Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

SUZI młodziutka suczka wyrwana z Chrcynna przez Ziutkę i Kejciu.

Na szczęście nie siedziałą długo w schronisku. Przyjęto ją 10 czerwca. Wpisano jej wiek 3 lata, zdążyła już zostać mamusią.

Jest mała, sięga do połowy damskiej łydki. Waży 6,5 kg.

Gdy trafiła do schroniska miała jeszcze resztki mleka w sutkach. Nie wiadomo co się stało ze szczeniakami.

Niewielka, bardzo grzeczna, lgnie do ludzi.

Miała zostać w kojcu, ale tak płakała, że w ostateczności wylądowała w kuchni. W domu zachowuje czystość,kupkę w ogrodzie robi dyskretnie pod płotem.

W domu nie niszczy, chodzi za człowiekiem krok w krok.

Kota nie goni, do psów jest dobrze nastawiona. Boi się mojej Luki, która co jakiś czas pokazuje kto tu jest najważniejszy.

Suzi została wysterylizowana z funduszy fundacji Ostatnia Szansa w ramach Akcja Sterylizacja.

Dziękujemy bardzo :)

Na schroniskowym spacerze.

suzi.jpg

Już u mnie.

DSC_0237.JPG

ec0b6fbe4a3c8e1cgen.jpg

DSC_0245.JPG

cd7f933fa3f05423gen.jpg

KALENDARIUM

Nr czipa: 616 09 39 00 25 08 62 (zarejestrowana na mnie)

10 czerwca przyjęcie do schroniska

10 VI odpchlenie (?)

11(?) VI NOBIVAC nr szczepionki C262C01 (?)

21 VI odpchlenie i I tuta odrobaczenia

22 VI sterylka

7 lipca II tura odrobaczenia

9 lipca szczepienie przeciw wściekliźnie

22 lipca szczepienie- wirusówki

• Upvote 1
Posted

Rozliczenia Dług wyzerowany

Wydatki:

-21 zł odpchlenie i odrobaczenie

5027d6e04dda110agen.jpg

-342,31 zł sterylka

-25 zł szczepienie na wściekliznę

-58 zł wirusówki

-40 zł rejestracja w Safe Animal (zarejestrowałam Suzi na siebie, miała pusty czip)

Wpłaty:

+ 342,31 zł fundacja Ostatnia Szansa (Akcja Sterylizacja)-zwrot za sterylkę.

+ 144 zł z bazarku Mazowszanki 13 (14XII2016)

7ce85e2416b4eab7gen.jpg

fdb949a886f9ba1bgen.jpg

68a9cd5617a78663gen.jpg

Paragon zawiera: 2 x wirusówki (Suzi i Łezka) oraz 20 zł mocz Łezki.

Posted
3 minuty temu, konfirm31 napisał:

Też jestem.  Wątek  zapisuję.  Mazowszanko,  przechodzisz sama  siebie :). 

Krysiu mało tego - Małgosia tak naprawdę nie wiedziała jaką sunię jej wieziemy - powiedziała tylko że chce starszą i wzięła w ciemno - WIELKI SZACUN!

• Upvote 1
Posted
21 minut temu, konfirm31 napisał:

Faktycznie,  tempo :). Jedziecie  do Ostrołęki,  czy do Nowego  Dworu? 

Jeśli do Nowego Dworu to serdecznie zapraszam na kawę! :)

Posted

Wysłałam wczoraj naszą Suri na psygarnij - zobaczymy czy umieszczą bo ostatnio był z tym kilka razy problem - jak zamieszczą to kolejnym pieskiem jakiego wyślę będzie Suzi :)

• Upvote 1
Posted

Byłyśmy w gabinecie "Cyryl" w Przasnyszu. Troche spanikowana miastem, bałam się, że zwieje.

Suzi waży 5,4 kg.

Ma brązowawy wyciek z pochwy, dlatego tniemy jutro o 18-ej. Morfologia niepobrana, bo straszna z niej panikara. Nie da się utrzymać, wierzga, wyrywa się.

Przy odpchlaniu tak płakała jakby ją ze skóry obdzierali. Pobierzemy jutro po głupim Jasiu.

Została odpchlona i odrobaczona.

Co do kojca to rzeczywiście jest mało przydatny. A ja właśnie odmalowałam ogrodzenie.

Ale może kiedyś trafi się jakiś strachliwy pies, który będzie wolał na początku odosobnienie i spokój to może sie przyda. Tfu,tfu !

Posted

No,  to faktycznie  malizna. Ale chyba  jest chudziutka?  Lerka ważyła 6, teraz 8, 5 kg.

A czy są  już  jakieś  wyniki badań krwi? Wszystko ok?  Tam będzie sterylizowana? 

Posted

O mamo - to wypasiona na maxa...

W takim razie Suri pewnie nie 4 kilo waży bo jest mniejsza od niej - biedaczki :(

Gosiu, tak się domyślałam, ze będzie z niej panikara, sama wiesz jak chciałysmy jej adresatkę założyć co wyprawiała !

Posted

Taką panikarą i histeryczką jest Lerka. Przy podawaniu premedykacji przed sterylizacją,   tak się wyrywała ,  że  zgięła igłę.  Koniecznie poproś,  żeby  w czasie  zabiegu,  pobrali krew i..... obcięli jej pazurki,  wyczyścili uszy.  Tak było u Lerki. Teraz,  obcinanie  pazurków,  tylko u weterynarza,  a mała się  strasznie  wyrywa i wrzeszczy  :(. 

Posted

Przyłączam się do dobrych myśli :)

Nasza Hesia już drugi dzień po operacji, jest dobrze, a zachowuje się jakby nic się nie stało ale za to cenie Ostrołęcka lecznicę, że suczki prawie same ze stołu schodza po operacji :).