zulugula Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Gdzieżbym mogła swoje "dziecko" tak w świat samo puścić :cool3: Pewnie, że jadę :razz: DIF, zabierasz drużynę? Dramcio jest zdrowy. Coś tam mu było, nie wiadomo co. Przeminęło z wiatrem :roll: Do końca kwietnia nie dam rady się wyrwać. Od maja jestem 100% dyspozycyjna :lol: Szczepić jeszcze nie mogę, ale chociaż wykąpię. Chciałabym go zaszczepić przed wyjazdem. Quote
kluska z lublina Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Masza4 nie przejmuj się mamy czas. Na razie się nie pali Dram jest pod dobrą opieką. Z weekendu najbardziej pasuje mi niedziela po 17, ale jakbyś nie mogła to podaj kiedy możesz , a ja się dostosuje. Pozdrowienia dla wszystkich dogomaniaków. :loveu: Quote
kluska z lublina Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Wizyta preadopcyjna ustawiona na tą niedzielę, a delegację z Warszawy i okolic chcę zaprosić na następną niedzielę czyli 3 maja, chyba że komuś nie pasuje to podajcie jakiś termin :calus: Quote
Becia66 Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 kluska z lublina napisał(a): a delegację z Warszawy i okolic chcę zaprosić na następną niedzielę czyli 3 maja, :calus: no tak, szykuj się juz na tą delegację.....:eviltong::evil_lol: Quote
Hotel KADIF Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 Abrakadabra napisał(a):DIF - ja Dramcia nikomu nie pozwolę przewieźć zulugula napisał(a): DIF, zabierasz drużynę? Pewnie, że zabieram! A właściwie zabiera Abrusia! :loveu: Podjedzie do Zulki po Drama i Zulę, potem do Zakrętu po mnie i "gnojce" na stację BP. Tak bardzo wstępnie ustaliłyśmy, tylko termin niedograny. Pasuje Wam 3.05? :cool3: Kluska powiedziała, że na nas czeka....:p Mnie pasuje, ale będę z "gnojcami" :shake::roll:! A Wy, Ciotki??!! Quote
ewelinka_m Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 a ja bardzo mocno trzymam kciuki!!! :loveu: i ciągle dostaje meile o Dramusia :) Quote
Abrakadabra Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 DIF napisał(a):Pewnie, że zabieram! A właściwie zabiera Abrusia! :loveu: Podjedzie do Zulki po Drama i Zulę, potem do Zakrętu po mnie i "gnojce" na stację BP. Tak bardzo wstępnie ustaliłyśmy, tylko termin niedograny. Pasuje Wam 3.05? :cool3: Kluska powiedziała, że na nas czeka....:p Mnie pasuje, ale będę z "gnojcami" :shake::roll:! A Wy, Ciotki??!! DIF-ciu :) Ja będę jedynie kierowcą ,- przygarniam wszystkie stworzenia. Małe i duże. 03.05.? Mnie pasuje :lol: Quote
Hotel KADIF Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 Abrakadabra napisał(a):DIF-ciu :) Ja będę jedynie kierowcą ,- przygarniam wszystkie stworzenia. Małe i duże. 03.05.? Mnie pasuje :lol: qrde... Tak sobie pomyślałam, że może zabierzemy jakiego psa albo kota po drodze.... :hmmmm: Ale Ty i Zulka z przodu, ja z "gnojcami" z tyłu a Dram za "kratką"... Gdzie upchnąć to "cuś"?!:shake: Quote
Lidan Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Wszystko zaczyna się ładnie układać :-) Wprawdzie po cichu liczyłam, że Dramek nie będzie musiał kolejny raz przeprowadzać się i że jednak u zuluguli zostanie na zawsze... No co? Pomarzyć nie można :watpliwy: Mimo to bardzo się cieszę, że domki niemal biją się o tą ślicznotę :loveu: Troskliwa ekipa zdawczo - odbiorcza szykuje się do najazadu na nowych właścicieli :shocked!: kluska z lublina drżyj :turn-l: DIF czy "gnojce" to przypadkiem Twoje potomstwo ? :roflt: Quote
Becia66 Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Lidan napisał(a): DIF czy "gnojce" to przypadkiem Twoje potomstwo ? :roflt: no nie !!!....:mad::evil_lol:....psiaczki kofffane, a dzieci to gnojce.....:mad::evil_lol: Quote
Hotel KADIF Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 becia66 napisał(a):no nie !!!....:mad::evil_lol:....psiaczki kofffane, a dzieci to gnojce.....:mad::evil_lol: Ale to moje ukofffane "gnojce"!!!! :iloveyou: Mają po 4 i 6 latek:p. Quote
kluska z lublina Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Ja na moje wołam "potwory" i na pewno się ucieszą z odwiedzin. Napiszcie mi dziewczyny co na wyprawkę mam wyszykować dla nowego podopiecznego, to naciągnę Maszę na pomoc w zakupach:evil_lol:. Quote
Gosiapk Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 DIF napisał(a):Ale to moje ukofffane "gnojce"!!!! :iloveyou: Mają po 4 i 6 latek:p. Noooo... Difowe gnojce uprzyjemnią Wam podróż do i z Lublina :diabloti: Quote
zuzlikowa Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Ależ się fajnie u Dramcia porobiło!:loveu: A i pożegnanie/przywitanie będzie miał ...huczne:multi::multi::multi::multi:...Wspaniale!!! Jestem czas cały...podczytuję na bieżąco...i serce roście!!!!! Dramciu ...szczęścia:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
zuzlikowa Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 wybaczcie...:oops: Pomóżcie proszę ...każda złotówka,każde 5zł...pomoże beniowi przeżyć...teraz choć ma tylko dysplazję(a i to nie jest pewne!) wisi nad nim piętno śmierci Niedorostek BENEK wisi nad nim piętno igły pomoże każda złotówka...5zł Quote
Hotel KADIF Posted April 25, 2009 Author Posted April 25, 2009 Wczoraj miałam koszmarny dzień! :-( Z rana zadzwoniła do mnie Cekinka z info o konającym w centrum Halinowa psiaku, najprawdopodobniej potrąconym przez auto! Niestety wieczorem, po uzgodnieniu z wetem sytuacji, mogłam tylko założyć wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f78/halinow-k-w-wy-przejechany-przez-pociag-bez-lapek-czolgal-sie-do-domu-za-tm-136386/ a potem pół nocy nie zmrużyłam oka!! :-( Cierpienie tego psa jest niewyobrażalne a znieczulica mieszkańców "miasta" Halinów niepojęta dla mnie!!!! _____ Dzisiaj byłam z gnojcami na palcu zabaw, tam gdzie po raz pierwszy zauważyłam Dramka. Po chwili przyjechało na rowerkach rodzeństwo czeczeńskich dzieci. Najstarszy chłopak ok 14 letni dobrze mówił po polsku, więc pogadaliśmy! ;) Jak pokazałam mu zdjęcia Drama z telefonu komórkowego, okazało się, że doskonale go kojarzy i nieraz dawał mu do jedzenia suchy chleb. Bardzo się ucieszył, że Dram jest już bezpieczny i niedługo jedzie do domu! :p Poza tym jego rodzeństwo zamiziało moją Ronię "na śmierć" a "agresywną" Pinię ledwo odratowałam! :evil_lol: Strasznie fajne te dzieciaki!!! :loveu: Quote
Hotel KADIF Posted April 26, 2009 Author Posted April 26, 2009 Gdzie są wszyscy z TEGO wątku, pytam grzecznie?! :mad::diabloti: Quote
Abrakadabra Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Ja jestem ;). Wróciłam z Tłuszcza. Łapałam dziką sunię w ciąży :mad:. Pamiętam o Dramciu i naszej weekendowej eskapadzie, droga DIF. Quote
kluska z lublina Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Melduję,że na wizytę stawiła się silna delegacja Monika, jej narzeczony i przesypatyczna suczka byliśmy na wspólnym spacerze i posiedzieliśmy chwilę na ogródku. Dużo mi poopowiadała o opiece nad starszym psem pod względem weterynaryjnym, bo studiuje weterynarię. Zachwalała obrożę preventic i szelki, które pasują do specjalnych pasów dla psów do jazdy samochodem. z karm suchych Royal Canin Moja prośba o podpowiedzi dotyczące wyprawki dla Dramka, czyli wszystko co muszę kupic dla niego przed Waszym przyjazdem jest nadal aktualna. Napiszcie jaki ma obwód szyji , klatki piersiowej, jaką smycz, jaką karmę najlepiej mu kupić? żebym nie nakupiła jakiś głupot;) Quote
Masza4 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Pomyslałam, że skoro Dram to pies nieco sercowy, to wygodniej byłoby mu chodzić w szelkach-zawsze to mniejszy nacisk na tchawicę i ogólnie wygodniej-dla psiaka i właściciela. A przy okazji mniejsze prawdopodobieństwo zciągnięcia np. podczas spacerów. Co do żarełka, to myślę jednak, że lepiej mu gotować, a suche niech czasem pociapie na przegryzkę. RC jest niestety drogi, ale z tańszych jakieś profilum wchodzi w grę, dog chow czy coś takiego. Quote
kluska z lublina Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Poszalałam trochę po internecie w kwestii wyprawki wykazać musiałam inicjatywę własną bo chyba dziewczyny zagonione tak ,że nie mają czasu zaglądać na wątek jak się sprzedający nie opóźnią z wysyłką zakupy powinny dojść w tym tygodniu. Mam tylko nadzieję, że allegro nie okaże się "ale drogo" szłam na czuja patrząc tylko co inni użytkownicy najchętniej kupują Miłej nocy Darmciu DS zbliża się wielkimi krokami.:lol: Już nie mogę się doczekać kiedy Was zobaczę i dzieciaki będą mogły się poznać i pobawić razem. Quote
kluska z lublina Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Ewelina dzięki za Twoje zaangażowanie w ogłoszenia , dzięki nim odnalazłam Dramka :iloveyou: Quote
ewelinka_m Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 czytam i zaglądam ciągle...i nie wierzę, boże jak się cieszę :loveu: kluska miałam tą niesamowitą przyjemność wyściskać Dramcia osobiście...to niezwykły pies jest :loveu::loveu: Quote
Hotel KADIF Posted April 27, 2009 Author Posted April 27, 2009 ewelinka_m napisał(a):czytam i zaglądam ciągle...i nie wierzę, boże jak się cieszę :loveu: kluska miałam tą niesamowitą przyjemność wyściskać Dramcia osobiście...to niezwykły pies jest :loveu::loveu: A pewnie, że niezwykły! Pod ręką Zulki rozkwita jak piękny kwiat, o czym już nie raz pisałam! Niestety Zulugula gdzieś nam zniknęła.... pewnie lata po dogo i ratuje kolejne psie bidy... :evil_lol: Teraz znikam ja i nie gniewajcie się proszę, jak nie będę pisać u Dramka (zaglądać na pewno będę)!! Nie jestem w stanie pogodzić opieki nad "gnojcami", sforą swojego towarzystwa (4 psy, 2 koty, morświnka i wielkie akwarium), pracy zawodowej (:multi:;)), zadbaniem o dom i jeszce dogo! Powoli zaczynam się gubić w tym szaleństwie. Pamiętajcie jednak, że w każdej chwili możecie dzwonić: 0-600-968-755 i mailować: [email protected] (pocztę odbieam wieczorem). To nie pożegnanie tylko "ograniczenie"! Qrde... nie wyrabiam i tyla!! :diabloti: Jeśli o mnie chodzi jak najbardziej jedziemy w niedzielę! Bardzo chciałabym zahaczyć "przy okazji" o Barego z Halinowa: http://www.dogomania.pl/forum/f85/mam-9-lat-moja-pani-umarla-bary-zlapany-ma-dom-najwspanialszy-na-swiecie-107662/index193.html Wmarkos nas wielkorotnie do siebie zapraszał na "poadopcyjną", aż głupio, że nikt nie miał czasu!!!!:oops::shake: Od trasy lubelskiej to jakieś 10-15 km. Baremu pomogło bardzo wiele dogomaniaków z całej Polski (ogłoszenia, plakaty, teksty, podbijanie wątku). Gdyby nie dogo dzisiaj tego psa już by nie było!!! Posesja na której koczował już praktycznie nie istnieje. Lada chwila wejdą tam buldożery i wyburzą domek jego "pani". Ale on jest już bezpieczny! Quote
zulugula Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Kluseczko, nie wiem, czy nie za późno, ale: *Posłanko Drakma powinno mieć ok 1 m (leży wyciągniety na boku). :p Latem pewnie bedzie się przenosił na kafelki lub inny chłodny kawałek podłogi. Zimą też nie jest mu zimno. Ma doskonałe futerko. Dlatego posłanka bardzo miękkie z brzegiem nie będą mu się podobały. On lubi kocyk lub taki płaski sztywny materacyk. U mnie wybiera dywan. *Miska na wodę spora 1,5-2 l. (dużo pije). Mogą być nawet 2 (w domu i na zewnątrz). Na jedzonko mniejsza. Dramcio je 2x dziennie (rano i wieczorem). *Smycz najlepsza automatczna na pasku (waga psa 20 kg). Dramcio nie szarpie na smyczy. Czasami zainteresuje się innym psem, ale wystarczy go lekko pociągnąć i idzie. *Wszystkie inne psy zawsze prowadzałam na szelkach. Dramcio jako jedyny chodzi w obroży. Jeśli ma chodzić w szelkach, to warto je przymierzyć. On ma spore kłaczki i nie wiem, czy to się nie będzie plątało, wyrywało. Obroże zapinam mu dokładnie na 40 cm. Jest tam spory luz. Ale Dramcio ma sporą głowę w stosunku do szyji. Nigdy mi się nie wyrwał. *Ważnym sprzętem będzie szczotka. Z jednej str. druciana (taka zakrzywiona), a z drugiej włosie. Ważne, żeby nie była ostro zakończona (psiak ma bardzo delikatną skórę). Ja używam dwustronnej Trixie. Jest ok. *Dramek je wszystko. Zazwyczaj karmiłam go Eukanube, Profillum, Britem. Karma dla seniora (+wysokokaloryczna - ale to już nie jest konieczne). Często gotowałam mu ryż z marchewką i mięskiem. Uwielbia biały ser i pieczywo :cool3: (cioteczki można?). Dramcio je wszystko! *Dodatkowo otrzymywał witaminki Geriadog. *Dramcio uwielbia wszystkie ciasteczka, przysmaki, gryzaki (dentystyczne). Zjada też kości z prasowanej skóry z wapnem. Jednak zwykle wybierał te mniejsze i już napoczete przez Blankę. Najwyraźniej preferuje te delikatniejsze (zwijana skóra). Potrafi godzinami nad nimi siedzieć. Lubi preparowane kości i jakieś tam różne dziwne obrzydliwe odpady :p *Można zaopatrzyć się w przysmaki, które ułatwią panowanie nad jego posłuszeństwem (przynajmniej na początku). *Koniecznie trzeba zadbać o jego zabezpieczenie przed kleszczami (od marca do października). Fiprex w kroplach lub/oraz obroża. Wszelkie preparaty do spryskiwania nie sprawdzają się. Ma zbyt gęstą sierść. *Zabawki nie są potrzebne. Pieszczotki jak najbardziej ;) *Instrukcja obsługi: kochać, rozpieszczać, głaskać, przytulać, rozmawiać, zachwalać... On zrobi wszystko dla ukochanego człowieka. Trzeba więc go w sobie rozkochać :evil_lol: Quote
Recommended Posts