kikou Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 kikou napisał(a):......ale nie zgodze sie, ze zupełnie nie ma zagrożenia... Pies przez te kilka miesięcy strasznie przytył.... nie ma ruchu, jeśli wysiądzie mu druga noga albo kręgosłup, a takie zagrożenie jest realne przy braku ruchu i nadwadze, to myślę, że nikt nie bedzie sie z nim cackał...:shake: tak jak to było ostatnio z Amelką... .....dzisiaj udało mi sie dłużej z weterynarzem o naszym Łapeczku porozmawiac potwierdził, że tycie jest dla niego zabójcze, musi miec ruch, nie ruch wyczynowy ale codzienny, różnorodny ruch, który zapobiegnie zanikom mięśni i utrzyma pozostałe łapki i kręgosłup w dobrej formie.... pozwole sobie zacytowac sama siebie zeby drugi raz nie pisac tego samego.... musi schudnąc i sie ruszac dlatego przydalby sie dt, który mu to zapewni... Quote
Korenia Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Koperek napisał(a):Ciotki odpowiedzcie mi, bo trochę nie wiem, o co chodzi... Czemu szukacie DT na cito??? Bo jest to pies, który ma 3 łapy, jest duży i tyje. Jeżeli nie będzie miał ruchu(nie zrzuci wagi) to siądzie mu druga noga i kręgosłup, bo jedna noga nie może dźwigać dużego ciężaru. Dlatego przy trójłapach i psach na wózkach ważna jest bardzo masa. Quote
GoskaGoska Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 dzisiaj jeszcze dalam do na gumtreewarszawa - moze nie wykasują - bo ostatnio jak dawałam jednego psa na różne miasta - to mi kasowali -ale narazie jest Quote
GoskaGoska Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 i jeszcze : yellowpages i eofety http://www.eoferty.com.pl/id130975.html Quote
GoskaGoska Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 oczywiście gumtreewarszawa mi wykasowali :mad: Quote
GoskaGoska Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 hallo cioteczki ktora go jeszcze pooglasza? Wiem, ze xmatix zrobila mu allegro -ale co by zwiększyc szansę zrobilam jeszcze jedno - dam inne woj. Quote
kikou Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 na chwile obecna mamy Pania, ktora chce wychodzic z naszym biedulkiem na spacery od polowy lipca dopoki ten nie znajdzie domu... i maila od Pani, ktora jest wprawdzie do konca wakacji gdzies za granica ale jak wroci i psiak bedzie bez domu mysli o ewentualnej adopcji...... tylko ten termin taki odlegly, zanim wroci jeszcze tyle moze sie wydazyc... Quote
GoskaGoska Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 no i dobrze ze chociaz sié ktos nim interesuje, wogole na gumtree mial ok 150 wejsc a jak na gumtree to sporo. Tylko czy panie sié nie rozmysla :roll: no nic za paré dni znow ponowie ogloszenia i moze jeszcze ktos odezwie Quote
xmartix Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 tak Kikou ta pani (Pani Marta.. już 3-cia :cool3:)... dzwoniła do mnie (bo mój nr tel jest podany na aukcji a Kikou mail) i się umówiłyśmy że jak wróci to pójdę z nią pierwszy raz wyprowadzić Szakirka a potem ona chce regularnie wychodzić, 5 lat temu wychodziła z psiakami ze schronu na spacerki pokażę jej Dogo to może nowa osoba do pomocy będzie :multi: Quote
GoskaGoska Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Wychodzi na to Marta, ze same Marty przyciągasz:lol: Quote
kikou Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 jest potencjalny domek dla naszego psiunia... szukamy kogos kto przeprowadzi wizyte przedadopcyjna w Poznaniu!!! i moze nawet transportu.... wieczorkiem Xmartix poda szczegoly;) Quote
Koperek Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 kikou napisał(a):jest potencjalny domek dla naszego psiunia... DS, czy DT? Quote
GoskaGoska Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 a z Poznania to chyba bedzie GoniaP - ktos z emira jest z Poznania na dogo na 100% Quote
GoskaGoska Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 a ja nawet wiem kogo by mozna poprosi o ewentulany transport do Poznania to 180km Quote
GoskaGoska Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 no a ja się chyba nie doczekam tych wieści :roll: Quote
xmartix Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Pani Małgosia (też na M...) mieszka w Poznaniu. Ma 16-letnią suczkę (małą 10 kg). Pracuje. Straciła psa drugiego, miał 10 lat. Rozpaczała za nim 2 miesiące. Pisze że Szafir ją ujął bo jest taki smutny na zdjęciu... Zgadza się na wizytę. Pyta się tylko jak Szafir reaguje na inne psy (w tym suki) oraz czy umie zostawać sam w domu? Jutro mam do niej zadzwonić i powiedzieć jak jest. Kto jest z Poznania żeby sprawdzić domek??? ktoś był, teraz nie mogę sobie przypomnieć, może dziewczyny z Gaju będą wiedzieć.. i jak u Szafirka z suczkami? Quote
GoskaGoska Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 p Małgosia tez ładne - tym razem jak ja :evil_lol: ja zaraz popatrzę za ludzimi z Poznania - no teraz to bardzo proste bo dogo podzielilo psy na woj. i tak to są same watki glownie z Poznania http://www.dogomania.pl/forum/f1169/ i tak : Ninka , GoniaP , Supergoga , Ajula , Weronia i jeszcze masę inny :) Quote
xmartix Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 a i jeszcze dzwoniła Pani z Łodzi. myślała że Szafir jest w Łodzi to by go przeniosła z jednego schronu do tego prywatnego. że pogada z tym Medorem czy jak to było. Jest chyba stamtąd trochę osób na Dogo. Quote
xmartix Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 napisałam do Ninki z Poznania, działamy na innym wątku razem, może coś pomoże a co z tymi psami i Szafirem? bo rozumiem że zostawania w domu tego nie sprawdzimy... Quote
GoskaGoska Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 myslę , ze tam sporo dziewczyn I Weronia czasami byla na naszych watkach więc wizyta spokojnie mam nadzieję będzie zrobiona . Chyba jednak jesli ktoś będzie chciał psiaka do DS to nie ma sensu ze schroniska do innego go przeniosić - no chyba , ze nic nie wyjdzie. Kurcze ktoś musi pojechać i go sprawdzić jak on do suczek - tylko teraz kto go sprawdzi ?? Quote
xmartix Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Ninka nie może bo urlop, jeszcze supergoga albo GoniaP... już piszę pw do nich jutro mogę podjechać do schronu, ale potrzebuję jeszcze kogoś żeby wziął jakąś suczkę... Quote
GoskaGoska Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 a kto jeszcze procz iwy chodzi do schroniska ? no mnie nie ma na miejscu , kikou tez - jeszcze kiddy - czy jakis taki nick, albo Agnieszka V , ulv? Quote
Recommended Posts