Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
10 minut temu, b-b napisał:

`Dbam o Ciebie :P

Domek zapowiada się wspaniale...i ta przestrzeń do biegania brzmi zachęcająco.

Widzę:)

I właśnie zapomniałem napisać - dom na uboczu. Miejsce zaciszne. Wokół domy jednorodzinne, ale w spokojnej okolicy więc również jest gdzie wychodzić...i to w spokoju.

Posted
26 minut temu, Gabi79 napisał:

Cieszę się, że wizyta wypadła pomyślnie.

A kiedy się odbędzie wizyta w Poznaniu?

Gabrysiu w piątek o 16,00

20 minut temu, Maciek777 napisał:

Widzę:)

I właśnie zapomniałem napisać - dom na uboczu. Miejsce zaciszne. Wokół domy jednorodzinne, ale w spokojnej okolicy więc również jest gdzie wychodzić...i to w spokoju.

Taka spokojna okolica jest na pewno też dużą zaletą :)

Posted
53 minut temu, Poker napisał:

Wygląda na to ,że domek dobry. Jak ludzie są OK. , to na pewno warunki do życia są lepsze w domku z ogrodem niż bloku.

Pewnie tak jest. 

Ja od zawsze mam psy i od zawsze w bloku, ale 4 długie spacery na dobę to podstawa, chyba, że pogoda nie dopisuje, wtedy spacery są krótkie.

Niektórzy mając psa w domu z ogródkiem niestety nie chodzą z nim na spacery.

Posted

Zgadzam się Gabi ,ale zakładam ,że ludzie będą chodzić na spacer. My mieszkamy w domu i zawsze chodzimy z psami do parku.Ale za to jak jest ciepło i coś majstrujemy na ogródku, to psy mogą pobiegać do woli i wylegiwać się na słonku.

Posted

Ja bardziej skłaniam się za domkiem dla Pankracka w Nowym Tomyślu z tego powodu,że Kracek by zbytnio nie zmienił warunków jakie w tej chwili ma.Pisałam z Panią,Kracek byłby czesany,a gdyby sierść sprawiała problem to będzie obcinany.Bedzie karmiony dobrą karmą suchą,gotowanym.Chcą mieć w raz z dziećmi w domu przyjaciela na dobre i na złe.Tyle wiem.Tak sobie myślę,że drugi domek w Poznaniu gdyby wypadł pozytywnie to może Daszę zaproponować.Dasza jest malutkim psiakiem i potrzebuje przyjaciela w drugim psie,a tam jest właśnie piesek.Co o tym myślicie? W zasadzie w tym temacie ma dużo do powiedzenia Hania,ponieważ to Hania zna charaktery,potrzeby Kracka i Daszeńki,który domek by był odpowiedni.Zapewne Państwo z Nowego Tomyśla przyjadą po Kracka a nie wiem jak z domkiem w Poznaniu.Ja bym głównie polegała na zdaniu Hani,która miała kontakt tel.z domkami i zna psiaki,ponieważ są pod opieką jej.My jedynie tylko jesteśmy obecni na wątku nie znając psiaków głębiej.

Posted
9 godzin temu, Gabi79 napisał:

Pewnie tak jest. 

Ja od zawsze mam psy i od zawsze w bloku, ale 4 długie spacery na dobę to podstawa, chyba, że pogoda nie dopisuje, wtedy spacery są krótkie.

Niektórzy mając psa w domu z ogródkiem niestety nie chodzą z nim na spacery.

Jeszcze odniosę się do postu Gabi 79.Kiedyś mieszkaliśmy w bloku i mieliśmy psiaka,wychodziliśmy z nim na spacery ale były to różne spacery zależnie od czasu jaki posiadaliśmy.W gruncie rzeczy pies większość czasu przebywał w domu.Marzyliśmy aby jednak mieć dom i psiak by miał więcej możliwości przebywania na ogrodzie.I tak się stało.W domu są w tej chwili dwa psy.Latem mamy otwarte praktycznie cały dzień drzwi,dużo przebywamy na ogrodzie i psiaki są z nami,głównie jeden pies.Bardzo lubią obserwować co się dzieje za posesją,obszczekać,tym żyją i nie nudzą się.Też mają wybieg za posesję,ponieważ obok jest spora łąka.Mamy także spory las blisko.Sporadycznie chodzimy na spacer do miasta bo w naszym odczuciu bezsensowne jest szlifowanie bruku z psem na smyczy.Że to nie jest tak do końca,że pies jeżeli mieszka w domku jednorodzinnym to nie wychodzi poza posesję.

Posted

W Poznaniu z tego co pamiętam jest para już bez dzieci? Taki domek faktycznie by się przydał zalęknionej maliźnie, no i jest drugi pies .

Najgrzeczniejsze dzieci to jednak dzieci.Ich naturą jest ruchliwość ,żywiołowość , a lękliwe psy potrzebują spokoju, zrównoważonych opiekunów.

Posted

Też myślę, że Krackowi lepiej byłoby w domku z ogrodem. Kracek lubi spacerować, obwąchiwać, siedzieć na schodach i obserwować. Abi jest wszędzie pełno, ona biega, skacze, wygłupia się, ale Daszka jest typowo kanapowa, spacerki krótkie bo i łapki krótkie.

Posted

Oby - jeśłi domek w Poznaniu okaże się też fajny - państwo nie strzelili focha i zgodzili się przyjąć Daszeńkę zamiast Pankracego.

Posted
18 godzin temu, Poker napisał:

Zgadzam się Gabi ,ale zakładam ,że ludzie będą chodzić na spacer. My mieszkamy w domu i zawsze chodzimy z psami do parku.Ale za to jak jest ciepło i coś majstrujemy na ogródku, to psy mogą pobiegać do woli i wylegiwać się na słonku.

Wiem, że część ludzi chodzi na spacery, dlatego napisałam niektórzy.

A plusy  domu z ogrodem w ciepłe dni, gdy pies może hasać w ogródku są oczywiste.

10 godzin temu, Anula napisał:

Ja bardziej skłaniam się za domkiem dla Pankracka w Nowym Tomyślu z tego powodu,że Kracek by zbytnio nie zmienił warunków jakie w tej chwili ma.Pisałam z Panią,Kracek byłby czesany,a gdyby sierść sprawiała problem to będzie obcinany.Bedzie karmiony dobrą karmą suchą,gotowanym.Chcą mieć w raz z dziećmi w domu przyjaciela na dobre i na złe.Tyle wiem.Tak sobie myślę,że drugi domek w Poznaniu gdyby wypadł pozytywnie to może Daszę zaproponować.Dasza jest malutkim psiakiem i potrzebuje przyjaciela w drugim psie,a tam jest właśnie piesek.Co o tym myślicie? W zasadzie w tym temacie ma dużo do powiedzenia Hania,ponieważ to Hania zna charaktery,potrzeby Kracka i Daszeńki,który domek by był odpowiedni.Zapewne Państwo z Nowego Tomyśla przyjadą po Kracka a nie wiem jak z domkiem w Poznaniu.Ja bym głównie polegała na zdaniu Hani,która miała kontakt tel.z domkami i zna psiaki,ponieważ są pod opieką jej.My jedynie tylko jesteśmy obecni na wątku nie znając psiaków głębiej.

To prawda, że Hania zna psiaki najlepiej i potrafi "dopasować" psiaka do ludzi.

Najważniejsze, by Kracek był szczęśliwy i kochany.

Oczywiście Państwu z Poznania można przedstawić Daszeńkę,  może "zaiskrzy".

Posted
17 godzin temu, Gabryjella napisał:

Dopiero dotarłam na dogo, ale podczytałam w telefonie, że wizyta wypadła pomyślnie. Oby jutro było tak samo i swoje domki znajdą Kracek i jeszcze jakaś bida X.

Z tą drugą bidą to będzie wielka niewiadoma,trzeba przekonać Państwo o adopcji innego psa,a nie mamy drugiego Kracka..Dziś wizyta w Poznaniu,ciekawe jak wypadnie i co dalej.Kiedy Kracek wyruszy do swojego prawdziwego już na zawsze domku?

Posted
2 godziny temu, Anula napisał:

Z tą drugą bidą to będzie wielka niewiadoma,trzeba przekonać Państwo o adopcji innego psa,a nie mamy drugiego Kracka..Dziś wizyta w Poznaniu,ciekawe jak wypadnie i co dalej.Kiedy Kracek wyruszy do swojego prawdziwego już na zawsze domku?

Myślę, Anulko, że już wkrótce. Mnie też spodobał sie dom w Nowym Tomyślu i bardziej za nim bym optowała, bo to dom z ogrodem.

Posted

Dzwoniła do mnie supergoga z relacją, ponieważ dzisiaj nie Będzie mieć czasu wejść na dogo. Domek super, bardzo mili ludzie, mieszkanie 3-pokojowe bez dywanów, czyli przystosowane do psiaka. Bardzo dużo spacerują z obecnym tam terierkowatym. Państwo mieszkają kilka bloków od supergogi i ona potwierdza, że dużo tam mają terenów do dreptania. Obecny piesek to spokojny kundelek wielkości przed kolano, ma 8 lat (wzięty ze schronu 4 lata temu). Państwo nastawili się bardzo na wzięcie właśnie Pankracka i byli zawiedzeni, że mogą go nie dostać.

Posted
52 minut temu, szafirka napisał:

Dzwoniła do mnie supergoga z relacją, ponieważ dzisiaj nie Będzie mieć czasu wejść na dogo. Domek super, bardzo mili ludzie, mieszkanie 3-pokojowe bez dywanów, czyli przystosowane do psiaka. Bardzo dużo spacerują z obecnym tam terierkowatym. Państwo mieszkają kilka bloków od supergogi i ona potwierdza, że dużo tam mają terenów do dreptania. Obecny piesek to spokojny kundelek wielkości przed kolano, ma 8 lat (wzięty ze schronu 4 lata temu). Państwo nastawili się bardzo na wzięcie właśnie Pankracka i byli zawiedzeni, że mogą go nie dostać.

A czy Państwo pracują, czy są na emeryturze?

Jak nie ma tel. źle, jak są to potem mamy zagwozdkę.

Dziewczyny nie zazdroszczę, jeśli chodzi o podjęcie decyzji.

Ja mam swój typ,  ze względu na własne doświadczenia  z adoptującymi wybrałabym Państwa z Poznania.

Ale na szczęście ja tu nie decyduję.

Posted

O rany ale mamy dylemat.Hania pisała wcześniej,że Kracek by się lepiej odnalazł w domku jednorodzinnym.I jeszcze coś,Kracek był znaleziony zanim trafił do Przytuliska w jakiejś wsi,błąkał się,możliwe,że mieszkał też w jakimś gospodarstwie.

Państwo z Nowego Tomyśla gdyby im przypadł Kracek by wzięli go przed feriami zimowymi tj.31.01.16 aby pobyć z Krackiem w domu.

Kurcze,dwa domki fajne,co robić? Ja mam wodę w mózgu.

Posted
21 minut temu, Anula napisał:

O rany ale mamy dylemat.Hania pisała wcześniej,że Kracek by się lepiej odnalazł w domku jednorodzinnym.I jeszcze coś,Kracek był znaleziony zanim trafił do Przytuliska w jakiejś wsi,błąkał się,możliwe,że mieszkał też w jakimś gospodarstwie.

Państwo z Nowego Tomyśla gdyby im przypadł Kracek by wzięli go przed feriami zimowymi tj.31.01.16 aby pobyć z Krackiem w domu.

Kurcze,dwa domki fajne,co robić? Ja mam wodę w mózgu.

Jeśli chodzi o warunki dom/mieszkanie, myślę, że to kwestia przyzwyczajenia.

Cały czas trzymam kciuki!!!

Posted

Jeśli Kracek będzie dogadywał się z dziećmi to ja bym dała go do NT...a jeśli jest jakieś ale to lepiej żeby poszedł do Poznania.