Jump to content
Dogomania

Bezdomna sunia Aschita stała się członkiem wspaniałej Rodziny. Jej dzieci też szczęśliwe w swoich domach :) Aschita - kolejny dramat psiej matki i jej ośmiorga dzieci w jednej z podzamojskich wsi.

Recommended Posts

Posted
1 minutę temu, elik napisał:

Anecik, czy robiłaś przelew ? Podałam nr konta dość dawno, ale przelew nie przyszedł :)

Elusiu pewnie że nie zrobilam :) Ale nie bij....wytłumacz. Jutro pójdą. Przepraszam 0dash2.gif

Posted
4 minuty temu, anecik napisał:

Elusiu pewnie że nie zrobilam :) Ale nie bij....wytłumacz. Jutro pójdą. Przepraszam 0dash2.gif

Anecik kochana, nie pierz ebem o mur, bo szkoda eba :)

Nic to, ja tylko pytam, żeby sprawdzić, czy aby na jakieś inne konto nie poszedł :)

Posted
O 11.07.2016 o 13:41, elik napisał:

Anecik kochana, nie pierz ebem o mur, bo szkoda eba :)

Nic to, ja tylko pytam, żeby sprawdzić, czy aby na jakieś inne konto nie poszedł :)

eb cały a przelew zrobiony :)

Posted
O 8.07.2016 o 20:14, Murka napisał:

Rozliczenie:

Stan konta na 7 czerwiec wynosił +20 zł

Wpłaty:

+350 zł Fundacja ZEA

Razem: +370 zł

Koszty:

-195,50 zł hotelowanie (08-30.06)

-152,90 zł karma RC Urinary 8 kg

-28 zł wirusówki

-3,50 zł dojazd weta (częściowe koszty)

Razem: -379,90 zł

+370 zł - 379,90 zł = -9,90 zł

Stan konta na 30 czerwiec wynosi -9,90 zł.

Na prośbę elik edytowałam i zrobiłam rozliczenie do końca czerwca. Teraz rozliczenia Aschity będą zawsze na koniec miesiąca.

Posted
O 8.07.2016 o 20:14, Murka napisał:

Rozliczenie:

Stan konta na 7 czerwiec wynosił +20 zł

Wpłaty:

+350 zł Fundacja ZEA

Razem: +370 zł

Koszty:

-195,50 zł hotelowanie (08-30.06)

-152,90 zł karma RC Urinary 8 kg

-28 zł wirusówki

-3,50 zł dojazd weta (częściowe koszty)

Razem: -379,90 zł

+370 zł - 379,90 zł = -9,90 zł

Stan konta na 30 czerwiec wynosi -9,90 zł.

34 minut temu, Murka napisał:

Na prośbę elik edytowałam i zrobiłam rozliczenie do końca czerwca. Teraz rozliczenia Aschity będą zawsze na koniec miesiąca.

Bardzo dziękuję Murko :)

Myślę, że i Tobie będzie prościej wyliczyć należność, bo nie będziesz musiała sprawdzać do kiedy jest zapłacony hotel. Teraz będzie wiadomo, że do końca miesiąca :)

Zaraz wpłacą tą brakującą kwotę i chyba mi fiskus głowy nie urwie, jeśli nie będę miała na to rachunku więc nie wypisuj ;)

Wykupiłam  na bazarku agusiazet cegiełkę dla Plamy. Czy wpłacić też na to konto, na które wpłacam dla Aschity ?

Posted
23 minut temu, elik napisał:

9,90 zł poszło :)

Konto Aschity zasiliła dzisiaj kwota 250,00 zł od anecik

anecik wielgachne dzięki

gif%2Bserce%2Bz%2Br%25C3%25B3%25C5%25BC.

Elu, pieniążki są chyba z konta Auris, która ma już DS.

Mam nadzieję, że Aschita też niedługo znajdzie swoich ludzi!!!

Posted
Godzinę temu, Gabi79 napisał:

Elu, pieniążki są chyba z konta Auris, która ma już DS.

Mam nadzieję, że Aschita też niedługo znajdzie swoich ludzi!!!

Tak, wiem, chciałam prosić anecik o link do jej wątku, żeby potwierdzić otrzymanie tak wielkiej kasiory :)

Posted
10 minut temu, terra napisał:

Bazarek dla Aschity i Poli zakończony.

Każda z suniek dostanie po 55 zł.

Gdzie przelać pieniążki?

Kasiora do suynioek lgnie :) Oby tak dalej :)

Dla Aschity to ja jestem skarbnikiem, a dla Poli, anecik.

Bardzo serdecznie dziękuję za pomoc dla suniek. Podeślę Ci nr konta Aschity :)

Posted

Z przykrością muszę powiadomić, że na skutek mojej pomyłki polegającej na tym, że dzieląc kwotę dochodu  z bazarku na  Aschitę i  Huzara podzieliłam całą kwotę jaka wpłynęła na moje konto 179,20  (bez wpłaty irysek, która wpłynęła dopiero 6.07.)  t.j. razem z poniesionymi przeze mnie kosztami pocztowymi, które zgodnie z zasada bazarku maja pokryć osoby nabywające fanty. 179,20 / 2 = 89,60 zł. Z wpłaty irysek dodałam już prawidłowo tylko koszt fantu, bez kosztów pocztowych - 3,50 zł. W sumie na konto Huzara przelałam kwotę 93,10 zł, a powinnam przelać 69,65 zł.

Przykro mi, ale muszę skorygować pomyłkę i część kwoty stanowiącej poniesione przeze mnie koszty pocztowe przelać na moje konto.

93,10 - 69,65 = 23,45 zł.  Stan konta Aschity pomniejszam o kwotę 23,45 zł.

Taka sama operacja dotyczy stanu konta Huzara.

Na dowód przedstawiam zestawienie wpłat z zorganizowanego przeze mnie bazarku.

Zestawienie

Nr nabytych........Nabywca.....   ....Należność..  .....Opłata..  ........Razem..............Wpłata... ........... Nad-...  ....Dla......... . .Potw.
fantów.......................................   ...za fanty...........pocztowa........................... data ....kwota......... płata ......psiaków....... dbioru

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

. 1..............Alaskan malamutte.......30,00 *..... ....----.... ...........30,00.........23.06.    30,0 0 ........----..........30,00..... fant zostaje *

. 6..................Gusiaczek..................16,00 .......  ....8,30...............24,30........15.06.    .25,00.........0,70.........16,70......jest dzięki :)

. 2...................anica..........................16,00 .......  ....7,50 ..............23,50 ........16.06.    30,00.........6,50.........22,50 ......jest dzięki :)

. 3...................irysek...........................7,00 .......  ....7,50 ..............14,50 ..........6.07.    14,50 ........----............ 7,00

8, 17/3, 18/2...Nesiowata....................9,50 .......  ....7,50 ..............17,00 ....... 16.06.    20,00 ........3,00.........12,50 ......jest dzięki :)

9, 11................EVA2406.......................6,00 .......  ....8,30 ..............14,30 ...17 i 21.06. ..16,00 .......1,70...........7,70 ......jest dzięki :)   ..

14, 35..............zozola77.....................11,00 ......4,20+1,4 (kop.).....16,60 ....... 20.06.    18,00 ........1,40........12,40 ......jest dzięki :)

15, 16..............Usiata..........................20,00.....odbiór osobisty ....20,00 ....... 20.06.    20,0 0 ........----.........20,00

17/1 ...............zuzka1601......................2,50 .......  ....8,30 ..............10,50 ...16 i 22.06... 10,50 ........----............2,50 ......jest dzięki :)

19, 21.............rozi.................................8,00 ......7,50+2,2 (kop.).....17,70 ....... 21.06.    17,7 0 ........----............8,00 ......jest dzięki :)

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

.........................................................126,00 zł...........................................................................139,30 zł

Posted
1 godzinę temu, terra napisał:

Pieniążki dla Aschity w drodze. Jak dojdą proszę o potwierdzenie na wątku bazarkowym:

Już są na koncie Aschity :)

Bardzo serdecznie dziękujemy  gif%2B%25C5%259Ble%2Bserdudzka.gif

Już biegnę potwierdzić na wątku bazarkowym :)

• Upvote 1
Posted
21 godzin temu, elik napisał:

Tak, wiem, chciałam prosić anecik o link do jej wątku, żeby potwierdzić otrzymanie tak wielkiej kasiory :)

Proszę uprzejmie :)

Posted

Na prośbę  Toli,   kontaktowałam się  dzisiaj  z Panią Małgosią.  Wszystkie nasze  szczeniaki są w swoich domkach.  Sporo urosły  i jak da radę,  to wrzuci ich zdjęcia.  Dziewczyna  jest w ciągłym pędzie,  bo maluchów  u Niej jest ponad 30,  a niektóre  z problemami zdrowotnymi :((. Sama też często  zawozi szkraby  do DS.  Dzisiaj  jeździła do Wrocławia  i  właśnie  przed chwilą wróciła. Skąd Ona ma na to siłę? Wspaniała Kobieta :))) 

• Upvote 3
Posted
13 godzin temu, konfirm31 napisał:

Na prośbę  Toli,   kontaktowałam się  dzisiaj  z Panią Małgosią.  Wszystkie nasze  szczeniaki są w swoich domkach.  Sporo urosły  i jak da radę,  to wrzuci ich zdjęcia.  Dziewczyna  jest w ciągłym pędzie,  bo maluchów  u Niej jest ponad 30,  a niektóre  z problemami zdrowotnymi :((. Sama też często  zawozi szkraby  do DS.  Dzisiaj  jeździła do Wrocławia  i  właśnie  przed chwilą wróciła. Skąd Ona ma na to siłę? Wspaniała Kobieta :))) 

Bardzo się cieszę, ze maluszki juz w swoich domach ! Ja też podziwiam Panią Małgosię. Jest bezcenna, zwłaszcza jeśli chodzi o pomoc bezdomnym maluchom.

Posted
O 13.07.2016 o 20:40, konfirm31 napisał:

Kilka razy chciałam poprosić o zapytanie, ale w natłoku obowiązków ... :( Dobrze, że Tola pomyślała i znalazła czas :)

W historii rodzinki, którą notuję na I-wszej stronie brakuje informacji o adopcji 2-ch ostatnich szczeniaczków. Gdyby Pani Małgosia zechciała powiedzieć kiedy który pojechał do DS to byłaby historia z happy endem :)

Historia  Rodzinki

6 kwietnia 2016 r.  pojawiła się informacja, że w ruinie szopy na obrzeżu wsi znajduje się suczka z ośmioma szczeniakami.

8 kwietnia 2016 r. maluszki razem z mamą zostały przeniesione do gminnego kojca.

9 kwietnia 2016 r. rodzinka pojechała do hoteliku u Murki. Niestety zniknęły 2 maluszki :(  Do Murki pojechała mamuśka i 6 szczeniaczków.

23 kwietnia 2016 r. szczeniaczki pojechały do Domu Tymczasowego dla Szczeniaków Judyta.   Mama została w hotelu u Murki.

24 kwietnia 2016 r.  -  pierwszy szczeniaczek (piesek) pojechał do DS do Sierpca.

2 maja 2016 r.  -  drugi szczeniaczek (suczka) pojechał do DS.

16 maja 2016 r.  -  dwie dziewczynki pojechały do DS - jedna do Łodzi, druga pod Skierniewice.

Brakuje dwóch adopcji.

Posted
O 13.07.2016 o 20:40, konfirm31 napisał:

konfirm31 mam prośbę do Ciebie  niewinny.gif

W historii rodzinki, którą notuję na I-wszej stronie, brakuje informacji o adopcji 2-ch ostatnich szczeniaczków. Gdybyś mogłabyś poprosić Panią Małgosię żeby zechciała powiedzieć kiedy który te 2 psiaczki pojechały do DS to byłaby historia z happy endem :)

Posted

Kochana,  prosiłam,  ale Pani Małgosia zajęta jest  bieżącą aktywnością (o czym pisałam wyżej) i nie bardzo ma czas na retrospekcje.  I wcale Jej się  nie dziwię.  Cały czas w akcji,  pomimo reali  życia- choroby dzieci itp.  Ale za jakiś  czas,  się  przypomnę. 

Posted
34 minut temu, konfirm31 napisał:

Kochana,  prosiłam,  ale Pani Małgosia zajęta jest  bieżącą aktywnością (o czym pisałam wyżej) i nie bardzo ma czas na retrospekcje.  I wcale Jej się  nie dziwię.  Cały czas w akcji,  pomimo reali  życia- choroby dzieci itp.  Ale za jakiś  czas,  się  przypomnę. 

Oczywiście, najważniejsze, że dzieciaki maja domki, a sprawy osobiste każdej z nas to tez sprawa priorytetowa. Tym bardziej należą się wielkie podziękowania Pani Małgosi, że pomimo wielu obowiązków domowych, tak wiele czasu poświęca pomocy psiakom bezdomnym. Jeśli będziesz z Nią rozmawiała, powiedz proszę, że jesteśmy Jej wszystkie ogromnie wdzięczne za wzięcie szczeniaczków pod opiekę.

Posted
5 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

Elu, mój syn Paweł co miesiąc przesyła "grosik" na pieska w potrzebie,którego mu wskażę. W tym miesiącu poprosiłam, aby wpłacił na naszą Aschitę. Jak tylko pieniążki zameldują się na koncie, potwierdź proszę.   

Joasiu, bardzo, bardzo dziękuję Tobie i Twojemu Synowi o wielkim sercu :) Po kim go ma, to widać  gif%2Bbij%25C4%2585ce%2Bserce.gif

Oczywiście zawiadomię, gdy pieniążki pojawią się na koncie Aschity.

merci.gif