Jump to content
Dogomania

starsza SZNAUCERKA GABI...pol roku szukala.. i ZNALAZLA CUDOWNY DOM!!!

Recommended Posts

Posted

AMIGA napisał(a):
A powiedz mi - jak jest u Was w schronie - czy mam im wysłać kopię umowy adopcyjnej?
Bo ja tę umowę napisałam na siebie

tam pewnie nikt juz o niej nie pamięta... ważne, ze tam nie umarła:roll:

chyba, że to Pani Lucyna potrzebuje umowę bo pewnie na siebie brała sunię

• Replies 901
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malawaszka napisał(a):
tam pewnie nikt juz o niej nie pamięta... ważne, ze tam nie umarła:roll:

slusznie..
o schronisku zapomnijcie, tam nie potrzebuja do niczego tej umowy, psina jest wypisana z rejestru i nikt juz tam nawet nie pamieta ze taki psiak byl
(..no moze jedna osoba...;))

Posted

AMIGA napisał(a):
Umowa adopcyjna była spisana między schroniskiem a mną

to przypnij sobie ją do tej, którą masz od nowych państwa Gabi i trzymaj w razie potrzeby, ale takowej nie przewiduje się ;)

• 2 weeks later...
Posted

Dajcie znać, jak tylko będą wieści z nowego domku Gabuni :cool3: Po cichu liczyłam, że już będą :roll:

malawaszka napisał(a):
no to ja Ci tu napiszę :placz: Corsa nadal w schronisku :placz: byla w domku jakis tydzień, ale ludzie ją oddali bo jednak za stara :angryy::angryy::angryy: to byli ludzie z Katowic - pojechali w tamte rejony na wakacje - rodzinne, z dziecmi, wzięli Corsę, jakoś na drugi albo trzeci dzień stwierdzili, że za stara i nie oddali jej od razu - dopiero pewnie jak wracali do domu :angryy::angryy::angryy: życzę im wszystkiego najgorszego bo takie zabawienie się uczuciami Corsy było podłe i ehhhh szkoda gadać :angryy:

Dzięki za info o Corsie. Brak słów :shake: Ale dzieci już teraz wiedzą, co trzeba zrobić ze starszymi i wymagającymi opieki, a to dobrze nie wróży tym ludziom na przyszłość :diabloti: Przykład idzie z góry, chociaż pewnie nie brali pod uwagi nauki, którą dają dzieciom :diabloti:
O Corsę pytałam, bo to moja wirtualna podopieczna ;) Chociaż na stronie schroniska wpisali mnie jako "benia", a nie "beria" :megagrin: Mogę być benią :evil_lol: Poproszę na wątku staruszków, żeby mi czasem napisali co u niej na PW, bo widzę, że nie wszystko jest na forum.

Posted

malawaszka napisał(a):
BENIU droga :evil_lol::evil_lol::evil_lol: wieści o Gabi nie ma bo weszka się wczasuje, AMIGA też zdaje się na odludziu rajskim więc musim poczekać:p

Znam dwie świetne Bernadety, z jedną pracowałam, z drugą pracuję, obie lubię, dlatego przełknęłam tą Benię :evil_lol: Zresztą chyba nie to jest najważniejsze ;)
Najważniejsze, żeby te wszytskie średniaki znalazły domy, to zamiast na nie płacić, wezmę sobie laptopa na raty :evil_lol: Zawsze chodziło mi tylko o kasę :diabloti:

Posted

beria napisał(a):

Najważniejsze, żeby te wszytskie średniaki znalazły domy, to zamiast na nie płacić, wezmę sobie laptopa na raty :evil_lol: Zawsze chodziło mi tylko o kasę :diabloti:

ojjj ja też czasem tak sobie myślę, że niechby już te wszystkie psy, które mi w głowie cięgle siedzą znalazły domy to ja miałbym taaaaakie nadwyżki i pojechałabym w końcu na taaaakie zakupy :loveu::roll:

Posted

malawaszka napisał(a):
ojjj ja też czasem tak sobie myślę, że niechby już te wszystkie psy, które mi w głowie cięgle siedzą znalazły domy to ja miałbym taaaaakie nadwyżki i pojechałabym w końcu na taaaakie zakupy :loveu::roll:

Ech, ja jak czytam o takich staruszkach, to Gerdę moją widzę. Czasem jest sprawna, skacze jak sarenka, a czasem ma problem ze wskoczeniem na łóżko, albo potknie się zeskakując :roll: Kiedyś, dawno temu, bardzo chciałam, żeby nasz kolejny pies się u nas po prostu zestarzał, żeby zdążył się u nas zestarzeć i teraz szanujemy jej wiek. A ten jej mały ogonek ciągle tak radośnie się cieszy :loveu:
No i mi się tak jakoś sentymentalnie zrobiło, więc won sznaucery do domów, bo ja chcę laptopa :diabloti:

Posted

Wjechałyście mi Cioteczki na ambit - bo ja to taka trochę dziwna jestem. Jak ktoś do mnie nie dzwoni, to mnie jest głupio, żeby sobie ktoś nie pomyślał, że mu nie ufam, czy cóś w tym rodzaju i że sprawdzam kogoś.
No ale przełamałam swe opory i zadzwoniłam.
Rozmawialam z panem, bo pani była akurat z Gabulinką na dłuższym spacerze.
No i przekazuję :
Gabulinka zadomowiła się już całkowicie. Uwielbia długie przedpołudniowe spacery. Z psami zza płota zaprzyjaźniła się zupełnie, nawet już na nie nie szczeka.
Była już u fryzjera. Oczywiście poprosilam od razu o zdjęcia (mam obiecane w poniedziałek na maila). Podobno jest problem ze zdjęciami i Gabunią, bo jak tylko ona zajmie jakąś stosowną pozycję i fotograf się juz przymierza do zdjęcia, to ona natychmiast przybiega do fotografa. I wychodzi pięęęękne zdjęcie miejsca, gdzie przed chwilką była nasza modelka.
Gabi ma akurat cieczkę. No i ma trochę rozwolnienie, ale apetyt jej dopisuje.

Czy Cioteczki są choć trochę usatysfakcjonowane?;)

Posted

i jeszcze c.d

Napisałam Gabulinkowym Państwu, że my jesteśmy wciąż i wciąż nienasyceni zdjęć Gabi i mam obiecane, że będa nasz głód nasycać co jakiś czas :p

Posted

o jaaaaaa :loveu::loveu::loveu:

ciotki, ale żeby nie było tak pięknie potrzeba wyciągnąć z Boguszyc kolejną sznupcię! ok 10 lat, niewidoma... wychodzi z innymi psami oknem i spaceruje po dachu :placz::placz::placz: nie wiem co zrobić... ale zostawić jej tam nie można no :-(

Posted

zerduszko napisał(a):

Trzeba, trzeba, tylko za co :roll:

no własnie :niewiem: mnie już brak pomysłów.... założę jej wątek zaraz - może stanie się cud i znajdzie się DT... niepłatyn.... albo darmowy.... :roll: :shake:

Posted

Ale z niej pięknota :loveu: Aż nie mogę uwierzyć , że to ta sama sunia , którą zobaczyłam przed moim domem kiedy przyjechała ze schronu . Chyba nigdy nie pojmę , jak dziewczyny w kupie brudnych kłaków odkrywają takie piękności .To trzeba jednak mieć dużą wyobrażnię :p