Jump to content
Dogomania

KRAKÓW - Kira MASTIF/TOSA INU MA DOMEK WSPANIAŁY!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Oto Kira.... przerażona sunia, która chowa się na widok kazdej osoby.....całe dnie spędza w budzie,
Jest straszliwie przerażona sytuacją... i tym gdzie się znajduje....
Ale jak się już z kimś zapozna, to oddaje mu całe swoje seducho....
Sunia jest młoda, oceniona na ok 2,5 roku....
Kiedy po spacerku odprowadziłam ja do klatki, ona płakała :( piszczała ...a ja pierwszy raz zostawiając psa po spacerze, miałam lzy w oczach :placz: Gdybyście zobaczyły jej wzrok... ona krzyczała... zostań... nie zostawiaj mnie.... przecież cię kocham.... nikt mnie nie zauważa......tylko opiekunki boksów, ale ona mają mnóstwo pracy i nie moga mi poświęcić suzo czasu....
Wracaj.... ja nie chcę zostać tu sama :placz:
Mam nadzieje, że dostrzega ją jacyś miłośnicy molosów.... bo to chyba jeden z większych psów w schronisku a chyba najbardziej wystraszony :(

• Replies 149
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asior zaraz zrobie jej wątek na molosach, bo Kira to mi tose bardzo przypomina..... Piękna jest.....

Zrobie jej tez allegro i gratke. Napisz prosze jakie namiary podawac w ogłoszeniach, na kogo?? I cos więcej o charakterze suni, prosze.

Posted

słuchajcie -zaciekawiłam rodzinę w Krakowie i myslę,że jak ich znam nie zostana obojetni na jej oczy i pomogą dom poszukać:multi::multi::multi:

chcemy wiedziec jak się zachowuje do końca!!!! i chyba jest starsza - siwa bródka - to jakies 5 lat!

Posted

Ja też zaciekawiłam moich bardzo dobrych znajomych ze Szczecina :loveu:. Mieli przez kilka lat sunię Tosa Inu, która niedawno po bardzo ciężkiej chorobie odeszła i Kirunia się im baaaardzo spodobała. Są to wspaniali ludzie, którzy kochają psy nad życie, no i mają doświadczenia jeśli chodzi o molosowate :cool3:
Asior, napisałam Ci PW.

Posted

Oni po zębach mniejwięcej ten wiek nadają , dlatego z tym jest różnie..
Jutro będe wiedziała dokładnie jak trafiła do schronu....
Nicol, dzięki bardzo za wątek na molosach... namiary mogą być na mnie 698-684-638
Sunieczka jest naprawde wspaniała... spokojniutka i bojąca się każdego :(
Ale tak jak pisałam, po dłuższej chwili przekonuje się do człowieka.... Jednak w tym strachu wogóle nie wykazuje agresji...
Jestem pewna że jeśli ktoś by ją wziął, to po jednym dniu nie odstąpi tego kogoś na krok!!!!

Posted

Asior jak cos nie wypali z tymi domkami, o których wyżej to u nas na molosach jedna osoba DT zaproponowała, tyle ze strasznie daleko od Krakowa, bo woj. lubusie, kopiuje post:

Ancyk:
Chętnie bym ją wzięła na tymczas ale mieszkam kupę km od Krakowa i nie wiem czy jest sens wieść suczkę tyle km. Ale jak sie nikt bliżej nie znajdzie to dajcie znac. mieszkam w woj lubuskim miasto miedzyrzecz

Ok to czekam na jakieś info. Jak będzie trzeba to będę w stanie podjechać w strone Krakowa z jakies 200 km ale mam nadzieje że coś sie znajdzie a jak nie to cóż będę miała dwa nynusie. Pozdrawiam.

A wiadomo cos skąd sunia sie w schronie znalazła??? Jest przepiękna, kochana....

Posted

mam dokładne info w sprawie Kiry... Została zwrócona do schroniska ( skąd została adoptowana) z powodu lęku separacyjnego :(
Ludzie to są debilami jednak !!!!!:angryy:

Posted

Asior napisał(a):
mam dokładne info w sprawie Kiry... Została zwrócona do schroniska ( skąd została adoptowana) z powodu lęku separacyjnego :(
Ludzie to są debilami jednak !!!!!:angryy:

Asior lęk separacyjny:crazyeye:? Boi sie zostawać sama?

Posted

Jakie to ważne jednak,wiedzieć,dlaczego pies trafił do schronu!
Teraz już wiadomo jakiego domku dla suni szukać,aby znowu jej nie zwrócono!

Posted

moje przypuszczenia sie potwierdziły... Kira to matka sofy, suńki z porażeniem mózgowym, którą wyadioptowałam na siebie żeby wyslać do wawrszawki , do Mupy...... jej sórka Sofa, miała porażenie mózgowe, nie stała, nie dawali jej ŻADNYCH SZANS!!!! Maupa ją wzięła na tymczas potem znalazła domek... Teraz SOfka biega trochę koślawo, zatacza się, ale jest normalna i ma wspaniały domek.. a jej mamusia :(
ehhh

Watek Sofki ( niestety zdjecia z pierwszych postów już usunięte )
http://www.dogomania.pl/forum/f85/sofa-sunka-z-porazeniem-mozgowym-marzenia-sie-spelniaja-sonia-ma-swoj-dom-62591/

a tak wyglądała sofka w dniu adopcji jej do wawki:

Posted

Wbrew pozorom to bardzo poważny problem . Pies do mnie własnie wrócił z adopcji , dom idealny ale pies zostawiony sam próbował wyskakiwać przez okno , niszczył wszystko raniąc siebie przy tym ,itp. Mimo iż państwo bardzo się starali i stosowali do zaleceń nie podołali .U mnie problemu nie ma , bo jemu wystarczy , ze jest z innymi psami , to samotność przyprawiała go o szaleństwo .
Może trzeba poszukiwać domu z innym psem .

Posted

Asior, mam nadzieje ze sie nie pogniewasz, w ogłoszeniach wykorzystałąm Twój tekst z pierwszego postu, jakos brak mi weny twórczej :oops:

Kira ma ogłoszenia na allegro i na gratce, tylko nie moge wkleić linków bo jakies głupoty sie wyświetlają po zatwierdzeniu :crazyeye::crazyeye:

Posted

Asior!
Ale z Ciebie detektyw!;) Skoro Kira to matka Sofki,to gdzie ona rodziła-w schronie? Czy przyprowadzono ja już ze szczeniakiem?
I czy potem ją ktos adoptował i wyszedł ten lęk separacyjny?
Czy oddali ją mówiąc o leku,a w rzeczywistości chodziło o pozbycie się ciężarnej suni?

Posted

nie detektyw, bo widziałam ją jak ją przywieźli, z dwoma szczeniakami.... jeden zaraz poszedł, bo były naprawde piękne, a ten z poprażeniem żył sobie, bez żadnych szans na adopcje... Strasznie się wszyscy o niego martwili.... założyłam mu wątek i maupa go dojrzała no i potem to już poszło

Jak zobaczyłam Kire to mówiłam adzemice, ze strasznie podobna to matki sofki, tylko niższa :diabloti: Aga nie kojarzyła... z miniulką ją wiozłyśmy ( małą) na dworzec skąd Pidzej ją zabrała do maupy...
No i teraz się okazało, ze kira to ta sama sunia :( mama maluchów...

Posted

A! Teraz jasne-a wątek Sofki czytałam z zapartym tchem i skakałam z radości,jak Sofka znalazła taki super domek!:loveu:
Wracając do mamy,czyli Kiry-tzn.że potem ktoś ją adoptował,no i oddał z powyższego powodu.
Czyli ten lęk to raczej prawda:-( I domek musi być odpowiedni- najlepiej z psami i gdzie zawsze ktoś jest obecny;)

Posted

Kurczę ..., to chyba lipa, bo Ci moi znajomi, zainteresowani Kirą, mają wprawdzie drugiego psa (spaniela), ale nie ma takiej możliwości, aby ktoś zawsze był w domu, bo wszyscy pracują, więc psy byłyby przez kilka godzin same, często przez 8 godzin. Powiem im o tym jutro, o ile już sami nie wyczytali na tym wątku (bo śledzą go cały czas, tylko nie są zalogowani). A taki fajny domek ... :-( Ale gdyby sunia miała znów wrócić, to chyba nie ma co ryzykować ...
No, ale zobaczymy jeszcze, tyle bid szuka domków, że na pewno jakieś psiaka im wyadoptujemy, bo szkoda, żeby taki super domek się zmarnował – ludzie wspaniali i z takim wielkim serduchem do psów ... :loveu:

Posted

Biedna sunieczka, wcale sie nie dziwie, że boi sie zostawac sama....
Po tym ile razy ludzie ją rozczarowali, zostawili....:-(:-(:-(

Mam nadzieje, że z ogłoszen ktos moze sie odezwie. Jesli nie, to moze warto przemyslec propozycje DT, o której pisałam wczesniej??

Posted

niewiem czy to ta sama propozycja DT co do mnie dzwoniła??? Pani jest nauczycielką i na razie do września siedzi w domu.... Tylko że Pani mieszka gdzieś w klubuskim chyba, jesli dobrze zrozumiałam, to kawałek drogi....