Poker Posted October 17, 2022 Posted October 17, 2022 Świetny wózeczek. Jak Loluś sobie radzi? Czy Loluś ma prawo jazdy 🙂 No i piwka nie może teraz pić:) 1 Quote
ona03 Posted October 17, 2022 Posted October 17, 2022 Dnia 17.10.2022 o 10:11, Poker napisał: Świetny wózeczek. Jak Loluś sobie radzi? Czy Loluś ma prawo jazdy 🙂 No i piwka nie może teraz pić:) Loluś Nasz kofffffany zmotoryzowany :))) Loluś to chyba abstynent :))) 1 Quote
mari23 Posted October 20, 2022 Posted October 20, 2022 Dnia 17.10.2022 o 23:18, ona03 napisał: Loluś Nasz kofffffany zmotoryzowany :))) Loluś to chyba abstynent :))) Minkę ma figlarną.... kto wie, czy abstynent 😉😉 2 Quote
togaa Posted October 20, 2022 Author Posted October 20, 2022 Dnia 17.10.2022 o 07:16, Moli@ napisał: Rozbrajający maluch ❤️ Co powiedział na wózeczek? W wózeczku idzie na czterech czy tylne łapinki wiezie? Niestety wiezie. Nie ma życia w tych łapkach. Przez te pieluchy, Lolo jest niezmiernie cierpliwy na wszelkiego rodzaju "przebieranki". Pozwala z sobą robić wszystko. Żadnego 'przebrania" nie zniszczył,nie ściągnął. Wózeczek też traktuje jak swego rodzaju ubranko.Stęka tylko zniecierpliwiony , gdy zbyt długo ( bo przeszkadzają loki) zapinam te sprzączki i karabinki. Wciąż nie mam pewności czy dobrze Lolusia w nim sadowię.Czy wózek nie jest zbyt wysoko ustawiony? Oglądam youtuba i nic z tego nie wiem.Będę musiała panią rehabilitantkę poprosić o pomoc. Na razie wózek wiezie Lolusia. U mnie jest spadek terenu i Lolo wciąż jedzie do tyłu. 😉 Quote
Moli@ Posted October 21, 2022 Posted October 21, 2022 Dnia 20.10.2022 o 23:14, togaa napisał: Niestety wiezie. Nie ma życia w tych łapkach. Przez te pieluchy, Lolo jest niezmiernie cierpliwy na wszelkiego rodzaju "przebieranki". Pozwala z sobą robić wszystko. Żadnego 'przebrania" nie zniszczył,nie ściągnął. Wózeczek też traktuje jak swego rodzaju ubranko.Stęka tylko zniecierpliwiony , gdy zbyt długo ( bo przeszkadzają loki) zapinam te sprzączki i karabinki. Wciąż nie mam pewności czy dobrze Lolusia w nim sadowię.Czy wózek nie jest zbyt wysoko ustawiony? Oglądam youtuba i nic z tego nie wiem.Będę musiała panią rehabilitantkę poprosić o pomoc. Na razie wózek wiezie Lolusia. U mnie jest spadek terenu i Lolo wciąż jedzie do tyłu. 😉 Dobry pomysł, poprosić rehabilitantkę o dopasowanie wózeczka do malucha. ps Możesz wstawić zdjęcie samego wózeczka... ale tak, żeby były widoczne wszystkie pasy podtrzymujące - zapięte na pusto. Boczne ujęcie wózeczka Na podstawie doświadczenia z Pikusią napiszę co jest ważne. Ja zakładałam Pikuni szelki - dobrze dopasowane, prowadziłam na smyczy. Loluś, musi przyzwyczaić się, zgrać z wózeczkiem i przede wszystkim wyrobić mięśnie przednich łap, barkowe Quote
Tianku Posted October 21, 2022 Posted October 21, 2022 Dnia 20.10.2022 o 23:14, togaa napisał: Na razie wózek wiezie Lolusia. U mnie jest spadek terenu i Lolo wciąż jedzie do tyłu. 😉 UPS 1 Quote
mari23 Posted October 21, 2022 Posted October 21, 2022 Dnia 20.10.2022 o 23:14, togaa napisał: Niestety wiezie. Nie ma życia w tych łapkach. Przez te pieluchy, Lolo jest niezmiernie cierpliwy na wszelkiego rodzaju "przebieranki". Pozwala z sobą robić wszystko. Żadnego 'przebrania" nie zniszczył,nie ściągnął. Wózeczek też traktuje jak swego rodzaju ubranko.Stęka tylko zniecierpliwiony , gdy zbyt długo ( bo przeszkadzają loki) zapinam te sprzączki i karabinki. Wciąż nie mam pewności czy dobrze Lolusia w nim sadowię.Czy wózek nie jest zbyt wysoko ustawiony? Oglądam youtuba i nic z tego nie wiem.Będę musiała panią rehabilitantkę poprosić o pomoc. Na razie wózek wiezie Lolusia. U mnie jest spadek terenu i Lolo wciąż jedzie do tyłu. 😉 Myślę, że pani rehabilitantka ustawi wszystko "jak trzeba :) Z wózeczkiem, jak z każdą "protezą" powoli trzeba się "zgrać", Loluś się nauczy i będzie mistrzem "Formuły I" - I - jak Inwalidzkiej, nie jedynka jak "Formuła 1 😉 ale to wiemy tylko my 😉 Loluś niech się czuje jak Kubica ❤️ 3 Quote
ona03 Posted October 22, 2022 Posted October 22, 2022 Dnia 20.10.2022 o 10:25, mari23 napisał: Minkę ma figlarną.... kto wie, czy abstynent 😉😉 Togusiu, jak to jest z Lolusiem figlarnym ? 1 Quote
Poker Posted October 23, 2022 Posted October 23, 2022 togusiu , a próbujesz podciągać go na smyczy do przodu? Jeszcze trochę , a z piesia zrobi się nam raczek nieboraczek 🙂 1 Quote
togaa Posted October 23, 2022 Author Posted October 23, 2022 Dnia 17.10.2022 o 07:16, Moli@ napisał: Quote
togaa Posted October 23, 2022 Author Posted October 23, 2022 Trenujemy codziennie. Dzisiaj Lolo dojechał do słupa elektrycznego stojącego na skrzyżowaniu drogi. Słup Ważnych Wiadomości. Chyba z 10 minut zajęło Mu ich odczytywanie . Zaległości od czerwca. 3 1 Quote
Moli@ Posted October 24, 2022 Posted October 24, 2022 Przedni / dolny pas na którym leży maluch jest za bardzo obniżony - nie podtrzymuje i piesek opiera się tylko na przednich łapach i cały ciężar utrzymuje na łapach. Będzie bardzo szybko się męczył. Po włożeniu / usadowieniu psa w wózeczku przód nie może opadać - utrzymać fizjologiczne ustawienie kręgosłupa. Na tym pasie powinna leży /opierać się klatka. Przednie pasy (dolny i przedni) powinny przylegać (luz na palec/ dwa) do psa. Pas z przodu - powinien być z przodu na klatce - powyżej przednich łap i bliżej łap a nie szyi - żeby nie podduszał. Gdy podciągnie się do góry dolny pas to automatycznie pas przedni opadnie w dół Dzięki tym dwóm pasom - pies ciągnie wózek! Gdy wyrobi mięśnie łap, barków i klatki będzie śmigał sam - nie dogonisz... polubi wózeczek 🙂 1 Quote
togaa Posted October 24, 2022 Author Posted October 24, 2022 Masz rację Moli@ . Dolny pas Loluś ma zbyt obniżony. Poprawimy. Dziękuję za precyzyjny opis "działania " wózeczka. 1 Quote
Poker Posted October 24, 2022 Posted October 24, 2022 Fajne są butki na tylne łapki. Loluś nie będzie obcierał piętek o podłoże. 1 Quote
Moli@ Posted October 25, 2022 Posted October 25, 2022 Dnia 24.10.2022 o 22:18, togaa napisał: Masz rację Moli@ . Dolny pas Loluś ma zbyt obniżony. Poprawimy. Dziękuję za precyzyjny opis "działania " wózeczka. Nie wiem czy precyzyjny opis ale mam nadzieję, że się przyda. Trzymam za Was kciuki 🙂 ps Wózeczek Pikusi nie jest profesjonalny tak jak Lolusia. W jej wózeczku ważne jest zapięcie / długość trzech przednich pasów. Po dwóch latach jazdy w wózeczku sunia wykorzystuje dwa pasy - przedni i górny ( u Lolusia wygięty). Te dwa pasy utrzymują wózek w odpowiedniej pozycji i dzięki nim ciągnie/prowadzi wózek. Pasy w naszym wózku są rozpinane..., to ułatwia włożenie /usadowienie dużego psa. 1 Quote
togaa Posted October 26, 2022 Author Posted October 26, 2022 Przy wyborze wózeczka miałam to szczęście że kilka z nich mogłam obejrzeć na żywo i wysłuchać uwag opiekunów piesków. No i podpowiedzi z dogo. Moli@, a od których pasów zaczynasz zapinanie wózeczka? Trochę się z tym morduję, mimo że u Lolusia też wszystko jest rozpinane. Wczorajszy spacerek; Ups.... 2 Quote
Moli@ Posted October 26, 2022 Posted October 26, 2022 Wózek stawiam - tył oparty np o ścianę - żeby nie odjeżdżał 😉 1/ Pasy - górny i z przodu rozpięte. 2 / Pas dolny zapięty Wózeczek stoi pod kontem 3 / Wkładam tylne nóżki ( sprawdzam czy są tam gdzie powinny) 4 / Podnoszę przód wózeczka i zapinam górny pas - czyli ten wygięty w wózeczku Lolusia. Wózeczek już stoi prosto. Zapomniałam dodać - tu trzeba pilnować / sprawdzić przed zapięciem górnego pasa, żeby obie przenie łapy stały wewnątrz wózka. 5/ Zapinam pas przedni. 6 / Ponownie sprawdzam ułożenie tylnych łapek, czy siedzą tam gdzie powinny, czy nic nie uwiera itp 7 / Podnoszę tylne łapki ( u Lolusia stopki w butki) 8 / Podwieszam ogon 1 Quote
Moli@ Posted October 26, 2022 Posted October 26, 2022 Dnia 26.10.2022 o 15:32, Poker napisał: U Lolka ogon jest chyba pod obręczą. Pikunia ma długi + długi włos..., podwieszam ale ciągnie po ziemi, wyjmuje (chyba jej przeszkadza) - trochę rusza kitą. Może u Lolusia nie ma takiej potrzeby Quote
Poker Posted October 26, 2022 Posted October 26, 2022 Dnia 26.10.2022 o 15:40, Moli@ napisał: Pikunia ma długi + długi włos..., podwieszam ale ciągnie po ziemi, wyjmuje (chyba jej przeszkadza) - trochę rusza kitą. Może u Lolusia nie ma takiej potrzeby Może i nie ma. Pod warunkiem, że obręcz nie naciska na ogon u jego podstawy, bo wtedy cały tył gorzej mu dźwigać. Quote
Moli@ Posted October 27, 2022 Posted October 27, 2022 Dnia 27.10.2022 o 00:05, Poker napisał: Może i nie ma. Pod warunkiem, że obręcz nie naciska na ogon u jego podstawy, bo wtedy cały tył gorzej mu dźwigać. Obręcze w wózeczku Lolusia są odsunięte od dupci..., nie naciskają na ogon u jego podstawy. Wyciągnięte obręcze w wózeczku malucha zabezpieczają / chronią dupcię, tylne łapki przed urazem. 1 Quote
Poker Posted November 1, 2022 Posted November 1, 2022 Lolusiu, w 60 % dla ciebie słodziaku https://www.dogomania.com/forum/topic/357889-coroczna-dostawa-gadżetów-z-usa-do-0611-g22/ Quote
mari23 Posted November 2, 2022 Posted November 2, 2022 Dnia 1.11.2022 o 23:19, Poker napisał: Lolusiu, w 60 % dla ciebie słodziaku https://www.dogomania.com/forum/topic/357889-coroczna-dostawa-gadżetów-z-usa-do-0611-g22/ Lecę na bazarek, bo Loluś na paliwo potrzebuje.... no nie, "tylko" na pieluszki :) Quote
togaa Posted November 2, 2022 Author Posted November 2, 2022 Dnia 1.11.2022 o 23:19, Poker napisał: Lolusiu, w 60 % dla ciebie słodziaku https://www.dogomania.com/forum/topic/357889-coroczna-dostawa-gadżetów-z-usa-do-0611-g22/ Pokerku kochany i niezawodny , Lolo bardzo Ci dziękuje . Dnia 2.11.2022 o 11:14, mari23 napisał: Lecę na bazarek, bo Loluś na paliwo potrzebuje.... no nie, "tylko" na pieluszki 🙂 Leć mari23, leć... 😉 Quote
Recommended Posts