Jump to content
Dogomania

Bezunia i Toficzek już mają swoich ukochanych ludzi i są szczęśliwi. Beza zamieszkała we Wrocławiu, Toficzek w Żarach!!!

Recommended Posts

Posted

29.02 wpłynęła kwota 20,00 zł od dorcia2 - deklaracja na III.

Bardzo serdecznie dziękujemy

gif%252520%2525C5%25259Ble%252520serdudz

28.02. przelałam kwotę 24,00 zł na konto Gabi 79 za wyróżnienie - 12,00 zł  i odświeżanie - 12,00 zł  dwóch ogłoszeń Bezuni.

Gabi bardzo proszę potwierdź na wątku, gdy kasa zamelduje się na Twoim koncie :)

Posted
19 godzin temu, Gabi79 napisał:

Otrzymałam dzisiaj 24,- na wyróżnienie(przez miesiąc) i odświeżenie (przez tydzień) ogłoszeń Bezuni na olx

Od: dzisiaj 
Do: 28 mar

337590851_1_94x72_sliczna-sunia-psi-idea

Śliczna sunia - psi ideał. Bezunia polec...

Odświeżane do 8 mar
   podgląd   edycja   zakończ

Za darmo

1

Wyróżnione do 31 mar

2 godziny temu, elik napisał:

29.02 wpłynęła kwota 20,00 zł od dorcia2 - deklaracja na III.

Bardzo serdecznie dziękujemy

gif%252520%2525C5%25259Ble%252520serdudz

28.02. przelałam kwotę 24,00 zł na konto Gabi 79 za wyróżnienie - 12,00 zł  i odświeżanie - 12,00 zł  dwóch ogłoszeń Bezuni.

Gabi bardzo proszę potwierdź na wątku, gdy kasa zamelduje się na Twoim koncie :)

Elu, już wczoraj potwierdziłam, dziękuję. ogłoszenia są już wyróżnione (na kolejny miesiąc) i odświeżane przez tydzień.

Dzisiaj miałam tylko zapytanie na olx czy można Bezę poznać osobiście we Wrocławiu?

Posted
14 minut temu, Gabi79 napisał:

Elu, już wczoraj potwierdziłam, dziękuję. ogłoszenia są już wyróżnione (na kolejny miesiąc) i odświeżane przez tydzień.

Dzisiaj miałam tylko zapytanie na olx czy można Bezę poznać osobiście we Wrocławiu?

Sorki, faktycznie,  nie zauważyłam. Dzięki  :)

Posted
57 minut temu, Nadziejka napisał:

0_95f4c_682a530d_L.pngCioociu elik wysylam na Twe konto 40 zl 20gr

z bazareczku mojego zakonczonego

Ewuniu, ślicznie dziękujemy!!!

Posted
5 godzin temu, Nadziejka napisał:

0_95f4c_682a530d_L.pngCioociu elik wysylam na Twe konto 40 zl 20gr

z bazareczku mojego zakonczonego

Ciociu Nadziejko, czy na konto, które Ci podesłałam ?

Posted
14 godzin temu, Nadziejka napisał:

Przelalam na to nowsze konto ktore mi ciociu podalals jakis czas temu

moze juz sa na koncie

pozdrawiamjez24.gif

I już się zameldowało na koncie Bezuni  40,20 zł

Nadziejko bardzo serdecznie dziękujemy

%2525C5%25259Ble%252520dwa%252520serca.g

Posted
O 1.03.2016o12:31, elik napisał:

Szafirka czy możesz zdradzić z jakich działań jest ta kwota :)

Dzisiaj wpłaciłam na konto hoteliku kwotę 68,96 zł.

Jak wpłynie na konto proszę o potwierdzenie.

Posted
O 2.03.2016o14:13, elik napisał:

Dzisiaj wpłaciłam na konto hoteliku kwotę 68,96 zł.

Jak wpłynie na konto proszę o potwierdzenie.

Dzięki Elu!!!

Są 2 domki zainteresowane Bezunią

Szukamy kogoś na wizytę  w miejscowości Nadolice Wielkie k. Wrocławia ( 5 km od Wrocławia w kierunku Jelcza - Laskowic)

oraz we Wrocławiu ul. Bajana. 

Domek nr 1: 

Rodzice z dwójką dzieci (12 i 3 lata).

Dom na wsi. Mięli pieska  w typie owczarka, pies miał wadę serca, weci dawali mu 2 lata życia, żył 7.

Pani od zawsze miała psy, żyły 14 -  16 lat.

Ostatnio rodzice Pani pochowali 16 letnią sunię.

Pani dzwoniła w sprawie Gabrysia, ale po przemyśleniach zdecydowała się na dorosłego, ułożonego pieska.

Beza mieszkała by w domu, na wakacje Państwo jeżdżą do hotelu w Ustce, gdzie można przyjechać z pieskiem.

Gdyby się zdarzył inny wyjazd, gdzie psa nie wolno zabrać Bezą zaopiekują się rodzice Pani lub sołtys, którego pieskiem Państwo się opiekują, gdy pan wyjeżdża.

Domek nr 2:

Młoda Pani mieszkająca sama (mieszkanie w bloku), Pani pracuje i zależy jej na piesku, który bez problemu zostanie przez 9 godzin.

Nigdy nie miała psa, ale zawsze to było Jej wielkim marzeniem.

Jeśli Beza zamieszka w domu nr 1 Pani jest skłonna przygarnąć innego pieska o spokojnym usposobieniu.

Posted
22 minut temu, Gabi79 napisał:

Dzięki Elu!!!

Są 2 domki zainteresowane Bezunią

Szukamy kogoś na wizytę  w miejscowości Nadolice Wielkie k. Wrocławia ( 5 km od Wrocławia w kierunku Jelcza - Laskowic)

oraz we Wrocławiu ul. Bajana. 

Domek nr 1: 

Rodzice z dwójką dzieci (12 i 3 lata).

Dom na wsi. Mięli pieska  w typie owczarka, pies miał wadę serca, weci dawali mu 2 lata życia, żył 7.

Pani od zawsze miała psy, żyły 14 -  16 lat.

Ostatnio rodzice Pani pochowali 16 letnią sunię.

Pani dzwoniła w sprawie Gabrysia, ale po przemyśleniach zdecydowała się na dorosłego, ułożonego pieska.

Beza mieszkała by w domu, na wakacje Państwo jeżdżą do hotelu w Ustce, gdzie można przyjechać z pieskiem.

Gdyby się zdarzył inny wyjazd, gdzie psa nie wolno zabrać Bezą zaopiekują się rodzice Pani lub sołtys, którego pieskiem Państwo się opiekują, gdy pan wyjeżdża.

Domek nr 2:

Młoda Pani mieszkająca sama (mieszkanie w bloku), Pani pracuje i zależy jej na piesku, który bez problemu zostanie przez 9 godzin.

Nigdy nie miała psa, ale zawsze to było Jej wielkim marzeniem.

Jeśli Beza zamieszka w domu nr 1 Pani jest skłonna przygarnąć innego pieska o spokojnym usposobieniu.

A w mojej Hopci Pani by się nie zakochała przypadkiem z wzajemnością?

Posted
2 minuty temu, Gabi79 napisał:

Znowu nie mogę cytować. Anetko mogę zapytać. Ale już jutro, bo o tej porze nie wypada.

Pomóżcie znaleźć kogoś na wizyty, bardzo proszę!!!

Wiesz .... to ma być poryw serca. Ale gdyby Bezunia poszła do 1 domku to można Pani zaproponować 

Może napisz w tytule wątku że potrzebna wizyta - zawsze jest to lepiej widoczne.

Posted

Witajcie, pani nr 2 to ta, która chciała znaleźć psa za moim pośrednictwem.Nawet założyła wątek na przygarnę psa. Podesłałam jej z 10 psów ,ale żaden nie podpasował. Kobieta dojrzewała do decyzji o adopcji psa przez rok ,więc jest ona przemyślana. Pani jest bardzo aktywna , dużo biega i szuka psa, który by jej towarzyszył w tym. Znam ją osobiście.

Poprzednio pani stawiała granicę  weku do 2 lat i  10 kg. Widzę ,że poszerzyła ją

Posted

Gabrysiu, czy pisać na fb na wizytach przed- i poadopcyjnych prośbę o wizytatora w tych dwóch domach?? (w sumie Pani którą zna Poker chyba już jest sprawdzona;) )

Pozdrawiam

Posted
5 godzin temu, Poker napisał:

Witajcie, pani nr 2 to ta, która chciała znaleźć psa za moim pośrednictwem.Nawet założyła wątek na przygarnę psa. Podesłałam jej z 10 psów ,ale żaden nie podpasował. Kobieta dojrzewała do decyzji o adopcji psa przez rok ,więc jest ona przemyślana. Pani jest bardzo aktywna , dużo biega i szuka psa, który by jej towarzyszył w tym. Znam ją osobiście.

Poprzednio pani stawiała granicę  weku do 2 lat i  10 kg. Widzę ,że poszerzyła ją

Witaj Poker, dziękuję za podpowiedzi w sprawie wizyt.

Tak, to może być ta sama Pani. Zależy jej na psiaku ułożonym , grzecznym, by bez problemu został sam 9 godzin.

Mówiła, że jeśli Bezunia pójdzie do tamtego domku, to jest otwarta na propozycje. Dzisiaj dzwoniłam, by zapytać, czy była by zainteresowana Hopcią od anecik.

Pani nie odbierała, a jak ponownie spróbowałam, to włączyła się poczta.

Może Pani nie może rozmawiać, a może po prostu specjalnie nie odbiera.

Przecież nikt jej psa na siłę nie wciska, wystarczyłoby powiedzieć, że sprawa nieaktualna i tyle.

2 godziny temu, kiyoshi napisał:

Gabrysiu, czy pisać na fb na wizytach przed- i poadopcyjnych prośbę o wizytatora w tych dwóch domach?? (w sumie Pani którą zna Poker chyba już jest sprawdzona;) )

Pozdrawiam

Izuniu, Poker i ulv mi podpowiedziały, do kogo napisać i napisałam do dwóch osób w sprawie Wrocławia i jednej w spr. Nadolic.

Może na razie się wstrzymaj z prośbą na FB.

Pani z Nadolic mówiła, że poprzedni piesek dużo przebywał na terenie posesji i trochę się boję, aby tak nie było z Bezą.

Ona jest pieskiem domowym, bardzo potrzebującym bliskości człowieka.

Pani zapewnia mnie, że Beza będzie w domu, ale nie mam pewności, czy nie mówi tego, co chcę usłyszeć (na podstawie informacji zawartych w ogłoszeniu).

Zawsze mam obawy, jeśli chodzi o domy na wsi. Nie chcę absolutnie uogólniać i nikogo obrażać. Ale większość ludzi ze wsi ma specyficzne podejście do psów.

Posted

Gabrysiu, trzeba sprawdzić:) nie można tak źle się nastawiać.

Poprzedni piesek był w typie owczarka, z tego co przeczytałam, więc obstawiam, że dużo lepiej czuł się na dworze niż w domu. Często psy same wybierają gdzie chcą spędzać czas (o ile mają ogród do dyspozycji oczywiście).

Ja z kolei nie jestem zwolenniczką takich domów gdzie pies musi siedzieć na przysłowiowej 'poduszce'. Przecież pies ma instynkty, dużo bardziej interesuje go leżenie na trawie, grzanie się na słońcu, pogoń za jakimś ptakiem itp. niż siedzenie na kanapie i oglądanie TV:)

Tak bym na to patrzyła:) Pewnie wielu z Was tutaj się ze mną nie zgodzi, dlatego tematu nie będe kontynuować

Posted
3 godziny temu, kiyoshi napisał:

Gabrysiu, trzeba sprawdzić:) nie można tak źle się nastawiać.

Poprzedni piesek był w typie owczarka, z tego co przeczytałam, więc obstawiam, że dużo lepiej czuł się na dworze niż w domu. Często psy same wybierają gdzie chcą spędzać czas (o ile mają ogród do dyspozycji oczywiście).

Ja z kolei nie jestem zwolenniczką takich domów gdzie pies musi siedzieć na przysłowiowej 'poduszce'. Przecież pies ma instynkty, dużo bardziej interesuje go leżenie na trawie, grzanie się na słońcu, pogoń za jakimś ptakiem itp. niż siedzenie na kanapie i oglądanie TV:)

Tak bym na to patrzyła:) Pewnie wielu z Was tutaj się ze mną nie zgodzi, dlatego tematu nie będe kontynuować

Ja się zgadzam z Tobą tylko duże zagrożenie jest,że pies wyląduje w budzie,w kojcu,w najgorszym układzie na łańcuchu,ponieważ jest miejsce na postawienie budy i można to zrobić w każdej chwili nawet jak na posesji nie ma budy.Przed blokiem nie postawi się budy ale znów są inne zagrożenia.

Posted
9 godzin temu, Poker napisał:

Witajcie, pani nr 2 to ta, która chciała znaleźć psa za moim pośrednictwem.Nawet założyła wątek na przygarnę psa. Podesłałam jej z 10 psów ,ale żaden nie podpasował. Kobieta dojrzewała do decyzji o adopcji psa przez rok ,więc jest ona przemyślana. Pani jest bardzo aktywna, dużo biega i szuka psa, który by jej towarzyszył w tym. Znam ją osobiście.

A czy Bezia jest psem tak bardzo aktywnym, czy raczej woli sobie poleżeć ?