Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Stala juz poszla na grudzien, mam nadzieje, ze sliczne dziewczynki znajda swoich ludzi jeszcze przed swietami, mialyby czas przyzwyczaic sie do nowego domku.

My też mamy taką nadzieję,bo dziewczyny są ogłaszane na kilka "frontów" :) Dziękujemy pięknie za wpłatę :)

Posted

Patrzcie jaki kudłaczek jest w przytulisku koło Nowej Soli, podobny trochę do Filipa

[url=http://postimg.org/image/pneefb2bb/]12363246_419461224910941_735958298044554[/url]

[url=http://postimg.org/image/6lpt0eefh/]12314692_419461101577620_371082305995609[/url]

Posted

Psiak jest w przytulisku w Kożuchowie (10 km od Nowej Soli). Wolontariat jako taki jest, m. in. moja znajoma tam chodzi, robi wydarzenia, szuka domów. Obecnie szukają darmowego fryzjera, aby pozbyć się kołtunów :( jego wydarzenie https://www.facebook.com/events/1685823104962787/

Tak tylko jak go obetną i pies będzie dalej tkwił za kratami na dworze to będzie marzł.Jest jeszcze kilka miesięcy do wiosny.Mają tam jakieś kubraki psy?

Tam jest opcja wydania psa do Hotelu,DT?

Posted

Piękny jest. 

Weźmy go.

Weźmy go. Na dniach będę wiedziała czy Fanio jedzie do DS i jego pieniążki (jakieś tam będą) przekazałabym dla psiaka i może byłoby miejsce u szafirki to dam ze 2 dyszki stałej i bazarki robiłabym.... Może go weźmy :)

Posted

Cudny jest.

Uwielbiam kudłacze.

Bogduniu ja też i serce się kraja na tysiące kawałków...

Piękny jest. 

Weźmy go.

Weźmy go. Na dniach będę wiedziała czy Fanio jedzie do DS i jego pieniążki (jakieś tam będą) przekazałabym dla psiaka i może byłoby miejsce u szafirki to dam ze 2 dyszki stałej i bazarki robiłabym.... Może go weźmy :)

Kochane chciało by się wziąć i to już! :)  My możemy pomóc jakoś finansowo ale dopiero,jak przynajmniej jeden z naszych podopiecznych przebywających u szafirki,znajdzie domek.Nie mamy pełnych deklaracji i łatamy bazarkami,a przecież nigdy nie wiadomo,jak długo będzie czekał na dom.Serce mówi co innego,ale rozum bierze nad nim górę...

Posted

U szafirka ma miejsce? I ile by kosztowało hotelikowanie? Dam 3 dyszki :D Ja wiem że to kropla ale może wspólnymi siłami :)

Posted

Może jak Silver pojedzie? Do dziewczynek nikt nie dzwonił :( jestem bardzo zdziwiona. Sunie czują się już pewniej i nie kleją się tak do siebie jak na początku. Może zniosłyby rozłąkę. Mika jest wielkim żarłokiem i muszę jej ograniczać jedzenie, bo przytyła. Wyjada wszystko wszystkim i odgania inne psiaki od swoich misek.

Co do kudłaczka (Pan Kracy), to ma ok 2 lat, wielkości do kolan, nie jest kastrowany. Jeśli zechcecie go wziąć, to oczywiście będzie dla niego u mnie miejsce.

Posted

Na FB przeczytałam,że wielkość do pół łydki a więc nie jest to duży psiak.Zapewne Hotelik 250,00zł,dochodzi fryzjer, kastracja,tabl.na robale,odpchlenie itd..Ja z Bogusik nie jesteśmy w stanie udźwignąć 4 psiaków,nawet 3 psiaków,ponieważ nie mają pełnych deklaracji.Gdyby nawet Silver pojechał do domku to nie wiadomo czy będą przeniesione deklaracje a u Silvera się kurczą one.Jeżeli dojdzie do adopcji to trzeba będzie jeszcze uwzględnić w finansach Silvera transport.Teraz z Bogusik skupiamy się głównie aby zapewnić finanse Mice i Kice,ponieważ to jest 500,00zł miesięcznie.Zdajemy sobie sprawę,że gdyby zabrakło pieniążków musimy my pokryć hotelikowanie.Pies jest przepiękny,mały,powinien znaleźć dom dość szybko ale z tym nigdy nie jest wiadomo jak się to ułoży.Wydawało by się,że Mika i Kika szybciutko znajdą domek,no i kicha jak na razie.Ja płacę za dwa OLX wyróżnione i nic.Mają OLX na Wrocław,Warszawę i Poznań.Jeszcze troszkę poczekam i przeniosę z Warszawy na Katowice.Tak myślę,że po Nowym Roku trzeba będzie je ogłaszać osobno i sklecić jakieś teksty dla dziewczynek.Może Figunia znów pomoże?

Posted

Dziś powiększyły się deklaracje stałe o 70,00zł od teresaa118.Jest to dla nas bardzo duża pomoc.Ślicznie dziękujemy.Pędzę zapisać.

Ciocia Teresa ma wielkie serce i wspomaga bardzo wiele piesków niemałymi kwotami. Przyłączam się do podziękowań.

Posted

Cudny jest.

Uwielbiam kudłacze.

Piękny jest. 

Weźmy go.

U szafirka ma miejsce? I ile by kosztowało hotelikowanie? Dam 3 dyszki :D Ja wiem że to kropla ale może wspólnymi siłami :)

Hotelikowanie to 250,00zł + karma + wet.

Biedny kudłatek. Cały w filcach i dredach. Jakby sunie  pojechały albo inny piesio, to można by go wziąć.

Czy pomożecie kudłaczka utrzymać w Hoteliku u Hani?

Przez kudłacza nie mogę spokojnie żyć,ja się chyba wykończę.On jest łudząco podobny do mojego już nieżyjącego Tusika.

Oglądnęłam zdjęcia,na FB jest ich więcej wstawionych,w budzie nie ma słomy.Haniu,porozmawiaj ze znajomą aby dali słomę do budy.Na FB padła propozycja,że Salon Fryzjerski go obetnie prawdopodobnie za darmo,ale puki jest w budzie,w kojcu nie może być przecież obcięty bo się rozchoruje,nie ma ruchu a teraz już są w nocy przymrozki.Napisałam na FB aby go nie obcinali,ponieważ tylko mu zaszkodzą.

https://www.facebook...85823104962787/

Posted

Nie obiecam stałej dopóki jakaś opłacana przeze mnie bida nie znajdzie domu. Natomiast na pewno jednorazowo na początek dam 50 zł, a potem jak Kika albo Mika znajdzie DS, to przeniosę deklarację  z niej na kudłatka.

Posted

Silver pojechał do domu, więc przeniosę swoją stałą na nowego pieska. 

Deklaruję 25zł aż nie znajdzie domu. No i będę robić bazarki. A jak już mowa o bazarkach, to robiłyście je kiedyś na FB? Na niektóre moje fanty w ogóle nie ma zbytu tu na forum :(

Posted

Nie obiecam stałej dopóki jakaś opłacana przeze mnie bida nie znajdzie domu. Natomiast na pewno jednorazowo na początek dam 50 zł, a potem jak Kika albo Mika znajdzie DS, to przeniosę deklarację  z niej na kudłatka.

Poker,to i tak bardzo duża pomoc :)

Deklaruję 25zł aż nie znajdzie domu. No i będę robić bazarki. A jak już mowa o bazarkach, to robiłyście je kiedyś na FB? Na niektóre moje fanty w ogóle nie ma zbytu tu na forum :(

Bardzo dziękujemy za deklarację i bazarki :) Nie robiłam jeszcze na fb bazarku.Ciągle się przymierzam "jak ugryźć to ciacho" ale brakuje mi czasu.tez mam fanty,które tu nie zeszły,a tam może znalazły by amatora :)

A jak dziewczyny stoją z ogłoszeniami ?

Ogłoszenia są robione przez Havanka i Anula.Muszę uzupełnić pierwszą stronę informacyjną,na jakie województwa lecą

Ale mi te dziewczyny siedzą w głowie, no... w związku z tym deklaruję, niestety dopiero od stycznia i niestety tylko 25 zł, jeżeli zdecydujecie się na pomoc wspominanemu tu maluchowu dla niego deklaruję drugie 25 od zaraz.

Bardzo dziękujemy za deklarację :) To ogromna pomoc!

Posted

A jak dziewczyny stoją z ogłoszeniami ?

Dziewczyny są ogłaszane z mojej strona na OLX i kilku portalach znanych na Poznań i na Warszawę(Warszawa to tylko próba,będę zmieniać na inne miasta) a Havanka ogłasza je na większej ilości portali na Wrocław.Ogłoszenia OLX są wyróżnione i dopilnowane.Myślimy zrobić osobno ogłoszenia dla dziewczynek aby szły oddzielne do domku ale jeszcze się wszczymujemy,może uda im się znaleźć jednak jeden domek.

Bardzo dziękuję za przeniesienie deklaracji.Oby tylko Silver nie wrócił z adopcji bo to by była katastrofa finansowa,przyjmując,że weźmiemy do Hoteliku Pana Kracego.

Ale mi te dziewczyny siedzą w głowie, no... w związku z tym deklaruję, niestety dopiero od stycznia i niestety tylko 25 zł, jeżeli zdecydujecie się na pomoc wspominanemu tu maluchowu dla niego deklaruję drugie 25 od zaraz.

Bardzo dziękuję za deklaracje dla dziewczynek a także dla Pana Kracego.Pan Kracy jest też przepięknym psem tylko to piękno trzeba wyeksponować i pokazać.Dziewczynki są śliczne,młodziutkie,jak im odrośnie sierść będą przepięknymi psami o dłuższej sierści.Gro ludzi sądzi,że będzie kudłów cała masa w mieszkaniu i być może nie chcą psiaka z dłuższą sierścią,grubo się mylą.Taką sierść bardzo łatwo się sprząta,natomiast,krótka wbija się we wszystko co jest możliwe i ciężka jest do usunięcia.Mam psiaki od lat z długą sierścią i ze sprzątaniem nie mam problemu.Piszę o tym,ponieważ miałam zapytanie właśnie na temat sierści psiaka i pani sądzi,że przy długiej to dopiero jest huk roboty.

Posted

Ja też opowiadałam ludziom o długiej sierści przy okazji adopcji Silvera i Filipa. Ludzie myslą, że zaraz na drugi dzień będzie dywan z sierści i wszycy w nim utoną. Dziewczynki ostrzyżone też ładnie wyglądają. Przyszły właściciel będzie mógł sobie wybrać, czy chce psa długowłosego, czy chce go strzyc na krótko.