fizia Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 Truskawa jest wolontariuszką w schronisku As - o którym pisałam wcześniej, schronisko jest w Jamrozowiźnie, gmina Kłomnice. Myślę, że dać DT nie będzie mogła, bo ma sporo kotów i 2 psy i pracę. Jeśli tylko miejsce, w którym jest piesek, podlega pod to schronisko, moim zdaniem lepiej tam Go dać, niż żeby być w niebezpieczeństwie przy drodze... Ja od 2 lat mam kontakt z tym schroniskiem, sama mam 2 sunie z tego miejsca i teraz szczeniaka na DT - wiem, że krzywdy Mu tam nie zrobią. http://www.schronisko.klomnice.pl/13.html
Rodzice Maciusia :) Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 Fiziu, a czy możesz skontaktować się z osobami, które znasz a które mogą pomóc? Bo my wszyscy jesteśmy za daleko aby cokolwiek robić, a psa szkoda :shake:
fizia Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 Niestety nie znam nikogo, kto mógłby dać DT... Ale postaram się dowiedzieć czy malutki mógłby trafic do schroniska As
fizia Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 Niestety to nei jest rejon, którym opiekuje się to schronisko
truskawa144 Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 Trzeba się dowiedzieć pod jakie schronisko podlegają Woźniki o ile w ogóle pod jakieś. Poza tym Woźniki są w powiecie Lublinieckim wiec może raczej szukajcie na dogo kogoś z Lublińca. Serwis Informacyjny Miasta i Gminy Wo�niki To jest strona Urzędu Gminy Woźniki,najlepiej tam zadzwonić i się dowiedzieć co w takim przypadku,czy mają umowę z jakimś schroniskiem itd. Ja nie mam możliwości w tej chwili wziąć psa na tymczas,Florida Blue też zapewne nie weźmie chyba że fundacja w której działa coś tu pomoże,mosii ma hotelik dla psów więc ona również może coś zdziałać ale nie mam pojęcia jakie u niej są opłaty. Na pewno obie tu wpadną i napiszą co i jak.
Rodzice Maciusia :) Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 dobrze, to czekamy na te dogomanki oraz na Cekinkę, żeby udzieliła informacji na temat dokładnego pobytu i sytuacji psiura. Jutro weekend więc postaram się dodzwonić do River, zadzwonię z samego rana. Póki co uważam że należy go umieścić w schronisku - u nas np. jest znowu ostra zima, szkoda psiny, która ma duże szanse adopcyjne :shake:
Ajula Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 może lepiej byłoby mu w jakims do rzeczy schronisku, niż na ulicy, gdzie może wpaść pod samochód, może go skrzywdzić jakis psychol, nie ma jedzenia i jest zimno i mokro :roll:
Rodzice Maciusia :) Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 River nie weźmie psiaka :shake: Proszę, weźcie go do tego schroniska, może jak obie sunie wyadoptuję to go wezmę.
malagos Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 Część osób ma kłopoty z dogomanią, moze florida tez?...
malagos Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 Florida mi pisze na gg, ze nie moze wejść w ten watek.
malagos Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 i nadal nic nie wiemy? Cekinko, a ta osoba, od której masz wiadomosć, nie moze pomóc?....
Rodzice Maciusia :) Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 No właśnie, ja nie rozumiem dlaczego osoba, która jest na miejscu nic nie może napisać :roll:
Ajula Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 możemy ma problemy z dostaniem sie na forum, jak ja od dwóch dni :angryy: chciałabym wiedzieć co u pieska :roll:
Rodzice Maciusia :) Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 nie wiem, coś mi sie zdaje, że sprawa ucichnie, a psiak odejdzie w zapomnienie. Co się u licha dzieje?? Cekinka była dziś na forum :roll: - dlaczego nie możemy wiedzieć co z tą osobą, która wypatrzyła psiaka? Czy to dogomanka czy prywatna osoba?
Ajula Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 Rodzice Maciusia, masz rację, kiepsko to wygląda nikt się pieskiem nie interesuje :roll:
Lionees Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 [quote name='Rodzice Maciusia :)']nie wiem, coś mi sie zdaje, że sprawa ucichnie, a psiak odejdzie w zapomnienie. Co się u licha dzieje?? Cekinka była dziś na forum :roll: - dlaczego nie możemy wiedzieć co z tą osobą, która wypatrzyła psiaka? Czy to dogomanka czy prywatna osoba? Oby nie,oby nie...:shake:
fizia Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 Biedaczek, a teraz jeszcze ten powrót zimy :shake:
Cekinka13* Posted February 16, 2009 Author Posted February 16, 2009 Napewno nie odejdzie w zapomnienie! Przepraszam, że się nie odzywałam, ale straciłam kontakt osobą, która dała mi info o psie.
Ajula Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 jesli straciłas kontakt, to znaczy , że nic nie wiesz? :-(
Cekinka13* Posted February 16, 2009 Author Posted February 16, 2009 Tak :-( Nie odpisuje na moje maile/gg :angryy: :shake: :-(
wellington Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 Jesli piesek tam w ogole jeszcze jest to pokrywam pierwsze dwa tygodnie w hotelu . Moze u mosii jest wolne miejsce, jesli nie - trzeba szukac. Zeby tylko nie wpadl pod samochod .....
Recommended Posts