Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Podpisane.

2 godziny temu, Poker napisał:

Lolcioooooooo, a gdzieżeś ty przepadł ?

Kiedy spotkanie? W tym tygodniu nie  mogę.

Może go Oneczka gdzieś do fantów spakowała i wysłała kurierem? :)

• Upvote 1
Posted
2 godziny temu, anecik napisał:

Podpisane.

Może go Oneczka gdzieś do fantów spakowała i wysłała kurierem? :)

O psia kość. czy Lolcio dotrze cały?

Posted
Teraz, Poker napisał:

O psia kość. czy Lolcio dotrze cały?

Jak paka z nalepką "Ostrożnie szkło" to dotrze cały. Tylko czy ma pieluchę na zmianę i żarełko jakieś. I miseczkę z wodą :)

Posted

Głodny nie jest, jedzonko dostaje

-f4i4RWaW9p-8Mu6usVn6mD6OxODgSOb34baySMi

chodzimy na spacerki

arO10RoMafFqtb4Fh04asTRFcSSPPyXWnIf1-7Sj

ZM2dWnMsiR70qd2WkGJrYGIs3VesVNjs5GAe_cw7

EZ4XIUYIWK8wKZISjQtbMPTRmAplHj2Sy840KWYl

czasami zbieramy kasztanki

xoWHMfKlJmRfL4-njZhPRcOI-d5UdCQa1pZVGQw5

Iiii jesteśmy......., tylko idąc przedwczoraj na spacerek, oczywiście całkiem przypadkowo spotkaliśmy kocie maleństwo  / mężuś gada, że chodzi tymi samymi ścieżkami i nikogo nie spotyka...../ i przytachaliśmy kociczkę do domku, wstępnie oporządzona z pchełek, odrobaczona i co dalej ......

Wczoraj przyjechała córcia, Lolcio zapakował się do jej łóżka i ani myślał z niego wyjść, oczywiście przespał tam całą noc, nie wiem czy nie będzie chciał z nią jechać.....

• Upvote 3
Posted

Uderz w stół ,a nożyce się odezwą.

HURRRRRRRAAAAAA !!!Lolcio się odnalazł, żyje .Nawet Rudy go nie pożarł.

Lolcio chyba się zakochał w młodszej dziewczynie, bo starsze już dawno kocha.

Posted

O 12.10.2016 o 23:29, ona03 napisał:

Wczoraj przyjechała córcia, Lolcio zapakował się do jej łóżka i ani myślał z niego wyjść, oczywiście przespał tam całą noc, nie wiem czy nie będzie chciał z nią jechać.....

Jechać ?  O Matko Jedyna ! Dokąd ?

Lolo, Ty się nie wygłupiaj,  wyłaż z tego łóżka i  się pakuj .  Wracasz na drugą niedzielę, więc nie rób sobie planów . ;-)

Posted

Togusiu ,coś się do mnie psycepiło......

ZWFTXZ0Vo_gCKLl206VeVLnNVEUHpPTx3axBIuG4

Ja9llUkneq6bNaFwT0Tqm0LAR57--sdqXaLwR8Eh

zacepiało moje łapki

XG9H4ZVfB7X6bJ55eRW9DNtomW5vaOeOgelUFeie

i siedziało na moim futelku

kjtmefYC-7gIoMLheANMhIlsn2qBeetrdJOpB2m0

i mnie ugniatało........

fA_K8hP0mmAMeFxVTXizVLjI00iStIMRSAUPj4xJ

• Upvote 1
Posted
19 godzin temu, Poker napisał:

Śliczna kicia, ale chyba już jej nie ma. Lolo się oblizuje ....

Pokerku nawet tak nie żartuj bo Togunia zejdzie na zawał .

A jak Lolcio się rozkocha w kotecku i będzie chciał go ze sobą zabrać ?

• Upvote 1
Posted

No własnie tego się obawiam, zwłaszcza że Lolcio sam sobie koteczka znalazł w krzakach.

Na szczęście mam argument; koty żyją i 20 lat a tyle mi nie grozi ;-)

Posted
O 14.10.2016 o 00:40, togaa napisał:

Lolo, Ty się nie wygłupiaj,  wyłaż z tego łóżka i  się pakuj .  Wracasz na drugą niedzielę, więc nie rób sobie planów . ;-)

Togusia zarządziła, komu pasuje ?

O 14.10.2016 o 22:11, Poker napisał:

Śliczna kicia, ale chyba już jej nie ma. Lolo się oblizuje ....

Pokerku, Lolcio zwiewa od malucha, nie wie co z takim robić :)

O 15.10.2016 o 07:19, Smyku napisał:

Smyczku, nie ma szans, Loluś to narcyz..... :)

O 15.10.2016 o 10:37, togaa napisał:

No własnie tego się obawiam, zwłaszcza że Lolcio sam sobie koteczka znalazł w krzakach.

Na szczęście mam argument; koty żyją i 20 lat a tyle mi nie grozi ;-)

Togusiu cóż Ty wygadujesz.......

22 godzin temu, EVA2406 napisał:

Togusiu, psy też tyle mogą żyć i co wtedy zrobisz z Lolciem? ;)

No właśnie togusiu,  nie wygłupiaj się :)

Byłem na spacerku 

SejsIpSKwlT4mtHCh8xR94AQe0FWNniNoLjt0Q-l

lQH5vG4024VBm-ivR8pO4htYHC0RRezYy-YCgIKG

• Upvote 1
Posted
O 14.10.2016 o 00:40, togaa napisał:

Jechać ?  O Matko Jedyna ! Dokąd ?

Która to jest druga niedziela? Druga po czym?

• Upvote 1
Posted

Same z Oneczką nie wiemy która i  po czym ta niedziela .;-)

Chyba jednak na  początek listopada przypadnie. Po Wszystkich Świętych.

Lolusia nie ma, a ja z pieluch nie wychodzę.

Niunia moja stareńka bardzo podupadła . Lata, lata gniotą. W kwietniu 16 skończyła. To że siura to nic, na noc pielucha i po problemie.

Najgorzej że nie słyszy i  nie widzi. Ani trochę.  Węch chyba też straciła . Bardzo to przykre . Mało wychodzi. Taka  bezradna jak wyrusza  na siusianie..

Całe życie mieszkała na parterze, teraz   przeniosła się do kuchni na piętrze. Żeby wyjść z domu , ma do pokonania schody. Dużo schodów. Pół biedy, jak zdążę ją z nich sprowadzić. Bywa że skacze z nich ‘ na główkę’, albo wciska się  pomiędzy balustradę a stopnie. Już  Całe obłożyłam kartonami i pudłami, uszczelniając wszelkie  luki . W domu wygląda dziwnie, ale co tam…

Z ogrodu nie jest w stanie trafić do domu. Zatacza kółeczka; mniejsze, większe, w końcu  kompletnie  traci orientację,  przyspiesza i rozbija się  o ściany , meble . Trzeba by Ją cały czas  „mieć na oku”, a tak się nie da. .Pocieszające , że stosunkowo zdrowa,  ma apetyt. Tylko te oczy i głowa ..

Na zdjęciu Niunia , sprzed ponad roku (nowe zdjęcia gdzieś się na ten moment zapodziały).

I starowinka Laluna bez oka. Truchełko to bardziej niż kot, ale żyje jakoś. 19-ście wiosen  skończyła w maju.

SAM_1685.JPG

SAM_6462.JPG

Posted
O 17.10.2016 o 09:04, anecik napisał:

Smutna ta starość :(

To prawda i ludzka i zwierzęca.

Moja Nusia przed śmiercią też straciła wzrok i biedna chodziła jak błędna. Chodziła w kółko i obijała się o meble. Raz wpadła na stojącą lampę, przewróciła ją i potłukły się klosze. Na szczęście nikt nie ucierpiał.

Po schodach w ostatnim okresie też musiałam ją sprowadzać, ale w dniu śmierci, jak my byliśmy na dole, ona sama zeszła do nas i przewróciła się do spanka, które postawiłam jej przy kaloryferze. Niestety, tam już została...............:( Widać chciała ostanie godziny swego życia spędzić z najbliższymi.

• Upvote 1
Posted

Lolusiu,mam nadzieję ,że mnie cioteczki nie pogonią z moją prośbą o zagłosowanie na Joannę Krześlak - Hoogland , młodą , bardzo zdolną kobietę.Znam ją od 15 lat.Drapała się pazurami, by z biednego rejonu kraju dojść do tego co osiągnęła w nauce. Głosowanie jest proste. Joasia jest na samym dole.

http://polakroku.nl/stemmen/?resultaat=gestemd

Dziękuję i przepraszam.

Posted

Podpisane Pokerku i za bazarek ślicznie dziękujemy ;-) !

Lolito, Ty się chłopie zastanów czy dasz radę?  Dziki idą ...Jeszcze trochę i płot sforsują .

Żal mi ich. Mają je  policzyć i wystrzelać. Podobno jest ich dużo. Guzik prawda. To człowiek zabrał im ich miejsca bytowania. Moja dzielnica jeszcze grubo po wojnie  była typowo rolniczą podmiejską gminą . Nieliczne poniemieckie gospodarstwa stały wzdłuż drogi, za nimi pola ,poletka  het do lasu, a potem to już góry. Dziki mieszkały własnie na tej granicy leśno-polnej. Dzisiaj pól nie ma, wszyściutko zabudowane.To gdzie się  ten dzik ma podziać ? To nie kozica by po stromiznach górskich skakać.

Odwiedziny....

SAM_6864.JPG

Widok na Beskid Mały i dzielnicę Bielska, Straconkę.  Kiedyś też wieś.SAM_6869.JPG

Gdzie jest Pepe ?

SAM_6868.JPG

• Upvote 2