Łamałam się długo, bo pewnie będą dzwonić różni ludzie, co to psa na łańcuch chcą, ale nie mam wyjścia - do bloku na razie się nie nadaje, trzeba z nią popracować. W gminnym kojcu dwa kolejne psy czekają..... Chyba ze ktoś z dogo ją weźmie?... Quote
JOLY Posted September 17, 2016 Posted September 17, 2016 Coś mi Dogo fixuje. Myślalam ze pytanie dotyczy Hery, bo o niej tu było pisane.Nie wiedziałam że jest też Hesia www.beardedyork.pl Quote
JOLY Posted September 17, 2016 Posted September 17, 2016 4 minuty temu, konfirm31 napisał: Wątek Rudzika Wątek Hesi Dzięki www.beardedyork.pl Quote
malagos Posted September 17, 2016 Author Posted September 17, 2016 18 godzin temu, mdk8 napisał: to chyba żart ? Nie zrozumiałaś mnie - oczywiście, że nie dam żadnego psa na łańcuch. Boję się tylko że będą dzwonić ludzie po psa na łańcuch, do pilnowania. Ale sprawdzę każdy telefon ()o ile będzie....) i warunki, o to możesz być spokojna. Konfirm, dzięki że tu czuwasz i wyjaśniasz :) No, to kto się skusi na śliczną Herę - Szarą Wilczycę? 1 Quote
malagos Posted September 17, 2016 Author Posted September 17, 2016 Pojechałam na rowerze do gminnego kojca. Na wszelki wypadek wzięłam butelkę wody i torebkę chrupek, tych dobrych. Po ciuchu podeszłam, a tu cisza.... Z budy wyszła pierwsza niunia, Foksia, a po chwili zza budy druga, Lisek. Serce mi się pokruszyło na kawałki. To znalezisko ze środy, 14 września, wyrzucone z auta, to foksterierka. Śliczna, drobna, zarośnięta, zaniedbana, młoda, radosna, wspinająca się na kraty do człowieka. To rude wcześniejsze (wczoraj tydzień minął, złapane na wsi) to młodziutki lisek. Waży nie więcej niż 6 kg, ale taki smutny, osowiały, do reki też podszedł, polizał mnie i wycofał się. Miały wodę i te lidlowskie chrupki. Dałam przez kraty kilka kulek Fit mina, ale tylko Foksia zjadła ze dwie, Lisek nie chciał... Ale widać, że żyją w zgodzie, nie kłócą się. I dlatego Hera Wilczyca powinna znaleźć dom, i Hesia terierka też, i Rudzik też.... Szara jest z grubsza ułożona, zna smycz, jest grzeczna, wiele już rozumie, dużo umie - proszę, nich ją ktoś weźmie na dt na dalsze nauki, przyzwyczaja do miasta, mieszkania... Quote
konfirm31 Posted September 17, 2016 Posted September 17, 2016 O, matko, Malagosku :(((. Ja chętnie, ale TZ nie zgodzi się na trzeciego psa, w dodatku, z dojeżdżającym często Maxem, czyli w porywach 4 sztuki. Quote
Recommended Posts