Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
O 20.09.2016 o 21:35, agat21 napisał:

Cuś mam dziwne wrażenie, że sprawa kręci się w kółko - wątek został założony 9 sierpnia, jest 20 września. A tu znowu retoryczna uwaga o dt... :/

porażka dziś mnie dogo pokonuje.

Posted

Czyli rozumiem, że teraz psiak jest u Ciebie? Jeśli tak to super! Tak o niego walczyłaś że sądzę, że będzie miał teraz niebo na ziemi   02icon_mryellow.gif.

A swoją droga chyba nigdy nie zrozumiem dlaczego schroniska czasami tak utrudniają adopcję. Zwłaszcza, tak jak w tym przypadku, ktoś jest zdecydowany, chce jechać kawał drogi po prostu mu zależy... Niepojęte...

Ale najważniejsze, ze psiak ma dom!!!

Posted
Godzinę temu, AlfaLS napisał:

Czyli rozumiem, że teraz psiak jest u Ciebie? Jeśli tak to super! Tak o niego walczyłaś że sądzę, że będzie miał teraz niebo na ziemi   02icon_mryellow.gif.

A swoją droga chyba nigdy nie zrozumiem dlaczego schroniska czasami tak utrudniają adopcję. Zwłaszcza, tak jak w tym przypadku, ktoś jest zdecydowany, chce jechać kawał drogi po prostu mu zależy... Niepojęte...

Ale najważniejsze, ze psiak ma dom!!!

Tak psiak jest u mnie - to już jest mój pies.

Posted

Cieszę się, że nie poddałaś się mimo przeciwności, że piesio u Ciebie - uśmiechnięty i radosny :)

Jeśli schronisko utrudnia adopcję - przyczyna jest tylko jedna - ma w tym swój interes. Zapewne finansowy, bo innych nie ma. 

Posted
10 godzin temu, AlfaLS napisał:

A jak przekonałaś męża? 

nie przekonałam do końca , co pewien czas poruszałam ten temat i dawałam argumenty i ciągle słyszałam nie. Starałam się być wyrozumiała, bo tamten piesio który odszedł był dla niego bardzo ważny  no ale ile można prosić i jak kolejny raz zaczęłam mówić o psie i znowu usłyszałam "nie" to bardzo źle to na mnie podziałało, nie kłóciłam się, nie krzyczałam  i tak wiedziałam, że psa wezmę za zgodą czy bez  ale posmutniałam, prawie przestałam się odzywać,  bo ja tak mam - jak mnie coś bardzo  zdołuje i jestem  w kiepskiej formie to zanika u mnie potrzeba mówienia, tak z automatu. Trudno było tej mojej złej formy nie zauważyć no i po prostu ruszyło go sumienie i sam podjął temat psa, a efekt końcowy już znacie.

Posted

Każdy sposób jest dobry jak jest skuteczny  02icon_mryellow.gif . Ja też tak mam, że jak mnie coś nurtuje to mało gadam choć na co dzień gaduła jestem że strach  01icon_lol2.gif

Teraz tylko czekamy żeby piesio skradł serce mężowi. Poprzedniego psa nie zastąpi, wiadomo, każdy pies jest inny i każdy trochę serca skrada ale mam nadzieję, że temu nowemu kawałek serca mężowego uda się zdobyć  01icon_lol2.gif .

Posted

Piesio jest zupełnie inny jeśli chodzi o wygląd niż tamten ale jest Super, bardzo inteligentny, wygląda na takiego trochę kombinatora na zasadzie: jak coś zbroję to chyba mi wybaczą albo nie - muszę się jeszcze zastanowić. Ma wtedy taką śmieszną minę, jak myśli: co tu zrobić.  Jutro mam wolne i jak  uda mi się zrobić zdjęcia to wstawię.

• 2 weeks later...
Posted
O 29.10.2016 o 15:14, AlfaLS napisał:

W takim razie czekamy na fotki :-)

Dużo się dzieje, wiec czasu jest mało a zrobić zdjęcie psiakowi to też sztuka, ale zamieszczam dwa:

pierwsze pd. z Panem to jest bezpiecznie, a drugie co ta Pani robi?

Falstart nie chce mi się załadować  zdjęcie:(

Posted
9 minut temu, Janka@ napisał:

Dużo się dzieje, wiec czasu jest mało a zrobić zdjęcie psiakowi to też sztuka, ale zamieszczam dwa:

pierwsze pd. z Panem to jest bezpiecznie, a drugie co ta Pani robi?

Falstart nie chce mi się załadować  zdjęcie:(

Spróbuję jutro dodać zdjęcia - dziś już nie mam siły walczyć z komputerem i plikami.

Posted

Udało mi się dodać zdjęcia, a dziś dopiero idę z piesiem do lekarza żeby go obejrzał. W poprzednim tygodniu się wybrałam, ale niestety po drodze nie zdążyłam zareagować i piesek wytarzał mi się w  kupie, więc zamiast do lekarza był w tył zwrot i do domu. Bardzo lubi "takie klimaty" niestety. Śmieję się z niego i mówię, że powinien nazywać Gacek ze względu na uszy :).

• Like 1
Posted
10 godzin temu, AlfaLS napisał:

Śliczne zdjęcia, śliczny psiak. Ciekawe co powiedział wet?

Maksio dostał w prezencie smaczki-gryzaczki, waży 15, 80 kg i powinien schudnąć ok. 1,5 kg, został odrobaczony, jeszcze czeka go jedno szczepienie przeciwwirusowe, ale to dopiero gdzieś w grudniu jak już będzie mniej zestresowany, bo pesio  wesoły, przylepa, tylko go miziać, ale każde pójście w inną stronę niż zwykle, każda nowa sytuacja  to jeszcze ogromny stres, u weta też na początku przylgnął ze strachu na podłodze i się trząsł, ale po chwili mu przeszło i już Pani mogła go dobrze obejrzeć nawet bez kagańca - bo Maksio woli kobiety :)

Posted

Jak prawdziwy mężczyzna :-).

Fajnie, że zdrowotnie jest ok. Zawsze to mniej stresu i dla psiaka i dla Was. 

Mąż już zawojowany przez Maksia? Czy jeszcze się opiera jego urokowi?

Posted
6 godzin temu, AlfaLS napisał:

Jak prawdziwy mężczyzna :-).

Fajnie, że zdrowotnie jest ok. Zawsze to mniej stresu i dla psiaka i dla Was. 

Mąż już zawojowany przez Maksia? Czy jeszcze się opiera jego urokowi?

Już zawojował, ale to ja jestem Pani :).

Posted
19 godzin temu, azalia napisał:

Bardzo się cieszę,że Maksio zamieszkał u Ciebie i zdobył też serce męża.

Jak piesio się miewa?

U Maksia wszystko dobrze, powoli przełamuje swoje lęki. To jest kundelek, ale ja dziś dopatrzyłam się podobieństw do rasy Polski Pies Gończy, jeszcze się okaże że mam rasowego psa :). Ja cały czas myślę co zrobić aby bardziej rozpropagować schronisko Wojtyszki aby było więcej adopcji i nic sensownego nie przychodzi mi do głowy.Może jakieś rady. Zaznaczam, że to schronisko nie jest zbyt chętne (delikatnie mówiąc) do wydawania psów.

Maksio.JPG

• Like 1
  • 3 weeks later...