wilczek007 Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 ooo, jakbym zuluguli nie napisała że Benek jest w schronie to by go u Elzy nie było :eviltong: ....haha...:evil_lol:Super ze znalazłyscie mu domek należało sie bidulkowi jak nic:multi:powodzenia piesku, i dziekuję cioteczki ze mu tak pomogłyscie:loveu: Quote
ihabe Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Gratulacje!!!!!:loveu: To takie wspaniałe uczucie rośnie w naszych sercach jak wchodzi się na wątek z tak wspaniałym zakończeniem:multi: Jesteście cudowne! Tak bardzo chciałabym się tego nauczyć i być jak WY! Quote
ElzaMilicz Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 [quote name='koss']i własnie Twoja pamiec go uratowała...:loveu: ...beda ,ale Pani TERESA MA KŁOPT z zalogowaniem ..czeka na pomoc syna:oops: Ela proszę zadzwoń do Pani Teresy i użyj swego autorytetu -co i jak z Benkiem ,on Panią terroryzyje uczucuowa- nie moze go opuscić na 5 min. Nie mam nr tel. do Pani Teresy. Mój nr 692438657. Mówiłam, że Benka po przyjęciu do domu należy ignorować, nie przytulać, nie głaskać. -naście lub -dziesiąt razy zawracać na legowisko. Tylko nie wiem, czy ktoś mnie słuchał. Quote
ElzaMilicz Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Zosieńka na pożegnanie zapraszała Benka do łóżeczka, ale nie skorzystał. ;) Tu żegnamy się z resztą domowników. Reszta zdjęć po ocenzurowaniu przez Koss. :evil_lol: Z Paną Terenią rozmawiałam- ma wszystko pod kontrolą, a kiedy już się tu zaloguje (wystąpiły pewne trudności) mam nadzieję, że będzie nam tu opowiadać o pewnym Duchu i nie tylko. :cool3: Quote
zulugula Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 Czekamy więc na Panią Teresę? Czy Benek został Benkiem, Zenkiem, Elmo, czy jak teraz? ;) Quote
koss Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 ELZA - nawet ja na Twoich zdjęciach wychodzę ...na ludzi: PRZYJĘTE...mozna :cool1: A PANI TERESA -JEST SWIETNĄ KOBITKĄ -I BARDZO BYM CHCIAŁA, ABY BYŁA Z NAMI -TO ODPOWIEDZIALNY, KONKRETNY CZŁOWIEK -ELA TY UWIELBIASZ TAKIE CECHY..:lol: Pani Tereso -proszę " pogonić " syna -czekamy z niecierpliwością a na Panią ...:bye: Quote
ElzaMilicz Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 [quote name='zulugula']NIEEEE!!!! To ja chciałam mieć na swoim koncie wycięcie 3 jajeczek :placz: Elza, jeśli będziesz zabierała do siebie kolejnego tymczasowicza, to jajeczka na mój koszt. Takim świątecznym akcentem... :evil_lol: A może Atoska za jakiś czas ciachniesz :razz: Zulugulko, nic z tego nie rozumiem, o jakim Atosie piszesz ? Quote
zulugula Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 A o tym dokładnie: PS. Sprawa pilna - za 3 dni nieaktualna http://www.dogomania.pl/forum/f28/dt-hotelik-albo-zniknie-niespelna-roczny-mini-maksik-ma-3-dni-134833/index9.html#post12096032 Quote
koss Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 ZULUGULA- nie oddawajcie jeszcze Maksa do ...więzienia -plisssssssssssssssssss, a ten Pan z Gdańska ,co chciał małego piesa ...?????? Mam b. miły liścik od Pani Teresy -w rodzinie wszystko się układa...są cudni:p Quote
zulugula Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 Koss, jak najbardziej jestem przeciwna żeby oddawać psa do schronu (ślad na psychice na dłuuuugie lata). Ale co byś Ty wybrała: schronisko, czy buda z łańcuchem "gdzieś" lub siekierka w łeb? Na szczęście pojawiła się szansa i jestem bardzo szczęsliwa. On szybko powinien znaleźć dobry domek. Jestem przeszczęśliwa, że kudłaty ma swoją rodzinkę. Dziewczyny, ona najprawdopodobniej całe życie przeżyłby za kratami. Dzięki :loveu: Quote
koss Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 oczywiście,że może Pani przyklejać moje maile na forum. Dziś Benek zaliczył 2 testy. Pierwszy na spacerze zdjęłam smycz.... szczęście psa bezcenne, gdy oddalił sie na 25-30 metrów ode mnie kucałam i wołałam go do siebie. Przybiegał z uśmiechniętą mordką, ale i z obawą ze moge go pozbawić wolności. Był taki szczęśliwy, że był tylko chwalony i głaskany i mógł biegać sam dalej. Ja zrobiłam przeszło 2 km, ile Benek w te i z powrotem to nie wiem. Już zapamiętał, że wracamy do domu po Czui i idziemy wolniutko na mały spacerek. Drugi test- wyszłam do sklepiku po drobne zakupy, wycie na maksa i skakanie na drzwi. Wróciłam - skarciłam i był spokój! Wprawdzie nie było mnie góra 15 min. ale uważam, że to bardzo duży postęp. Zaraz idziemy do Pani weterynarz, benek ma dostać jeszcze jeden zastrzyk, no i mam nadzieję, że nie będzie musiał już nosić tego kołnierza. Benek jest naprawdę dzielny i wspaniały. Mam nadzieję, że szybko straci ten wyraz niepewności w oczach i nauczy bawić sie piłeczką. Benek dostaje jeśc 2 razy rano o 8 i po południu o 16. Mam nadzieję,że szybko nabierze ciałka, bo jest taki chudziutki. Michy pilnuje bardzo przed Czui, warczy grożnie gdy pekin chce sprawdzić zawartość miski. Czui był tym bardzo zdziwiony, ale to uszanował i zawsze zostawia Benkowi trochę jedzenia w swojej misce. Pozdrawiam serdecznie Teresa NO i same powiedzcie,czy nie dom de lux, a Pani - MIÓD Z MALINAMI......CZYTAM TE MAILE JAK POWIEŚC W ODCINKACH ..KIEDYŚ ( ZA ZGODĄ :lol:) OPUBLIKUJĘ ..:lol:. Quote
koss Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Atu my : Benek i ...Koss...zapweniam,ze Benek i Koss wyszli duzo lepiej niz w realu...:evil_lol: Quote
zulugula Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 Przecież Benek to piękny chłopak :crazyeye: Quote
koss Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 zulugula napisał(a):Przecież Benek to piękny chłopak :crazyeye: hmmmmm- tak ale inaczej:razz: Quote
zulugula Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 POMOCY!!!!!!!!!!!!! PRZEPRASZAM!!!!!!!!!!!!!! :oops: Jutro przedstawię Śnieżkę jednej Pani z Łapy, pod B-S. Chcą mojego Dramka, ale może ze względu na odległość zgodzą się na białą. POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!! PRZEPRASZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :oops: Apel o pomoc dla pieska ze schroniska w Mysłowicach. Mogę zabrać do Wawy. Trzeba jakoś mu pomóc, bo bardzo cierpi, a wet go nie leczy. Psiak drapie oko (zakażenie = TM) rozrywając dalej ranę: Schronisko MYSŁOWICE /pilne DT i ogł/ oraz psy z Jaworzna odłowione przez SM!! Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 1200x1600, rozmiar 187KB. Quote
koss Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 U nas wszystko ok. Szykujemy swiąteczne przysmaki i podjadamy, szczególnie Benek. Benek i cała jego rodzinka składa najserdeczniejsze podziękowania wszystkim członkom Dogomanii i życzy pogodnych, sytych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych. Więcej napisze po świętach - Teresa .....A TU MACIE ZYCZENIA...:p Quote
koss Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 [quote name='zulugula']POMOCY!!!!!!!!!!!!! PRZEPRASZAM!!!!!!!!!!!!!! :oops: Jutro przedstawię Śnieżkę jednej Pani z Łapy, pod B-S. Chcą mojego Dramka, ale może ze względu na odległość zgodzą się na białą. POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!! PRZEPRASZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :oops: Apel o pomoc dla pieska ze schroniska w Mysłowicach. Mogę zabrać do Wawy. Trzeba jakoś mu pomóc, bo bardzo cierpi, a wet go nie leczy. Psiak drapie oko (zakażenie = TM) rozrywając dalej ranę: Schronisko MYSŁOWICE /pilne DT i ogł/ oraz psy z Jaworzna odłowione przez SM!! Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 1200x1600, rozmiar 187KB. Boże jak mogę pomóc....DLACZEGO NIE LECZY... Quote
koss Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 – W ten Sakralny Czas Nadziei – życzyę WAM i sobie wiary i ufności, odwagi i siły, oraz spokoju, którego źródłem niech będzie pewność, że możemy Zawsze na sobie polegać Quote
elkate Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Witam, Jeszcze raz bardzo serdecznie dziękujemy z Benkiem za wielkie serce. Benek z dnia na dzień zmienia się na lepsze, nabiera pewności siebie. Staram się aby Benek miał bardzo regularny rytm dnia, tj. spacery na tej samej trasie, a także podawanie posiłków i czesanie o tej samej godzinie. Benek bardzo ładnie schodzi i wchodzi po schodach, nie ciagnie. Ranka po kastracji zagojona, no i najważniejsze, Benek zaczyna się bawić zabawkami i wychodzi sam na balkon, aby poleżeć na słońcu:lol: Pozdrawiamy serdecznie "dogomaniaczki" - Teresa Quote
koss Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Pan:Rose:i Tereso -:calus:serdecznie witamy...bbbbbbbbbardzo sie przyda Pani pro-zwierzece serce tu na dogo:lol: Quote
elkate Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Witam, Koss:lol: tyle tu bidulek, że " jednego serca" to za mało. Ale miarę możliwości będę pomagać.:loveu: . Quote
koss Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 JAK TU MIŁO ...CIĄGLE TAK SWIATECZNIE...:lol::loveu:...posty skaczą jestem PO Elzie:eviltong: Quote
ElzaMilicz Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 [quote name='elkate']Witam, Jeszcze raz bardzo serdecznie dziękujemy z Benkiem za wielkie serce. Benek z dnia na dzień zmienia się na lepsze, nabiera pewności siebie. Staram się aby Benek miał bardzo regularny rytm dnia, tj. spacery na tej samej trasie, a także podawanie posiłków i czesanie o tej samej godzinie. Benek bardzo ładnie schodzi i wchodzi po schodach, nie ciagnie. Ranka po kastracji zagojona, no i najważniejsze, Benek zaczyna się bawić zabawkami i wychodzi sam na balkon, aby poleżeć na słońcu:lol: Pozdrawiamy serdecznie "dogomaniaczki" - Teresa Bardzo, bardzo serdecznie witamy !!! :p Prosimy o opowieści o całej obecnej rodzince Benka. :modla: Czy imię zostaje ? Quote
elkate Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Witam Elza, Imię , które Benek otrzymał na dogo, zostaje. Myślę, że pasuje do niego. Niedługo będzie z niego Ben, inteligentny, opanowany, ale wesoły pies. Byliśmy z Benem w goscinie, był bardzo zaniepokojony, popiskiwał, uspokajałam go. Powrót do domu to - po raz pierwszy- merdanie ogonkiem i wielka radość, czyli już wie, że to jego dom i chce w nim zostać. Benek tak bardzo pragnął kontaktu z człowiekiem,że po wejściu do naszego domu nie zwracał uwagi ani na Czui -pekińczyk , lat 14 9 m-cy, ani na 5 kotów. Koty to wg wieku: pers Igor lat 9, pers Amadeusz (Ami) lat 9,dachowiec Filip (Fifi) lat 9, dachowiec Duszek lat 5, dachowiec Malutka lat 2-3. Może niedługo wkleję fotki mojego stadka. W tej chwili cała menażeria słodko śpi.:lol: Pozdrawiam serdecznie - Teresa Quote
Recommended Posts