Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 318
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ooo, jakbym zuluguli nie napisała że Benek jest w schronie to by go u Elzy nie było :eviltong: ....haha...:evil_lol:Super ze znalazłyscie mu domek należało sie bidulkowi jak nic:multi:powodzenia piesku, i dziekuję cioteczki ze mu tak pomogłyscie:loveu:

Posted

Gratulacje!!!!!:loveu: To takie wspaniałe uczucie rośnie w naszych sercach jak wchodzi się na wątek z tak wspaniałym zakończeniem:multi: Jesteście cudowne!
Tak bardzo chciałabym się tego nauczyć i być jak WY!

Posted

[quote name='koss']i własnie Twoja pamiec go uratowała...:loveu:
...beda ,ale Pani TERESA MA KŁOPT z zalogowaniem ..czeka na pomoc syna:oops:
Ela proszę zadzwoń do Pani Teresy i użyj swego autorytetu -co i jak z Benkiem ,on Panią terroryzyje uczucuowa- nie moze go opuscić na 5 min.

Nie mam nr tel. do Pani Teresy. Mój nr 692438657.
Mówiłam, że Benka po przyjęciu do domu należy ignorować, nie przytulać, nie głaskać. -naście lub -dziesiąt razy zawracać na legowisko.
Tylko nie wiem, czy ktoś mnie słuchał.

Posted

Zosieńka na pożegnanie zapraszała Benka do łóżeczka, ale nie skorzystał. ;)

Tu żegnamy się z resztą domowników.

Reszta zdjęć po ocenzurowaniu przez Koss. :evil_lol:

Z Paną Terenią rozmawiałam- ma wszystko pod kontrolą, a kiedy już się tu zaloguje (wystąpiły pewne trudności) mam nadzieję, że będzie nam tu opowiadać o pewnym Duchu i nie tylko. :cool3:

Posted

ELZA - nawet ja na Twoich zdjęciach wychodzę ...na ludzi: PRZYJĘTE...mozna :cool1:

A PANI TERESA -JEST SWIETNĄ KOBITKĄ -I BARDZO BYM CHCIAŁA, ABY BYŁA Z NAMI -TO ODPOWIEDZIALNY, KONKRETNY CZŁOWIEK -ELA TY UWIELBIASZ TAKIE CECHY..:lol:
Pani Tereso -proszę " pogonić " syna -czekamy z niecierpliwością a na Panią ...:bye:

Posted

[quote name='zulugula']NIEEEE!!!! To ja chciałam mieć na swoim koncie wycięcie 3 jajeczek :placz:

Elza, jeśli będziesz zabierała do siebie kolejnego tymczasowicza, to jajeczka na mój koszt. Takim świątecznym akcentem... :evil_lol: A może Atoska za jakiś czas ciachniesz :razz:

Zulugulko, nic z tego nie rozumiem, o jakim Atosie piszesz ?

Posted

ZULUGULA- nie oddawajcie jeszcze Maksa do ...więzienia -plisssssssssssssssssss, a ten Pan z Gdańska ,co chciał małego piesa ...??????
Mam b. miły liścik od Pani Teresy -w rodzinie wszystko się układa...są cudni:p

Posted

Koss, jak najbardziej jestem przeciwna żeby oddawać psa do schronu (ślad na psychice na dłuuuugie lata). Ale co byś Ty wybrała: schronisko, czy buda z łańcuchem "gdzieś" lub siekierka w łeb? Na szczęście pojawiła się szansa i jestem bardzo szczęsliwa. On szybko powinien znaleźć dobry domek.

Jestem przeszczęśliwa, że kudłaty ma swoją rodzinkę. Dziewczyny, ona najprawdopodobniej całe życie przeżyłby za kratami. Dzięki :loveu:

Posted

oczywiście,że może Pani przyklejać moje maile na forum.
Dziś Benek zaliczył 2 testy. Pierwszy na spacerze zdjęłam smycz.... szczęście psa bezcenne, gdy oddalił sie na 25-30 metrów ode mnie kucałam i wołałam go do siebie. Przybiegał z uśmiechniętą mordką, ale i z obawą ze moge go pozbawić wolności. Był taki szczęśliwy, że był tylko chwalony i głaskany i mógł biegać sam dalej. Ja zrobiłam przeszło 2 km, ile Benek w te i z powrotem to nie wiem.
Już zapamiętał, że wracamy do domu po Czui i idziemy wolniutko na mały spacerek.
Drugi test- wyszłam do sklepiku po drobne zakupy, wycie na maksa i skakanie na drzwi. Wróciłam - skarciłam i był spokój! Wprawdzie nie było mnie góra 15 min. ale uważam, że to bardzo duży postęp.
Zaraz idziemy do Pani weterynarz, benek ma dostać jeszcze jeden zastrzyk, no i mam nadzieję, że nie będzie musiał już nosić tego kołnierza. Benek jest naprawdę dzielny i wspaniały. Mam nadzieję, że szybko straci ten wyraz niepewności w oczach i nauczy bawić sie piłeczką.
Benek dostaje jeśc 2 razy rano o 8 i po południu o 16.
Mam nadzieję,że szybko nabierze ciałka, bo jest taki chudziutki. Michy pilnuje bardzo przed Czui, warczy grożnie gdy pekin chce sprawdzić zawartość miski. Czui był tym bardzo zdziwiony, ale to uszanował i zawsze zostawia Benkowi trochę jedzenia w swojej misce.

Pozdrawiam serdecznie Teresa

NO i same powiedzcie,czy nie dom de lux, a Pani - MIÓD Z MALINAMI......CZYTAM TE MAILE JAK POWIEŚC W ODCINKACH ..KIEDYŚ ( ZA ZGODĄ :lol:) OPUBLIKUJĘ ..:lol:.

Posted

POMOCY!!!!!!!!!!!!! PRZEPRASZAM!!!!!!!!!!!!!! :oops:

Jutro przedstawię Śnieżkę jednej Pani z Łapy, pod B-S. Chcą mojego Dramka, ale może ze względu na odległość zgodzą się na białą.

POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!! PRZEPRASZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :oops:
Apel o pomoc dla pieska ze schroniska w Mysłowicach. Mogę zabrać do Wawy. Trzeba jakoś mu pomóc, bo bardzo cierpi, a wet go nie leczy. Psiak drapie oko (zakażenie = TM) rozrywając dalej ranę:

Schronisko MYSŁOWICE /pilne DT i ogł/ oraz psy z Jaworzna odłowione przez SM!!

Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 1200x1600, rozmiar 187KB.

Posted

U nas wszystko ok. Szykujemy swiąteczne przysmaki i podjadamy, szczególnie Benek.
Benek i cała jego rodzinka składa najserdeczniejsze podziękowania wszystkim członkom Dogomanii i życzy pogodnych, sytych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych.

Więcej napisze po świętach - Teresa
.....A TU MACIE ZYCZENIA...:p

Posted

[quote name='zulugula']POMOCY!!!!!!!!!!!!! PRZEPRASZAM!!!!!!!!!!!!!! :oops:

Jutro przedstawię Śnieżkę jednej Pani z Łapy, pod B-S. Chcą mojego Dramka, ale może ze względu na odległość zgodzą się na białą.

POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!! PRZEPRASZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :oops:
Apel o pomoc dla pieska ze schroniska w Mysłowicach. Mogę zabrać do Wawy. Trzeba jakoś mu pomóc, bo bardzo cierpi, a wet go nie leczy. Psiak drapie oko (zakażenie = TM) rozrywając dalej ranę:

Schronisko MYSŁOWICE /pilne DT i ogł/ oraz psy z Jaworzna odłowione przez SM!!

Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 1200x1600, rozmiar 187KB.

Boże jak mogę pomóc....DLACZEGO NIE LECZY...

Posted

– W ten Sakralny Czas Nadziei – życzyę WAM i sobie wiary i ufności, odwagi i siły, oraz spokoju, którego źródłem niech będzie pewność, że możemy Zawsze na sobie polegać

Posted

Witam,

Jeszcze raz bardzo serdecznie dziękujemy z Benkiem za wielkie serce.
Benek z dnia na dzień zmienia się na lepsze, nabiera pewności siebie.
Staram się aby Benek miał bardzo regularny rytm dnia, tj. spacery na tej samej trasie, a także podawanie posiłków i czesanie o tej samej godzinie. Benek bardzo ładnie schodzi i wchodzi po schodach, nie ciagnie.
Ranka po kastracji zagojona, no i najważniejsze, Benek zaczyna się bawić zabawkami i wychodzi sam na balkon, aby poleżeć na słońcu:lol:
Pozdrawiamy serdecznie "dogomaniaczki" - Teresa

Posted

[quote name='elkate']Witam,

Jeszcze raz bardzo serdecznie dziękujemy z Benkiem za wielkie serce.
Benek z dnia na dzień zmienia się na lepsze, nabiera pewności siebie.
Staram się aby Benek miał bardzo regularny rytm dnia, tj. spacery na tej samej trasie, a także podawanie posiłków i czesanie o tej samej godzinie. Benek bardzo ładnie schodzi i wchodzi po schodach, nie ciagnie.
Ranka po kastracji zagojona, no i najważniejsze, Benek zaczyna się bawić zabawkami i wychodzi sam na balkon, aby poleżeć na słońcu:lol:
Pozdrawiamy serdecznie "dogomaniaczki" - Teresa

Bardzo, bardzo serdecznie witamy !!!
:p

Prosimy o opowieści o całej obecnej rodzince Benka. :modla:
Czy imię zostaje ?

Posted

Witam Elza,

Imię , które Benek otrzymał na dogo, zostaje. Myślę, że pasuje do niego.
Niedługo będzie z niego Ben, inteligentny, opanowany, ale wesoły pies.
Byliśmy z Benem w goscinie, był bardzo zaniepokojony, popiskiwał, uspokajałam go. Powrót do domu to - po raz pierwszy- merdanie ogonkiem i wielka radość, czyli już wie, że to jego dom i chce w nim zostać. Benek tak bardzo pragnął kontaktu z człowiekiem,że po wejściu do naszego domu nie zwracał uwagi ani na Czui -pekińczyk , lat 14 9 m-cy, ani na 5 kotów.
Koty to wg wieku: pers Igor lat 9, pers Amadeusz (Ami) lat 9,dachowiec Filip (Fifi) lat 9, dachowiec Duszek lat 5, dachowiec Malutka lat 2-3.
Może niedługo wkleję fotki mojego stadka. W tej chwili cała menażeria słodko śpi.:lol:
Pozdrawiam serdecznie - Teresa