zulugula Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 A mnie własnie doszły słuchy, że schron w Jastrzębiu, będzie usypiał stare psy :placz::placz::placz: Quote
elkate Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 zulugula napisał(a):A mnie własnie doszły słuchy, że schron w Jastrzębiu, będzie usypiał stare psy :placz::placz::placz: Nie jestem osobą skłonną do płaczu, ale jak czytam wątki na dogo to nie mogę powstrzymać łez. Namawiam ludzi do zaglądania na to forum, może dzięki temu jakaś psinka lub kotek znajdzie dobry dom Quote
koss Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 zulugula napisał(a):A mnie własnie doszły słuchy, że schron w Jastrzębiu, będzie usypiał stare psy :placz::placz::placz: Boze nie mam już siły , wczoraj pozegnałam swoja kolezankę - młoda, sliczna , kobieta ...nie widzę w tym zadnego sensu... Quote
elkate Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 koss napisał(a):Boze nie mam już siły , wczoraj pozegnałam swoja kolezankę - młoda, sliczna , kobieta ...nie widzę w tym zadnego sensu... nie ma na to słów, są tylko uczucia........... Quote
wilczek007 Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 dziewczyny,to jest tak::::: schron w Jas-biu nie chce uspac zadnych starych psów tylko wyższe kierownictwo JZK chce wydac taka dyspozycje i przyjechac tam nawet z własnym wetem jak sie nasz nie zgodzi!:angryy:Ale zarządca tego nie chce, ja za to nie wiem co on w tym kierunku może zrobic i niewiem co dalej...Skargi należy kierowac do Jastrzębskiego Zakładu Komunalnego, do schronu nie...Niewiem co z tym zrobić. Quote
zulugula Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 [quote name='wilczek007']dziewczyny,to jest tak::::: schron w Jas-biu nie chce uspac zadnych starych psów tylko wyższe kierownictwo JZK chce wydac taka dyspozycje i przyjechac tam nawet z własnym wetem jak sie nasz nie zgodzi!:angryy:Ale zarządca tego nie chce, ja za to nie wiem co on w tym kierunku może zrobic i niewiem co dalej...Skargi należy kierowac do Jastrzębskiego Zakładu Komunalnego, do schronu nie...Niewiem co z tym zrobić. Założyłaś wątek tym pieskom? Są zdjęcia? Quote
wilczek007 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 bo widzisz, watków gdzie sie pojawia taki temat jest więcej... http://www.dogomania.pl/forum/f28/tragedia-10-psow-w-worku-podrzuconych-do-schronu-jastrzebie-zdr-133967/ http://www.dogomania.pl/forum/f28/samotne-sunie-skazane-na-zawsze-na-schronisko-jastrzebie-zdroj-szukamy-domu-135794/ ale jednego watku nie bede robic bo wszyscy co maja,wiedza o co chodzi. Quote
monika55 Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 To co napisze moze Was zbulwersowac totalnie. Nie bardzo mi zalezy. Uzalacie sie wielce nad tymi psami, a co z tego wynika? Jaka one maja alternatywe? Latami gnija w boksach, w depresji, z zanikiem miesni, chorobami drog pokarmowych i diabli wiedza co jeszcze. Na koncu czesto sa zagryzane. Ratujemy wlasnie te nierasowe,zwykle, szare.Bez szans. Sa tacy co nam pomagaja, nie uzalajac sie zbytnio. A sa tacy co glusza sumienie swietym oburzeniem i nic ponadto. Czesto nasze watki swieca pustkami Wolamy o pomoc. Nawet hopniecia nie ma.Nie mowie o innej pomocy.Zdaje sobie sprawe, ze cale Dogo to psy potrzebujace pomocy. Czekamy wiec. Na co? Nie wiem. Juz nie wiem. Quote
wilczek007 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 no własnie niewiem na co czekamy...i ani nie wiemy co robić...:???::wallbash: Quote
elkate Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 A mój Czaruś- Benek już 2 miesiące w domu i cały czas uczy się opanowania, spokoju i zaufania. Zmieniłam mu imię, bo nier dość, że "czaruje" sobą otoczenie to chyba miał imię z rrrrr, bo na Czaruś, Czarek reaguje, a na Benek nie za bardzo. Teraz idziemy na spacer wieczorny i Czarek nie może się doczekać:mad:, więc pa pa pa..... Quote
koss Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 PIĘKNA BIŻUTERIA made by koss na Bonusa i dwie sunie do 25.06 NIE JA PISAŁAM,ZE PIEKNA -:oops::oops::oops:, TO CHWYT REKLAMOWY MALAWASZKI, AUTORKI BAZARKU - ZAJRZJCIE -BONUS GWAŁTOWNIE POTRZEBUJE NASZEJ POMOCY WATEK W BANERKU...Leczę rany..... Quote
zulugula Posted June 25, 2009 Author Posted June 25, 2009 Niedługo 3 miesiące, a ja chętnie pooglądam sobie Czarusia na zdjęciach :lol: Quote
elkate Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 [quote name='zulugula']Niedługo 3 miesiące, a ja chętnie pooglądam sobie Czarusia na zdjęciach :lol:[/quote] Zdjęcia będą, Czarek bardzo się zmienił, fizycznie i co najważniejsze psychicznie, choć chyba nigdy nie zapomni o złych przejściach w swoim życiu. Quote
koss Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 [quote name='elkate']Zdjęcia będą, Czarek bardzo się zmienił, fizycznie i co najważniejsze psychicznie, choć chyba nigdy nie zapomni o złych przejściach w swoim życiu. Masz rację elkate- one nigdy nie zapominają , wraca to w zupełnie nieoczekiwanych chwilach..częsc duszy mojej Zoski - jest martwa- i juz nic, tego nie zmieni - nogę sobie tylko wyobrazić -jakim cudnym byłaby piesem Quote
elkate Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 [quote name='koss']Masz rację elkate- one nigdy nie zapominają , wraca to w zupełnie nieoczekiwanych chwilach..częsc duszy mojej Zoski - jest martwa- i juz nic, tego nie zmieni - nogę sobie tylko wyobrazić -jakim cudnym byłaby piesem Nic o Zośce nie wiem, opowiedz..... Quote
ElzaMilicz Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Domyślam się, że Zosia to dawna Dosia ? ;) Tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/f85/po-spedzonym-dziecinstwie-w-schronisku-nieduza-kochana-dosia-jest-juz-w-swoim-domu-86041/ Quote
elkate Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 [quote name='ElzaMilicz']Domyślam się, że Zosia to dawna Dosia ? ;) Tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/f85/po-spedzonym-dziecinstwie-w-schronisku-nieduza-kochana-dosia-jest-juz-w-swoim-domu-86041/ Jestem pełna podziwu dla Koss i TZ, pozdrawiam serdecznie wszystkich "dogomaniaków" pomagającym zwierzętom.:loveu: Quote
elkate Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Czarek ma swojego człowieka juz 3 m-ce:multi: Bardzo mnie pilnuje. Wita ludzi serdecznie, ale tylko ja mogę go prowadzic na smyczy i wyjść z nim na spacer. Były u mnie siostry z wizytą i postanowiłyśmy wyjść na spacer. Gdy moja siostra chciała wyprowadzić Czarka to mały zaparł się wszystkimi łapinami. Zupełnie nas zatkało. Czarek bawi się pluszakami w domu tylko od godziny 18. Zaaneksował stare spanko Czui, nie położy się na ponton, który dla niego kupiłam (i to taki drogi). Dobrze, że koty i Czui lubią na pontonie leżeć. Czarek na fleksi wykonuje wszystkie moje polecenia, przychodzi do nogi, robi siad, zostań, stój, nie rusz. Gdy go spuszczę, to :evil_lol:, doskonale wie, że robi żle gdy olewa moje polecenie. Najgorsze jest to, że potem boi się do mnie podejść, musiał być za to karcony i to bardzo:placz:. Ja podchodzę do niego gdy spłoszony zbliża sie do mnie i gdy zapnę mu smycz i pochwalę to widać jak jest bardzo zdumiony, że nie oberwał. Z Czui trzymają sztamę, wczoraj solidarnie obszczekali psa, który warknął na Czarka. Co jeszcze, Czarek je warzywa,owoce, twarożek, oczywiście najbardziej kocha mięcho, no i najważniejsze mogę spokojnie wyjść z domu, nie wyje, nie piszczy. Mały czuje, że jest kochany i to przekłada się na to,że nie śmiga jak pershing jak to robił na początku, a robił to i w domu i na spacerach. Niedługo będą fotki... Quote
ElzaMilicz Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 [quote name='elkate']Były u mnie siostry z wizytą i postanowiłyśmy wyjść na spacer. Gdy moja siostra chciała wyprowadzić Czarka to mały zaparł się wszystkimi łapinami. Zupełnie nas zatkało. Brawo mały ! Wie co dobre. Po co ryzykować utratę NIEBA ? :cool3: Quote
elkate Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 [quote name='ElzaMilicz']Brawo mały ! Wie co dobre. Po co ryzykować utratę NIEBA ? :cool3: Oj, wie, wie. Mały jest nakolankowy piesio. Oglądałam film, zaczęłam się śmiać, a Czaruś, hyc mi na kolana. Muszę koniecznie kupić fotel dla nas:roll: bo jednak krzesło jest dla nas za małe. Elza masz przepiękne dzieci i piękne psy, szczególnie podoba mi się Lenka. Gdym tylko miała domek z ogródkiem.... Quote
koss Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 coś sie porobiło i zgubił mi się watek -musiałam szukac go w tłoku dogomanii;), ufffff znalazłam ! Elza -masz rację DOSIA - TO ZOŚKA ( wołamy na nią róznie, ja najęczęściej: ..dziewczynko)..nadal z nią trudno..ale o nieba całe lepiej :multi: Elkate -na 94. stronie ( jesli masz zdrowe serce )zobacz filmiki o moich dziewczynkach - ale nie bój się, to film z happy "endem", obie panny mają fajnnych ludzi za przyjaciół:oops:, to ten film sprawił,ze je zabrałam..dostałam prawie histerii. A co do wyjscia moja dziewczynka dopiero od paru tygodni pozwala się wyprowadzić ( poza mną ) i mojemu męzowi ( a jest u nas 1 1/2 roku)..Elza jak ten czs gna ...syn, synowa- nie ma szans... Cóż jestesmy skazane na siebie:lol: Quote
ElzaMilicz Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 koss napisał(a): Cóż jestesmy skazane na siebie:lol: Tak, ja też Cię kocham. :loveu: Quote
elkate Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Przeczytałam cały wątek o siostrach i obejrzałam filmiki, na których malutkie dosłowniw walczą o życie. Koss jestem pełna podziwu i uznania dla Ciebie i Twojego TZ, uratowaliście małym życie, mało tego dostały nowe super domki. O jakiś guuupi zanczek zrobiłam Quote
zulugula Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 Wyobraźcie sobie, że miałam telefon w sprawie adopcji... Benka :cool3: Quote
ElzaMilicz Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 zulugula napisał(a):Wyobraźcie sobie, że miałam telefon w sprawie adopcji... Benka :cool3: Super !!! :multi: Wyadoptujemy go jeszcze raz. :diabloti: Quote
Recommended Posts