elkate Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 [quote name='ElzaMilicz']Super !!! :multi: Wyadoptujemy go jeszcze raz. :diabloti:[/qu A Czarusia- Benusia nikt o zdanie nie zapyta:shake: Czarek pokazuje teraz jaki jest naprawdę i jak dużo umie i jak bardzo swój domek:loveu::loveu::loveu: Quote
koss Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Elkate - nie damy go, nie mam mowy na C:razz:zarusia i na mnie mozesz liczyć Quote
elkate Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Dziś Czarek rozpoczął 5 miesiąc życia w swoim domu. Zmienia się na lepsze, jest dużo, dużo spokojniejszy, pewniejszy siebie. Ostatnio okazuje zazdrość, gdy głaszczę obcego psa. Z Czui są najlepsi kumple, z kotami w dobrej komitywie. No i najważniejsze, mogę wyjść z domu o każdej porze i Czarek wie, że wrócę i go nie zostawię. Czarek pozdrawia serdecznie wszystkie Cioteczki, które mu pomogły znależć dom:loveu: Quote
ElzaMilicz Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 [quote name='elkate']Dziś Czarek rozpoczął 5 miesiąc życia w swoim domu. Zmienia się na lepsze, jest dużo, dużo spokojniejszy, pewniejszy siebie. Ostatnio okazuje zazdrość, gdy głaszczę obcego psa. Z Czui są najlepsi kumple, z kotami w dobrej komitywie. No i najważniejsze, mogę wyjść z domu o każdej porze i Czarek wie, że wrócę i go nie zostawię. Czarek pozdrawia serdecznie wszystkie Cioteczki, które mu pomogły znależć dom:loveu: I słusznie, inni nie powinni zasługiwać na zainteresowanie. :p Charakterny jest ! :multi: Quote
elkate Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Mam aparat fotograficzny, ale ciężko jest zrobić fotki Czarkowi, bo oczywiście sprawdza co ja mam;) Ale chcę zrobić zdjęcie wszystkim moim siersciuchom, może mi sie uda, choć bedzie trudno:shake: Quote
elkate Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Uśmiech szczęścia: Czarek z ulubioną zabawką: Lubi wodę: Gryzie patyki: Quote
ElzaMilicz Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Najprawdziwsze precjoza ! :shocked!: :saint1: Elkate - :iloveyou: Quote
elkate Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 [quote name='ElzaMilicz']Najprawdziwsze precjoza ! :shocked!: :saint1: Elkate - :iloveyou: :loveu::loveu::loveu: Prawda, ze mam piękną gromadkę, a jakie są słodkie, mądre i przytulaste...... Quote
koss Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 BENEK jest niezwykle przystojny: ma szczeniecy urok połączony z męską dojrzałoscią - uwielbiam ta:diabloti:kich , reszta gromadki wyglada jak ostatni członkowie klanu ginącego już rodu arystokracji:cool1: Masz "wesołe " zycie elkate:lol: Quote
elkate Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 koss napisał(a):BENEK jest niezwykle przystojny: ma szczeniecy urok połączony z męską dojrzałoscią - uwielbiam ta:diabloti:kich , reszta gromadki wyglada jak ostatni członkowie klanu ginącego już rodu arystokracji:cool1: Masz "wesołe " zycie elkate:lol: Wesołe, wesołe a jak ciasno w łóżku gdzie zawsze ładują się 4 koty no i oczywiście Czarek:shake: Quote
tomcug Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Piękną masz gromadkę. I bardzo szczęśliwą, to widać. :p Quote
zulugula Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 Elkate, Czaruś teraz przypomina tego pięknego srebrnego kudłacza z I strony :) Quote
elkate Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Czarusiowi wyrosła zupełnie inna sieść. Jest gęsta i miła w dotyku. Czaruś uwielbia szczotkowanie. Mały zmienia tez swoje zachowanie. Myślę, że ma to związek z poczuciem, że jest kochany, chwalony, że ma stałe godziny spacerów, że dostaje zabawki i dobre jedzonko:eviltong: Quote
ElzaMilicz Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 elkate napisał(a):Czarusiowi wyrosła zupełnie inna sieść. Jest gęsta i miła w dotyku. Czaruś uwielbia szczotkowanie. Mały zmienia tez swoje zachowanie. Myślę, że ma to związek z poczuciem, że jest kochany, chwalony, że ma stałe godziny spacerów, że dostaje zabawki i dobre jedzonko:eviltong: ...i jeszcze to, że w jego życiu już nic się nie zmieni. :loveu: Quote
elkate Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 ElzaMilicz napisał(a):...i jeszcze to, że w jego życiu już nic się nie zmieni. :loveu: O tym nie pisałam,bo to jest "oczywista oczywistość" i Czaruś już to załapał. ;) Quote
elkate Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 W końcu znalazłam wątek Czarusia-Benka. Pozdrawiamy z zimowego (jeszcze!) Gdańska wszystkie cioteczki i czekamy na wiosnę. 05.04.2010 będziemy swiętować Pierwszą Rocznicę w swoim domku. Czaruś zmienił się bardzo, bardzo. Oczywiście na plus. Tak szybko upłynął nam ten roczek. Może niedługo zamieścimy nowe fotki Quote
zulugula Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Elkate, czekamy więc na nowe zdjęcia Czarusia :) Quote
koss Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 Pani TERESA czuwa teraz nad Czuiem -on ma 16 lat, duzy apetyt na zycie . tylko wyczerpuje się jego czas. We wtorek - pozegnałam swojego Antosia, Elkate czuwa też nade mną. Quote
koss Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 Pani TERESA czuwa teraz nad Czuiem -on ma 16 lat, duzy apetyt na zycie . tylko wyczerpuje się jego czas. We wtorek - pozegnałam swojego Antosia, Elkate czuwa też nade mną. Quote
zulugula Posted March 19, 2010 Author Posted March 19, 2010 Nie wiem co powiedzieć... W takich sytuacjach, chyba najlepsze jest milczenie. Ja rok po roku żegnałam swoje zwierzaki; pies 14 lat, kocur 14 lat, kocur 13 lat. Teram mamy kotkę 16 lat + kocura 9 lat. Psy są znacznie młodsze. Gdy je przygarnialiśmy, nikt się nie zastanawiał, że równo się starzeją i będą odchodzić w podobnym czasie. Quote
elkate Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 zulugula napisał(a):Nie wiem co powiedzieć... W takich sytuacjach, chyba najlepsze jest milczenie. Ja rok po roku żegnałam swoje zwierzaki; pies 14 lat, kocur 14 lat, kocur 13 lat. Teram mamy kotkę 16 lat + kocura 9 lat. Psy są znacznie młodsze. Gdy je przygarnialiśmy, nikt się nie zastanawiał, że równo się starzeją i będą odchodzić w podobnym czasie. Witam znowu szukałam wątek Czarusia-Beniusia. Koss, myslę, że Czarek przedłuża zycie Czuici. Maluchy dogadują się swietnie. Czui jest bardzo dystyngowany i spokojny. Jak Czaruś na początku pobytu za bardzo szalał to Czuici go uspokajał powarkując. Czarek ładuje sie na kolana no i oczywiście do łóżka bezceremonialnie wypychając koty,bo przecież musi położyc na mnie chociażby łebek. Czui nie jest zazdrosny bo od maluszka jest kochany i pewny swojego domu. Koss zapraszam na kawę, do nas nie poznasz Czarka. Zmieniła się i fizycznie i psychicznie. Muszę teraz na niego uważać bo bardzo żle reaguje na ludzi w kapturach i "zaniedbanych". Cziuci jest coraz słabszy ale cieszy się nadchodzącą wiosną. Pozdrawiam serdecznie . Quote
elkate Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Już roczek w nowym domku, akurat wypada to w pierwszy dzień świąt tj. 04.04. Czarek sprawia mi masę radości. Mały długo, długo nie wierzył, że ma dom. Owszem pilnował mnie na dworzu ale nie reagował na komendy, a właściwie reagował kiedy miał ochotę. I widać było, że pokornie czeka na bicie kiedy do mnie wracał. Zdumienie i radość na mordce, że go chwalę i głaskam. Czarek teraz nie skacze na obcych ludzi nie wita ich. Znajomym osobom i psom pomerda ogonem. Gdy jest spuszczony ze smyczy i zobaczy daleko psa to czeka na moją decyzję czy może biec sie przywitać. Jeżeli mu nie pozwalam i go zawołam natychmiast wraca na smycz. Czarek wieczorem nie lubi iść bez smyczy, a co nad stawkiem jest ciemno i jeszcze się jego pani zgubi. Mały ma w sobie zegar. Pilnuje godzin spacerów niesamowicie. Jak mu powiem - idziemy na dwór- to siada przy drzwiach wyjściowych i spokojnie czeka . Czarek zawsze dziękuje za jedzonko. Jak wiecie mam jeszcz Czui i 5 kotów. Trzy raz w tygodniu gdy gotuję sobie jedzenie maluchy siadają i czekają karnie na mięsko lub rybkę. Nikt nie wychyla się z szeregu taki mam karny zwierzyniec. Pozdrawiam i składam najserdeczniejsze życzenia - pogodnych, rodzinnych Świąt Wielkanocnych wszystkim dogomaniaczkom Quote
koss Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 WIESZ rozbawił nie widok Twojej czeredki - tak karnie od naważniejszego do ...mniej, czekajacych na resztki z pańskiego stołu. Slicznościowy obrazek Świątrczne serdecznoci wszystkim Quote
ElzaMilicz Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Pięknie! Łza się w oku kręci. Wszystkiego Najlepszego i od nas! Quote
Recommended Posts