Anecik Posted November 18, 2015 Author Posted November 18, 2015 Pan chyba zrezygnował; przeraziła go odległość, chociaż zadeklarowałam pomoc w transporcie. Czekamy dalej. Może jeszcze zadzwoni. Quote
b-b Posted November 19, 2015 Posted November 19, 2015 Może jeszcze zadzwoni. Chyba nie zakochali isę w suni aż tak bardzo. Quote
Martika&Aischa Posted November 19, 2015 Posted November 19, 2015 doczeka się dziewczyna domku na pewno :) widocznie to nie ten dom ;) Quote
Murka Posted November 21, 2015 Posted November 21, 2015 Rozszczekała się dziewczyna bardzo i zastanawiamy się nad przeniesiem jej do boksu wewnętrznego. Reaguje na byle dźwięk w domu czy za oknem, głos ma piskliwy, dołączają się często do niej dwie inne suczki i powstaje wielki raban nie tylko w dzień, ale także w nocy i nad ranem. Codziennie. Nie pomaga upominanie itd. Często mam nawet problem, żeby przez tel. porozmawiać, muszę wychodzić na górne piętro. Od paru dni zdarza się też suni zrobić koopkę w domu mimo spacerów 4 razy dziennie. Nie mam pojęcia dlaczego, bo wcześniej nie było tego problemu. Może jest dużo zwierzaków i chce "zaznaczyć" dom swoim zapachem... Mamy mała suczkę w boksach, która potrzebuje socjalizacji i chyba podmienimy dziewczyny. Chyba dobrze się stało, że te domy co się zgłosiły zrezygnowały z suni. Nie wiem czy Kejla nadaje się do mieszkania w bloku... prawdopodobnie będzie szczekać pod nieobecność właścicieli. Najlepiej by było gdyby trafiła do domu z ogrodem. Poza tym suńka jest bardzo słodka, łagodna do bólu, ale chyba ma coś wspólnego z Tośkiem, bo bardzo chce być zauważana :) i weź jej wytłumacz, że tutaj u nas jest tylko tymczasowo... Czas na rozliczenie suni: Koszty: -255 zł hotelowanie (23.10-21.11.2015) -65 zł transport z Zamościa do Janowa Lubelskiego (lecznica) -10 zł odbiór z lecznicy -44 zł odpchlenie i odrobaczenie w lecznicy -28 zł szczepienie na wirusówki -5 zł przejazd do lecznicy (1/2 kosztów) Razem: -407 zł Stan konta na 21 listopad wynosi -407 zł. Quote
terra Posted November 22, 2015 Posted November 22, 2015 Ups, nadmierna szczekliwość to problem, także w ogrodzie. Nie wszyscy sąsiedzi mogą lubieć nieustannie jazgoczącego pieska. [url=http://emotikona.pl/emotikony/][/url] Quote
Tola Posted November 22, 2015 Posted November 22, 2015 Szkoda, ze sunia zaczyna być problemowa :( Na razie jednak nikt o nią nie pyta. Quote
Anecik Posted November 22, 2015 Author Posted November 22, 2015 Kejla ogarnij się dziewczyno bo masz 0 deklaracji :( Quote
Tola Posted November 22, 2015 Posted November 22, 2015 Wykupię jej pakiet ogłoszeń na bazarku, jakby ktoś wiedział o takowym to b. proszę o link Quote
Anecik Posted November 22, 2015 Author Posted November 22, 2015 Wykupię jej pakiet ogłoszeń na bazarku, jakby ktoś wiedział o takowym to b. proszę o link Będę pilnować jak się pojawi :) Quote
mar.gajko Posted November 22, 2015 Posted November 22, 2015 Ups, nadmierna szczekliwość to problem, także w ogrodzie. Nie wszyscy sąsiedzi mogą lubieć nieustannie jazgoczącego pieska. Etam, ja mam takiego pyrdka malutkiego obok. Jak tylko wyjdzie to drze gumiora. I w domu też go słychać :) I jakoś nikomu to nie wadzi, a zabudowa miejska - gęsta. Quote
Poker Posted November 22, 2015 Posted November 22, 2015 Ona może się zachowywać całkowicie inaczej, gdy np. będzie jedynaczką albo będzie miała mniej bodźców zewnętrznych. Quote
terra Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 Etam, ja mam takiego pyrdka malutkiego obok. Jak tylko wyjdzie to drze gumiora. I w domu też go słychać :) I jakoś nikomu to nie wadzi, a zabudowa miejska - gęsta. Oby wszyscy sąsiedzi byli tak liberalni jak Ty w kwestii dźwięków wydawanych przez namiętnych szczekaczy ;) Oczywiście, sunia może zachowywać się zupełnie inaczej w innym otoczeniu, chociaż jeśli psiak nabiera pewności, zaczyna stróżować. Quote
Gabi79 Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 Ona może się zachowywać całkowicie inaczej, gdy np. będzie jedynaczką albo będzie miała mniej bodźców zewnętrznych. Też o tym pomyślałam. Przydał by się dom, gdzie ludzie poświęcą suni dużo czasu i uwagi. Ja bym nie przekreślała adopcji do bloku i nie przyklejała jej łatki nieogarniętego krzykacza. Quote
Tola Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 Ona może się zachowywać całkowicie inaczej, gdy np. będzie jedynaczką albo będzie miała mniej bodźców zewnętrznych. Oby wszyscy sąsiedzi byli tak liberalni jak Ty w kwestii dźwięków wydawanych przez namiętnych szczekaczy ;) Oczywiście, sunia może zachowywać się zupełnie inaczej w innym otoczeniu, chociaż jeśli psiak nabiera pewności, zaczyna stróżować. Też o tym pomyślałam. Przydał by się dom, gdzie ludzie poświęcą suni dużo czasu i uwagi. Ja bym nie przekreślała adopcji do bloku i nie przyklejała jej łatki nieogarniętego krzykacza Jestem podobnego zdania. Sunia zupełnie inaczej może zachowywać się w nowym domu. Oczywiście trzeba przekazać nowemu domkowi, co już wiadomo o suni, ale jak ktoś się naprawdę zauroczy, będzie patrzył na sunie zupełnie inaczej;) Tylko gdzie ten ktoś jest??? Ja zawsze wspominam w takich przypadkach Azę, wilczkowatą, bardzo lękliwą, wycofaną sunię wyłapaną w lesie. Była u Murki w kojcu, nikt o nią nie pytał, aż tu nagle tel z Lublina - sunia miała zamieszkać w domu. Denerwowałyśmy się obie z Murką jak to będzie, a potem okazało się, ze sunia zachowywała się tak, jakby całe życie spała w domu przy kominku. Fakt, ze pierwszego dnia uciekła (przestraszyła się odgłosu samolotu), ale w domu zachowywała się nienagannie. I tak denerwuję się straszliwie przy każdym wyjeżdzie psa do nowego domu, ale wierzę też w mądrość naszych podopiecznych. Quote
Anecik Posted November 24, 2015 Author Posted November 24, 2015 Kejla opłacona :) Poszedł przelew do Murki 407,00 zł Quote
Tola Posted November 25, 2015 Posted November 25, 2015 Kejla opłacona :) Poszedł przelew do Murki 407,00 zł Ile zostało na koncie suni? Zaraz zajrzę na 1 stronę Quote
Murka Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 Kejla pozdrawia; może ją ogłaszać jako w typie szpica miniaturowego? Nie jest może tak puchata, ale jej sierść może jeszcze nabrać blasku w dobrych warunkach. Poza tym postura i częściowo charakter (szpice są b. szczekliwe :) ) podobne. 2 Quote
b-b Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 Można spróbować :) To zdjęcie powala! :D http://images73.fotosik.pl/202/8823596643b83975gen.jpg Quote
Jolanta08 Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 Zdjęcia super ale to ostatnie powala ...Kejla słodkie niewiniątko Quote
Poker Posted November 27, 2015 Posted November 27, 2015 Super suńka,coś ma w urodzie ze szpica. Na pewno można pisać w ogłoszeniu ,że w przodkach płynęła krew szpica. 1 Quote
Tola Posted November 28, 2015 Posted November 28, 2015 Super suńka,coś ma w urodzie ze szpica. Na pewno można pisać w ogłoszeniu ,że w przodkach płynęła krew szpica. Havanka już zmieniała tytuł w ogłoszeniach, zobaczymy co się zadzieje ;) Quote
Recommended Posts