Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 327
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

xmartix napisał(a):
a kto go bierze na to badanie?? i gdzie?

jeszcze nikt, a jak już to na kliniki ;)

W każdym razie Marta znalazła zdjęcie RTG tej biednej nóżki i żeby nie ciągnąć całego cielaczka przez całe miasto to spróbuję się skonsultować co do samego zdjęcia i wtedy, jeżeli nic na nim nie będzie widać to jedziemy realnie się prześwietlić- ale jeśli widać będzie wszystko to napiszę.

Posted

zapiszę chociaż wątek
szkoda mi tego biedaka :-(
mój znaleziony Gacus też skakał na trzech łapkach, ale miał operację i czwarta noga działa :lol:

Posted

no jak narazie stoi wszytsko w miejscu :( nie wiem czy bez diagnozy szukac mu jakis DT , w schronisku nic go nie czeka taka cisza, ale moze jak Koperek wroci ze szkolenia to cos sie ruszy do przodu

Posted

z tym pieskiem to jest tak... nie jest teoretycznie zagrożony uśpieniem

ale!

siedzi w jednym miejscu,
i je,
już bardzo przytył,
nie ma ruchu,
o rehabilitacji już nie wspomne...

to prowadzi do pogłębienia kalectwa... a jeśli za rok z nadwagi i braku ruchu siądzie mu kręgosłup... to już bedzie zbyt późno żeby cokolwiek przedsięwziąc...

proponowałabym zmienic tytuł na taki że ...kaleki psiak szuka domu tymczasowego... ale takiego od serca, nie żadne płatne hoteliki... tylko osobę, która rzeczywiście chciałaby pomóc mu w jego kalekim życiu...
przecież nikt z ulicy go nie zaadoptuje... ale dobrze by było żeby ktoś dbał o jego kondycje podczas szukania domu....
a my pomogłybyśmy z finansowaniem ewntualnego leczenia...

Posted

rozmawiałam dzisiaj o nim lekarzem schroniskowym i obiecał mi, że sam zajmie sie konsultacją z dr Biedrzyńskim z klinik (mogłam przekręcic nazwisko ale coś na "B")

powiedział że problem polega nawwet nie na finansowaniu zabiegu, byc może schronisko nawet zfinansowałoby zabieg... tylko na opiece pooperacyjnej... w schronisku nie ma możliwości na taką opieke... musi po zabiegu iśc do domu, który o niego zadba 24h na dobe...

coś konkretniej w sprawie konsultacji bedzie wiadomo pod koniec tygodnia....

prosze pomóżcie szukac dt...to dla niego jedyna szansa na życie...

Posted

kikou czyli ja dobrze zrozumialam ???jego lapka jest operacyjna - tylko problem ten tkwi, ze po operacji nie ma sie kto min zajac?
trzeba zmienic tytul - JESTEM KALEKÁ - MAM SZANSE BYC ZDROWYM- TYLKO BRAKUJE DT PO OPERACJI

Posted

[quote name='Koperek']jeszcze nikt, a jak już to na kliniki ;)

W każdym razie Marta znalazła zdjęcie RTG tej biednej nóżki i żeby nie ciągnąć całego cielaczka przez całe miasto to spróbuję się skonsultować co do samego zdjęcia i wtedy, jeżeli nic na nim nie będzie widać to jedziemy realnie się prześwietlić- ale jeśli widać będzie wszystko to napiszę.

A czy ta konsultacja się odbyła ? :roll:

Kikou - wielkie dzięki za info ,to znaczy ,że wreszcie jest dla tego biedaka jakaś nadzieja :calus: :Rose:

Posted

kikou napisał(a):
problem polega nawwet nie na finansowaniu zabiegu, byc może schronisko nawet zfinansowałoby zabieg... tylko na opiece pooperacyjnej... w schronisku nie ma możliwości na taką opieke... musi po zabiegu iśc do domu, który o niego zadba 24h na dobe...

prawda :roll:
przezyliśmy operacje biodra naszego Maćka i tak bardzo wymagał opieki, że nie wyobrażam sobie, żeby psa zostawić samego po takiej operacji :shake:
choćby po to, żeby sobie krzywdy nie zrobił
my na zmiane go pilnowaliśmy 24h, w nocy oka nie zmrużyłam
ten głupol uparcie usiłował się położyć na tą stronę, która była operowana - mam dreszcze jak mi się to przypomina :-(

Posted

Gosia nie powiedziałam, że już wiadomo że jest operacyjna.... ta konsultacja ma sie dopiero odbyc... i to pewnie trzeba bedzie 10 razy prosic i przypominac...

tylko że nawet jeśli nóżka by była operacyjna... musi byc dom do opieki po zabiegu inaczej nie wykonają zabiegu nawet jeśli byłaby jakaś szansa....

Posted

no ja ciagle przypominam, ze jest na niego 200zl - tylko ciagle nie wiadomo no co przeznaczyc - wrocila juz ciotka Koperek -to moze cos napisze i wymysli.
Ten hotelik wroclawski odpada -bo tam nie bedzie mial opieki non-stop albo choc wiécej czasu :shake:
nie wiem - nie ma koncepcji-ale i tak nawazniejsze by sie dowiedziec czy cos wogole sié da zrobic z tá lapká - jesli nie to trzeba zaczác szukac domku, ktory go pokocha takiego jakim jest, a jesli bedzie wiadomo ze jest szansa - to wtedy intesywanie trzeba bédzie sié glowic co dalej.

Posted

psiak byl w zeszlym tygodniu na klinikach na tej konsultacji...

nie moge sie dodzwonic do dr Raka, w kazdym razie Panie z biura przekazaly ze wypadla ona niepomyslnie, ze nic nie da sie zrobic... ale szczegoly dopiero jak uda mi sie dodzwonic do lekarza... takze jesli jakas Ciotka sie z nim gdzies wybiera to niech najpierw wstapi do gabinetu wet, bo byc moze bedzie to wyjazd bez sensu...

Posted

mysle, ze tego psiaka koniecznie nalezaloby gdzies umiescic, on w schronisku nie ma najmniejszych szans...

a czy w tej chwili ktokolwiek, gdziekolwiek go oglasza?

Posted

kurcze naprawdę nic się nie da zrobic?
a dr Niedzielski on stosuje nowoczesne metody - moze jednak warto sprobowac?
a chyba nikt go nigdzie nie oglaszal- przynajmniej ja nie , bo nie bylo wiadomo co pisac, czy juz ma tak zostanie czy jest szansą na operacje.
ale w taki razie trzeba by bylo zrobic ogloszenie