Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pan chyba zrezygnował; przeraziła go odległość, chociaż zadeklarowałam pomoc w transporcie.

Czekamy dalej.

Może jeszcze zadzwoni.

Posted

Rozszczekała się dziewczyna bardzo i zastanawiamy się nad przeniesiem jej do boksu wewnętrznego. Reaguje na byle dźwięk w domu czy za oknem, głos ma piskliwy, dołączają się często do niej dwie inne suczki i powstaje wielki raban nie tylko w dzień, ale także w nocy i nad ranem. Codziennie. Nie pomaga upominanie itd. Często mam nawet problem, żeby przez tel. porozmawiać, muszę wychodzić na górne piętro.

Od paru dni zdarza się też suni zrobić koopkę w domu mimo spacerów 4 razy dziennie. Nie mam pojęcia dlaczego, bo wcześniej nie było tego problemu. Może jest dużo zwierzaków i chce "zaznaczyć" dom swoim zapachem... 

Mamy mała suczkę w boksach, która potrzebuje socjalizacji i chyba podmienimy dziewczyny.

Chyba dobrze się stało, że te domy co się zgłosiły zrezygnowały z suni. Nie wiem czy Kejla nadaje się do mieszkania w bloku... prawdopodobnie będzie szczekać pod nieobecność właścicieli. Najlepiej by było gdyby trafiła do domu z ogrodem.

Poza tym suńka jest bardzo słodka, łagodna do bólu, ale chyba ma coś wspólnego z Tośkiem, bo bardzo chce być zauważana :) i weź jej wytłumacz, że tutaj u nas jest tylko tymczasowo... 

Czas na rozliczenie suni:

Koszty:

-255 zł hotelowanie (23.10-21.11.2015)

-65 zł transport z Zamościa do Janowa Lubelskiego (lecznica)

-10 zł odbiór z lecznicy

-44 zł odpchlenie i odrobaczenie w lecznicy

-28 zł szczepienie na wirusówki

-5 zł przejazd do lecznicy (1/2 kosztów)

Razem: -407 zł

Stan konta na 21 listopad wynosi -407 zł.

Posted

Ups, nadmierna szczekliwość to problem, także w ogrodzie. Nie wszyscy sąsiedzi mogą lubieć nieustannie jazgoczącego pieska. [url=http://emotikona.pl/emotikony/]0wacko2.gif[/url]

Posted

Wykupię jej pakiet ogłoszeń na bazarku, jakby ktoś wiedział o takowym to b. proszę o link

Będę pilnować jak się pojawi :)
Posted

Ups, nadmierna szczekliwość to problem, także w ogrodzie. Nie wszyscy sąsiedzi mogą lubieć nieustannie jazgoczącego pieska. 0wacko2.gif

Etam, ja mam takiego pyrdka malutkiego obok. Jak tylko wyjdzie to drze gumiora. I w domu też go słychać :)

I jakoś nikomu to nie wadzi, a zabudowa miejska - gęsta.

Posted

Etam, ja mam takiego pyrdka malutkiego obok. Jak tylko wyjdzie to drze gumiora. I w domu też go słychać :)

I jakoś nikomu to nie wadzi, a zabudowa miejska - gęsta.

Oby wszyscy sąsiedzi byli tak liberalni jak Ty w kwestii dźwięków wydawanych przez namiętnych szczekaczy ;)

Oczywiście, sunia może zachowywać się zupełnie inaczej w innym otoczeniu, chociaż jeśli psiak nabiera pewności, zaczyna stróżować.

Posted

Ona może się zachowywać całkowicie inaczej, gdy np. będzie jedynaczką albo będzie miała mniej bodźców zewnętrznych.

Też o tym pomyślałam. Przydał by się dom, gdzie ludzie poświęcą suni dużo czasu i uwagi.

Ja bym nie przekreślała adopcji do bloku i nie przyklejała jej łatki nieogarniętego krzykacza.

Posted

Ona może się zachowywać całkowicie inaczej, gdy np. będzie jedynaczką albo będzie miała mniej bodźców zewnętrznych.

Oby wszyscy sąsiedzi byli tak liberalni jak Ty w kwestii dźwięków wydawanych przez namiętnych szczekaczy ;)

Oczywiście, sunia może zachowywać się zupełnie inaczej w innym otoczeniu, chociaż jeśli psiak nabiera pewności, zaczyna stróżować.

Też o tym pomyślałam. Przydał by się dom, gdzie ludzie poświęcą suni dużo czasu i uwagi.

Ja bym nie przekreślała adopcji do bloku i nie przyklejała jej łatki nieogarniętego krzykacza

Jestem podobnego zdania.

Sunia zupełnie inaczej może zachowywać się w nowym domu.

Oczywiście trzeba przekazać nowemu domkowi, co już wiadomo o suni, ale jak ktoś się naprawdę zauroczy, będzie patrzył na sunie zupełnie inaczej;)

Tylko gdzie ten ktoś jest???

Ja zawsze wspominam w takich przypadkach Azę, wilczkowatą, bardzo lękliwą, wycofaną  sunię wyłapaną w lesie.

Była u Murki w kojcu, nikt o nią nie pytał, aż tu nagle tel z Lublina - sunia miała zamieszkać  w domu.

Denerwowałyśmy się obie z Murką jak to będzie, a potem okazało się, ze sunia zachowywała się tak, jakby całe życie spała w domu przy kominku.

Fakt, ze pierwszego dnia uciekła (przestraszyła się odgłosu samolotu), ale w domu zachowywała się nienagannie.

I tak denerwuję się straszliwie przy każdym wyjeżdzie psa do nowego domu, ale wierzę też w mądrość naszych podopiecznych.

Posted

Kejla pozdrawia; może ją ogłaszać jako w typie szpica miniaturowego? Nie jest może tak puchata, ale jej sierść może jeszcze nabrać blasku w dobrych warunkach. Poza tym postura i częściowo charakter (szpice są b. szczekliwe :) ) podobne.

191067a5f3b5c067gen.jpg

50c5dbf085d8bb48gen.jpg

84773f2b528bf247gen.jpg

8823596643b83975gen.jpg

• Upvote 2
Posted

Super suńka,coś ma w urodzie ze szpica. Na pewno można pisać w ogłoszeniu ,że w przodkach płynęła krew szpica.

Havanka już zmieniała tytuł w ogłoszeniach, zobaczymy co się zadzieje ;)