jola_li Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 CoolCaty napisał(a):Tak, w sobotę wiem, że mają być czipowane psy. Jak będzie więcej osób do czipowania, to może ja bym sobie jeszcze coś pocięła,więc pliiisss zgłaszajcie się do wyjazdu :lol: A kto będzie jechał z Warszawy? Jeszcze ne 100% nie jestem pewna, że będę mogła, ale jest duża nadzieja. Quote
slapcio Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Ja niestety w tym tygodniu musze jechać na Śląsk,ale na następną sobotę na 99% jestem do wykorzystania. CC, czy p. Józef uruchomił juz sprzęt? Jeśli nie, to za tydzień możemy podjechać i uruchomić autoklaw (choć z tego co piszesz, sterylki już na ukończeniu - duży szacunek!), w razie potrzeby wymienić grzałki itp Quote
CoolCaty Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Z Warszawy na pewno jadą dziewczyny z zarządu - Ewa i Agnieszka. Slapcio - sprzęt nie był jeszcze urochamiany. Jakbyście podjechali, to by było super. Sterylki na ukończeniu, ale przed nami jeszcze kastracje psich panów. Quote
slapcio Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 No to postaramy sie to zrobić. Bardzo nam zależy, żeby sprzęt był wykorzystywany, jeśli nie - znamy inne schrony gdzie jest potrzebny :roll: Szkoda żeby tak stał. Ale przycisnijcie też p. Józefa - jest elektrykiem, obiecał sie tym zając i co?:mad: Quote
B.Wahl Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Boguszyce Małe 14.07.2009 Witam Szanownych Forumowiczów. W dniu 26.03.2009 roku bez uzasadnionych przyczyn zostałam odwołana z funkcji Prezesa Zarządu założonej przez siebie w 1993 roku Fundacji „Ostatnia Szansa”, prowadzącej schronisko mieszczące się na stanowiącej moją własność nieruchomości w Boguszycach Małych. W chwili obecnej nie jestem członkiem władz tej fundacji ani nie jestem z nią w żaden inny sposób związana. Dlatego też uważam za nadużycie posługiwanie się nieprawdziwymi sformułowaniami, wskazującymi na to, iż schronisko prowadzone przez Fundację „Ostatnia Szansa” jest prowadzone przeze mnie lub jest moją własnością np. „schronisko Bożeny Wahl”, „psy Bożeny Wahl” w akcjach organizowanych przez Fundację „Ostatnia Szansa” i Forum. Uprzejmie proszę o zaprzestanie takich działań, bowiem stanowi to bezprawne wykorzystanie mojego nazwiska. Bożena Wahl Quote
halbina Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 mam nadzieję, że nikt z forumowiczów nie da się sprowokować i nie zamieni tego wątku w bezproduktywną dyskusję... Quote
Ewa i flatki Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Ja w tą (wesele przyjaciół) i następną sobotę (pracuję)nie mogę, ale potem już chyba nic nie wyskoczy - stęskniłam się za Boguszycami, no i kibelek pewnie znów do odskrobania :cool3: Bardzo proszę sprawdzić, co u Tollerka, wymiziać itp itd. Całą resztę również :lol: Quote
CoolCaty Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 To ja znowu o tym samym - czyli psiaki w domach tymczasowych w Niemczech :lol: Najpierw Kropeczka: schronisko: dom tymczasowy: Psiakita schronisko: dom tymczasowy: Azulka schronisko: dom tymczasowy: Saba Nie mam zdjęcia Sabci ze schroniska. Zapamiętałam ją jak czipowałyśmy psy w pomieszczeniach pani Janki, czyli tam gdzie był np sznaucerek Hipcio. Psy tam są przepłoszone, zaniedbane, a Sabcia przyszła sama do mnie, tuliła się i podstawiała grzbiecik do głaskania. Potem z Sabcią spotkałyśmy się raz jeszcze, kiedy przywiozłam maszynki do strzyżenia i obcinałam jej kudły z całego ciałka, a ona leżała i rozkoszowała się ulgą jaką odczuwała. Kiedy dziewczyny z Niemiec powiedziały, że mają jeszcze jedno miejsce dla starszej spokojnej suni - od razu przywlekłam Sabcię. I teraz Sabulka, ma się tak: Quote
malawaszka Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 uśmiechnięte i na kanapie :placz: poryczałam się :loveu::loveu::loveu: Quote
Freya73 Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Ogromna odmiana. To chyba widac golym okiem.;) Quote
CoolCaty Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 I jeszcze jedno. Udało mi się nawiązać kontakt z fantastycznym człowiekiem z Niemiec. Opisałam mu historię pogryzionej Helenki. Obiecali pomóc i już w tej chwili Helenka ma dwie propozycje domów tymczasowych. Nawet się domki pokłóciły, bo nie wiedzą co dla Helenki byłoby lepsze: początkowy pobyt w klinice czy od razu prywatna opieka w domu. Mam teraz gorącą linię i ustalamy wspólnie co dla Helci będzie najlepsze. Z Helenką do Niemiec pojadą dwa pieski z Boguszyc. Zostały wybrane z setki piesków przedstawionych przez mnie do adopcji. Ludzie mają bardzo duże wymagania co do opisu psów, ale warto, bo oferują fantastyczne warunki. Quote
jola_li Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 CoolCaty napisał(a):I jeszcze jedno. Udało mi się nawiązać kontakt z fantastycznym człowiekiem z Niemiec. Opisałam mu historię pogryzionej Helenki. Obiecali pomóc i już w tej chwili Helenka ma dwie propozycje domów tymczasowych. Nawet się domki pokłóciły, bo nie wiedzą co dla Helenki byłoby lepsze: początkowy pobyt w klinice czy od razu prywatna opieka w domu. Mam teraz gorącą linię i ustalamy wspólnie co dla Helci będzie najlepsze. Z Helenką do Niemiec pojadą dwa pieski z Boguszyc. Zostały wybrane z setki piesków przedstawionych przez mnie do adopcji. Ludzie mają bardzo duże wymagania co do opisu psów, ale warto, bo oferują fantastyczne warunki. Chapeau bas! Quote
magdola Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Na stronie jest jedna psina, i chciałabym wiedzieć czy jest aktualna. chyba Megi taka rudawa. Gdyby ktoś przy okazji.... Quote
asik007 Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Dziewczyny potrzebujemy ogłoszeń dla naszych maluchów -nie potrafię ich zrobić. PLEASE !!! http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczeniaki-z-os-juz-w-hotelu-teraz-potrzebuja-ogloszen-ds-pomocy-140702/index8.html Quote
Poker Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 Z bazarku mam do wpłacenia 195 zł :multi:, na jakie konto mam przelać? Quote
li1 Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 Poker napisał(a):Z bazarku mam do wpłacenia 195 zł :multi:, na jakie konto mam przelać? 195 zl !!!!!!!:lol::lol::lol: Quote
Poker Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 Poker napisał(a):Z bazarku mam do wpłacenia 195 zł :multi:, na jakie konto mam przelać? konto, konto, konto dawać mi tu zaraz :mad: Quote
Poker Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 CoolCaty napisał(a):wysłałam konto na maila zostało potraktowane jako SPAM :mad:, proszę wysłać na PW. Quote
CoolCaty Posted July 18, 2009 Posted July 18, 2009 Dziś w nocy w Ostatniej Szansie rozegrał się prawdziwy dramat, który koszował życie dwóch psów. Suczka, znana nam jako Smutna dostała silnego ataku padaczki. Psy przebywające z nią w pomieszczeniu zareagowały bardzo nerwowo. Była wśród nich suczka sterylizowana w poniedziałek. Na skutek nerwowości psów i ich zachowania zostały przerwane powłoki brzuszne u suczki po sterylce i doszło do wynicowania i uszkodzenia jelit. Suczka z atakiem padaczi wpadła w śpiączkę. Obie zostały uśpione popołudniu. Smutna: Suczka bez imienia: Piszę to z dwóch powodów. Po pierwsze, żeby te psy nie pozostały anonimowe. Po drugie po to, żeby przypomnieć, jak bardzo Ostatnia Szansa potrzebuje pomocy w rozładowaniu ilości psów. Jesli ktokolwiek ma możliwość i rozważa podarowanie domu tymczasowego jakiemuś psy, to błagam, niech wybierze psa z Ostatniej Szansy. Quote
CoolCaty Posted July 18, 2009 Posted July 18, 2009 Młoda jamniczka,łagodna, kochana, wywalająca brzuszek do głaskania - bardzo potrzebuje tymczasu. może ktoś? Quote
Poker Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Straszne :-(:placz:,że też cholera nie ma gdzie przetrzymać psów po sterylizacji :mad:, niech tą B.W. licho porwie :angryy: Quote
Recommended Posts