Jump to content
Dogomania

Skąd masz swojego pieska??  

1419 members have voted

1. 1. Skąd masz swojego pieska??

Recommended Posts

Posted

Zaznaczyłam że z ulicy, ale to było jednak trochę ponad ulicą :-) A konkretnie pięć pięter. Dwa dni przed Wigilią ktoś wyrzucił sześć ok. 5-6tygodniowych szczeniaków na klatkę schodową w bloku. Wika jest jednym z nich...

Taka była:
[IMG]http://martajermaczek.blox.pl/resource/piesek.JPG[/IMG]
[IMG]http://martajermaczek.blox.pl/resource/piesek.jpg[/IMG]

• Replies 601
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A moj Gangs przez jakiś czas- do 2,5 miesiaca mieszkał w szopie u ludzi, u ktorych była lekka melina. Bywał poniewierany, czasem dostał mu się kopniak :(, rzadziej porządne jedzonko. Pewnego pięknego dnia jego dotychczasowa pani doszła do wniosku, że ma dość gnojka i won jej z domu jeszcze dzis. Kolezanka mojej córki, ktora tam wynajmuje z rodziną jakiś pokój zorganizowała akcje wsród znajomych, by znależc pieskowi dom. Znalazły- ale akurat wszyscy na weekend wyjechali na jakąs uroczystośc rodzinną. Dałam tymczasik na 1 dzien. Po 12 godzinach kazałam córce dzwonić i ustalac, czy docelowy domek to tak koniecznie go chce ;) Był tak słodki, ze zauroczył nas na amen i zdobył ekspresowo.
a dodam, ze uwielbiam zwierzęta, ale jeszcze bardziej wygodę, komfort i brak obowiązków. Więc z założenia wcześniej nie decydowałam się na zwierzaka w domu, by nie dostarczać sobie obowiązków z nim związanych. I w sumie miałam rację, bo zgłupialam na punkcie malucha i poświecam mu- po części z przyjemności, ale po częsci dlatego, ze wiem, ze tak należy, naprawdę sporo czasu.
Reasumując na pytanie z ankiety- nie umiem odpowiedziec :)

Posted

ja swojego wziełam 9 lat temu ze schroniska. Był chory (bardzo przeziębiony) o czym "sympatyczne panie nie były łaskawe mnie poinformować. Ale nie żałuję, że zdecydowałam się właśnie na tego psiaka. Jest bardzo fajniutki.

• 3 weeks later...
Posted

Etna będzie ze schroniska.
U babci 10 - 11 lat temu ( miałam wtedy 5-6 lat) znalazłam sukę (a właściwie to ona mnie znalazła) nie była juz pierwszej młodości , miałą ok 3 - 4 lat i juz była szczenna, dziadkowie zgodzili się ją zatrzymać. Po kilku tygodniach urodziły się 2 szczeniaki, jeden został u dziadków a jednego oddaliśmy. Suki zostały wysterylizowane.
Nuka odeszła w te wakacje, lezała w stodole i i zawodziła po kilku godzinach była juz martwa :-(
Nie wezwaliśmy weterynaza zeby ją uśpił tylko dlatego ze zanim by przyjechał było by po wszystkim.
:-( :-( :placz: :placz:
Była wspanałym psem...

Posted

Dudek jest z giełdy.
Szłam bez przekonania, ale już w domu pustym po Groszku, nie mogłam wytrzymać. I zobaczyłam tę małą, biszkoptową kluseczkę, w kartonie. Obok dziewczynka, może 11-letnia. Była też matka Dudka (podobno)- jagtowata troszkę.
Nie jestem za kupowaniem na giełdach, ale tym razem uległam.
Po południu wszyscy zadrżeliśmy, bo mały zwrócił surowego ziemniaka...

Posted

A My mamy naszego Filipa ze schroniska. To dluuuuuuga historia, ale warto bylo :) Zreszta nasz kot to tez znajdka ulicna :) (jak reszta naszych zwierzat. jak jest jakies bezdomne to na 99% prywloke je do domu)

Posted

Ja o mojego pierwszego kundelka stoczyłam długą walkę. Jako szczeniak trafił do nieodpowiedzialnej dziewczyny, która co jakiś czas brała sobie nowego szczeniaczka a później jak się nim znudziła to przerzucała do ciotek, znajomych. Jak się dowiedzieliśmy że po tygodniu Nero został już zamieniony na innego, próbowaliśmy go odzyskać. Po miesiącu się udało i tak trafił do mnie, stał się oczkiem w głowie i moją wielką miłością. A jak go zabrakło :( zrobiło się tak bardzo pusto w domu, przesiedziałam kilka dni przed komputerem i znalazłam zdjęcie dokładnie takiego psiaka jak mój Nero. Pojechałam do schroniska do Rudy Śląskiej i tak Nudel jest dziś ze mną.

• 4 weeks later...
Posted

Moją Kajtusię mam ze schroniska. Przyszłam z zamiarem wzięcia pieska i jedynym moim oczekiwaniem było to, aby piesek nie był duży. Pani ze schroniska pokazała mi Kajtusię, była w schronisku już odpół roku i cierpiała na depresję. Miała wówczas około 3 lub 4 lat. i tak trafiła do mnie. Teraz ma już około 11 lub 12, trzyma się dobrze (tylko ma jaskrę w jednym oku), a po depresji nie ma śladu :)

Posted

Moja Daisy jest z poznańskiego schroniska. Jechałam tam głownie po to, żeby zanieść karmę. Przeszłam się też po boxach i tam trafiłam właśnie na nią. Nie mogłam już jej tam zostawić :) Miała wtedy 9 tygodni.

Posted

Ja mojego Kleksia znalazłam na wycieraczce pod drzwiami. To był pierwszy dzień, kiedy szłam do nowej szkoły, musiałam dojeżdżać wiec już ostatecznie pożegnałam się z myślą o posiadaniu psa. A tu taka niespodzianka! Do tej pory nie mamy pojęcia jak się tam znalazł ale pewnie nie miał przyjemnego dzieciństwa bo do tej pory ma parę fobii. Co prawda musiałam z siostrami błagać rodziców przez 2 dni, żebyśmy go wpuścili do mieszkania, ale psiak chyba wiedział, że się uda bo grzecznie czekał na kapitulację rodziców. Miał wtedy 3-4 miesiące a teraz jest już z nami 6 lat. A rodzice czasami bardziej się nim przejmują niż nami :lol:.

Posted

Ja znalazlam Ty w internecie, na stronie z ogloszeniami.
Szukalam cane corso i znalazlam ogloszenie chlopaka co dawal w prezecie bo tata to byl owzcarek niemiecki a mama cane corso.
No i pojechala zobaczyc i jak ja pierwszy raz zobaczylam to sie zakochalam....
A Asya to z chroniska.....wyratowala ja wolontariuszka co miala od tygodnia w domu i jak pojechalam zobaczyc to jej natychmiast powiedzialam ze wezme!

Posted

Mojego Argosa wziełam od znajomej mojej babci i przy okazji sąsiadki. Sąsiadka ma 2 przemiłe kundelki Jage i Azorka. Argos podał się na oboje rodziców. Argos co jakiś czas się z nimi bawi.

Posted

Ja zaznaczyłam "inna sytłacja" bo sama nie wiem jak to opisać, mozna powiedziec, ze ogłoszenie bylo na dogomanii i tak poprostu no...niewazne, ale ona nie jest ze schroniska. Wazne jest to, ze jest radosna i szczesliwa jak inne pieski. (patrz zdjecie)

Posted

ja zaznaczylam inna sytuacja a to dlatego ze:
Pewna pani znalazla na ulicy szczenna suczke.Dowiedzialam sie o tym i niechcialam by szczeniaki trafily do schroniska i przygarnelam jednego maluszka(oczywiscie suka zostala na stale u kobiety).I juz od 2 lat u mnie w domu gosci moja wspaniala i kochaniutka Milka:loveu:

• 4 weeks later...
Guest aneta_w
Posted

Ja zaznaczyłam "inna sytuacja" bo poprostu mojej cioci sunia (Tina) urodziła szczeniaczki :)
Oba są moje xD

Posted

Z ulicy...

A dokładniej rzezc biorąc z parkingu pod blokiem mojego TŻ. W niedzielę rano ktoś podjechał samochodem i wyrzucił 5 miesięczne cudo bez skrupułów :mad: Piesio jest chory, podejżewam, że to właśnie dlatego został wyrzucony. Ale już ja go wyleczę... a byłym właścicielom w pięty pójdzie! Bo Astonek jest śliczny, mądry i maksymalnie kochany.

Posted

Mieszkam w Danii,moi Rodzice (mieszkajacy w Polsce) mieli 50-cio lecie pozycia malzenskiego i byly jakies fotki z tej uroczystosci w lokalnej gazecie.Przyslali nam owa gazete,a tam... no wlasnie, zdjecia 3 psiakow ze schroniska.Wszystkich wziac nie moglismy,ale jeden juz uczy sie szczekac po dunsku.A nazywa sie Kamel.

Posted

A moj Gofer (4 juz :eviltong: ) został "Adoptowany" od mojego znajomego. Koledze sie sucz oszczeniła, małego miał wiąsc kolega znajomego, ale juz dostał psa na dzień dziecka, wiec chciano się maluszka pozbyć... :( Najprawdopodobniej uspic. No to nic nie myślac - zapytałam sie, czy go mogę brać, i przyniosłam bez zgody :) Najpierw chcieli go oddać, ale okazało się, ze to talent sportowy - i został ;) Obecnie 22 listopada bedzie miał 8m-cy :)

Posted

A to fajnie...Nika to taka jedyna nie jest (chyba że z charakteru, bo z wyglądu ...to zdarzały się podobne do niej pieski)za to mnie takiej drugiej nie znajdziesz...(chyba, że z innej planety :)