koss Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 gameta napisał(a):Koss, no jak to co ? Możemy się zgrać, odbiorę od Ciebie rzeczy na bazarek i zrobię bazarek :) A dochód w całości pójdzie na psicę :) czyli przez moje konto, żebym wiedziała kto wpłacił i czy mogę wysłać, na konto Eli. :) FAJNIE -DAJ MI TYLKO TROCHĘ CZASU -mam kłopoty zręką -do nie. pon. ..ok??? Quote
zulugula Posted March 20, 2009 Author Posted March 20, 2009 [quote name='koss']ZULUGULA ...ELĘ zanam tak długo jak jestem na dogo,( ELA -pamietasz!) Majora to pies,który " połączy" nasze dogomaniackie losy"- i moze dlatego KOMPLETNIE nie oczekuję od Elzy zasypywania nas ...niczym..:diabloti: Ona zrobiła swoje -i to porządnie duzo: pojechała,zapłaciła, zaadoptowala,dała mu zielona kanape:loveu: Elza -jest okropnie zajeta babą - i bardzo konkretną ...( dlatego tak ja lubie i cenię ) ..sama jestem trochę epicka -i dlatego mam potrzebę wypisywania...:evil_lol: Dziewczyny -tera :pnasza kolej : zdjęcia mamy, jak bedzie miala czas dośle nam, o urodę BENKA nie martwmy sie, jest u Elzy -to wystarczy- wniosek : mamy pełny obraz Benka.....( "sydrom LORII"-świetnie znam to tez mój podrzutek dla ELI):oops: - polega na tym,ze Benek pragnie w uciazliwy sposób zwrócic na siebie uwage człowieka -jego miłosc i oddanie jest zaborcze opiekun może stać sie zakładnikem jego miłosci-potrzeba, aby przyszły Człowiek umial postepowac z Benkiem-czyli na poczatku nie wolno dac mu sie sterroryzowac uczuciowo, wszelki bliski kontakt -ostrożnie, bardzo pomalutku-Benek musi przekonac sie, że jest juz bezpieczny, ze nie musi absorbować sobą, musi zginąc lek przed utratą ... inne psy moze być problem -Lorii nie dopuszczała żadnego do swojej Pani -była wściekle zazdrosna:shake: Pytałam tez w jak sposób powinnysmy pomóc Eli, gameta:lol:-dziekuje,ja mogę tez pogrzebac -i jestem pewna że znajdę ...ale co dalej ,oświeć mnie ,dobrze:oops: Koss jestem tego świadomo. Absolutnie nie lubię wątków, gdzie problem zostaje "rozwiązany", gdy psiak trafia do DT (czyli jest już bezpieczny i martw się sam co dalej) :p Elza odwaliła fantastyczny (najlepszy) kawał roboty. Pies poza schronem. Można go obserwować, poznawać, uczyć, wychowywać i przedstawiać światu. Przyznam jednak, że bardzo się wystraszyłam, gdy zobaczyłam przyrównanie Benka do Lorii. Obawiałam się o los tego wielkiego kudłatego czarnuszka, który już zezował z przerażeniem na Benka. Byłam przekonana, że Benkowi coś odbiło i chce go "wygryźć" z domku (zrobił się agresywnie zazdrosny). Chodzi jednak o terror emocjonalny. Uffff.... kamień spadł mi z serca :multi: Moje pytania o psa były pokierowane właśnie tą myślą. Wiele z nich zostało więc wyjaśnionych. A jednak warto zebrać do kupy te informacje, żeby w przypadku zainteresowanego domku odpłynąc na temat "wspaniałości" tego psa. Dla mnie to prawdziwy cudak. Koss, a może Ty będziesz w stanie zdawać nam relacje z pobytu pieska u Elzy? Wątek nie przyśnie, a i my będziemy mądrzejsze w szukaniu własciwego opiekuna. Oczywiście od poniwdziałku (poćwiczysz mięśnie) ;) Musimy zebrać informacje na temat tego psa. To zwiększy szanse na udaną adopcje. Na razie wiemy tylko to co udało się zdiagnozować w schronisku + nie brudzi w mieszkaniu + jest uczuciowym terrorystą ;) Postarajmy się wiec to zweryfikować: *2-3 lata *100% łagodny, przyjacielski, towarzyski *lubi dzieci (przebywa obecnie w ich towarzystwie) *dogaduje się z innymi psami/kotami? *uwielbia pieszczotki *unika konfliktów *jest posłuszny? *wesoły, bystry, inteligentny, grzeczny, szybko się uczy? *potrafi chodzić na smyczy? *zachowuje czystość w domu *nie hałasuje, nie niszczy? *pilnuje się na spacerach? *jest wyjątkowo uroczy *jest zdrowy, posiada książeczkę zdrowia i komplet szczepień *będzie wiernym, wdzięcznym i oddanym przyjacielem, wpatrzonym w swojego właściciela jak w obrazek coś jeszcze??? Nie wiem jakie dane do kontaktu umieścić w I poście. Elza ja bardzo chętnie będę umieszczała zdjęcia Benka na wątku (+ew. info). Możesz wysłać na: [email protected] Quote
koss Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 gullkozulo :evil_lol:-NAMIARY NA ELZĘ -telefon, alez mnie robawilas obawą o Medę -toz ona to najwieksza dominantka w całym Milczu :lol:.. Aktualizuj wiadomosci o Benku stopniowa...tak jak beda przyrastały, Ela je bedzie stopniowo dosylała, zgodnie z rytmem swego czasu:p a my powinnysmy podzielic sie robota ,ja z Brysyem allegro , gameta ze mna -bazarki ,ogłoszenia -całe mnóstwo-?????? ,a odpowiedzi i tak udzielac bedzie Elza -a to " czarownica " sobie poradzi:diabloti: Wiesz, ten uczuciowy terror objawia sie i tym ,ze jeżeli znika mu człowiek z pola widzenia -wyje, szczeka i mocno cierpi-tak było z Lorii-ale zobaczymy ,Ela radzi sobie z kazdym piesem ..z przyszłosciowym panem obgada co i jak ,w ogłoszeniach zaznaczymy iz jest bardzo uczuciowy i proludzki m piesem... Quote
gameta Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Koss, mi się nie spieszy - i tak mam ogrom robót różnych. Daj znać na pw jak będziesz gotowa - ot co ;) No i zdrówka Ci życzę :loveu: Quote
ElzaMilicz Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 [quote name='ElzaMilicz']Camara...a tam proporcje, charakter trzeba mieć !!! To się w życiu liczy. :evil_lol: Niepieska jest the best ! :iloveyou: Mniamki. :p Zulugula, Benka szkolę -dlatego ma taką nietęgą minę. To jest pies, który nie umie usiedzieć spokojnie na miejscu, niestety u mnie szybko musi załapać jakie są reguły - stąd ta mina. :eviltong: Pierwszy post- Dla mnie określenie "toleruje dzieci" brzmi nie najlepiej. :cool1: Poza tym najpierw powinien być tekst o psie w schronie, potem zdjęcia i opis już z domu. Benek-Elmo przebywa w Miliczu (dolnośląskie). Kontakt: Elza 692438657 Relaks... Tu jest kontakt. :cool1: Reszta wieczorem. ;) Quote
ElzaMilicz Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Oczywiście, że go wykąpałam. Troszkę go podcięłam, ale sznaucera to z niego zrobić się nie uda. :roll: Piszecie o mojej Medzie ? Zulugula, berny to normalne psy. Na zdjęciu, o którym wspomniałaś moja sunia nie jest przerażona, tylko patrzy jak "strzelić" Benkowi. Ona nie lubi psów, do których jej pani musi zwracać się kilkakrotnie z tą samą komendą. W jej przekonaniu jestem królem i bezwzględnie należy mi się mir i posłuch. :razz: Benuś raz oberwał. Nie rozpisujcie się w ogłoszeniach. Nie wiem czemu tak jest, ale zbyt wiele informacji powoduje, że ludzie nie dzwonią. Nie pisz o chorobie lokomocyjnej. Człowiek, który skontaktuje się ze mną, i tak dowie się wszystkiego o Benku. Benek jest młodym, małym, przesympatycznym psiakiem. Pozostawiony sam w mieszkaniu nie niszczy przedmiotów, zachowuje czystość. Wszystkiego co nowe uczy się zaskakująco szybko, pewnie dlatego, że tak bardzo chce zadowolić swego opiekuna. :) Idealnie dogaduje się z innymi psiakami- ustępuje im pola. Nigdy nie wdaje się w konflikty. Kocha wszystkie istoty żywe. Uwielbia dzieci i dorosłych. Żadne złe przeżycia nie odbiły się piętnem na jego psychice, choć na pewno o nich nie zapomniał. Przepada za pieszczotami. Dobrze chodzi na smyczy a spuszczony z niej pilnuje swojego człowieka jak oka w głowie. Benek jest zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany. Czeka na dom w Miliczu (dolnośląskie). Kontakt: Elza 692438657 Quote
koss Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 UWIELBIAM TĘ ZIELONA KANAPE ....Zulugula -to własnie jest ta:p -juz mityczna i mistyczna Elzowa zielona kanapa:p Ok -kontaktuje sie z Brysiem i robimy allegro:loveu: Quote
Brysio Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 OKI jest allegro wyróżnione;) www.allegro.pl/show_item.php?item=590495456 Quote
ElzaMilicz Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Piękne allegro :p , ale u mnie otwarły się tylko dwa obrazki. Quote
koss Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Brysio napisał(a):OKI jest allegro wyróżnione;) www.allegro.pl/show_item.php?item=590495456 BRYSIU -JUTRO SIE ROZLICZĘ...:loveu: DZIĘKUJE MOCNO....allegro slicznosci...:lol: Quote
Agata69 Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Cudo! Jak dobrze ze sie ciocia Iwona zaparła;), a ciocia Ela dała sie wrobić:cool3:. Quote
zulugula Posted March 22, 2009 Author Posted March 22, 2009 Edytowałam I post. Rzućcie okiem czy wsio ok ;) Jakaś inna propozycja na temat? Quote
ElzaMilicz Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Bardzo dobry tytuł ! :p :eviltong: Zapomniałam napisać o pewnej ciekawostce ;). Benek po wyjścu ze schronu nie mógł zaspokoić głodu na trawę. I nie chodzi tu o zwrócenie treści, on wcina trawę dla chlorofilu !!! Właściwie czemu zmieniliście to imię ? - Elmo brzmiało super i to skojarzenie...ŚWIETNE. Quote
Brysio Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 ElzaMilicz napisał(a):Piękne allegro :p , ale u mnie otwarły się tylko dwa obrazki. hmm kurcze u mnie się wszystkie otwierają, dziewczyny sprawdzcie u WAs jeszcze raz prosze Quote
koss Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Zulugulko - napisz jeszcze ,ze Benek został wyrwany z podłego miejsca < oczywiscie nie pisząc dokładnie ...adresu:razz:...moze wstaw z jedno z tych schroniskowych zdjeć...wiesz dlaczego ????, kiedy porobiłam Elzie od Elzy:p ogłoszenia -to dostawałam napastliwe maile :" co znudzil sie pieso ,teraz wyrzucamy ...ect."i trochę sie nie dziwie , same ochy ,achy pies prawie sam do toalety chadza, a tu szukamy domku... Musi być wyraznie zaakcentowane i to schroniskowe zdjecie też dawajmy...jutro BENEK zawisnie u mnie .... Quote
ElzaMilicz Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 koss napisał(a):...jutro BENEK zawisnie u mnie .... Hmmmm... I to się nazywa "miłość do zwierząt" ? :razz: :diabloti: _____________________ ( fotka z dedykacją dla ciotki Maksiorek :eviltong: :eviltong: :eviltong: ) Czy nie poważny ze mnie gość ??? Label to sobie pozwala...a co tam... Jest dużo większy. ;) Quote
zulugula Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 Ależ dumny sobie leży na tym zdjęciu :lol: Wszystkie jego uczucia są wypisane w jego oczach. Wysłałam Benia-Zenia jednej Pani, co chce coś w podobie Yorka i czekam :cool3: A Benek pięknieje. Wydaje mi się, że zaczynają prześwitywać przez niego te piekne kolory, które znamy ze schroniskowego zdjęcia. Quote
maksiorek Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 ( fotka z dedykacją dla ciotki Maksiorek :eviltong: :eviltong: :eviltong: ) Ela, jak to to białe tyż do adopcji, to biorę w ciemno do mojej "kolekcji":evil_lol:. Quote
ElzaMilicz Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Ty na pewno znasz tę hodowlę, z której pochodzi Label. Benek-Zenek ma pojutrze kastrację. Nie było w jego sprawe ani jednego telefonu. Co jest nie tak ? Może ktoś podpowie. Quote
zulugula Posted March 26, 2009 Author Posted March 26, 2009 Z moich dość krótkich doświadczeń w adopcjach wynika, że najważniejsze jest zdjęcie psa. A zwłaszcza jego pyszczek i oczy. Może się uśmiechać, być dumny, smutny. Każdy szuka czegoś innego. Jednak osoby, które do mnie z ogłoszeń dzwoniły, zazwyczaj mówiły to samo: "tak na nas patrzy". Tak więc moim zdaniem 70% to zdjęcie, a 30 % charakter i zachowanie psa. Ładnych piesków jest sporo, ale bez dobrej reklamy nie potrafią się "sprzedać". Większość ma cudowny charakter. Przyznam się Wam, że na niektórych zdjęciach nawet dorabiałam iskierki w oczach :evil_lol: Pies ma patrzeć prosto w oczy człowiekowi i tyle. Informacje o które pytają to: *czy jest łagodny w stosunku do dzieci, innych zwierząt, kotów, *czy zachowuje czystość w domu, *potrafi sam pozostawać na min 8 godzin nie wyjąc, szczekając i nie niszcząc, *czy jest zdrowy, ma szczepienia (+suka sterylizację), *czy nie jest zbyt nadpobudliwy, zbyt spokojny, *czy jego pielęgnacja (futro) nie wymaga większych nakładów pracy i funduszy, *czy potrafi pilnować domu (zaszczekać kiedy trzeba), *jak chodzi na smyczy, czy pilnuje się nogi, *czy nie jest wylękniony, boi się mężczyzn, hałasu, gwałtownych ruchów, *miejsce przebywania psa (ludzie z reguły nie zdają sobie sprawy, że psiak może do nich dojechać), *czy zna podstawowe komendy: siad, leżeć, na miejsce, przychodzi na zawołanie - choć to dla nich nie jest elementem decydującym, *czy przebywa w schronisku (mniej pożądany), czy jest u kogoś w mieszkaniu (preferowany) :roll: Benuś doskonale zdaje egzamin pod kątem swojego zachowania. Nie jest stary, chory, więc jestem pewna, że znajdzie swój domek. Acha, bardzo często domki znajdowałam sama, odpowiadając na ogłoszenia "przygarnę" ;) 2 ostatnie tymczasy w taki sposób znalazły na prawdę fajny domek. Elza, czy można sprawdzić reakcję Benka na koty? Gdy ja szukałam psa do adopcji dla mojej mamy (rok temu), brakowało nam często informacji o: wieku psa, jego wielkości (cm/kg), zachowaniu w stosunku do kotów. Sporo musiałyśmy podzwonić, żeby uzyskać jakieś informacje. A i tak w większości okazywało się, że ogłoszenie nieaktualne. Ten sam problem zgłaszały mi w ostatnim czasie 2 panie szukające pieska. Quote
koss Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Elza -rozmawialam z Pania -b. miła i zywo zaangazowana w piesowe sprawy!!!!!, napisalam tez do Pani maila -moze juz w ten weekend sie umówimy na wizyte ...:p i ....moze juz nalezy myslec o transporcie ...zobaczymy.... WIDZISZ Benek ma powodzenie -to slicznościowy pieso....a jak po zabiegu -mężni:-oe zniósl.... Quote
zulugula Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 Gdzie ten domek? Jakie koszty kasracji? Zaciskam kciuki, aby Pani i Benuś przypadli sobie do gustu :lol: Quote
wilczek007 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 O widze ze sprawy ida dobrym torem a Benio ma powodzenie. W nastepnym tygodniu bedzie ta ksiażeczka bo ze względów życiowych jeszcze jej nie dostałam:angryy:...trzymam kciuki za Benia! Quote
Recommended Posts