Fela Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 No bo jak nazwać takiego człowieka? Ze wszystkich określeń, które przychodzą na myśl, "potwór" to jest najłagodniejszym. Ów człowiek zapakował 6 paluchów 4-5-tygodniowych do kartonu. Zakleił szczelnie taśmą. Naokoło, mocno, żeby się nie mogły wydostać. Karton wziął mocny, solidny - no bo po co po drodze do stawu mieć kłopoty? Do stawu, bo karton ze szczeniakami wrzucił do stawu, niewielkiej sadzawki w parku miejskim! Karton był ciężki, więc szybko poszedł na dno. Na szczęście stawik płytki, a wokół często ludzie się kręcą - nawet w nocy. I ktoś usłyszłą, że pod wodą coś popiskuje. Maluchy siedziały jak trusie, przytulone do siebie, nieruchomo. Taśma była solidna, więc karton nie zdążył nasiąknąć wodą. I to je uratowało przed utopieniem. Zobaczcie, jak wyglądają najdzielniejsze i najgrzeczniejsze szczenięta świata. I pomóżcie nam znaleźć im domki. Obecnie są w schronisku w Ostrowi Mazowieckiej. Wszystkie dostały profilaktycznie surowicę, bo wcześniej w schronisku było podejrzenie parwo. Jedzą, są zdrowe, ale bardzo chcą do domku. Choćby tymczasowego! To jest Balbinka - cecha charekterystyczna: białe skarpetki Quote
Fela Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 A to dzielna Margolcia (która popłakuje po cichutku, tylko wtedy kiedy nikt nie patrzy) I jej siostrzyczka słodka Malwinka Quote
Fela Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Puchata duża Michasia I mieszko, który uwielbia zabawę i głaskanie po brzuszku Quote
Fela Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Dobra, już Was nie męczę, jeszcze tylko ostatni Hirek-Sprinter I wreszcie cały komplet: Quote
ludwa Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Trzeba ratować maluchy...kiepski miały start życiowy....Nie tak powinien ten czas wyglądac:razz: Quote
iwonamaj Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Niewyobrażalne bestialstwo!!!:-(:-(:-( Skarby maleńkie- będziecie miały dobre domki!!! Na pewno! Quote
Dana i Muszkieterowie Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Podły czlowiek ! Tylko czy to CZLOWIEK ? :angryy::angryy::angryy::angryy: Quote
Fela Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Ech, właśnie - te domki. Gdybyśmy mogły maluch zabrać gdzieś na tymczas, byłaby pewność (a w każdym razie prawdopodobieńswo), że domki będa dobre. Ale jeśli ktoś pójdzie do schroniska i sobie ot tak weźmie szczeniaczka, może być różnie: podwórko, jakaś budka, w przyszłości niewykluczony łańcuch :-( Maleńkie dzielnie zniosły próbę utopienia. A teraz marzną w schronisku. Pomóżcie im. :modla:Kto może dać tymczasowy domek chociaż jednej malutkiej Margolci? To sama słodycz jest Quote
auraa Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 podnoszę śliczności!!!! A tego.....:snipersm: Quote
BasiaD Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Do góry pieseczki prosić cioteczki o domek! Quote
lika Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 We wtorek będę luźniejsza, więc mogę poogłaszać te brzdące. Tylko na kogo namiar? Quote
ludwa Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Zapraszam. Bazarek dla maluchów http://www.dogomania.pl/forum/f99/bursztynowo-na-maluch-topione-w-kartonie-do-10-02-a-130721/#post11718718 Quote
sonikowa Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Dziewczyny, a jakiś płatny hotelik nie przygarnąłby maluchów razem? Sarze i dzieciakom tak się udało. Ile one mają w tej chwili, według weta? Quote
Fela Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Problem w tym, że my mamy już szczeniaki (i nie tylko) w hoteliku, a kasy ani trochę :placz: No i za taką gromadę majątek wyjdzie... Quote
sonikowa Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Jasne, ale może ktoś policzy szczeniaki zniżkowa (tak jak Ania Sarę z dziećmi). Innego wyjścia chyba nie ma, kasę trzeba będzie zebrać, a na razie ożywić wątek.. Napiszcie, w jakim wieku są szczeniorki, czy one już mogę iść do DS, jak z jedzeniem. Quote
Fela Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 lika, możesz dawać namiary na mnie albo lepiej na ludwę (dobrze, ciotka? bo ja w pracy znów będę miała gorąco, a Idusiek już nie wyrabia na prostej, nie tylko na zakretach). Problem jest tylko taki, że nie wiemy, czy któryś maluch wprost ze schroniska do domu nie pójdzie. Małe dostały surowicę tak na wszelki wypadek, bo słabiiutkie były. Jedzą same i w piątek dziarskie były. Mają pewnie po 4-5 tygodni. Mogą iść do domku. Quote
jestem_wredna Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Aaaaaaaaaaaa no! Kiedy to się skończy?! Z premedytacją topić takie dzieciaki :placz: Zaklejać szczelnie taśmą... nigdy tego nie zrozumiem. Masakra jakaś ostatnio na dogo. Pieski w śmietniku, zakatowany Cyganek, a teraz topione szczeniaki... Czasem myślę, że to nie na moje nerwy. Postaram się jutro zrobić bazarek, o ile uda mi się uporać z egzaminem. Quote
ludwa Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Podbijajcie a najlepiej kupujcie. Na maluchy http://www.dogomania.pl/forum/f99/korale-kamienie-perly-na-maluchy-z-tonacego-kartonu-do-10-02-a-130731/ Quote
sonikowa Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Halo, dogo, pieski potrzebują tymczasów!!! Quote
Fela Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 Dzięki cioteczki. Maluchy po tym co przeszły nie powinny zostawać w schronisku :-( One jeszcze garną się do ludzi, ale tam nikt się nie ma czasu nimi zajmować, zdziczeją. Jeśli się się nie pochorują; są w nieogrzewanym i dobrze wentylowanym (bo bez okien) pomieszczeniu. Tam innych pomieszczeń nie ma :placz: Quote
idusiek Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Kurdę, jak nie w smole, to w wodzie...jak nie w wodzie, to przy drodze albo w rowie melioracyjnym.... kiedy to sie skonczy w Ostrowi ? :placz: Quote
sonikowa Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Dziewczyny, ja jestem nowa i nie znam wielu ludzi z dogo, ale sprobujcie obdzownić dogomaniackie hoteliki, może ktoś przygarnie maluszki nawet odplatnie, ja się dorzucę jak będzie trzeba. One nie mogą być w takich warunkach,,, Quote
Recommended Posts