Anna_33 Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Spiesze doniesc, ze schodza powoli wiesci o wyadoptowanych w sobote psiakach. Taki zbiorczy raport umiescimy w weekend. Ogolnie wszystko jest w miare dobrze. Na razie weci zrobili pobiezny przeglad techniczny kilku psiakow. Lelek - zdrowy, dt z dwoma psiakami. Rekinczyki - poza tym, ze zapchlony po uszy wszystko w porzadku., dt z pieskiem lub dwoma (?) Lapka - baardzo niesmialy, zdrowy.W dt z dwoma pieskami. Do p.Gitty pojechaly 4 staruszki, dwa juz lataja ze stadem i o Boguszycach zapomnialy) Slepy staruszek- odmawia jedzenia i picia.Od poniedzialku wdrozono deliktatny przymus. I zla wiadomosc. Blondynka miala w poniedzialek operacje. Rozlegle ropomacicze i przerzuty...Trzymamy obowiazakowo kciuki... Zdjecia 14 pieskow, ktore pojechaly do Niemiec dostaniemy, tak jak pisalam, za ok 2 tygodnie. Na razie mamy raporty ustne ) Ekipa szczeniakowa, ktora odjechala w poniedzialek zachowywala sie jak typowe zdrowe psy - ozdobila na wszelkie mozliwe sposoby samochod dajac pokaz calej skali glosow :diabloti: Szczesliwie kierowca i psy dotarli do celu) Quote
Ninka Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Dziewczyny, tragedia:placz: Wlasnie wraca do mnie Saba:-( Ludzie to sku...syny sa:-( Wzielo ja mlode malzenstwo, szczesliwe, zakochane w sobie i w malej. I (o zgrozo!!!) okazalo sie, ze malej zdarza sie brudzic w domu!! Umie otwierac drzwi!! Wyjmuje rzeczy z szaf!! TO NIE JEST PIES DO MIESZKANIA!! Prosze, pomozcie mi znalezc dla niej dom z ogrodem, buda, i najlepiej bardzo spokojnymi ludzmi, ktorzy nie beda sie do niej zblizac, bo jeszcze na nich skoczy, ten potwor!! ...:placz::placz::placz::placz: http://www.dogomania.pl/forum/f28/4msc-podpalana-sunia-zwrot-z-adopcji-138456/index6.html#post12428880 Quote
Murka Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Ło rety, a czego się spodziewali po szczeniaku? :stupid: Quote
Ninka Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Biorac pod uwage tempo w jakim do mnie wpadla, maksymalna radosc, i zero reakcji na "pana", nie zdarzyla ich pokochac... Quote
jola_li Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Ninka napisał(a):Dziewczyny, tragedia:placz: Wlasnie wraca do mnie Saba:-( Nie dali pieseczce dużo czasu na przystosowanie :-(..... Może to i dobrze... Gdyby zdążyła ich pokochać byłaby większa tragedia :-(... Quote
Anna_33 Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Przykro mi, ze wraca z adopcji, ale spokojnie.. U Ciebie w domu brudzila? Nawet jesli, mozna ja tego oduczyc. Od razu zaraz do budy.. Lepiej, ze szybko od nich wrocila. Quote
slapcio Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Echhh kurde... Są ludzie którzy powinni co najwyżej mieć pluszaki :angryy: a ja jeszcze zmienie temat - jutro mam możliwośc odebrania sprzętu z gabinetu taty Kuby, optymalnie byłoby to zawieźć od razu do Boguszyc. Czy ktoś z zarządu się wybiera/może jechać z nami? Nie wiem kiedy będzie kolejna okazja, pewnie nieprędko bo Kuba pracuje w prawie wszystkie soboty a ja sama się nie podejmuję tego taszczyć ani jechać sama honkerem bo się zbiesi w szczerym polu i ja akurat go nie naprawię :roll: Quote
Ninka Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Anna_33 napisał(a):Przykro mi, ze wraca z adopcji, ale spokojnie.. U Ciebie w domu brudzila? Nawet jesli, mozna ja tego oduczyc. Od razu zaraz do budy.. Lepiej, ze szybko od nich wrocila. Nie brudzila!! Z ta buda, taki zart tematyczny byl... Przeciez to szczeniak, czego sie spodziewali:shake: Quote
zuzel Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 no pewnie jak wzięli psa po czym pierwsza rzecz jaką zrobili to poszli do pracy na 8h (+pewnie ze 2h dojazdu) to nie dziwne że pies ześwirował w domu. nie dość że nudy to jeszcze nikt na siusiu nie wyprowadza cały dzień. też bym im nasikała :P Quote
Chandler Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Stałego? Coś mnie ominęło...:cool3:, nie doczytałam czegoś? Grand wyraźnie zmachany, śpi snem sprawiedliwego ;). Quote
fufu Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Chandler, nic Cię nie ominęło, dopiero się chwalę, że zostałam domkiem stałym Granda :multi: Quote
li1 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 fufu napisał(a):Chandler, nic Cię nie ominęło, dopiero się chwalę, że zostałam domkiem stałym Granda :multi: Gratuluje. A czym sobie zasluzylas na adopcje Granda ? Quote
CoolCaty Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Z pozdrowieniami dla cioci rufusowej :cool3: Rudi dzisiaj: YouTube - Rudi Quote
Anna_33 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 CC, Ty masz jeszcze sile zdjecia wklejac? ))) Nie do zdarcia kobieta. Quote
CoolCaty Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 I jeszcze Luśkę na spacerze pokażemy. Lusia już jest taka kochana, że może śmiagać na łące bez smyczy. Nie boi się już windy i schodów. Jest namiętnym poduszkowcem i kołderkowcem. Świetny pies się z niej robi. Quote
Dorothy Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 jest przeurocza do zakochania. te uszy w locie ! :loveu: Quote
fufu Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 li1 napisał(a):Gratuluje. A czym sobie zasluzylas na adopcje Granda ? O to trzeba zapytać Tanitkę. Quote
zuzel Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 luśka od początku była świetnym psem! :) Szkoda że naszej suni (teraz już nazywa się Milka :oops: ) nie możemy puszczać bez smyczy... Jak się czegos przestraszy to ma tendencje do uciekania, wolimy nie ryzykować :shake: W przyszłym tygodniu jedziemy do domu, więc puścimy ją na ogród, zobaczymy jak bez smyczy będzie się zachowywać. ps. Czy Lusia zostaje u Ciebie na stałe CC? :D Quote
CoolCaty Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Nie, nie, Lusia ma u mnie DT i szuka DS. Własnie robię jej ogłoszenia :) EDIT: Więc prosze pytać wszystkich znajomych, czy nie chcieliby może Lusi :) Quote
CoolCaty Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Na dzień dobry - psiaki zza domu pani Wahl: YouTube - 007 W połowie filmu widać ON-kę, która według opiekuna nie da do siebie podejść. Wydaje mi się to nadinterpretacją, bo na filmiku widać, że jednak jest zainteresowana człowiekiem i nawet macha ogonkiem przy próbie kontaktu. Sunia ma osłabione tylne kończyny i trzma się zawsze na uboczu. Quote
Ewa i flatki Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Na tym wybiegu luksusik - cień od drzewek :razz: Quote
elmira Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Matko, tych psiaków do wyboru, do koloru. Fajny ten upierdliwiec, co cały czas wskakiwał na tego wyższego pana. Quote
Chandler Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Pozwalam sobie przenieść post z poprzedniego wątku Ostaniej Szansy (w tamtym nikt już nie pisze), myślę, że jest ważny. ostatniaszansa napisał(a):Mamy zachipowanych 110 psów, kolejne zaszczepione przeciw wściekliźnie. Na dzień dzisiejszy mamy zaszczepionych 425 psów.Najbliższe dwa tygodnie i wszystkie psy zostana zaszczepione i nareszcie będziemy wiedzieli ile zwierząt znajduje się pod opieką Ostatniej Szansy. Każdy nowo przyjmowany pies będzie kompleksowo ;zaszczepiony,odpchlony, wpisywany do ewidencji i będzie miał książeczkę zdrowia. Mamy dostać blaszane numerki, które były używane w schronisku w Łodzi w liczbie ok 1000 szt. Dziekujemy Pani Dyrektor Szchorniska w Łodzi i Jej pracownikom za nieocenioną pomoc.Podziekowania dla Agnieszki i Doroty nasze nowe wolontariuszki, które dzielnie szorują kolejne pomieszczenia i wyczesują długowłose psy i spryskują prepratem na pchły i kleszcze oraz organizauja transport. Każdy chipowany pies został poddany odpchleniu. Pięknie podziekowania dla Anny 33 i Jej syna ( rośnie nowe pokolenie wolontariuszy ) CoolCaty,Zofii Szasza, Tipot. Mamy wypożyczony sterylizator. Całkiem nieżle jest już wyposażona salka operacyjna. Po akcji chipowania i odpchlenia, wszystkie psy zostaną odrobaczone, dostaliśmy preparat, który starczy do dwukrotnego odrobaczenia wszystkich psów. Mamy kilka psów wymagających szczególnej diagnostyki , która jest nie wykonalna ani na miejscu ani w Rawie Mazowieckiej. Psy trzeba będzie wozić do Skierniewic. Quote
Anna_33 Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 W tym tygodniu nadeszla pierwsza partia zdjec psiakow, ktore wyslalismy w zeszla sobote do Niemiec. Rekinczyk,pojechal do dt, jednak blyskawicznie podbil serca opiekunow i znalazl tam dom staly :-) Łapka, teraz nazwany Percy swietnie sie zaaklimatyzowal: Quote
Recommended Posts