Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ciotki wszystkie! Przepraszam, że nic nie piszę, ale to co mam w głowie to czasami mnie przerasta i myślę o tym, ale nie daję znać, bo dręczy tylko mnie samą...

kikou już napisała...

Będę w piątek z Kajtusiem na kastracji, a jutro rano na zmierzenie Albusia, więc się dowiem. W każdym razie rozmawiałam też ze swoim wetem i powiedział, że jeśli to złamanie już ma objawy zwyrodnienia to się tego nie rozłamuje i ponownie nie składa. Więc to nie tak, że nic nie robiłam- po prostu nie wszystko piszę.

Psiaka wyciągać nie trzeba- on dużych szans w schronie nie ma, żeby ktoś przyszedł i go adoptował, bo TYLKO W NAS jest jego szansa na dom. W każdym razie zamiaru uśpienia go NIE MA! ;) Czuwam!!!

• Replies 327
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To złamanie jest chyba bardzoo stare, więc z tego co Koperkowa mówi to nic się nie da zrobić :-(
Jedynie co to szybko znaleźć mu dom, bo chłopak tyje... a dla 3 łap to spore obciążenie...

Posted

Koperek napisał(a):

.....Psiaka wyciągać nie trzeba- on dużych szans w schronie nie ma, żeby ktoś przyszedł i go adoptował, bo TYLKO W NAS jest jego szansa na dom. W każdym razie zamiaru uśpienia go NIE MA! ;) Czuwam!!!

to że tylko w ogłoszeniach jego nadzieja to oczywiście prawda, z boksu nikt go nie weźmie....

ale nie zgodze sie, ze zupełnie nie ma zagrożenia... Pies przez te kilka miesięcy strasznie przytył.... nie ma ruchu, jeśli wysiądzie mu druga noga albo kręgosłup, a takie zagrożenie jest realne przy braku ruchu i nadwadze, to myślę, że nikt nie bedzie sie z nim cackał...:shake:
tak jak to było ostatnio z Amelką...

Posted

sluchajcie - to kto porobi mu ładne zdjęcia - w taki razie ogłaszamy- i co robimy z kasę?
ja proponuje zrobic mu wyróżnione allegro za te pieniądze i ewentualny transport do domku?
Tylko jakies cudne zdjęcia , zeby były

Posted

dzisiaj udało mi sie dłużej z weterynarzem o naszym Łapeczku porozmawiac

potwierdził, że tycie jest dla niego zabójcze, musi miec ruch, nie ruch wyczynowy ale codzienny, różnorodny ruch, który zapobiegnie zanikom mięśni i utrzyma pozostałe łapki i kręgosłup w dobrej formie....

PROSZE O POMOC!!!
ten pies jak mało inny potrzebuje dt, z sercem, który bedzie trzymał mu zdrową diete, żeby nie tył ale dobrze zbilansowaną... i zapewni mu codzienny ruch....

w schronisku ten pies sie wykończy....

Posted

co jest z tym psem, ze tak malo osob do niego zaglada?

uwazam, ze akurat ten pies jak malo ktory powinien isc do dt, chocby i platnego, jesli nastapia zaniki miesni albo zwyrodnienia krgoslupa, bedziemy juz tylko mogly patrzec jak cierpi...albo zapalac swieczki...

Posted

zwykłe allegro na 7 dni
[URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=675221856"]piękny młody Szafir gaśnie w schronisku (675221856) - Aukcje internetowe Allegro[/URL]
z moim nr tel
nazwałam go Szafir, chociaż dla mnie jest Łapeczkiem

Posted

i ja się biorę za ogloszenia:
[URL="http://wroclaw.gumtree.pl/c-Spo-eczno-zwierzaki-Jestem-m-ody-ale-ma-kalek-apk-wi-c-nikt-mnie-nie-chce-W0QQAdIdZ138828312"]gumtreewroclaw[/URL] Jakby ktoś chcial porobić jeszcze ogłoszenia to dalam taki tekst - a jakby ktoś miał swoje pomysł to mile widziane:
[CENTER][COLOR=#ff1616][FONT=Tahoma][B][SIZE=4][COLOR=#000000]Jestem młodym pieskiem takiego przywieziono mnie do schroniska - czyli ze źle zrośniętą łapką.[/COLOR][/SIZE][/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#ff1616][FONT=Tahoma][B][SIZE=4][COLOR=#000000]Czy mi to przeszkadza? Mi narazie nie - bo poruszam się normalnie i daję sobie radę na tych moich 3 łapkach, ale ...ja tu nie ma ruchu, siedzę zamknięty w schroniskowym boksie z innymi psami, nikt nie wchodzi ze mną na spacery, tylko każdego dnia moje życie ograniczają ciasne ściany z krat - coż ruchu mam niewiele, nikt też mnie tu za bardzo nie głaszcze- więc co mam robić - jak dają to jem. I coś wolontariuszki ze łzami w oczach na mnie patrzą, mówią, że brak ruchu, zanik mięśni i waga -sprawi, że wysiądzie mi kręgosłup, że jeszcze trochę a już nie będę sprawnie sobie mógł chodzić :( . Mowią, ze kalekiego psa nikt nie chce, że jesli znajdę domek to będzie cud. A ja, tak leżę i tak sobie myślę - czy to naprawdę jest tak, ze nikt mnie nie pokocha? Czy już mnie nikt nie zabierze i nigdy nie będę miał swoich ludzi co będą o mnie dbać? Już nigdy sobie nie pobiegam po trawie? Przecież ja jestem młody, ja chcę się bawić , ja chcę kochać swojego człowieka psim sercem. [/COLOR][/SIZE][/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#ff1616][FONT=Tahoma][B][SIZE=4][COLOR=#000000]Smutno mi bardzo, bo sam widzę, ze jak ktoś przychodzi do schroniska to jakoś mnie omija, odwraca od mnie wzrok i jakoś zawsze wychodzą inne psy- a o mnie nikt nawet nie zapyta, nikt nawet nie zawoła - już chyba nie ma po co podbiegać do krat, już chyba nie ma co prosić, smutno mi jeszcze bardziej...[/COLOR][/SIZE][/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#ff1616][FONT=Tahoma][B][SIZE=4][COLOR=#000000]Pali się jeszcze iskierka otuchy, bo wolontariuszki obiecały, że porobią mi ogłoszenia, że może ktoś mnie jednak wypatrzy, żebym się całkiem nie poddawał[/COLOR]. Tak więc Człowieku Drogi - jeśli znałazłeś moje ogłoszenie - jeśli poczytałes o mnie - nie bądź taki jak inni , nie odwracaj oczu od mnie i nie zacznij szukać innego...bo ja tu wciąż siedzę i czekam na Ciebie. Leże tak i marzę , że własnie Ty będziesz moim cudem.[/SIZE][/B][/FONT][/COLOR][/CENTER]

[CENTER][COLOR=#ff1616][FONT=Tahoma][B][SIZE=4][COLOR=#000000]I my wolontariuszki prosimy o pomoc! Szafir potrzebuje ruchu czyli zwykłych codziennych spacerów, które zapobiegną zanikom mięśni i utrzymają pozostałe łapki i kręgosłup w dobrej formie, ten piesek bardzo potrzebuje swojego domku to jego jedyna szansa na normalne życie.[/COLOR][/SIZE][/B][/FONT][/COLOR][COLOR=#ff1616][/CENTER]

[CENTER][B][SIZE=4][FONT=Tahoma]dopiszmy proszę do jego smutnego życia, szczęśliwy rozdział...[/FONT][/SIZE][/B][/COLOR]
[COLOR=#ff1616][FONT=Tahoma][B][SIZE=4]SZUKAMY MU DOMKU W CAŁEJ POLSCE - W RAZIE POTRZEBY WOLONTARIUSZKI POMOGĄ W TRANSPORCIE [/SIZE][/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#ff1616][FONT=Tahoma][B][I]kontakt: 0792 333 938[/I][/B][/FONT][/COLOR]
[I][B][FONT=Tahoma][COLOR=#ff1616][SIZE=3][email protected][/SIZE][/COLOR][/FONT][/B][/I][/CENTER]

[CENTER][COLOR=#ff1616][FONT=Tahoma][B][SIZE=4]Kontakt w sprawie adopcji:[/SIZE][/B][/FONT][/COLOR][/CENTER]

[CENTER][COLOR=#ff1616][FONT=Tahoma][B][SIZE=4]668 980 123[/SIZE][/B][/FONT][/COLOR][/CENTER]

[CENTER][COLOR=#ff1616][FONT=Tahoma][B][SIZE=4][email protected][/SIZE][/B][/FONT][/COLOR][/CENTER]

Posted

[IMG]http://img190.imageshack.us/img190/987/tnpict0047.jpg[/IMG]

[IMG]http://img190.imageshack.us/img190/6255/tnpict0048.jpg[/IMG]

znalazlam fotki Korenii...przydaloby sie je wstawic na pierwsza strone, zeby osoby robiace ogloszenia nie musialy brnac przez caly watek...

Posted

sluchajcie dostałam zapytanie z gumtree o niego cytuję:
"Jak duży jest piesek? Na zdjęciach dokładnie tego nie widać. Sięga ponad kolana? Czy na pewno spacery i ruch zapobiegną problemom z kręgosłupem?"

Hm wlasnie jaki on duzy nad kolana czy pod??no i co ma odpowiedziec?

Posted

On jest spory - na pewno do kolana sięga. Co do kręgosłupa - to może starczą, a może nie - nikt tego nie wie. Zdorwy pies też może zachorować na kręgosłup...