mar.gajko Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 Tolu ile na oko miała córeczka? Potrafisz ocenić? Quote
ozzy5 Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 O 26.02.2016o23:01, Poker napisał: Fajne , biedne czarnulki. Na razie dam jednorazowo 100 zł na nie. Bardzo fajna akcja podoba mi się ja również spróbuję przelać pieniądze. Quote
Anecik Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 Otrzymałam wpłatę 20 zł od Toli i 20 zł od terry. Wpisuję w rozliczenie. Quote
elik Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 O 29.02.2016o18:04, elik napisał: Szczęśliwie zakończyłam bazarek dla Nutelci i psiaków u ulvedinn więc jeśli nie ma chętnych, podejmę się zrobienia bazarku dla suniek. Dodam fanty od Alaskan malamutte, które nie miały nabywcy na tamtym bazarku. Może teraz ktoś je zauważy. Tolu jeśli możesz, dopisz mnie w pomocach innych. JOLY przysłała mi fanty, dołożyłam nieco z poprzednich bazarków i zrobię z nich bazarek dla dziewczynek, jak obiecałam. Jestem w połowie robienia. Za kilka dni będzie gotowy, wkleję do niego link. Quote
Tola Posted March 16, 2016 Author Posted March 16, 2016 1 godzinę temu, elik napisał: Tolu jeśli możesz, dopisz mnie w pomocach innych. JOLY przysłała mi fanty, dołożyłam nieco z poprzednich bazarków i zrobię z nich bazarek dla dziewczynek, jak obiecałam. Jestem w połowie robienia. Za kilka dni będzie gotowy, wkleję do niego link. Oczywiście - bardzo dziękuję i już wstawiam! Quote
mar.gajko Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 Tolu, nie wiem czy zauważyłaś, pytałam jak oceniasz wiek suni córeczki, jak ją widziałaś na polu. Jeżeli miała powyżej 4 miesięcy, to Polcia może być już po następnej cieczce i może być w ciąży, lub będzie miała cieczkę lada moment. Quote
Tola Posted March 16, 2016 Author Posted March 16, 2016 O 15.03.2016o19:40, mdk8 napisał: 33 minut temu, mar.gajko napisał: Tolu, nie wiem czy zauważyłaś, pytałam jak oceniasz wiek suni córeczki, jak ją widziałaś na polu. Jeżeli miała powyżej 4 miesięcy, to Polcia może być już po następnej cieczce i może być w ciąży, lub będzie miała cieczkę lada moment. Przepraszam, nie zauwazyłam... Jak dostalam zdęcia, to wydawało mi się, ze szczeniaki są spore, podobnie jak sama Pola. Ale sunia w rzeczywistości okazała się o wiele mniejsza, więc szczeniaki były małe - myślę, ze i młodsze... Jak Pola będzie miała cieczkę, to będziemy musieli poczekać ze sterylką - tak jak było z Auris. Na razie musimy i tak czekac ok. 2 - 3 tyg. bo sunia osłabiona i miała antybiotyk. Quote
elik Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 O 15.03.2016o21:04, Tola napisał: Żeby nie zaśmiecać wątku Polinki o suni i szczeniakach piszmy proszę tutaj Psia rodzinka ma już swój własny wątek. Byłby już wczoraj, ale po północy dogo padło. Poszłam i ja w jego ślady :) Bywajcie na wątku jak najczęściej, radźcie, pomagajcie, po prostu bądźcie :) Quote
elik Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 Tak tu cicho u Poluni :( Zrobiłam obiecany bazarek i gorąco na niego zapraszam. Serdecznie zapraszam na bazarek, z którego 50 % dochodu będzie przeznaczone na potrzeby Poli, a drugie 50 % na potrzeby psiej rodzinki z tartaku. Bardzo proszę, zapraszam do licytowania, podnoszenia i ubogacania swoją obecnością bazarku :) Ja w najbliższym czasie będę bardzo zajęta więc ogromnie proszę zaglądajcie na bazarek i do psiaczków z tartaku :) Quote
mar.gajko Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 Mureczko, jak tam dziewczyna? Już dobrze całkiem? Rozdokazywała się? Quote
elik Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 56 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Ja zaglądam do Poluni. Na Ciebie zawsze można liczyć :) Quote
Tola Posted March 17, 2016 Author Posted March 17, 2016 Tez jestem ciekawa, jak tam Polinka radzi sobie w domciu i z człowiekiem? Quote
Murka Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 Pola rozkręciła się już całkowicie, biega, cieszy się, ogonek w ruchu, obskakuje człowieka:) Musieliśmy niestety przenieść ją do boksów, bo w kennelu bardzo źle się czuła, non stop wywalała miski, rozlewała wodę, rozsypywała gdzie się dało karmę, zaczęła też pracować nad kennelem. Decyzja zapadła kiedy zrobiła w kennelu koopę i rozniosła ją dosłownie wszędzie, po całym kennelu, miskach, zabawkach.. I to w ciągu kilkunastu minut czekając na swój spacer. Niestety nie mamy teraz możliwości w domu, aby suńka mogła być poza kennelem cały czas. Jak ją wypuszczaliśmy to była spokojna, ale też wszędobylska, nie mogliśmy jej mieć cały czas na oku. Na spacery wychodziła 4 razy dziennie i na właściwie każdym robiła koopę lub dwie. Wydaje mi się, że nadrabia z jedzeniem i stąd taka ilość koop. Do domu wchodziła chętnie i bez lęku. W boksie (wewnętrznym) ma więcej miejsca i przyjaznego kolege. Bardzo dobrze się tam czuje, jest bardzo wesoła. Będzie mieć chyba tendencje do gryzienia różnych rzeczy, bo teraz pracuje nad budą:) Jak nie będzie jutro padać to postaram się Wam pokazać uśmiechniętą Polę:) O sterylkę zapytam weta czy da radę przed świętami czy lepiej po. Quote
Tola Posted March 18, 2016 Author Posted March 18, 2016 Od 15 godz. nikt do Poli nie zajrzał :( Mam nadzieję, ze Pola nadrabia tym gryzieniem stracone dzieciństwo i szybko nauczy się poprawnego zachowania - widać, ze suczkę nikt nigdy niczego nie uczył , biegała na pewno samopas po wsi :( Quote
Anecik Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 Jesteśmy :) ale tyle wątków i ciężko ogarnąć :) Quote
Havanka Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 54 minut temu, anecik napisał: Jesteśmy :) ale tyle wątków i ciężko ogarnąć :) Tak, to prawda. czasem tylko wchodzę, zeby przeczytać nowe wieści a na komentarz już czasu brak. Cieszę się, ze Polinka poczuła się już bezpiecznie i jest radosna. Czekam na zdjęcia uśmiechniętej suni z wirującym ogonkiem ! Quote
Alaskan malamutte Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 I ja zaglądam do Polinki. Cieszą informacje od Murki. To młoda suczka, szybko nauczy się ogłady. Quote
Poker Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 Ja też zaglądam i się cieszę ,że sunia już bezpieczna. Quote
mar.gajko Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 Zaglądamy :) i zapraszamy też do zaglądania do nas. I towarzyszenia nam w drodze do nowego życia :) Quote
Murka Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 W końcu dotarłam do kompa:) Na początek filmiki: https://youtu.be/J5zzE1Wr66c https://youtu.be/4vP0YCznq0c I fotki: Quote
Murka Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 Chciałam zrobić parę fotek pod ogłoszenie z TZem, żeby widać było wielkość itd., ale panów suńka się boi (ale łamie się, po zaczyna też TZa obłazić, tylko jeszcze mniej śmielej:) ) Ona w ogóle boi się nowości, bo jak raz przyszłam zakropić jej oczka w innej niż robocza kurtka to się wystraszyła porządnie i szczerzyła ząbki, dopiero po chwili, gdy zaczełam do niej mówić i dałam rękę do powąchania poznała mnie i już była radość:) Quote
mar.gajko Posted March 19, 2016 Posted March 19, 2016 Już będzie tylko lepiej :) mordka już radosna. Quote
Anecik Posted March 19, 2016 Posted March 19, 2016 Ponieważ został rozliczony bazarek na Kejlę, po której pieniądze przechodzą na Polę w poście rozliczeniowym jest już wszystko uaktualnione. Quote
Recommended Posts