Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kikou napisał(a):
......ale nie zgodze sie, ze zupełnie nie ma zagrożenia... Pies przez te kilka miesięcy strasznie przytył.... nie ma ruchu, jeśli wysiądzie mu druga noga albo kręgosłup, a takie zagrożenie jest realne przy braku ruchu i nadwadze, to myślę, że nikt nie bedzie sie z nim cackał...:shake:
tak jak to było ostatnio z Amelką...

.....dzisiaj udało mi sie dłużej z weterynarzem o naszym Łapeczku porozmawiac

potwierdził, że tycie jest dla niego zabójcze, musi miec ruch, nie ruch wyczynowy ale codzienny, różnorodny ruch, który zapobiegnie zanikom mięśni i utrzyma pozostałe łapki i kręgosłup w dobrej formie....

pozwole sobie zacytowac sama siebie zeby drugi raz nie pisac tego samego.... musi schudnąc i sie ruszac dlatego przydalby sie dt, który mu to zapewni...

• Replies 327
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Koperek napisał(a):
Ciotki odpowiedzcie mi, bo trochę nie wiem, o co chodzi... Czemu szukacie DT na cito???

Bo jest to pies, który ma 3 łapy, jest duży i tyje. Jeżeli nie będzie miał ruchu(nie zrzuci wagi) to siądzie mu druga noga i kręgosłup, bo jedna noga nie może dźwigać dużego ciężaru. Dlatego przy trójłapach i psach na wózkach ważna jest bardzo masa.

Posted

na chwile obecna mamy Pania, ktora chce wychodzic z naszym biedulkiem na spacery od polowy lipca dopoki ten nie znajdzie domu...

i maila od Pani, ktora jest wprawdzie do konca wakacji gdzies za granica ale jak wroci i psiak bedzie bez domu mysli o ewentualnej adopcji...... tylko ten termin taki odlegly, zanim wroci jeszcze tyle moze sie wydazyc...

Posted

no i dobrze ze chociaz sié ktos nim interesuje, wogole na gumtree mial ok 150 wejsc a jak na gumtree to sporo. Tylko czy panie sié nie rozmysla :roll: no nic za paré dni znow ponowie ogloszenia i moze jeszcze ktos odezwie

Posted

tak Kikou
ta pani (Pani Marta.. już 3-cia :cool3:)... dzwoniła do mnie (bo mój nr tel jest podany na aukcji a Kikou mail) i się umówiłyśmy że jak wróci to pójdę z nią pierwszy raz wyprowadzić Szakirka a potem ona chce regularnie wychodzić, 5 lat temu wychodziła z psiakami ze schronu na spacerki
pokażę jej Dogo to może nowa osoba do pomocy będzie :multi:

Posted

jest potencjalny domek dla naszego psiunia...

szukamy kogos kto przeprowadzi wizyte przedadopcyjna w Poznaniu!!!
i moze nawet transportu....

wieczorkiem Xmartix poda szczegoly;)

Posted

Pani Małgosia (też na M...) mieszka w Poznaniu. Ma 16-letnią suczkę (małą 10 kg). Pracuje. Straciła psa drugiego, miał 10 lat. Rozpaczała za nim 2 miesiące.
Pisze że Szafir ją ujął bo jest taki smutny na zdjęciu...
Zgadza się na wizytę.
Pyta się tylko jak Szafir reaguje na inne psy (w tym suki) oraz czy umie zostawać sam w domu?
Jutro mam do niej zadzwonić i powiedzieć jak jest.

Kto jest z Poznania żeby sprawdzić domek???
ktoś był, teraz nie mogę sobie przypomnieć, może dziewczyny z Gaju będą wiedzieć..

i jak u Szafirka z suczkami?

Posted

a i jeszcze dzwoniła Pani z Łodzi. myślała że Szafir jest w Łodzi to by go przeniosła z jednego schronu do tego prywatnego. że pogada z tym Medorem czy jak to było. Jest chyba stamtąd trochę osób na Dogo.

Posted

napisałam do Ninki z Poznania, działamy na innym wątku razem, może coś pomoże

a co z tymi psami i Szafirem?

bo rozumiem że zostawania w domu tego nie sprawdzimy...

Posted

myslę , ze tam sporo dziewczyn I Weronia czasami byla na naszych watkach więc wizyta spokojnie mam nadzieję będzie zrobiona . Chyba jednak jesli ktoś będzie chciał psiaka do DS to nie ma sensu ze schroniska do innego go przeniosić - no chyba , ze nic nie wyjdzie.
Kurcze ktoś musi pojechać i go sprawdzić jak on do suczek - tylko teraz kto go sprawdzi ??

Posted

Ninka nie może bo urlop, jeszcze supergoga albo GoniaP... już piszę pw do nich

jutro mogę podjechać do schronu, ale potrzebuję jeszcze kogoś żeby wziął jakąś suczkę...