Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Około godziny 13 pojechałam z Pauliną po psiaka do lecznicy - nazwałyśmy go Tobi :)
dostałyśmy kliszę z RTG i wypis, poprosiłyśmy o zaczipowanie i kupiłyśmy krople Fiprex na kleszcze.
Jednak po obejrzeniu w lecznicy rtg postanowiłyśmy przed zawiezieniem go do hotelu - również po konsultacji tel z przyjaciółmi którzy dzisiaj jak sie okazało
bardzo czynnie uczestniczyli w całej " akcji " że zajedziemy do lecznicy do Legionowa pokazać go i poprosić o konsultację.
Jakież było nasze zdziwienie jak dr powiedział nam po obejrzeniu RTG że pies ma oprócz złamania kilku kości ( w tym miednicy ) + .....ZŁAMANY KRĘGOSLUP!!!!....
Dorota obdzwoniła pół Warszawy ale że termin kiepski ( zaczęły się ferie ) wizytę u dr Bissenika mamy dopiero w najbliższy piątek, dr Olkowski jeszcze później...dr Zdeb w Legionowie - mamy dowiedzieć się w poniedziałe
W Legionowie Tobi został zbadany, dr usunął mu kał z prostnicy ( na środowym RTG cała jama brzuszna była wypełniona kałem więc istnieje ryzyko że Tobi
tego nie kontroluje ), sikać sika ( bo cały samochód zasiusiany ). Kupa była miękka więc raczej RTG było zrobione przed wypróżnieniem i po nakarmieniu bo widać treść pokarmową na zdjęciu.Dr sprawdził też odruchy zwieracza - małe ale są..
Po wyjściu z kliniki okazało się że nie możemy zawieźć go do hoteliku o umówionej porze - tylko spotkanie przesunie się o kilka godzin. 
Z przyczyn losowych Pauliny w domu nie było - więc my z Tobim w samochodzie i tel to przyjaciół co robić..." przyjeżdżajcie! " więc my z Tobim do Warszawy. 
Posiedziałyśmy kilka godzin ale musiałyśmy wracać i nie mogłyśmy dłużej czekać. Około godziny 20 Paulina odebrała go od Doroty i Mariusza i zabrała do siebie do hoteliku.
Zawsze coś musi się wydarzyć - nigdy nie może być z górki...nigdy...
w Legionowie dr powiedział że taka operacja może kosztować nawet kilka tyś złotych...ale nie mamy wyjścia...w schronisku pewnie czekałaby na niego igła...
jeśli będzie szansa uratowania go - podejmiemy się jej - nie wiem jak zdobędziemy kasę, najwyżej jakiś kredyt wezmę, nie mam na ten moment pomysłu.
Nie wiedziałam że może być aż tak źle... i pomyśleć że dziewczyna na FB napisała że Tobi był widziany w miejscu znalezienia już przed Świętami... ile tam leżał
i czekał na nas ???? tego nie wie nikt ale napenwo nie po to żeby teraz umrzeć!
W lecznicy w NDM zapłaciłam 45zł za czip + 15zł Fiprex a w Legionowie 80zł. Za karmę która jest już w hoteliku zapłaciłam 98zł ( Fitmin 15kg )
W dniu 05.01.2018 zostawiłyśmy w lecznicy 50zł ( za badania krwi i kroplówkę)
Jutro postaram się wstawić opisy wyników badań. 
W chwili obecnej wydałam 288zł

Tobi.jpg

Tobi1.jpg

Tobi2.jpg

Fitmin.jpg

Posted

Rany boskie jaki biedny piesio. Wymęczony ale śliczny jest . Ma piękne okularki. Miał biedak szczęście że spotkał Was na tej drodze.

:( Na czym ma polegać operacja ? To operacja kręgosłupa?

Na dogo takiej kasy pewnie się nie zbierze, może zrzutka lub siepomaga ?

Posted

Straszna bieda! Też myślę, że na samym  dogo nie uzbiera się takiej kwoty i warto zrobić dodatkowo jakąś zbiórkę internetową. Załóż też może mu osobny wątek na Dogo, punktując w tytule ten kręgosłup i że leżał tyle czasu w rowie. I roześlij po ludziach. A jakie są rokowania po operacji? Przyślij mi proszę nr konta, to coś wpłacę na biedaka. Niewiele, ale chociaż trochę. 

Posted
8 minut temu, konfirm31 napisał:

To czekamy. Szkoda, że dopiero w piątek :(. 

niestety nie ma możliwości wcześniej, dr Zdeb, Traczyk, Olkowski na urlopach wszyscy....

Posted

Cieszę się, że Koko znalazła dobry dom. Proszę ją poczochrać za lewym uszkiem ode mnie :)

Co do nowej znajdy, Kasiu znalazłam w necie dużo dobrych opinii na temat dr. Michała Nowickiego. Przyjmuje w klinice Vet4Pet na Grenadierów 9 lok. 1. Może będzie mógł zobaczyć Tobiego wcześniej niż w piątek?

https://www.znanylekarz.pl/michal-nowicki-2/weterynarz/warszawa

http://www.vet4pet.pl/o-nas#grafik

Vet4Pet Klinika Weterynaryjna
ul. Grenadierów 9 lok. 1
04-052 Warszawa

Praga Południe - Grochów
tel. (22) 400 55 66
      (22) 414 25 42

[email protected]

W razie czego mogę spróbować umówić wizytę. Daj znać.

Posted
5 godzin temu, Magdarynka napisał:

Cieszę się, że Koko znalazła dobry dom. Proszę ją poczochrać za lewym uszkiem ode mnie :)

Co do nowej znajdy, Kasiu znalazłam w necie dużo dobrych opinii na temat dr. Michała Nowickiego. Przyjmuje w klinice Vet4Pet na Grenadierów 9 lok. 1. Może będzie mógł zobaczyć Tobiego wcześniej niż w piątek?

https://www.znanylekarz.pl/michal-nowicki-2/weterynarz/warszawa

http://www.vet4pet.pl/o-nas#grafik

Vet4Pet Klinika Weterynaryjna
ul. Grenadierów 9 lok. 1
04-052 Warszawa

Praga Południe - Grochów
tel. (22) 400 55 66
      (22) 414 25 42

[email protected]

W razie czego mogę spróbować umówić wizytę. Daj znać.

dzisiaj będę dzwoniła do Legionowa koło 12 i zobaczymy czy nie uda nam się czegoś przyspieszyć ale dziękuję za chęć pomocy

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Zapraszam nieustannie na bazarki na spłatę długu z wątku :( To nasze założone pieniądze na ratowanie psów które są już w swoich DS a dług pozostał :(

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...