Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ata']kurcze Nowy Sacz to sam koniec Polski.....
czy szykuje sie jakis transport w strone Poznania?
czy psiaki sa zaszczepione przeciwko wsciekliznie?
czy dzwonic do Tozu aby sie z d....ruszyli i pomogli?

1/ w stone Poznania szykuje sie transport dla Maxia, o ile szami znajdzie kogos, kto zabierze go z katowic do Poznania w najblizsza sobote lub niedziele / w katowicach wystawa swiatowa wiec jest szansa/

2/ hmm odpowiadam na drugie pytanie juz w imieniu szami, ze tak powiem wyreczajac ja
ata jesli przeczytasz caly watek od poczatku zobaczysz, ze sytuacja finansowa to stan ZERO
TOZ hmmm na ich pomoc nie mozna liczyc, od stycznia wiedzieli ze psy sa bezdomne pozostawione same sobie i dopiero w koncu lutego szami udalo sie TOZ zmobilizowac by pojechali zobaczyc to stadko

dzis kilka zgloszen pomocy finanowej ale to KROPLA W MORZU nie wystarczy nawet na kastracje dwoch a trzeba wykastrowac i Maksia, i drugiego psa, o ile tymczas w Tarnowie jest nadal aktualny to juz 140 zlotych
o sterylizacji suczek nie wspominajac
te musza miec zapewniona opieke wieksza niz psy po kastracji, wiec na razie psy a suczki jesli sytuacja sie polepszy i juz raczej bedac w DT

zgloszen z dogomanii jest
20 zl poker +
20 zl ja +
50 zlotych .........
razem 90 zlotych

te pieniadze musza isc na kastracje po ok. 70 zlotych jedna
nie bardzo jest skad czerpac by pomagac DT

szami popraw mnie jesli cos nie tak
teraz juz znikam

• Replies 321
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ata mowisz o Bartku?

szami napisze pewnie co zaobserwowala

Andzia :roll:jak Ty to robisz ze tak czysto powiekszasz fotki:crazyeye:

Posted

tak o niego mi chodziło ...na zdjeciu wyglada na wyjatkowo malego....
Bartek to imie mojego syna, ktory wcale nie jest juz taki drobniutki:evil_lol:

jeszcze troche i nas zbanuja za ciagle kopiowanie tych samych zdjec:evil_lol:

Posted

Przelew poszedł.

Baster...aaaa jak Buster Keaton
Moze i cos z niego ma:evil_lol: alez to kruszynka. Wyglada na mlodszego. Dalabym mu najwyzej rok.
Tez bojazliwy.

Biały pinczerek? kto wie może to "cziłała":evil_lol: albinos:loveu: Baster i Casablanca...bialy pies w bialym domu..o rety ale mi sie skojarzenia robia
białym pies w Białym Domu
a podobno Prezydent Obama chce wziąc dla swych córek psa mieszańca

wiecie chyba już pójdę stad, bo mam jakie chore myśli:cool3:

jeszcze chwila i poprosze kogoś, by wysłał do Waszygtonu prośbę o adopcję psa z Nowego Sącza

wlasciwie nic zdroznego, wszak tyle osob wyemigrowalo do Stanów z Podkarpacia, ze i Baster tez mógłby pojechać i doopcię wygrzewac na salonach a czemu nie Białego Domu...

Pixie idz juz stad, bredzisz..z samego rana w niedziele:mad:

Posted

pixie, uśmiałam się do rozpuku , będziesz musiała mnie zszywać:evil_lol:
A małą Frezja przed chwilą wystartowała z zębami do Merlinki, naszej drugiej suni na DT, z zazdrości.Niestety , widzę ,że trzeba pokazać jej miejsce w szeregu, chyba trochę ja rozpuścilismy.
Zrobiła dziś sioo w ogródku.Na spacerze jest taki postęp,że przynajmniej szła juz sama.

Posted

Szami napisał(a):
Tak ta suczka ma wielkiego guza na sutku , najprawdopodobniej to nowotwór !!!!!!
Wczoraj ktoś zabrał jednego pieska .
Ja je już prawie wszystkie rozpoznaje .
POKER -
Milka nr 1 - u ciebie
Suczka nr 2 - oddana
Suczka nr 9 - oddana
Piesek nr 25 - oddany
Jeszcze oddany jeden piesek czarny -podpalany , ale nie ma go na zdjęciach bo jak zauważyłyście nie ma wszystkich numerków , dziewczyna , która robiła zdjęcia w ferworze walki pominęła .

Nr 9 to piesek Czaruś. Czy pomyłka dotyczy płci pieska, czy chodzi o suczkę z innym nr? Którą?

Wysyłam zdjęcia do Pani z Wrocka.

Posted

zulugula napisał(a):
Nr 9 to piesek Czaruś. Czy pomyłka dotyczy płci pieska, czy chodzi o suczkę z innym nr? Którą?

Wysyłam zdjęcia do Pani z Wrocka.

Nr 9 to ruda kudłata suczka - ona została oddana - albo ja już ślepa jestem.
Czaruś ma nr 2 !!!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='Poker']pixie, uśmiałam się do rozpuku , będziesz musiała mnie zszywać:evil_lol:

Poker to nie jest dobry pomysl z tym szyciem - wygladalabys jak strach na wroble - mam dwie lewe rece do igly -szyje tylko fastryga i to krzywo:evil_lol:
za to mam piekny :crazyeye:stary brazowy kapelusz z duzym rondem z autentycznego flauszu, dodam gratis:cool3:
gdybym zdecydowanie miala Ciebie zszywac

A małą Frezja przed chwilą wystartowała z zębami do Merlinki, naszej drugiej suni na DT, z zazdrości.Niestety , widzę ,że trzeba pokazać jej miejsce w szeregu, chyba trochę ja rozpuścilismy.
Zrobiła dziś sioo w ogródku.Na spacerze jest taki postęp,że przynajmniej szła juz sama.

widac dorosleje Frezja kochana:razz: skoro zaczyna z zabkami startowac

ale ale Zulugula przed chwila napisala o tym ze wyssyla jakiejs pani z Wroclawia/!/ fotki psiaka

ktorego? a moze by juz bedaca we Wroclawiu Frezje pokazac
Naocznie bedzie mogla stwierdzic co to za piekne ziolko z niej jest

Juz nie pojelam czy Pani o ktorej pisze zulugula, chce adoptowac pieska czy suczkę? pytania mi sie juz pomieszaly

Poker moze to jest wlasnie ta szansa dla niej?
hmmm poczekajmy, az zulugula sie znowu pojawi

Posted

Szami napisał(a):
Nr 9 to ruda kudłata suczka - ona została oddana - albo ja już ślepa jestem.
Czaruś ma nr 2 !!!!!!!!!!!!!

Pomyliłam się. Chodziła mi własnie o nr 2. Czy Czaruś znalazł domek, czy jakaś suczka i omyłkowo jest wpisane, że ma ona nr 2???

Wysłałam też Frezję, bo "pod ręką". Pani jednak chce małego pieska z krótką sierścią. Nie wiem czy płeć jest istotna. Dzwoniła w sprawie suczki, którą miałam na DT (ona juz ma dom).

Posted

Zulugula dzięki,że pomyślałaś on nas. :loveu:
Frezja jest malutka, w tej chwili waży niecałe 5 kg, ale powinna do kg przytyć i ma sierść nazwijmy to półdługą, dość szorstką.
Tak myslałam,żeby pokazać ją pani,ale nie chciałam się wcinać i niejako odbierać szansę innej bidzie.
Chociaż ona jest u nas na DT, więc tez ma prawo startować w castingu :evil_lol:

Posted

a podobno Prezydent Obama chce wziąc dla swych córek psa mieszańca

wiecie chyba już pójdę stad, bo mam jakie chore myśli:cool3:

jeszcze chwila i poprosze kogoś, by wysłał do Waszygtonu prośbę o adopcję psa z Nowego Sącza

wlasciwie nic zdroznego, wszak tyle osob wyemigrowalo do Stanów z Podkarpacia, ze i Baster tez mógłby pojechać i doopcię wygrzewac na salonach a czemu nie Białego Domu...

No tak...adoptowac chce, ale corki sa alergikami wiec raczej cos w stylu portugalskiego psa wodnego podobno...ze schroniska, ale jednak rasowy.....
wiec chyba tym razem prezentu nie wyslemy :lol:

a pieseczki.....do gory, w Hameryce niektprym i dobrze, ale u nas tez moze byc super! hopsamy po domek:multi::multi::multi:

Posted

ata napisał(a):
Worel - co Ty tu rabisz o takiej godzinie:crazyeye:

dla Worel to normalna pora:lol:

aaaa portugalski pies wodny, mam jednego kandydata:evil_lol:
tylko, ze trzeba by łózko do sypialni wstawic, bo tylko na poduszkach sypia :eviltong:

skoro tak, Prezydent OBAMA poczeka, najpierw domki dla Basterków z Nowego Sącza potem pies dla Prezydenta:evil_lol:

Posted

Domek z Wrocławia zdecydował się na inną suczkę. Ona szukała domku już od od 10/08 (chorowała na nużycę od szczeniaka). Te psiaczki wciąż zagrożone, ale jestem pewna, że nie będzie problemów z adopcją. Piękne są! Tylo czas. Pamiętam o nich i jutro wyślę zdjęcia kolejnej osobie. Zauważyłam jedno: ludzie obawiają się adoptować te psiaczki, ponieważ one żyją na zewnątrz i to w grupie. Obawiają się, czy poradzą sobie samotnie w domku, nauczą się czystości, nie będą uciekały itp. Ze zdjęć i informacji wynika, że to stadko małych dzikusków. Zacznę przedstawiać je oddzielnie ;)

Posted

Frezja nie jest dzikuską, boi się trochę nowych ludzi , ale jest przytulanką,śpi w łóżeczkuz nami.Musi tylko jeszcze opanować regularne siusianie i kupkanie na spacerze,bo robi raz , dwa na dobę.

Posted

[quote name='pixie']bialy pies w bialym domu..o rety ale mi sie skojarzenia robiabiałym pies w Białym Domu

Skad Ci sie wzial ten Bialy Dom ?
To Ty nie wiesz ze od paru miesiecy ten dom tak wyglada ?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...