Poker Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 śliczny banerek,przydałby się mniejszy dla tych, którzy maja mało miejsca :evil_lol:
Szami Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 [quote name='pixie']w najblizsza sobote tj 14go na gumtree ogloszenie - za partycypacje w kosztach moze zabralaby ta osoba psa? lub jeszcze lepiej dwie suczki do warszawy, stad moze ktos wlasnie do poznania by jechal? osoba ta jezdzi regularnie co dwa tygodnie [URL="http://warszawa.gumtree.pl/c-Spo-eczno-przejazdy-Krakow-Warszawa-Warszawa-Krakow-N-S-cz-W0QQAdIdZ112793793"]Kraków-Warszawa, Warszawa-Kraków/N.Sącz - Przejazdy Autostop Współpasażerowie - Gumtree Warszawa[/URL] szami czy moglabys sie skontaktowac, dopytac, czy zgodzilby sie i jaki bylby koszt czy masz w razie czego transporter?[/quote] Przykro mi nie mogę się skontaktować i zapytać ponieważ nie otwiera mi się link podany przez pixie. Transportera nie mam , jeden malutki na razie utknął u Poker - jechała w nim Milka , dwóch psiaków niestety do niego nie da się wcisnąć.
andzia69 Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 cytuję z tego linka: "[B]Data dodania: [/B]11/03/2009 [B]Wybieram sie do Warszawy w sobote 14/03 (wyjazd w godz. 7:00-8:00), wraca w niedziele 15/03 (wyjazd z warszawy ok 19:00) - powrót docelowo do Nowego Sącza, z mozliwoscia przejazdu przez Kraków (do ustalenia). Chetnie zabiore 1-2 osoby w zamian za partycypacje w kosztach. 608-637-510, Dziekuje[/B] [B][/B] "
Poker Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 dziewczyny , trzeba pomóc Szami w załatwianiu telefonów i transportu, ona sama nie da rady uporać się z tym finansowo.Nikt jej nie pomaga, TOZ sie wypiął,a ona ma poczucie odpowiedzialności za psiaki.Trzeba bardziej nagłośnić sprawę. Zrobię bazarek na psy. Frezja była dziś u weta, dostała zastrzyk przeciw wszelkim pasożytom, bo drapie się. W końcu zrobiła sioo. Jest przesłodka :loveu:,śpi teraz na kolanach, domaga sie pieszczot , całuje po rękach.Tylko na ulicy boi się ,ale ją wyprowadzam.Musi się przyzwyczajać do życia.
zulugula Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Czy możecie uaktualnić I post o psiaki, które wciąz szukają domku (wraz ze zdjęciami). Łatwo też będzie je określić po nadanych nr. Są widoczne w zapisanych na moim dysku miniaturkach. To ułatwi szukanie domku. Proponuję wpisać tam też info odnośnie potrzeb w transporcie.
Sabina02 Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 [quote name='ala']Czy jest Ktoś z Nowego Sącza lub okolic,Kto mógłby pomóc Szami?:roll:Przecież to za dużo obowiązków jak na jedną osobę:shake: Szami,napisz jaki jest stan na dzień dzisiejszy,czy oprócz Milki-Frezji jakieś pieski jeszcze poszły do DT lub DS?[/quote] Ja jestem z Nowego Sącza, ale nie moge pomoc, bo jestem za granicą... :shake: Bede w Sączu dopiero koncem czerwca... :shake:
Poker Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Sabina02, a może masz kogoś w Nowym Sączu kto mógłby Szami wspomóc? Na jedną osobę to naprawdę bardzo dużo pracy,odpowiedzialności,poświęconego czasu, nie mówiąc o finansach .
Sabina02 Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 [quote name='Poker']Sabina02, a może masz kogoś w Nowym Sączu kto mógłby Szami wspomóc? Na jedną osobę to naprawdę bardzo dużo pracy,odpowiedzialności,poświęconego czasu, nie mówiąc o finansach .[/quote] Ahh, niestety w Polsce nie mieszkam od dluzszego czasu i nie mam blizszego kontaktu ze znajomymi, a moja rodzinka nie jest "dogomaniacka", wiec watpie zeby sie zaangazowali. Na mnie moja rodzina mowi ze mi odbilo na punkcie psow, nie rozumieja mnie. Raczej nie mozna na nich liczyc... :shake: Koncem czerwca bede w Saczu, jak sie ta sprawa jeszcze bedzie ciagnela, to wtedy pomoge Szami. Bede miala samochod i czas, ale to dopiero za ok 3 i pol miesiaca. :roll: Jestem zdziwiona ze TOZ w Nowym Saczu nie angazuje sie w ta akcje tak jak powinno, kiedys bylam w kontakcie z Pania Alicja z TOZ-u wydawala sie naprawde ok... :shake:
pixie Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 [quote name='andzia69']cytuję z tego linka: "[B]Data dodania: [/B]11/03/2009 [B]Wybieram sie do Warszawy w sobote 14/03 (wyjazd w godz. 7:00-8:00), wraca w niedziele 15/03 (wyjazd z warszawy ok 19:00) - powrót docelowo do Nowego Sącza, z mozliwoscia przejazdu przez Kraków (do ustalenia). Chetnie zabiore 1-2 osoby w zamian za partycypacje w kosztach. 608-637-510, Dziekuje[/B] "[/quote] szami zadzwon do tej osoby, by zorientowac sie czy jest w ogole mozliwosc transportu przez nia psa i za ile W razie pozytywnej odpowiedzi udostepnie swoj transporterek, ktory w Warszawie moglabym moze jakos tej osobie przekazac i moglby posluzyc do transportu za np dwa tygodnie. Mozesz tez o to zapytac? do jakiej dzielnicy jedzie?Podalabym teraz juz. Moze wykluje sie w miedzyczasie wyjazd do Poznania. A TOZ nie ma do pozyczenia? na dwa dni? Moze weterynarz mialby? Moglyby moze choc jedna pojechac w sobote? Rozejrze sie za transportem Warszawa-Poznan w najblizszych dniach na wszelki wypadek:roll:
SZPiLKA23 Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Moja znajoma chciała małego ratlerkowatego pieska, narecznego- musze sie z nia narazie skontaktować ale zaznaczam sobie watek
Szami Posted March 12, 2009 Author Posted March 12, 2009 Zadzwoniłam zapytałam !!!!!!!!!! Bardzo miły pan poinformował mnie , że I opcja : wyjeżdża z Nowego Sącza do Krakowa tam nocuje dopiero na drugi dzień wyrusza z Krakowa do Warszawy. ( Nie będzie opiekował się psem przez noc) . II opcja: Ewentualnie może wyjechać w sobotę nad ranem ( mówimy o tej sobocie tj. 14.03.2009r.) Koszt przejazdu psa to 50 zł . W Warszawie byłby ok. godz.12-13 w sobotę oczywiście.
sleepingbyday Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 dostałam linka na wątku: [url=http://www.dogomania.pl/forum/f97/dom-dla-doroslej-mini-suni-133404]DOM dla DOROSŁEJ mini SUNI - Dogomania Forum[/url] tara. 3-4 lata, czy jest po sterylce? czy sa jakieś inne zdjęcia, czy tylko jedno? pzrepraszam, nie mam czasu przeglądać wątku, lewdo miałam czas, zeby założyc ten domkowy...
Poker Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 MOże by przyszli właściciele zapłacicli za przewóz? Frezja nadal nie robi siusiu na dworze, dziś na szczęście nalała w domu. Je średnio,ale jest wesoła, cieszy się na nasz widok. Musiałąm krzesła odsunąć, bo sprawdza co leży na stole :mad:, ale i tak uwielbiamy , a ona to czuje , małpa jedna. Szami, podaj mi swoje konto, wpłacę za przewóz i szczepienie Frezji.
andzia69 Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 podaję na wszelki wypadek autobusy - W-wa - Nowy Sącz gdyby ktoś mógł pożyczyc kontenerek dla psiaka, zeby mógł pan zabrać psiaka do W-wy w transporterku mozna poprosić kierowcę o zabranie kontenerka;) z dworca zachodniego: 8.30 - 16.40 w Nowym Sączu 9.45 - 17.55 w N.S. ew. z Krakowa: 15.40 - 17.50 16.50 - 19.02 z krakowa jest w sumie chyba z 2 na godzinę...
pixie Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 1/Założyłam wątek transportowy [url]http://www.dogomania.pl/forum/f521/warszawa-poznan-krakow-poznan-nowy-sacz-poznan-133411/#post11949565[/url] 2/ Andzia dzieki za te dane, nie wiem czy dam rade na jutro rano tn transporter swoj na zachodni dowiezc 3/ Szami poszla do sklepu zoologicznego, by wyzebrac moze klatke na przewoz, na raty z odroczonym terminem platnosci, tak by mogly pojechac dwie suczki. tylko gdzie one przeczekaja w Warszawie, skoro transportu do Poznania jeszcze nie ma i domu tranzytowego tez jeszcze nie ma 4/ co do odplatnego przejazdu suczki 50 zlotych a jesli dwie?hmmm czy to bedzie 100 zl nie wiadomo w co rece wlozyc jak najszybciej wywiezc, dt , wyadoptowac, sterylki..to wszystko za duzo jak na jedna osobe Szami jesliby byl transporter, moze andzi corka cos wykombinuje...hmmm trzeba natychmiast zmieniac tytul na DOM TRANZYTOWY WARSZAWA! potrzebny dla 2 suczek a kiedy ten transport do Poznania...hmmm
supergoga Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Totalna klapa - sytuacja się zmieniła, nie mogę dać DT suni. Wczoraj odebrałam z adopcji sunię Norę, z podejrzeniem parwo. Znaczy wczoraj zawiozłam ją do hoteliku, ale nie mamy kasy na hotelik, tym bardziej, że 1 suka ma tam iść w prz\yszłym tyugodniu po sterylce, więc miałam ją wtedy odebrać. Dzisiaj sie dowiedziałam, że jest podejrzenie parwo. Jesli się potwierdzi, muszę sukę zabrać z hotelu do siebie chyba. W każdym razie - dopóki nie wiem, jak to będzie nie mogę podjąć się opieki. Ale będę wysyłałą wątek wszystkim zainteresowanym. Szkoda że nie ma kto pomóc Szami, bo potrzebne by były opisy i fotki pojedyńczych psiaków - i w ogłsozenia. Małe sunie ostatnio znajdowały szybko domki. Będę myśleć, może u mnie się to jakoś rozwikła.
pixie Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 [quote name='supergoga']Totalna klapa - sytuacja się zmieniła, nie mogę dać DT suni. Wczoraj odebrałam z adopcji sunię Norę, z podejrzeniem parwo. Znaczy wczoraj zawiozłam ją do hoteliku, ale nie mamy kasy na hotelik, tym bardziej, że 1 suka ma tam iść w prz\yszłym tyugodniu po sterylce, więc miałam ją wtedy odebrać. Dzisiaj sie dowiedziałam, że jest podejrzenie parwo. Jesli się potwierdzi, muszę sukę zabrać z hotelu do siebie chyba. W każdym razie - dopóki nie wiem, jak to będzie nie mogę podjąć się opieki. Ale będę wysyłałą wątek wszystkim zainteresowanym. Szkoda że nie ma kto pomóc Szami, bo potrzebne by były opisy i fotki pojedyńczych psiaków - i w ogłsozenia. Małe sunie ostatnio znajdowały szybko domki. Będę myśleć, może u mnie się to jakoś rozwikła.[/quote] MalgosiU lepiej ze wyszlo to teraz, niz za trzy dni.. CZY OLA PRZYJMIE SUNIE OD 19TEGO? moze jakis transport do poznania bylby nawet w niedziele,via Nieborow w jaki sposob mozna sie z nia skontaktowac czy ten 19 to data pewna? szukalibysmy wowczas dt na te 4-5 dni w Poznaniu i bylaby juz o jedna suczka mniej w NS
terra Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 [quote name='sleepingbyday']dostałam linka na wątku: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f97/dom-dla-doroslej-mini-suni-133404"]DOM dla DOROSŁEJ mini SUNI - Dogomania Forum[/URL] tara. 3-4 lata, czy jest po sterylce? czy sa jakieś inne zdjęcia, czy tylko jedno? pzrepraszam, nie mam czasu przeglądać wątku, lewdo miałam czas, zeby założyc ten domkowy...[/quote] Nie ma na razie innych zdjęć piesków. Tara, o ile wiem, nie jest wysterylizowana. Nie ma na to środków.
Poker Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 u mnie też się sprawy skomplikowały,ale na Frezji to się nie odbije. Wraca do mnie Merlisia z DS w Gdyni po 10 dniach.
andzia69 Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 niestety moja córka nie zna nikogo w N.S, kto mógłby pożyczyć kontenerek:-( w razie gdyby chodziło o transport na trasie N.S - Kraków/Tarnów-Kielce to mozemy pomóc, ale jeszcze nie znam daty...
piechcia15 Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 zrobiłam kilka ogłoszeń : [URL]http://www.adopcjepsow.org/animalinfo.php?id=314[/URL] [URL="http://www.adopcjepsow.org/animalinfo.php?id=314"] [URL]http://aukcjezwierzat.pl/aukcja2128_30+Pinczerow+i+ratlerkow+bez+wlasciciela...POMoz+i+POKOCHAJ....html[/URL] [/URL] a jeszcze dwa czekają na akceptację przez system Udało mi sie wszystkie psiaki zamieścić na niektórych ogłoszeniach więc może to coś pomoże ;(
Poker Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 HURA !!!:multi::multi::multi:, pierwsze sioo Frezji na spacerze :multi:
pixie Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 [B]Szami[/B] jak juz ochloniesz po tych nieudanych "transportach" moze uda ci sie opisac te fotki, zebrac mysli choc latka podane na fotkach, tylko powiekszyc i nie bardzo wiem co mozesz dodac wiecej dla kogos kto wchodzi w watek : SZAMI nie zna psow, pisala ze mile przyjazne i nie dzikie [COLOR=Red][B] Maksio, i co z Maksiem[/B][/COLOR]? [B]Andzia pisze o mozliwosci transportu do Tarnowa/ Krakowa[/B] a/moze na MAKSIA skierowac nasze oczy i kieszenie - kastracja i [U]wyadoptowac go do Tarnowa[/U], dopoki jest miejsce jesli nie on, bo moze juz masz chetnego, / cos wspominalas/ to jakis [U]nastepny "męski" psiak[/U] Ile kosztuje kastracja, /pewnie pytalam, ale tyle tych watkow.../ i u ogo moglby zostac po kastracji moze to by sie udalo b/ zbojini mial jechac moze przez krakow niebawem wiec stamtad do warszawy malutka sunie jesli nadal sprawa domku u Oli aktualna wpisalam sie w watku domku proponowanego przez Ola z Poznania niebawem powinnismy wiedziec czy wezmie psa ze swarzedza czy tez z NS "
piechcia15 Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 kolejne: [URL="http://www.kupsprzedaj.pl/zwierzeta/psy/pinczery/showAdvert2986483.html"]30 PINCZERÓW i RATLERKÓW straciło pana...URATUJ JE...!! | Pinczery - Bezpłatne Ogłoszenia KupSprzedaj[/URL]
Recommended Posts