Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gdzieżbym mogła swoje "dziecko" tak w świat samo puścić :cool3: Pewnie, że jadę :razz: DIF, zabierasz drużynę?

Dramcio jest zdrowy. Coś tam mu było, nie wiadomo co. Przeminęło z wiatrem :roll: Do końca kwietnia nie dam rady się wyrwać. Od maja jestem 100% dyspozycyjna :lol: Szczepić jeszcze nie mogę, ale chociaż wykąpię. Chciałabym go zaszczepić przed wyjazdem.

• Replies 807
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Masza4 nie przejmuj się mamy czas.
Na razie się nie pali Dram jest pod dobrą opieką.
Z weekendu najbardziej pasuje mi niedziela po 17, ale jakbyś nie mogła to podaj kiedy możesz , a ja się dostosuje.
Pozdrowienia dla wszystkich dogomaniaków. :loveu:

Posted

kluska z lublina napisał(a):

a delegację z Warszawy i okolic chcę zaprosić na następną niedzielę
czyli 3 maja,
:calus:

no tak, szykuj się juz na tą delegację.....:eviltong::evil_lol:

Posted

Abrakadabra napisał(a):
DIF - ja Dramcia nikomu nie pozwolę przewieźć

zulugula napisał(a):
DIF, zabierasz drużynę?

Pewnie, że zabieram! A właściwie zabiera Abrusia! :loveu: Podjedzie do Zulki po Drama i Zulę, potem do Zakrętu po mnie i "gnojce" na stację BP. Tak bardzo wstępnie ustaliłyśmy, tylko termin niedograny.

Pasuje Wam 3.05? :cool3: Kluska powiedziała, że na nas czeka....:p

Mnie pasuje, ale będę z "gnojcami" :shake::roll:!
A Wy, Ciotki??!!

Posted

DIF napisał(a):
Pewnie, że zabieram! A właściwie zabiera Abrusia! :loveu: Podjedzie do Zulki po Drama i Zulę, potem do Zakrętu po mnie i "gnojce" na stację BP. Tak bardzo wstępnie ustaliłyśmy, tylko termin niedograny.

Pasuje Wam 3.05? :cool3: Kluska powiedziała, że na nas czeka....:p

Mnie pasuje, ale będę z "gnojcami" :shake::roll:!
A Wy, Ciotki??!!

DIF-ciu :)
Ja będę jedynie kierowcą ,- przygarniam wszystkie stworzenia.
Małe i duże.
03.05.? Mnie pasuje :lol:

Posted

Abrakadabra napisał(a):
DIF-ciu :)
Ja będę jedynie kierowcą ,- przygarniam wszystkie stworzenia.
Małe i duże.
03.05.? Mnie pasuje :lol:

qrde... Tak sobie pomyślałam, że może zabierzemy jakiego psa albo kota po drodze.... :hmmmm:
Ale Ty i Zulka z przodu, ja z "gnojcami" z tyłu a Dram za "kratką"...

Gdzie upchnąć to "cuś"?!:shake:

Posted

Wszystko zaczyna się ładnie układać :-) Wprawdzie po cichu liczyłam, że Dramek nie będzie musiał kolejny raz przeprowadzać się i że jednak u zuluguli zostanie na zawsze... No co? Pomarzyć nie można :watpliwy: Mimo to bardzo się cieszę, że domki niemal biją się o tą ślicznotę :loveu:
Troskliwa ekipa zdawczo - odbiorcza szykuje się do najazadu na nowych właścicieli :shocked!: kluska z lublina drżyj :turn-l:

DIF czy "gnojce" to przypadkiem Twoje potomstwo ? :roflt:

Posted

Ależ się fajnie u Dramcia porobiło!:loveu:
A i pożegnanie/przywitanie będzie miał ...huczne:multi::multi::multi::multi:...Wspaniale!!!

Jestem czas cały...podczytuję na bieżąco...i serce roście!!!!!
Dramciu ...szczęścia:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Wczoraj miałam koszmarny dzień! :-(
Z rana zadzwoniła do mnie Cekinka z info o konającym w centrum Halinowa psiaku, najprawdopodobniej potrąconym przez auto!
Niestety wieczorem, po uzgodnieniu z wetem sytuacji, mogłam tylko założyć wątek:

http://www.dogomania.pl/forum/f78/halinow-k-w-wy-przejechany-przez-pociag-bez-lapek-czolgal-sie-do-domu-za-tm-136386/

a potem pół nocy nie zmrużyłam oka!! :-(
Cierpienie tego psa jest niewyobrażalne a znieczulica mieszkańców "miasta" Halinów niepojęta dla mnie!!!!

_____

Dzisiaj byłam z gnojcami na palcu zabaw, tam gdzie po raz pierwszy zauważyłam Dramka.
Po chwili przyjechało na rowerkach rodzeństwo czeczeńskich dzieci. Najstarszy chłopak ok 14 letni dobrze mówił po polsku, więc pogadaliśmy! ;) Jak pokazałam mu zdjęcia Drama z telefonu komórkowego, okazało się, że doskonale go kojarzy i nieraz dawał mu do jedzenia suchy chleb. Bardzo się ucieszył, że Dram jest już bezpieczny i niedługo jedzie do domu! :p

Poza tym jego rodzeństwo zamiziało moją Ronię "na śmierć" a "agresywną" Pinię ledwo odratowałam! :evil_lol:
Strasznie fajne te dzieciaki!!! :loveu:

Posted

Melduję,że na wizytę stawiła się silna delegacja Monika, jej narzeczony i przesypatyczna suczka byliśmy na wspólnym spacerze i posiedzieliśmy chwilę na ogródku. Dużo mi poopowiadała o opiece nad starszym psem pod względem weterynaryjnym, bo studiuje weterynarię.
Zachwalała obrożę preventic i szelki, które pasują do specjalnych pasów dla psów do jazdy samochodem. z karm suchych Royal Canin

Moja prośba o podpowiedzi dotyczące wyprawki dla Dramka, czyli wszystko co muszę kupic dla niego przed Waszym przyjazdem jest nadal aktualna.
Napiszcie jaki ma obwód szyji , klatki piersiowej, jaką smycz, jaką karmę najlepiej mu kupić?
żebym nie nakupiła jakiś głupot;)

Posted

Pomyslałam, że skoro Dram to pies nieco sercowy, to wygodniej byłoby mu chodzić w szelkach-zawsze to mniejszy nacisk na tchawicę i ogólnie wygodniej-dla psiaka i właściciela. A przy okazji mniejsze prawdopodobieństwo zciągnięcia np. podczas spacerów.

Co do żarełka, to myślę jednak, że lepiej mu gotować, a suche niech czasem pociapie na przegryzkę. RC jest niestety drogi, ale z tańszych jakieś profilum wchodzi w grę, dog chow czy coś takiego.

Posted

Poszalałam trochę po internecie w kwestii wyprawki
wykazać musiałam inicjatywę własną
bo chyba dziewczyny zagonione tak ,że nie mają czasu zaglądać na wątek
jak się sprzedający nie opóźnią z wysyłką zakupy powinny dojść w tym tygodniu.
Mam tylko nadzieję, że allegro nie okaże się "ale drogo"
szłam na czuja patrząc tylko co inni użytkownicy najchętniej kupują

Miłej nocy Darmciu DS zbliża się wielkimi krokami.:lol:
Już nie mogę się doczekać kiedy Was zobaczę i dzieciaki będą mogły się poznać i pobawić razem.

Posted

czytam i zaglądam ciągle...i nie wierzę, boże jak się cieszę :loveu:

kluska miałam tą niesamowitą przyjemność wyściskać Dramcia osobiście...to niezwykły pies jest :loveu::loveu:

Posted

ewelinka_m napisał(a):
czytam i zaglądam ciągle...i nie wierzę, boże jak się cieszę :loveu:

kluska miałam tą niesamowitą przyjemność wyściskać Dramcia osobiście...to niezwykły pies jest :loveu::loveu:

A pewnie, że niezwykły! Pod ręką Zulki rozkwita jak piękny kwiat, o czym już nie raz pisałam! Niestety Zulugula gdzieś nam zniknęła.... pewnie lata po dogo i ratuje kolejne psie bidy... :evil_lol:
Teraz znikam ja i nie gniewajcie się proszę, jak nie będę pisać u Dramka (zaglądać na pewno będę)!! Nie jestem w stanie pogodzić opieki nad "gnojcami", sforą swojego towarzystwa (4 psy, 2 koty, morświnka i wielkie akwarium), pracy zawodowej (:multi:;)), zadbaniem o dom i jeszce dogo! Powoli zaczynam się gubić w tym szaleństwie. Pamiętajcie jednak, że w każdej chwili możecie dzwonić: 0-600-968-755 i mailować: [email protected] (pocztę odbieam wieczorem). To nie pożegnanie tylko "ograniczenie"! Qrde... nie wyrabiam i tyla!! :diabloti:

Jeśli o mnie chodzi jak najbardziej jedziemy w niedzielę!

Bardzo chciałabym zahaczyć "przy okazji" o Barego z Halinowa:

http://www.dogomania.pl/forum/f85/mam-9-lat-moja-pani-umarla-bary-zlapany-ma-dom-najwspanialszy-na-swiecie-107662/index193.html

Wmarkos nas wielkorotnie do siebie zapraszał na "poadopcyjną", aż głupio, że nikt nie miał czasu!!!!:oops::shake: Od trasy lubelskiej to jakieś 10-15 km.
Baremu pomogło bardzo wiele dogomaniaków z całej Polski (ogłoszenia, plakaty, teksty, podbijanie wątku).
Gdyby nie dogo dzisiaj tego psa już by nie było!!! Posesja na której koczował już praktycznie nie istnieje. Lada chwila wejdą tam buldożery i wyburzą domek jego "pani". Ale on jest już bezpieczny!

Posted

Kluseczko, nie wiem, czy nie za późno, ale:

*Posłanko Drakma powinno mieć ok 1 m (leży wyciągniety na boku). :p Latem pewnie bedzie się przenosił na kafelki lub inny chłodny kawałek podłogi. Zimą też nie jest mu zimno. Ma doskonałe futerko. Dlatego posłanka bardzo miękkie z brzegiem nie będą mu się podobały. On lubi kocyk lub taki płaski sztywny materacyk. U mnie wybiera dywan.

*Miska na wodę spora 1,5-2 l. (dużo pije). Mogą być nawet 2 (w domu i na zewnątrz). Na jedzonko mniejsza. Dramcio je 2x dziennie (rano i wieczorem).

*Smycz najlepsza automatczna na pasku (waga psa 20 kg). Dramcio nie szarpie na smyczy. Czasami zainteresuje się innym psem, ale wystarczy go lekko pociągnąć i idzie.

*Wszystkie inne psy zawsze prowadzałam na szelkach. Dramcio jako jedyny chodzi w obroży. Jeśli ma chodzić w szelkach, to warto je przymierzyć. On ma spore kłaczki i nie wiem, czy to się nie będzie plątało, wyrywało. Obroże zapinam mu dokładnie na 40 cm. Jest tam spory luz. Ale Dramcio ma sporą głowę w stosunku do szyji. Nigdy mi się nie wyrwał.

*Ważnym sprzętem będzie szczotka. Z jednej str. druciana (taka zakrzywiona), a z drugiej włosie. Ważne, żeby nie była ostro zakończona (psiak ma bardzo delikatną skórę). Ja używam dwustronnej Trixie. Jest ok.

*Dramek je wszystko. Zazwyczaj karmiłam go Eukanube, Profillum, Britem. Karma dla seniora (+wysokokaloryczna - ale to już nie jest konieczne). Często gotowałam mu ryż z marchewką i mięskiem. Uwielbia biały ser i pieczywo :cool3: (cioteczki można?). Dramcio je wszystko!

*Dodatkowo otrzymywał witaminki Geriadog.

*Dramcio uwielbia wszystkie ciasteczka, przysmaki, gryzaki (dentystyczne). Zjada też kości z prasowanej skóry z wapnem. Jednak zwykle wybierał te mniejsze i już napoczete przez Blankę. Najwyraźniej preferuje te delikatniejsze (zwijana skóra). Potrafi godzinami nad nimi siedzieć. Lubi preparowane kości i jakieś tam różne dziwne obrzydliwe odpady :p

*Można zaopatrzyć się w przysmaki, które ułatwią panowanie nad jego posłuszeństwem (przynajmniej na początku).

*Koniecznie trzeba zadbać o jego zabezpieczenie przed kleszczami (od marca do października). Fiprex w kroplach lub/oraz obroża. Wszelkie preparaty do spryskiwania nie sprawdzają się. Ma zbyt gęstą sierść.

*Zabawki nie są potrzebne. Pieszczotki jak najbardziej ;)

*Instrukcja obsługi: kochać, rozpieszczać, głaskać, przytulać, rozmawiać, zachwalać... On zrobi wszystko dla ukochanego człowieka. Trzeba więc go w sobie rozkochać :evil_lol: