majqa Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 [quote name='piekuc']Cyganek musi mieć najcudowniejszy domek na świecie. (...)[/quote] Takiego życzymy mu wszyscy! Quote
ab-agnieszka Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Czy mamy jakies nowe wiadomosci o Cyganku? Quote
MyrkurDagur Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Cyganku, co słychać u Ciebie ??? :roll: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 [quote name='ab-agnieszka']Caluski dla Cyganka zostawiam i czekam na dobre wiadomosci.[/quote] Ja również.. No i gdzie ten najczulszy domek świata dla Cyganka - domku pokazuj się , Cyganek czeka... tęskni za kochającymi ludźmi... :bigok::happy1::thumbs::cool2: Quote
Asior Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 na allegro zero zainteresowania...:roll: choć dwie osoby obserwują, ale myśle, ze to dogomaniacy sobie zaznaczyli aukcję... :roll: Quote
mysza 1 Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Niestety czasem na ten jedyny dom trzeba poczekać... Quote
MyrkurDagur Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 [quote name='mysza 1']Niestety czasem na ten jedyny dom trzeba poczekać...[/quote] No tak... :roll: Ale wydawało się, że w przypadku Cyganka wszystko pójdzie bardzo szybko... :roll: Quote
Asior Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Dziewczyny mam zapytranie na allegro o wpłatę na cygana, ktoś chce wpłacić tylko nie wie gdzie... mozecie dać naiary???? Quote
k_c Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 [quote name='Asior']Dziewczyny mam zapytranie na allegro o wpłatę na cygana, ktoś chce wpłacić tylko nie wie gdzie... mozecie dać naiary????[/quote] WIELKIE DZIEKI W IMIENIU CYGANKA:loveu: to są dane do przelewów: [FONT=MS Sans Serif][SIZE=2][B]Rzeszowskie Stowarzyszenie Ochrony Zwierząt Rzeszów ul. Słowackiego 24[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=MS Sans Serif][SIZE=2][B]Dane do przelewów z[/B][/SIZE][/FONT][FONT=MS Sans Serif][SIZE=2][B] Polski: 85 1500 1100 1211 0005 2895 0000[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=MS Sans Serif][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=MS Sans Serif][SIZE=2][B]Dane do przelewów z zagranicy:[/B][/SIZE][/FONT] [B][SIZE=2]IBAN: PL[FONT=MS Sans Serif][SIZE=2][B]85150011001211000528950000[/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/B] [FONT=MS Sans Serif][SIZE=2][B]SWIFT/BIC: KRDBPLPW[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=MS Sans Serif][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=MS Sans Serif][SIZE=2][B]z dopiskiem "dla Cygana" [/B][/SIZE][/FONT] Quote
GuniaP Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Najnowsze wiadomości o Cyganku : [quote] Minęło kolejne dwa tygodnie i ponowna wizyta w lecznicy Po ściągnięciu gipsu już na pierwszy rzut oka widać, ze rana operacyjna jest sucha wszystko ładnie jest zagojone.Noga zrasta sie prawidłowo i co bardzo cieszy szczególnie w dolnej części gdzie kość była zmiażdżona. Tym razem został założony krótki gips co ułatwi mu rehabilitację. Krótko mówiąc Cygan będzie miał 4 łapy i co jest najważniejsze jego psychika jest OK. Ten pies zaakceptował schronisko jako swój dom widać, że jest mu tu lepiej niż u właściciela i dlatego tak szybko powraca do zdrowia. Drodzy dogomaniacy zrobiliście kawał dobrej roboty, ogromne zaangażowanie z waszej strony w szukaniu dla niego domu deceniam i za to dziękuję. Ale czas płynie i dla dobra Cygana musze podjąć decyzję o jego wydaniu w najbliższych tygodniach. Schronisko nigdy nie będzie domem i nie powinno być domem. Cygan zaakceptował schronisko jako swój dom i to dla mnie jest niepokojące. Jedyny chętny dom, który skontaktował sie ze mną to dom Pani Agnieszki z Niemiec. Pozdrawiam Halina Derwisz [/quote] Quote
MyrkurDagur Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Dziękujemy za wiadomości o Cyganku :Rose: To wspaniale, że z łapką jest lepiej :multi: Tylko co z jego domkiem... :shake: Przeraża mnie myśl o tym, że Cygan wyjedzie do Niemiec... Czy naprawdę nie znajdzie się żaden dom tu w Polsce ??? :-( Swoją drogą, minęło sporo czasu od pojawienia się tematu ewentualnego wyjazdu Cygana i nadal żaden domek tu na miejscu się nie pojawił... Quote
nescca Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 [SIZE=6][FONT=Arial Black][COLOR=Red]NIEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie pozwlócie na to!!!!!!!!! [/COLOR][/FONT][/SIZE] Quote
Asior Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 z allegro też żadnego odzewu :shake: a obserwujących masa.... Quote
epe Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Znalazłam taki link: ww2.tvp.pl A w nim o działalności p.Draabe: Wspólnie z Teresą Piątkiewicz, która prowadzi w Szczecinie Zwierzęcy Telefon Zaufania, zaczęły organizować akcje ratunkowe. Pani Teresa zbiera zwierzęta z ulic i schronisk. Pani Agnieszka przewozi je do schroniska św. Franciszka w Hamburgu. Potem szuka dla nich domu- nie wiem dokładnie jak to działa w tym schronisku,ale aby wyadoptować psa ze schroniska w Niemczech,trzeba trochę się "pomęczyć"- przyjeżdżać do schronu,zabierać go na spacery,trzeba mieć najlepiej dom z ogrodem i odpowiednie finanse. Pewnie dlatego psy zabierane przez fundacje niemieckie mają powodzenie,bo są mniej rygorystyczne przepisy- nie rozumiem dlaczego musi się mieć dom z ogrodem,aby posiadać psa?:crazyeye: Quote
ARKA Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 A moze Cyganka pokaz w programie pana Michala Olszanskiego" Pytanie na sniadanie"????? Jesli Cygan ma trafic do schroniska w Niemczech to czy to ma sens??? Quote
monika083 Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 [quote name='epe']Znalazłam taki link: ww2.tvp.pl A w nim o działalności p.Draabe: Wspólnie z Teresą Piątkiewicz, która prowadzi w Szczecinie Zwierzęcy Telefon Zaufania, zaczęły organizować akcje ratunkowe. Pani Teresa zbiera zwierzęta z ulic i schronisk. Pani Agnieszka przewozi je do schroniska św. Franciszka w Hamburgu. Potem szuka dla nich domu- nie wiem dokładnie jak to działa w tym schronisku,ale aby wyadoptować psa ze schroniska w Niemczech,trzeba trochę się "pomęczyć"- przyjeżdżać do schronu,zabierać go na spacery,trzeba mieć najlepiej dom z ogrodem i odpowiednie finanse. Pewnie dlatego psy zabierane przez fundacje niemieckie mają powodzenie,bo są mniej rygorystyczne przepisy- [B]nie rozumiem dlaczego musi się mieć dom z ogrodem[/B],aby posiadać psa?:crazyeye:[/quote] nie wiem gdzie tak jest ? Ale my mieszkamy w de i masa ludzi z sasiadujacych blokow ma psy ze schronisk.. Faktem jest ,ze tz ochronne .ktore placi sie za psa to 150-250 €,ale pies jest wydawany szczepiony ,odrobaczony,a to tez sporo kosztuje,takze zwraca sie schronisku te koszta, Swietnie ,ze Cygi juz w dobrej formie ..tylko gdzie ten domek ??? Quote
gibon301 Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 też mi się wydaje, że wcale nie jest tak trudno dostac psa ze schroniska w niemczech, pisałam juz na innym watku o moich doświadczeniach ze schroniskami w austrii i wyszło na to ze jest tak samo, czyli jak chcesz miec psa ze schroniska to po uiszczeniu odpowiedniej opłaty go dostaniesz. stąd tez nie bardzo rozumiem dlaczego psy z polski sa tak chetnie czasem zabierane do niemiec- podkreślam, że nie mówię że to źle, ale bardzo chciałabym aby ktos mi to wytłumaczył. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 [quote name='dana'] No i gdzie ten najczulszy domek świata dla Cyganka - domku pokazuj się , Cyganek czeka... tęskni za kochającymi ludźmi... :bigok::happy1::thumbs::cool2:[/quote] Cyganek potrzebuje [B] prawdziwego DOMKU ..[/B] Po tym , co przeszedł , Cyganek - naprawdę potrzebuje [B]najczulszego[/B] na świecie domku , takiego gdzie Cyganek będzie ukochanym królewiczem dla kochających go ludzi , gdzie będzie się mógł wylegiwać na sofie , gdzie będzie hołubionym i ukochanym pieszczoszkiem !!! :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
Asior Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 napisałam do maszabeli, bo kiedyś proponowała występ w telewizji naszemu Kacperkowi... moze uda się, zeby mogła go pokazać w telewizji... Quote
Asior Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 maszabela mogła by wystąpić z nim w pytanie na śniadanie, ale dopiero w maju :placz::placz::placz: Quote
bagulek Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 witam mizianko dla naszego bohatera :) niech chłopak szybko wraca do zdrowia szkoda tylko że sprawa adopcyjna Cygana nie wygląda najlepiej... Quote
grzenka Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Z tego co pamiętam ktoś na wątku kilka razy pisał, że ma dom dla Cygana, chyba była to Kamila s, ale nie jestem pewna. To było dawno, zaraz na początku historii Cyganka:roll:... Quote
ewab Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 [quote name='bagulek'] szkoda tylko że sprawa adopcyjna Cygana nie wygląda najlepiej...[/quote] aha... Okazuje się, że łatwiej wyciągnąć psa z beznadziejnego stanu, niż znaleźć mu dom:crazyeye:. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 [quote name='grzenka']Z tego co pamiętam ktoś na wątku kilka razy pisał, że ma dom dla Cygana, chyba była to Kamila s, ale nie jestem pewna. To było dawno, zaraz na początku historii Cyganka:roll:...[/quote] Chyba to rzeczywiście była Kamila :roll: Quote
Recommended Posts