Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej!
Dwie suczki zostały wysterylizowane w piątek, kolejne 3 (dzięki pomocy logistycznej p.Ani) mają trafić na zabiegi w przyszły czwartek.
Pozostały jeszcze następne 3, które mają już umówiony termin na kolejny czwartek.
Pani Ania podjęła się transportu całej szóstki do lecznicy. Gdyby coś miało się zmienić, napiszę.

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wspaniałe wieści! Czy ktoś zdolny może zrobić graficzne podziękowanie dla p Ani za pomoc?

Prosiłabym też o info, które sunie są sterylizowane żeby zaktualizować ewentualne dane na stronie.

Posted

Marzenuś napisał(a):
Wspaniałe wieści! Czy ktoś zdolny może zrobić graficzne podziękowanie dla p Ani za pomoc?

Prosiłabym też o info, które sunie są sterylizowane żeby zaktualizować ewentualne dane na stronie.

Marzenuś, te dwie dotychczas ciachnięte to: spanielowate (jedna w ciąży), druga od chłopa ze wsi, która rozdziła co cieczkę.

Posted

Jest osoba zainteresowana adopcją spanielki.
Osoba konkretna. Myślę, ze sunia miałaby dobrze. Ale nie będę teraz zawracać Ali tym głowy.
Przeprosiłam Panią, powiedziałam że skontaktujemy się z nią za kilka dni.

Mam nadzieje, że zrozumie. Nie wiem co będzie dalej. Jak pani Ala sobie z tym wszystkim poradzi.
I psychicznie i finansowo. Jest załamana, przerażona.

Słuchajcie, przyszedł mi do głowy taki pomysł. Gdyby podrukować jakieś ulotki/plakaty?
Nie wiem sama dokładnie co by miało na nich być. Prośba o wsparcie? Pomoc? Adres strony z zachętą do adopcji?
Mój brat by mógł nam tego trochę wydrukować (no, on jeszcze o tym nie wie ale się dowie, wisi mi przysługę). Poprosiłabym znajomych z pracy żeby rozwiesili gdzie mogą w Warszawie...
Może i taka reklama by coś pomogła? Przydałby się projekt, tekst. Resztą się zajmę. Co Wy na to?
Jakieś pomysły, sugestie?
Trzeba coś zrobić, bo pani Ala znalazła się w ciężkiej sytuacji....

Posted (edited)

Nie wiem czy to dobry pomysł, wydaje mi się, że lepiej zrobić wydarzenie na FB. Wykupiłam pakiet z myślą o spanielce, wobec tego przeznaczę go na tego młodzika jeśli jeszcze jest. Zbliżają się wakacje, będzie gorzej z adopcja i ryzyko kolejnych psiaków. Może jakiś dramatyczny banerek?

Edited by wiosenka
Posted

Prawdę mówiąc nie mam już pomysłów. Wydarzenie na FB robiłam już raz, ale nie było ono zbyt efektywne.
Młodzik jest, pani Ala mówiła że żaden psiak nie poszedł do adopcji...

Ryzyko nowych psiaków jest zawsze. Nie musimy podawać adresu publicznie, żeby nie było podrzutków, bo tego Ala nie zniesie już. Martwi mnie to, jak pani Ala sobie teraz poradzi finansowo. Bo powiedzieć, że będzie jej ciężko to zbyt mało :(
Stąd pomysł o ulotkach/plakatach.... To chyba większa szansa na pomoc czy zainteresowanie ludzi niż wydarzenie, które większość ludzi "olewa". Nie wiem, sama już nie wiem. Nie mam siły nawet myśleć już :/

Posted (edited)

1.Pimpek - kto mnie pokocha?
2. Pimpek to młody psiak w wieku około 6 miesięcy. Niestety szczęście na razie go opuściło, był przez krótki czas zabawką, gdy się znudził został przerzucony przez ogrodzenie na posesje osoby, której wielkie serce nie pozwala przejść obojętnie wobec żadnego istnienia… Jego młody wiek i fakt, że spotkał dobrego człowieka nie zostawił w pamięci złych skojarzeń. Jest pieskiem radosnym, pełnym energii. Lubi towarzystwo ludzi, nie wykazuje agresji do psów. Bardzo chętnie się uczy. Piesek przebywa w przytulisku w domowych warunkach, gdzie jest uczony podstawowych komend i odpowiednio socjalizowany. Warunkiem adopcji jest wizyta przed adopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej w której ważnym punktem jest kastracja.
4. Warszawa
5. [email protected]
6.

[FONT=verdana]Tel. ( 0-48 ) 662-73-45, 514-974-090, 669-188-002
Czy takie może być ogłoszenie? Potrzebuje kilku fotek zaraz podam maila na priv.

Edit Czy są jakieś wiadomości o spanielce? Z braku dobrych fotek wstrzymałam się z ogłoszeniami.[/FONT]

Edited by wiosenka
  • 3 weeks later...
Posted

Dobra fotka to połowę sukcesu, a może i cały w ogłoszeniu. Może nie potrafię, ale z ciągnięte z FB lub strony nie nadają się, a na maila nie dostałam. Miałam ogłaszać Pimpusia, czekając na fotki ogłosiłam 6 innych psów.

Posted

nie mam netu po burzy a dzwoni do mnie pani ala ze ma male chyba 4 szczerniaki po malej kudlatej suczce - szuka dt ,zdjecia nie wiem czy beda.bardzo prosze moze macie konto na fb moze tam jest ktos z okolic warki i zgodzi sie pomoc zrobic zdjecia lub dt dac.ja pisze grzecznosciowo i zaloze osobny watek ale nie moge go podnosic w weekend

Posted

Ja wcale nie lepiej po burzy. A przez telefon nie to samo więc chwilowo jestem wyłączona z jakichkolwiek możliwości...
Na ile mi się udało z komórki na tyle napisałam mini apel na fejsie.