Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 318
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zaglądam na ten wątek zawsze, gdy tylko potrzebuję się pozytywnie naładować ;) Teraz Ben będzie wiedział, że marzenia się spełniają - wystarczy tylko mocno wierzyć. W schronisku dom mógł być tylko dla niego marzeniem. A teraz Benio robi wszystko, żeby tego nie stracić. I to jest własnie ta wiernośc psa ze schroniska ;)

Posted

:lol:Witaj Zulugula,

Szczególnie serdecznie wita Cię Benek, bo to między innymi Ty przyczyniłaś się do jego szczęścia. Bo Benek to teraz baaardzo szczęśliwy pies. :lol::lol::lol: Dzisiaj przyjechała moja siostra ze swoją Kajką, która jest tochę większa o Benka. Psy bardzo przypadły sobie do gustu i na spacerze nie było osoby, która nie smiała się oglądajc zabawy psiaków.
Przy czym, Benek swoim zachowaniem zawstydził moją siostrę i jej Kaję.
Kaja jest rozpuszczona, nie reaguje na żadną komendę, a Benek bardzo ładnie przychodzi do nogi i reaguje na komendę "siad" i " nie wolno".
Znajomi, którzy Bena widzieli w zeszłym tygodniu, dzisiaj byli pełni podziwu dla pozytywnych zmian w zachowaniu psa. Nie skacze na ludzi, ale merda ogonem, jest dużo pewniejszy i przestaje histerycznie reagować na moje wyjście z domu!

A co z tym biednym pieskiem, który ma zranione i zakażone oko?

Pozdrawiam serdecznie - Teresa

Posted

Widząc go dawno temu w schronisku, w życiu bym nie pomyślała, że tak się odmieni jego życie. Trochę to trwało, ale ważne, że teraz jest szczęśliwy. Biedak starał się jak tylko potrafił najlepiej. Aż chrypki dostał, tak się chciał pokazać schroniskowym gościom. A jak teraz z jego głosikiem? Często szczeka?

Znalazłam jeszcze jedno zdjęcie, na którym jest w oddali (to chyba on :roll:):

Psiak z rozwalonym oczkiem się leczy :razz: Z wielkim trudem, ale udało się go ze schroniska zabrać. A niedługo zagości w hoteliku w Elblągu u Morii. Tutaj wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-sam-do-weta-nie-pojdzie-siedzi-w-klatce-ranny-pies-135386/#post12116568

Posted

Witam serdecznie Zulugula,

zanalazłam sama watek Farta, ale dzieki za info. W tym m-cu nie mogę już wysłać przelewu na pomoc dla Farta ( wydatki na Bena i pomoc dla psiaków na Dogomanii - 2 konta), ale od poczatku maja oferuje stałą pomoc w wysokości 50,00 na DT dla Farcika. Będe też trzymać kciuki aby trafił mu się super domek. Tyle tutaj biedy i ogromnej krzywdy zwierzaków spowodowanej przez ludzi! A z drugiej strony praca tylu wspaniałych wolontariuszy z Dogomanii, pomaga wierzyć, w dobro .
Mój Ben zachowuje się super. Mamy stałe pory wychodzenia na spacer, podawania posiłków i mizianie- czesanie. Benek "kupił sobie zegarek" i sam pilnuje aby nic się nie przesunęło w czasie. Czui i Ben śpią w sypialni, gdy wychodze z domu, zwierzaki są w niej zamykane. Ben nie wyje i nie piszczy, ale.... w zamian dekuje się na moje łóżko , cwaniaczek:lol::lol::lol: , choć wie, że tego robić mu nie wolno! Po każdym spacerze jest wycieranie łapek w przedpokoju i Ben bardzo cierpliwie czeka na swoją kolej, aż wytrę łapki pekinowi . Ben uwielbia czesanie, oczywiście jest pierwszy w kolejce,
potem, po bardzo dłuuugim czesaniu, szczotkowaniu i głaskaniu, ładuje się na trzeciego gdy chcę czesać Czui albo koty. No i oczywiście na końcu kolejki do czesania jest Ben. Beniowi zdarza się jeszcze, skoczyć na obcego człowieka. Jedyny problem to jedzenie, Benio ma skurczony żołądek i musi jeść częściej niz 2 razy dziennie, ale apetyt ma, sierść zaczyna mu błyszczeć i jest coraz przyjemniejsza w dotyku.

Pozdrawiamy serdecznie Teresa i 7 wspaniałych futrzaków.;););)

Posted

Pani Tereso -ostroznie , pamietam jak weszłam na dogo to w pierwszym roku okazało sie ,ze miesięcznie idzie na piesy 250 zł -stałych zobowiazań ...nie spamietam tych na cito:pmąz mie wyczaił -sama się nie połapałam ...musiałam przystopować -radzę ( pomysł męża)- ustalic w budzecie stałą sumę i ani dudu wiecej ....no powiedzmy starać sie:cool3:dogo to narkotyk potwornie uzaleznia ,ale i mocno rani - ZAWSZE jeszcze tyle nędzy psiej ...
Bardzo się cieszę ,ze Benek mimo wydawało sie małych szans ..jest tak bezgranicznie szczesliwy ....to balsam dla mej duszy :evil_lol:

Posted

Witam pani Iwono

"bidy" dużo na Dogomanii, ale to i tak niewielka część tego co spotyka zwierzęta. I wszystkim naszym "braciom mniejszym" nie można pomóc.
Ale odrobinę... jakiemuś. Mój Ben powoli, powoli nabiera pewności,że
ma swój dom. Cały czas mamy ten sam rytm dnia, tę samą trasę na spacery, ale pomału wprowadzam coś nowego np inną trasę spacerową plus "starą". I Ben natychmiast staje się czujny, bardzo mnie pilnuje, popiskuje... Wczoraj gdy siedziałam na krześle Ben 3 razy wskoczył mi na kolana, maleńki piesio! Pani Iwonko zapraszamy aby zobaczyła Pani
jak bardzo Ben się zmienił, oczywiście na lepsze. Jestem bardzo szczęśliwa, że go mam, to super mądry pies.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich dogomaniaków, którzy pomogli Benowi
- Teresa

Posted

elkate napisał(a):
Witam pani Iwono

"bidy" dużo na Dogomanii, ale to i tak niewielka część tego co spotyka zwierzęta. I wszystkim naszym "braciom mniejszym" nie można pomóc.
Ale odrobinę... jakiemuś. Mój Ben powoli, powoli nabiera pewności,że
ma swój dom. Cały czas mamy ten sam rytm dnia, tę samą trasę na spacery, ale pomału wprowadzam coś nowego np inną trasę spacerową plus "starą". I Ben natychmiast staje się czujny, bardzo mnie pilnuje, popiskuje... Wczoraj gdy siedziałam na krześle Ben 3 razy wskoczył mi na kolana, maleńki piesio! Pani Iwonko zapraszamy aby zobaczyła Pani
jak bardzo Ben się zmienił, oczywiście na lepsze. Jestem bardzo szczęśliwa, że go mam, to super mądry pies.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich dogomaniaków, którzy pomogli Benowi
- Teresa

Na pewno się zobaczymy, ostatnio akademia to najczęsciej odwiedzane miejsce , bywam tam nieustannie - a to prawie po drodze....

Posted

Witam,

mamy z Benem pierwszy miesiąc za sobą:multi:. Byliśmy z wizytą u mojej siostry i jej 3.5 rocznej wnusi. Moja siostra nie jest psiarą, a była zdumiona i zachwycona zmianami w zachowaniu i wyglądzie Bena.
Na spacerach Ben nie łasi się już do wszystkich, wręcz przeciwnie,
znajomy wędkarz wołał Bena, ale piesio popatrzył na mnie, na niego i szybciutko przybiegł do mnie. Muszę koniecznie kupić fotel, bo Ben chce mi leżec na kolanach, a na krześle jest za mało miejsca :evil_lol: Ben wie już,że ma dom, mogę spokojnie wyjść z domu, bardzo mało szczeka, a popiskuje cichutko tylko wtedy, gdy niecierpliwie czeka na wyjście na spacer
a ja się guzdram:diabloti:

Kibicujemy tez Farcikowi - pozdrawiamy serdecznie cioteczki:loveu:

Posted

A czy jest możliwość obejrzenia Benka po takim miesięcznym przytulaniu. Sama mogę wstawić fotki na formum :razz:

Moja mama też się ucieszy. Bardzo długo przeżywała, że nie mogła zabrać ze schroniska i jego. Był poważnym kandydatem, ale przyjechaliśmy z myśla, że adoptuje suczkę. I gdyby nie fakt, że jedna taka brzydulka przeznaczona była do uśpienia (powypadkowa -wybłagaliśmy ją), to Benio byłby psem mojej mamy :cool3:

I to właśnie od tego zaczęła się i moja przygoda z dogomanią ;)

Posted

Witam serdecznie,

zdjęcia będą, ja wprawdzie nie mam aparatu, ale moi synowie tak, któryś zrobi i wkleimy fotki na dogo. Ben ma charakter i muszę się pilnować aby go nie "rozpuścić".:diabloti: Ona tak małymi, małymi kroczkami wszystko zagarnia,:cool3:. Teraz idziemy znowu na dłuuugi spacer, piesa już sie cieszy:multi::multi::multi:

Posted

Kocahne cioteczki , tak po znajomości.....
Dziś dostałam prośbę o zrobienie dla tego psiaczka ogłoszenia na alegratce. Ale zawładnął mym sercem i od razu zrobiłam mu na allegro:

ROKITEK atakowany przez inne psy, pomocy! (631098055) - Aukcje internetowe Allegro

a to jego wątek na dogo:

http://www.dogomania.pl/forum/f28/ratunku-zagryza-go-nawet-pare-zlotych-go-uratuje-zbieramy-na-dt-jastrzebie-zdr-127064/

Znacie może jakiś dobry hotelik ( oprócz tego co znam u Morii) albo DT?

zapraszam też na dwa bazarki a nóż coś się pzryda :loveu:

http://www.dogomania.pl/forum/f99/ubrania-dla-niej-dla-niego-dla-dziecka-zbieramy-na-leczenie-freli-do-15maja-137294/

http://www.dogomania.pl/forum/f99/ksiazki-cd-dla-staruszka-dropsika-do-17-maja-137331/#post12262456

Posted

BENEK - jest ósmym cudem swiata !!!!!Elkate - zrobiłas z niego cudo, cudo...piękny, tak się ciesze , bardzo , bardzo :lol::lol::lol:

Posted

ihabe napisał(a):
Kocahne cioteczki , tak po znajomości.....
Dziś dostałam prośbę o zrobienie dla tego psiaczka ogłoszenia na alegratce. Ale zawładnął mym sercem i od razu zrobiłam mu na allegro:

ROKITEK atakowany przez inne psy, pomocy! (631098055) - Aukcje internetowe Allegro

a to jego wątek na dogo:

http://www.dogomania.pl/forum/f28/ratunku-zagryza-go-nawet-pare-zlotych-go-uratuje-zbieramy-na-dt-jastrzebie-zdr-127064/

Znacie może jakiś dobry hotelik ( oprócz tego co znam u Morii) albo DT?

zapraszam też na dwa bazarki a nóż coś się pzryda :loveu:

http://www.dogomania.pl/forum/f99/ubrania-dla-niej-dla-niego-dla-dziecka-zbieramy-na-leczenie-freli-do-15maja-137294/

http://www.dogomania.pl/forum/f99/ksiazki-cd-dla-staruszka-dropsika-do-17-maja-137331/#post12262456

http://www.dogomania.pl/forum/f1006/spis-hoteli-dla-zwierzat-39016/

Tutaj masz spis hoteli -świetny jest u Murki , WIosny...

Posted

ElzaMilicz napisał(a):
NIE, to Czui jest Piękny ! :loveu:

Za to Benek Dystyngowany. :loveu:

Co nie przeszkadza, ze jest i piekny i dystyngowany...:eviltong:...BENEK,
a dla Pani Teresy brawaaaaaaaaaaaaa:loveu:

Posted

Ben ma charakterek. Myślę, że jak był rozkosznym szczeniaczkiem to go rozpieszczano, a potem był bity i nie wiedział nawet za co. Potem był schron i piesio zupełnie się pogubił. Bardzo nerwowy i niepewny szukał akceptacji u kazdego człowieka. Teraz to się zmienia, sporadycznie skacze na obcego człowieka, coraz lepiej reaguje na komendy, ale jeszcze dużo mu do dystynkcji. Wyładniał, nabrał ciałka, ma dużo ruchu, na spacerach, ściga sie z wiatrem. Niesamowicie łatwo zaakceptował koty, z Czui zaprzyjażnieni:loveu:

Posted

A ja popieram, że z Benka jest piękne psicho :loveu: Proponuję umieścić go na metamorfozach :razz:

Cieszę się, że wreszcie może się wyszaleć. Siedzenie w ciasnej klatce nie służyło jego energii.

Posted

zulugula napisał(a):
A ja popieram, że z Benka jest piękne psicho :loveu: Proponuję umieścić go na metamorfozach :razz:

Cieszę się, że wreszcie może się wyszaleć. Siedzenie w ciasnej klatce nie służyło jego energii.

Jeszcze nie, jak zmieni sierść i jak go wykąpię;) Teraz bardzo gubi te brzydką, sztywną sierść, rośnie mu nowa, mięciutka i z połyskiem (mamy dobre jedzonko, gotuję specjalnie dla niego, o i Ben uwielbia jabłka, że nie wspomnę o wołowince:evil_lol:) Ben czuje,że jest kochany i sam też to okazuje:loveu:.
Ben na spacerach naprawdę szaleje, a ma gdzie bezpiecznie pobiegać. Zapamiętał, gdzie go spuszczam ze smyczy i do tego miejsca idzie ładnie przy nodze i ładnie idzie a właściwie stoi gdy idziemy z Cziu, bo wie,że staruszek tylko tak wolniutko może iść, jest bardzo bystry i pojętny. Naprawdę byłam przygotowana na duże trudności w jego zachowaniu, a on jest super pies. I taki całuśny:loveu:

Posted

zulugula napisał(a):

Jeszcze nie teraz, za dwa, trzy miesiące, jak Ben zmieni sierść. Teraz sierści bardzo, dostaje takie ładne, miękkie i z połyskiem futerko. No i codzienne bieganie wyrabia mu mięśnie. Ben dostał pluszaka, jeżyka, którego baaardzo:loveu: , bawi się, nosi , sam podrzuca. Dostał też piłeczkę, której nie może rozgryżć:diabloti:. W domu z piłką szaleje, na dworzu interesuje go tylko bieganie, trawa i zapachy na trawie. Ben bardzo ładnie chodzi przy nodze na ulicy, złapał, gdzie może być spuszczony ze smyczy, albo
gdzie będzie chodzić na lużnej smyczy. Myślę, że on czuje, że jest kochany i sam stara się to odwzajemnić:loveu::loveu::loveu:. Byłam przygotowana na duuuuże trudności w jego zachowaniu, a to naprawdę mądry pies.