Abrakadabra Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Hej! Dwie suczki zostały wysterylizowane w piątek, kolejne 3 (dzięki pomocy logistycznej p.Ani) mają trafić na zabiegi w przyszły czwartek. Pozostały jeszcze następne 3, które mają już umówiony termin na kolejny czwartek. Pani Ania podjęła się transportu całej szóstki do lecznicy. Gdyby coś miało się zmienić, napiszę. Quote
wiosenka Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Kurcze super wiadomość :). Pozdrawiam serdecznie, strach na wróble wisi i cieszy oko ;). Quote
Marzenuś Posted June 11, 2012 Author Posted June 11, 2012 Wspaniałe wieści! Czy ktoś zdolny może zrobić graficzne podziękowanie dla p Ani za pomoc? Prosiłabym też o info, które sunie są sterylizowane żeby zaktualizować ewentualne dane na stronie. Quote
Abrakadabra Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Marzenuś napisał(a):Wspaniałe wieści! Czy ktoś zdolny może zrobić graficzne podziękowanie dla p Ani za pomoc? Prosiłabym też o info, które sunie są sterylizowane żeby zaktualizować ewentualne dane na stronie. Marzenuś, te dwie dotychczas ciachnięte to: spanielowate (jedna w ciąży), druga od chłopa ze wsi, która rozdziła co cieczkę. Quote
Marzenuś Posted June 12, 2012 Author Posted June 12, 2012 To super, że spanielka już po. A ta druga.. Wnioskuję, że jakiś nowy nabytek. Quote
mtf zalesie Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 nie nabytek bo ma ds byle jaki ale ma u sasiada Quote
Marzenuś Posted June 12, 2012 Author Posted June 12, 2012 No cóż... Przynajmniej nie będzie już rodzić. To i tak dużo jak na los wiejskiego burka... Quote
Marzenuś Posted June 15, 2012 Author Posted June 15, 2012 Smutna wiadomość. Wczoraj zmarła mama pani Ali... Quote
Marzenuś Posted June 15, 2012 Author Posted June 15, 2012 Jest osoba zainteresowana adopcją spanielki. Osoba konkretna. Myślę, ze sunia miałaby dobrze. Ale nie będę teraz zawracać Ali tym głowy. Przeprosiłam Panią, powiedziałam że skontaktujemy się z nią za kilka dni. Mam nadzieje, że zrozumie. Nie wiem co będzie dalej. Jak pani Ala sobie z tym wszystkim poradzi. I psychicznie i finansowo. Jest załamana, przerażona. Słuchajcie, przyszedł mi do głowy taki pomysł. Gdyby podrukować jakieś ulotki/plakaty? Nie wiem sama dokładnie co by miało na nich być. Prośba o wsparcie? Pomoc? Adres strony z zachętą do adopcji? Mój brat by mógł nam tego trochę wydrukować (no, on jeszcze o tym nie wie ale się dowie, wisi mi przysługę). Poprosiłabym znajomych z pracy żeby rozwiesili gdzie mogą w Warszawie... Może i taka reklama by coś pomogła? Przydałby się projekt, tekst. Resztą się zajmę. Co Wy na to? Jakieś pomysły, sugestie? Trzeba coś zrobić, bo pani Ala znalazła się w ciężkiej sytuacji.... Quote
wiosenka Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 (edited) Nie wiem czy to dobry pomysł, wydaje mi się, że lepiej zrobić wydarzenie na FB. Wykupiłam pakiet z myślą o spanielce, wobec tego przeznaczę go na tego młodzika jeśli jeszcze jest. Zbliżają się wakacje, będzie gorzej z adopcja i ryzyko kolejnych psiaków. Może jakiś dramatyczny banerek? Edited June 15, 2012 by wiosenka Quote
Marzenuś Posted June 15, 2012 Author Posted June 15, 2012 Prawdę mówiąc nie mam już pomysłów. Wydarzenie na FB robiłam już raz, ale nie było ono zbyt efektywne. Młodzik jest, pani Ala mówiła że żaden psiak nie poszedł do adopcji... Ryzyko nowych psiaków jest zawsze. Nie musimy podawać adresu publicznie, żeby nie było podrzutków, bo tego Ala nie zniesie już. Martwi mnie to, jak pani Ala sobie teraz poradzi finansowo. Bo powiedzieć, że będzie jej ciężko to zbyt mało :( Stąd pomysł o ulotkach/plakatach.... To chyba większa szansa na pomoc czy zainteresowanie ludzi niż wydarzenie, które większość ludzi "olewa". Nie wiem, sama już nie wiem. Nie mam siły nawet myśleć już :/ Quote
wiosenka Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 (edited) 1.Pimpek - kto mnie pokocha? 2. Pimpek to młody psiak w wieku około 6 miesięcy. Niestety szczęście na razie go opuściło, był przez krótki czas zabawką, gdy się znudził został przerzucony przez ogrodzenie na posesje osoby, której wielkie serce nie pozwala przejść obojętnie wobec żadnego istnienia… Jego młody wiek i fakt, że spotkał dobrego człowieka nie zostawił w pamięci złych skojarzeń. Jest pieskiem radosnym, pełnym energii. Lubi towarzystwo ludzi, nie wykazuje agresji do psów. Bardzo chętnie się uczy. Piesek przebywa w przytulisku w domowych warunkach, gdzie jest uczony podstawowych komend i odpowiednio socjalizowany. Warunkiem adopcji jest wizyta przed adopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej w której ważnym punktem jest kastracja. 4. Warszawa 5. [email protected] 6.[FONT=verdana]Tel. ( 0-48 ) 662-73-45, 514-974-090, 669-188-002 Czy takie może być ogłoszenie? Potrzebuje kilku fotek zaraz podam maila na priv. Edit Czy są jakieś wiadomości o spanielce? Z braku dobrych fotek wstrzymałam się z ogłoszeniami.[/FONT] Edited June 27, 2012 by wiosenka Quote
mtf zalesie Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 czy ktos bywa w tamtych okolicach bo sa klopoty z transportem na sterylki suk w ciazy ,w tym jednej z warki.licze na cud Quote
wiosenka Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 Super wiadomość, a ja wciąż czekam na dobre fotki do ogłoszeń... Rozumiem, że to jedyna adopcja w ostatnim czasie? Quote
mtf zalesie Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 a ktoremu psu sa potrzebne dobre fotki- czy te ze strony internetowej sa zle Quote
wiosenka Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 Dobra fotka to połowę sukcesu, a może i cały w ogłoszeniu. Może nie potrafię, ale z ciągnięte z FB lub strony nie nadają się, a na maila nie dostałam. Miałam ogłaszać Pimpusia, czekając na fotki ogłosiłam 6 innych psów. Quote
Marzenuś Posted July 5, 2012 Author Posted July 5, 2012 Zdjęcia wysłałam. Takie mam, takie poszły. I są na stronie. Innych nie ma. Quote
mtf zalesie Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 nie mam netu po burzy a dzwoni do mnie pani ala ze ma male chyba 4 szczerniaki po malej kudlatej suczce - szuka dt ,zdjecia nie wiem czy beda.bardzo prosze moze macie konto na fb moze tam jest ktos z okolic warki i zgodzi sie pomoc zrobic zdjecia lub dt dac.ja pisze grzecznosciowo i zaloze osobny watek ale nie moge go podnosic w weekend Quote
Marzenuś Posted July 6, 2012 Author Posted July 6, 2012 Ja wcale nie lepiej po burzy. A przez telefon nie to samo więc chwilowo jestem wyłączona z jakichkolwiek możliwości... Na ile mi się udało z komórki na tyle napisałam mini apel na fejsie. Quote
Marzenuś Posted July 11, 2012 Author Posted July 11, 2012 Podaj jeszcze raz maila. Poza tym wszystkie zdjęcia nadające się do ogłoszeń są na stronie. Na fejsie też. Quote
Recommended Posts