agata51 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Goniu, wiesz, ta nadwyżka 15zł to za allegro ewatr. Miłego pobytu nad polskim morzem. :diabloti: Miałam dziś telefon od syna - siedzi już tydzień i jeszcze do wody nie wszedł. Tzn. wszedł, ale zaraz wyskoczył. No, ale ty pewnie morsem jesteś. :eviltong: Ubieraj się cieplutko, cobyś cała i zdrowa do nas wróciła. :loveu: Quote
niteczka Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 gonia66 napisał(a): A na dodatek przezylam zalamke totalna w podrózy przez Rumunie..jechal ktos kiedys tamtedy..????Boże..tam pies na psie...rozjechany na ulicy:placz::placz::placz::placz::placz:..na kazdej stacji, na kazdym p[arkingu- stada...:placz::placz: zapchlone, glodne, chore..pełno suk z małymi:-(...jeszcze czegos takiego nie widzialam nigdy w zyciu i nie moge sie otrzasnąc..nie moge zapomniec tego widoku..:placz: Też słyszałam, że tam tak jest! Cóż powiedzieć, biedne psy:-( Z drugiej strony widać, że w naszym kraju, może nie jest jeszcze super, ale jest o niebo lepiej. Chociaż i tak cioteczki ręce załamują i od czasu do czasu mają doła;) Quote
wiosna Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Gonia, Ty to sie masz dobrze :loveu: Ja moją pracę uwielbiam, ale fakt jest faktem - tu nawet niedziel nie ma, chorobowego też "nie dają":lol: No, ale z drugiej strony jak się w ramach pracy takimi Kubusiami opiekuję, to co tu dużo ukrywać - nie ma od czego odpoczywać :) Niedawno Rusty pojechał do DS, i od tamtej pory Kubuś nie odstępuje mnie na krok na wybiegu. Wcześniej Rustek zazdrośnik (i wariat) skakał, biegał, wpadał na Kubusia - i Kuba się cofał, przychodził się miziać tylko wtedy, gdy Rustek biegał gdzieś dalej, albo gdy go w pobliżu nie było, no i na spacerkach koniecznie ;) Kubuś się właśnie kończy "futrzyć", zrobił się taki.. jakiś mniejszy ;) No i coraz odważniejszy z niego kawaler. Tylko gdzie ten domek? Aha - myślę, że ogłoszenia w gazecie to bardzo dobry pomysł. MP kupują jednak chyba psiarze, "przeciętni ludzie" chyba szukają psów w jakichś lokalnych gazetach. Najlepiej, aby był to tygodnik, bo ogłoszenia codzienne mam wrażenie że szybko 'giną'. Nie znam lokalnych gazet w naszej okolicy (poza NTO, które wychodzi codziennie i moje ogłoszenia Luny nie przyniosły ani jednego telefonu). W Gliwicach jest gazeta zwana Nowiny Gliwickie - to myślę że jest ok. Jeśli nie gliwickie, to może i jakieś inne wychodzą - nie wiem :roll: Quote
agata51 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Jak tylko ewatr wróci, wyróżnimy Kubusiowi allegro. Quote
Ra_dunia Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Hmmm tak się zastanawiam... chyba w Gliwicach byłoby najlepiej Kube ogłaszać. Tak na dobry początek. Czy wiadomo jaki jest koszt takiego ogłoszenia? Quote
Negri_2008 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Myślę sobie, że za pośrednictwem "mapy pomocy dogo" trzeba znaleźć jakąś ciotkę Gliwicką i zapytać o lokalne gazety i ogłoszenia. Może znajdziemy jakąś dobrą duszyczkę, która by nam Kubę ogłosiła? W wolnej chwili pogrzebię na mapie pomocy, ale tego czasu mam strasznie mało ostanio a w domu znowu nie mam netu :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: Jeżeli któras z Was też mogłaby zajrzeć na mapę pomocy i poszukać ze mna byłoby super ;) Quote
marysia55 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 wiem , że okres wakacyjno-urlopowy;) ale nie widzę nocnej zmiany :crazyeye::crazyeye:chyba zaczne sie co niektórym dobierać do dupska:mad::mad: Quote
agata51 Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Jestem!!!!!!!!!! To jeszcze nocna zmaina, nie? :eviltong: Quote
wiosna Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Kopiuję ze strony Nowin: Nowiny Gliwickie 2008, 44-100 Gliwice, ul. Zwycięstwa 3 Telefony, +48 032 231 47 60 (sekretariat), +48 032 231 44 13 (dzia reklamy) Fax +48 032 230 71 22, Prezes Zarządu i Redaktor Naczelny: Joanna Nawratil, Zespół Redakcyjny: Monika Foltyn - tel. 231-47-60, Małgorzata Lichecka - tel. 231-47-60, Adam Pikul - tel. 231-47-60, Andrzej Sługocki - tel. 231-47-60, Barbara Rozkrut - tel. 231-47-60, Jan Suchan (fotoreporter) - tel. 231-47-60, Biuro Redakcji - tel. 231-47-60,Biuro Ogłoszeń - tel. 231-44-13, [email protected] [email protected],Księgowość - tel. 231-47-60 [email protected] [email protected] Nie trzeba chyba nikogo z Gliwic, wystarczy zadzwonić. Dzisiaj jest już za póżno, więc to na poniedziałek. Quote
ewatr Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Melduje sie u Kubusia :loveu: odnowiłam wyróznione allegro: Kubuś biszkoptowy pies Musiałam zmienic opis z "labradorem" na pies bo allegro mi zarzuciło co następuje : " Z przykrością informujemy, że następujące aukcje/przedmioty zostały usunięte z Serwisu Allegro: Kubuś biszkoptowy jak labrador (679136176) Wszystkie opłaty za te aukcje/przedmioty zostały automatycznie zwrócone. Usunięte aukcje/przedmioty (lub ich opisy) były niezgodne z zasadami, które obowiązują na Allegro. Zabronione jest umieszczanie w opisie Aukcji, w tym w tytule Aukcji, słów kluczowych w celu manipulowania wynikami funkcjonującej w Allegro wyszukiwarki Aukcji i Towarów. Użycie słów kluczowych ma miejsce wtedy, gdy Sprzedający wykorzystuje nieprawidłowo pewne wyrazy (nazwy marek, nazwiska i inne), aby zwiększyć popularność swojej oferty. Takie działania są nie fair w stosunku do Kupujących, dla których dotarcie do interesującego ich przedmiotu może być utrudnione w wyniku podobnych manipulacji. Niedozwolone jest także stosowanie fraz: "zapach typu", "podobne do", "w stylu", "lepsze niż", "nie jak..." i podobnych w zestawieniu z nazwami marek. Może to stanowić naruszenie praw handlowych producentów. Sprzedający nie może zapraszać do odwiedzenia stron swoich innych przedmiotów jednocześnie podając ich marki. Niedozwolone jest umieszczanie w opisie lub tytule listy słów niezwiązanych bezpośrednio z przedmiotem oferty. Naruszeniem jest także wymienienie w tytule aukcji nazw marek proponowanych gratisów. Takie działanie znacząco utrudnia Kupującym dotarcie do interesującego ich przedmiotu. Za manipulację uznajemy zarówno listę wyrwanych z kontekstu słów kluczowych (często pisanych tekstem w kolorze tła), jak i inne sposoby wprowadzenia do opisu nazw pokrewnych produktów/producentów." Quote
Ra_dunia Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 o matko... już na allegro głupieć zaczynają :shake: Ale jakiś cham musiał im to zgłosić :mad: Najważniejsze, że allegro jest, szkoda, że domki się nie zgłaszają :shake: Trzeba wymyślić króciutki tekst do ogłoszeń gazetowych... Quote
Asia_Klero Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 nie powiem co bym zrobila komus kto to zglosil...dziadek mojego chlopaka sprzedał auto za bezcen a ten kto kupil wystawil je na allegro za pare tysiecy wiecej...opiswał to auto jakie to one nie wspaniale,wypisywal klamstwa i glupoty..zglosilam to ale stwierdzili ze nie moga z tym nic zrobic:shake:a tu takie chamstwo:angryy: Quote
Mysia_ Posted July 26, 2009 Author Posted July 26, 2009 witam cioteczki :loveu: i Kubusia oczywiście :loveu: melduję sie na nocnej zmianie :cool3: Quote
marysia55 Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Mysia_ napisał(a):witam cioteczki :loveu: i Kubusia oczywiście :loveu: melduję sie na nocnej zmianie :cool3: ciekawe mysia gdzie łazikowałaś :diabloti: Quote
Mysia_ Posted July 26, 2009 Author Posted July 26, 2009 marysia55 napisał(a):ciekawe mysia gdzie łazikowałaś :diabloti: byłam w Sulistrowicach :cool3: okolice góry Ślęży :cool3: Quote
agata51 Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Witaj, ewatr! Jak ja kocham takie teksty! Znów mam kłopoty ze zrozumieniem :oops: (a nie chciałam uwierzyć, że 2/3 naszego społeczeństwa nie rozumie tego, co czyta) - skoro "Wszystkie opłaty za te aukcje/przedmioty zostały automatycznie zwrócone", to nie muszę wysyłać kaski za odnowienie? Kubalonku, ciotka się przez ciebie wykończy! Quote
Ra_dunia Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Dalej - która zdolna ciotka wymyśli krótki tekst do ogłoszeń? :razz: Wiosna podała już namiary na gazetę... Sądzę, że powinniśmy spróbować ogłosić tam Kubusia... Quote
ewatr Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 agata51 napisał(a):Witaj, ewatr! Jak ja kocham takie teksty! Znów mam kłopoty ze zrozumieniem :oops: (a nie chciałam uwierzyć, że 2/3 naszego społeczeństwa nie rozumie tego, co czyta) - skoro "Wszystkie opłaty za te aukcje/przedmioty zostały automatycznie zwrócone", to nie muszę wysyłać kaski za odnowienie? Nic Agato nie trzeba płacic :shake: bo kase mi juz allegro zwrociło na konto - dobre choc tyle ... Quote
Negri_2008 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Dzwoniłam do ych Nowin i tak: za 111 zł możemy mieć ogłoszenie w czarnej ramce o rozmiarze 4,5 cm na 4,5 cm. W ramce mieści się około 8,9 linijek tekstu po 3 słowa w każdej. Jeżeli w ogłoszeniu jest fota tego tekstu zmieści sie mniej. Proponuje taki krótki tekst: Kuba - spokojny, dobrze ułożony pies prosi o dom. Jest dorosły ale pełen radości życia. Lubi spacery. Akceptuje inne zwierzęta. tel. 0-506-935-278 www. adres hoteliku Wiosny Jeżeli uporamy się ze wszystkim do piątku już w przyszłą środę Kuba będzie w gazecie. Quote
agata51 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Fotka by się przydała. On wyjątkowo urodziwy jest. Quote
Ra_dunia Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Ja bym nie przesadzała z tą radością u Kuby - jakby na to nie patrzeć w stosunku do obcych na pewno będzie wycofany... Wiosenko - podpowiedz co można napisać o Kubusiu... Quote
Recommended Posts