li1 Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Czy bedziemy zbierac na hotelik dla Dzidziusia ? To przeuroczy pies ( jak wszystkie inne ). Dlaczego Dt nie dawalo sobie z nim rady ? To chyba wina DT a nie psa ? Quote
Anna_33 Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Moim zdaniem w ogole trudno w takich sytuacjach mowic o winie psa. Dzwonila do mnie Agnieszka, wypraly psa i w trakcie suszenia zauwazyla, ze Dzidzius ma problem ze sluchem. Prawdopodobie prawie wcale nie slyszy. Jesli zostanie to potwierdzone, to mamy odpowiedz dlaczego calkowicie zignorowal wolanie. Dodam, ze bylam i jestem zdania, ze dom, ktory go wezmie powinien byc domem aktywnym, bo taki tez jest Dzidzius. Nie bede wnikac czy to wina domu, czy przypadku. To nic nie zmieni. Faktem jest, ze psy ze schroniska czesto uciekaja i domy tymczasowe i stale musimy bardzo uczulac na ten problem. Jak na razie mamy szczesliwe zakonczenie, bo Dzidzius sie znalazl. Teraz na cito szukajmy mu domu, zamiast szukac winnego. Quote
li1 Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Poddalam wczesniej pomysl zawiezienia Dzidziusia do hoteliku u jamora. Zadeklarowalam 50 zl. Tak wiec, pytam sie po raz kolejny, czy zbieramy na ten hotel czy na inny hotel. A jezeli jest podejrzenie, ze pies nie slyszy, to musi zbadac go specjalista i ocenic mozliwosc leczenia. Wtedy wchodzi w rachube tylko taki hotelik, ktory podejmie sie kontaktow z wetem. Sprawdze, czy jamor podejmie sie tego. DT w Warszawie byloby najlepszym rozwiazaniem. Quote
Anna_33 Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Li1, naprawde nie zawsze jest czas zeby od razu odpisac, a czasami nie od razu wiadomo co ... W tej chwili sytuacja wyglada nastepujaco. Dzidzius jedzie do tymczasowego tymczasu ;-)Moze tam byc krotko, wiec nadal musimy szybko szukac dt lub ds. Jesli Twoja deklaracja wplaty na hotelik pozostanie aktualna, to moze lepiej przeznaczyc ja wlasnie na zbadanie Dzidziusia. Na pewno zalozymy mu watek i zaczniemy zbiorke. Sama bym go zalozyla, ale za kilka dni wyjezdzam. Na Paluchu zostal zaszczepiony i zalozono mu od razu chip. Teraz jest wyprany, jedzie z dziewczynami samochodem, slini wszystko i wydziela zapachy....oczywiscie caly szczesliwy, tak jak tylko Dzidzius potrafi. Quote
li1 Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Oczywiscie, ze wespre badania Dzidziusia. Nalezy mu sie jak najlepsze zycie. Quote
Freya73 Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Czesc Dziewczyny, Mam nadzieje, ze wszystko uklada sie pomyslnie. Pisze tak zdawkowo gdyz przyznam sie, ze nie orientuje sie w watku szczegolowo :oops:. [B]Soema[/B], czy doszly juz pieniazki? Ciotka Freya:lol: Quote
donacja Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Czy kąpiel zniosła równie dzielnie jak podróż i wizytę u weta? Quote
gagata Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Uprzejmie donosze,ze Zegaryna juz po pierwszych badaniach, po kapieli,zainstalowana w mojej kuchni...Jutro ciag dalszy konsultacji..Donacja -pieknie dziekuje...:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Aha, jest bardzo odwodniona -moze tam jest za malo wiader z woda? Upaly straszne... Quote
donacja Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 [quote name='donacja']Czy kąpiel zniosła równie dzielnie jak podróż i wizytę u weta?[/quote] Znowu posty przeskakują:mad: Quote
gagata Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 [quote name='donacja']Czy kąpiel zniosła równie dzielnie jak podróż i wizytę u weta?[/quote] Zegaryna tak, ja gorzej...dopiero w kapieli i po niej dokladnie zobaczylam jakie ma otarcia, odparzenia, guzy...Porusza sie bardzo kiepsko....Bialego sera nie je, bo pewnie nie zna, ale puszki zezarla bez zadnych oporow.No i pije.....jak smok..A teraz spi i koty laza jej po glowie.... Quote
GoniaP Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 [quote name='gagata']Zegaryna tak, ja gorzej...dopiero w kapieli i po niej dokladnie zobaczylam jakie ma otarcia, odparzenia, guzy...Porusza sie bardzo kiepsko....Bialego sera nie je, bo pewnie nie zna, ale puszki zezarla bez zadnych oporow.No i pije.....jak smok..A teraz spi i koty laza jej po glowie....[/quote] A gdzie zdjęcia???:mad: Quote
gagata Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 [quote name='GoniaP']A gdzie zdjęcia???:mad:[/quote]W aparacie...:eviltong: Przejasniala,fakt ale nadal jeszcze dominuja boguszyckie perfumy...A swoj droga to musiala byc piekna suka.. Quote
donacja Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 [quote name='gagata']W aparacie...:eviltong: Przejasniala,fakt ale nadal jeszcze dominuja boguszyckie perfumy...A swoj droga to musiala byc piekna suka..[/quote] I znowu będzie piękna. Ja w to wierzę. Quote
Poker Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 napiszcie w tytule wątku,że szukacie kogoś do wizyty przedadopcyjnej , wtedy więcej osób zauważy.nie każdy czyta te wątek, a poza on ma już tyle stron . Quote
gagata Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 [quote name='li1']gagata, kim jest zegaryna ? Kogo Ty masz w domu ?[/quote]Zegaryna czyli szczurzy ogon....obecnie moja osobista suka... :lol: [IMG]http://img29.imageshack.us/img29/3081/rawa2305nr139.jpg[/IMG] Quote
GoniaP Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Gratuluję Gagtko kolejnego osobistego psa :loveu: Zegarynie życzę wytchnienia od miłości, którą ją zalewasz ;) Quote
gagata Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 [quote name='GoniaP']Gratuluję Gagtko kolejnego osobistego psa :loveu: Zegarynie życzę wytchnienia od miłości, którą ją zalewasz ;)[/quote] Narazie ta ja sie zalewam....:evil_lol::evil_lol::evil_lol: I poki co, to jest moj ostatni kolejny osobisty pies...chyba ze sasiad odstapi mi pokoj... Quote
li1 Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 [quote name='gagata']Zegaryna czyli szczurzy ogon....obecnie moja osobista suka...:lol:[/quote] Jak to osobista ? Sama chcialas, czy cos palnelas po pijaku i boisz sie odwolac ? Gagata, a bedzie dla Ciebie choc kawalka lozka do spania ? Quote
gagata Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 [quote name='li1']Jak to osobista ? Sama chcialas, czy cos palnelas po pijaku i boisz sie odwolac ? Gagata, a bedzie dla Ciebie choc kawalka lozka do spania ?[/quote] Hi, o psach to ja tylko na trzezwo i powaznie...:cool3: Ona sie na wyro nie wepcha...za wysokie dla niej...narazie:roll::eviltong: Quote
li1 Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 [quote name='gagata']Hi, o psach to ja tylko na trzezwo i powaznie...:cool3: Ona sie na wyro nie wepcha...za wysokie dla niej...narazie:roll::eviltong:[/quote] Jezeli Ty to na trzezwo, to juz nie wiem co o Tobie myslec. Chcesz zywcem do nieba ? Zegaryna jest u Ciebie na DT, prawda ? Zalozysz jej watek,czy juz ma ? Quote
donacja Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 [quote name='gagata']Hi, o psach to ja tylko na trzezwo i powaznie...:cool3: Ona sie na wyro nie wepcha...za wysokie dla niej...narazie:roll::eviltong:[/quote] Na razie.. ja tam widzę u niej zadatki na rezydentkę... Quote
Anna_33 Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Juz sie nie moge doczekac, jak wkleisz zdjecia po przeobrazeniu - bo ze tak bedzie nawet nie watpie :-) Czekam na watek i zdjecia, duzo zdjec. No i na raport wetowski tez..mam nadzieje, ze uda sie ja postawic szybko na lapy.. A na lozko wejdzie zanim sie obejrzysz ;-) Gratuluje dopsienia:-) Z ta woda trzeba bedzie sprawdzic jutro. Jedziemy chipowac, ostatnia partia chipow :roll: musimy gdzies zdobyc wiecej.. Quote
Recommended Posts