Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
9 minut temu, b-b napisał:

no to mały szykuj manele :)

Aniu a nie chcą małego wsiąść teraz na ferie?

No właśnie chcą go wziąć na ferie aby być z nim w domu cały czas.Ferie u nas rozpoczynają się od 31.01.16.

Posted

Aniu Nowy Tomyśl to wielkopolska i zaczynają ferie tak jak my, czyli lubuckie, czyli od 18 stycznia. Dzwoniłam i umówiłam się wstępnie na piątek 22 stycznia. Do rodziny z Poznania też dzwoniłam. Są oburzeni i poszukają sobie sami psiaka, niewiele dało moje wyjaśnienie. To tyle, Kracek powoli się pakuje.

Posted
16 minut temu, szafirka napisał:

Aniu Nowy Tomyśl to wielkopolska i zaczynają ferie tak jak my, czyli lubuckie, czyli od 18 stycznia. Dzwoniłam i umówiłam się wstępnie na piątek 22 stycznia. Do rodziny z Poznania też dzwoniłam. Są oburzeni i poszukają sobie sami psiaka, niewiele dało moje wyjaśnienie. To tyle, Kracek powoli się pakuje.

Jak to oburzeni???

A z resztą szkoda komentować. 

Posted

Chciałam napisać o moim kocie zgarniętym z ulicy czyli Lucku, który za miejsce zakwaterowania wybrał sobie garaż - ale widzę że decyzja podjęta :D W każdym bdż razie Lucek od wiosny do jesieni lata po wsi i mimo otwartego tarasu wchodzi tylko nieraz do domu pobuszować po blacie kuchennym a potem stoi pod drzwiami do garażu (mamy przejście bezpośrednio z domu) i miauczy żeby go wpuścić na jego apartamenty. Nawt Mimronków tam nie wpuszcza - bo to jego lokum :D

Cieszę się bardzo że Kracek ma dom.

Posted
5 minut temu, szafirka napisał:

A ja wzięłam ferie wg.dolnośląskiego.Oczywiście,że to inne województwo.

Posted

Niedoszłe domki są często oburzone ,że się nie wybrało ich. Chyba mają poczucie krzywdy ,że źle zostały  ocenione przez osoby wizytujące.Szkoda, bo jeszcze inny piesio od nas mógł mieć fajny domek.

Posted
5 minut temu, Poker napisał:

Niedoszłe domki są często oburzone ,że się nie wybrało ich. Chyba mają poczucie krzywdy ,że źle zostały  ocenione przez osoby wizytujące.Szkoda, bo jeszcze inny piesio od nas mógł mieć fajny domek.

To, że ktoś nie chce innego psiaka w zastępstwie, tylko woli sam dalej szukać jestem w stanie zrozumieć, ale oburzać się.

Tu chodzi o dobro psiaka i obecni opiekunowie realni i wirtualni mają prawo wyboru. Państwo powinni to zrozumieć i uszanować.

Posted
9 minut temu, Gabi79 napisał:

To, że ktoś nie chce innego psiaka w zastępstwie, tylko woli sam dalej szukać jestem w stanie zrozumieć, ale oburzać się.

Tu chodzi o dobro psiaka i obecni opiekunowie realni i wirtualni mają prawo wyboru. Państwo powinni to zrozumieć i uszanować.

No właśnie chodzi o to ,że niektórym ludziom trudno zrozumieć ,że ich dom nie był tym najlepszym dla psa i dlatego czują się urażeni,. Ja to rozumiem.

Posted
Teraz, Poker napisał:

No właśnie chodzi o to ,że niektórym ludziom trudno zrozumieć ,że ich dom nie był tym najlepszym dla psa i dlatego czują się urażeni,. Ja to rozumiem.

Przepraszam za prywatę, ale jak dzwoniła do mnie wspaniała Kasia ws. Perełeczki, mojej tymczasowiczki, to jeszcze przed wizytą p/a powiedziała mi, iż doskonale rozumie, że szukamy dla suni najwspanialszego domku i jeśli ktoś inny zostanie wybrany, będzie Jej ciężko, ale zrozumie.

Perełka trafiła do Kasi i Jej rodziny i naprawdę lepiej trafić nie mogła. Każdemu psiakowi życzę tak cudownych, mądrych ludzi o wielkich sercach!!!

Posted
27 minut temu, Anula napisał:

anecik możesz mi napisać co po dwukropku oznacza litera D ?

To taka buźka z wielkim uśmiechem czyli od ucha do ucha - ale nie mam emotikonów i muszę tak pisać. Nawias po dwukropku to troszkę mniejszy uśmiech :) .

Posted
1 godzinę temu, Anula napisał:

A ja wzięłam ferie wg.dolnośląskiego.Oczywiście,że to inne województwo.

Dlatego byłam zdziwiona, że nie biorą go teraz :)

Bałam się tego, że państwo z Poznania się obrażą.

No cóż inny psiak zyska domek.

Posted

To temat domku w Poznaniu mamy zamknięty,Państwo na własną rękę będą sobie szukać psiaka nie skorzystają z pomocy,tak też było w przypadku Kiki i Miki.

Najważniejsze,że Kracek pomalutku pakuje walizki.Teraz sądzę,że Państwo mają czas na zakup karmy, legowiska,szelek a przede wszystkim zakup adresówki wygrawerowanej.Czy Kracek jest zaczipowany? Jeżeli nie to koniecznie trzeba o tym powiedzieć i uwzględnić to w umowie.Umowa będzie na kogo widniała,czy na Przytulisko w Kożuchowie?

Posted

Pani z Poznania stwierdziła, że to trochę nie w porządku szukać kilku domów dla jednego psiaka :))))) ale na koniec życzyła Krackowi szczęścia. Powiedziałam Pani z N. Tomyśla o koniecznych szelkach do transportu i adresówce, w tygodniu wybiorą się na zakupy.

Posted
2 godziny temu, Poker napisał:

Jeżeli Kracek ma być zaczipowany , to koniecznie numer trzeba wprowadzić do bazy Safe animals.

Poker na stronie są 3 opcje rejestracji :

1 - rejestracja

2 - rejestracja + silikonowa opaska

3 - rejestracja + silikonowa opaska + karta safe animals

Czy korzystać z 1 czy raczej  z 2i 3 opcji?

Posted

Być zawiedzionym, a oburzonym to dwa różne stany ;) My przecież nie szukamy kilku domów na raz - one się same znajdują :D I jeśli jest ich kilka, wybiera się ten najbardziej odpowiadający warunkom de facto stawianym przez psa. Rzeczywiście rzadko się zdarza, by ludzie zdecydowali się na innego proponowanego psa - raczej szukają dalej wedle własnych kryteriów. Choć cuda się zdarzają ;)

Kracku - powodzenia, Chłopaku - i żeby ten właśnie domek był tym najlepszym, na zawsze!

Posted
O 16.01.2016o21:37, Poker napisał:

Pewnie to wynika z tego, że chciały pomóc, a tu się tę pomoc odrzuca. Ale co zrobić w takiej sytuacji? Można wybrać tylko jeden dom...

Bałem się, że z "garażowego" kota (Rudolfa) wyniknie tu jeszcze jakaś afera bo o lincze ostatnio na dogo nietrudno, ale na szczęście Wy nie z tych:)

Posted
Godzinę temu, Anula napisał:

Co u naszego Kracka słychać? W piątek Kracek będzie w swoim domku,no chyba,że coś się zmieniło?

Oby nie.

Posted

No nic nie wiem, żeby się zmieniło. Pani prosiła o wymiary Kracka, bo kupują legowisko i obrożę z wyhaftowaną na niej adresówką :) W piątek wystawię walizki i będziemy czekać.