Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Spiesze doniesc, ze schodza powoli wiesci o wyadoptowanych w sobote psiakach.
Taki zbiorczy raport umiescimy w weekend.
Ogolnie wszystko jest w miare dobrze.
Na razie weci zrobili pobiezny przeglad techniczny kilku psiakow.
Lelek - zdrowy, dt z dwoma psiakami.
Rekinczyki - poza tym, ze zapchlony po uszy wszystko w porzadku., dt z pieskiem lub dwoma (?)
Lapka - baardzo niesmialy, zdrowy.W dt z dwoma pieskami.
Do p.Gitty pojechaly 4 staruszki, dwa juz lataja ze stadem i o Boguszycach zapomnialy)
Slepy staruszek- odmawia jedzenia i picia.Od poniedzialku wdrozono deliktatny przymus.
I zla wiadomosc. Blondynka miala w poniedzialek operacje. Rozlegle ropomacicze i przerzuty...Trzymamy obowiazakowo kciuki...

Zdjecia 14 pieskow, ktore pojechaly do Niemiec dostaniemy, tak jak pisalam, za ok 2 tygodnie. Na razie mamy raporty ustne )
Ekipa szczeniakowa, ktora odjechala w poniedzialek zachowywala sie jak typowe zdrowe psy - ozdobila na wszelkie mozliwe sposoby samochod dajac pokaz calej skali glosow :diabloti:
Szczesliwie kierowca i psy dotarli do celu)

Posted

Dziewczyny, tragedia:placz:

Wlasnie wraca do mnie Saba:-(

Ludzie to sku...syny sa:-(

Wzielo ja mlode malzenstwo, szczesliwe, zakochane w sobie i w malej.

I (o zgrozo!!!) okazalo sie, ze malej zdarza sie brudzic w domu!!

Umie otwierac drzwi!! Wyjmuje rzeczy z szaf!!

TO NIE JEST PIES DO MIESZKANIA!!

Prosze, pomozcie mi znalezc dla niej dom z ogrodem, buda, i najlepiej bardzo spokojnymi ludzmi, ktorzy nie beda sie do niej zblizac, bo jeszcze na nich skoczy, ten potwor!!

...:placz::placz::placz::placz:

http://www.dogomania.pl/forum/f28/4msc-podpalana-sunia-zwrot-z-adopcji-138456/index6.html#post12428880

Posted

Ninka napisał(a):
Dziewczyny, tragedia:placz:

Wlasnie wraca do mnie Saba:-(

Nie dali pieseczce dużo czasu na przystosowanie :-(.....
Może to i dobrze... Gdyby zdążyła ich pokochać byłaby większa tragedia :-(...

Posted

Przykro mi, ze wraca z adopcji, ale spokojnie..
U Ciebie w domu brudzila? Nawet jesli, mozna ja tego oduczyc.
Od razu zaraz do budy..
Lepiej, ze szybko od nich wrocila.

Posted

Echhh kurde... Są ludzie którzy powinni co najwyżej mieć pluszaki :angryy:

a ja jeszcze zmienie temat - jutro mam możliwośc odebrania sprzętu z gabinetu taty Kuby, optymalnie byłoby to zawieźć od razu do Boguszyc. Czy ktoś z zarządu się wybiera/może jechać z nami? Nie wiem kiedy będzie kolejna okazja, pewnie nieprędko bo Kuba pracuje w prawie wszystkie soboty a ja sama się nie podejmuję tego taszczyć ani jechać sama honkerem bo się zbiesi w szczerym polu i ja akurat go nie naprawię :roll:

Posted

Anna_33 napisał(a):
Przykro mi, ze wraca z adopcji, ale spokojnie..
U Ciebie w domu brudzila? Nawet jesli, mozna ja tego oduczyc.
Od razu zaraz do budy..
Lepiej, ze szybko od nich wrocila.

Nie brudzila!!

Z ta buda, taki zart tematyczny byl... Przeciez to szczeniak, czego sie spodziewali:shake:

Posted

no pewnie jak wzięli psa po czym pierwsza rzecz jaką zrobili to poszli do pracy na 8h (+pewnie ze 2h dojazdu) to nie dziwne że pies ześwirował w domu. nie dość że nudy to jeszcze nikt na siusiu nie wyprowadza cały dzień. też bym im nasikała :P

Posted

fufu napisał(a):
Chandler, nic Cię nie ominęło, dopiero się chwalę, że zostałam domkiem stałym Granda :multi:

Gratuluje. A czym sobie zasluzylas na adopcje Granda ?

Posted

I jeszcze Luśkę na spacerze pokażemy. Lusia już jest taka kochana, że może śmiagać na łące bez smyczy. Nie boi się już windy i schodów. Jest namiętnym poduszkowcem i kołderkowcem. Świetny pies się z niej robi.

Posted

luśka od początku była świetnym psem! :)
Szkoda że naszej suni (teraz już nazywa się Milka :oops: ) nie możemy puszczać bez smyczy... Jak się czegos przestraszy to ma tendencje do uciekania, wolimy nie ryzykować :shake:
W przyszłym tygodniu jedziemy do domu, więc puścimy ją na ogród, zobaczymy jak bez smyczy będzie się zachowywać.

ps. Czy Lusia zostaje u Ciebie na stałe CC? :D

Posted

Na dzień dobry - psiaki zza domu pani Wahl:

YouTube - 007

W połowie filmu widać ON-kę, która według opiekuna nie da do siebie podejść. Wydaje mi się to nadinterpretacją, bo na filmiku widać, że jednak jest zainteresowana człowiekiem i nawet macha ogonkiem przy próbie kontaktu. Sunia ma osłabione tylne kończyny i trzma się zawsze na uboczu.

Posted

Pozwalam sobie przenieść post z poprzedniego wątku Ostaniej Szansy (w tamtym nikt już nie pisze), myślę, że jest ważny.

ostatniaszansa napisał(a):
Mamy zachipowanych 110 psów, kolejne zaszczepione przeciw wściekliźnie. Na dzień dzisiejszy mamy zaszczepionych 425 psów.Najbliższe dwa tygodnie i wszystkie psy zostana zaszczepione i nareszcie będziemy wiedzieli ile zwierząt znajduje się pod opieką Ostatniej Szansy. Każdy nowo przyjmowany pies będzie kompleksowo ;zaszczepiony,odpchlony, wpisywany do ewidencji i będzie miał książeczkę zdrowia. Mamy dostać blaszane numerki, które były używane w schronisku w Łodzi w liczbie ok 1000 szt. Dziekujemy Pani Dyrektor Szchorniska w Łodzi i Jej pracownikom za nieocenioną pomoc.Podziekowania dla Agnieszki i Doroty nasze nowe wolontariuszki, które dzielnie szorują kolejne pomieszczenia i wyczesują długowłose psy i spryskują prepratem na pchły i kleszcze oraz organizauja transport. Każdy chipowany pies został poddany odpchleniu. Pięknie podziekowania dla Anny 33 i Jej syna ( rośnie nowe pokolenie wolontariuszy ) CoolCaty,Zofii Szasza, Tipot. Mamy wypożyczony sterylizator. Całkiem nieżle jest już wyposażona salka operacyjna. Po akcji chipowania i odpchlenia, wszystkie psy zostaną odrobaczone, dostaliśmy preparat, który starczy do dwukrotnego odrobaczenia wszystkich psów. Mamy kilka psów wymagających szczególnej diagnostyki , która jest nie wykonalna ani na miejscu ani w Rawie Mazowieckiej. Psy trzeba będzie wozić do Skierniewic.

Posted

W tym tygodniu nadeszla pierwsza partia zdjec psiakow, ktore wyslalismy w zeszla sobote do Niemiec.
Rekinczyk,pojechal do dt, jednak blyskawicznie podbil serca opiekunow i znalazl tam dom staly :-)

Łapka, teraz nazwany Percy swietnie sie zaaklimatyzowal: