Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='sdal2'](...)az dziw bierze ze to taki staruch potrafił psa tak skatowac sam ledwo stoi (...).[/quote]
Przecież to nie on katował tylko sąsiad = "zleceniobiorca"...

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[URL="http://ww6.tvp.pl/6967,20090311890346.strona"]TVP Rzeszów dzisiejsze "Aktualności"[/URL] od 13-tej minuty, ciąg dalszy sprawy Cygana, prokuratura rozważa wystąpienie o bezwzględne pozbawienie wolności dla sprawcy.

Reportaż "Ze szczególnym okrucieństwem" wzbudził zainteresowanie osób w całym kraju ;-) , pewnie dostali duzo listów w sprawie zamieszczenia na go na stronie.

Posted

witam
tak oglądałam to wydanie "Aktualności" i cieszę się, że nagłośnienie sprawy dotyczącej skatowania Cygana nie skończyło się tylko na tym felietonie z 5 marca...bo tak jak powiedziała redaktorka to jedna z wielu spraw dotycząca okrucieństwa wobec zwierząt, ale może surowy wyrok w tej sprawie będzie przełomem i da ludziom do myślenia że zwierzęta to żywe istoty które zasługują na godne warunki bytu, musimy wierzyć że tym razem sprawiedliwość zwycięży....

dobrej nocy dogomaniacy
mizianko dla Cyganka

Posted

ALLEGRO DLA CYGANKA:
[url=http://www.allegro.pl/show_item.php?item=580599532]OŚMIELIŁ SIĘ PRZEŻYĆ WBREW OKRUTNEJ WOLI PANA (580599532) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

Posted

[quote name='dana']Jak się czuje Cyganek ? :loveu:[/quote]

Cyganek nabiera sił i ciałka .Obecnie zamieszkał juz z dziewczyna ;) i razem biegaja po wybiegu ... Dobrze sie dogaduja i jej towarzystwo dobrze na niego działa ...
Niestety jak docieram po pracy do schroniska robi sie juz ciemno tym bardziej w taka brzydka pogode i musicie mi uwierzyc na słowo :eviltong: bo nie mam zdjec .. ale wygłaskałam Cygana i jego towarzyszke ...

Oby ta sprawa zakonczyła sie wyrokiem bez zawiszenia bo dosc juz bezkarnosci takich ludzi ...

Posted

[COLOR=blue][B]Asiorku, Boginii !!!!!!![/B][/COLOR] :bigcool: :iloveyou: :laugh2_2::smilecol:
Warto było czekać na to allegro !!! [SIZE=1]Zaraz reguluję należność![/SIZE]

Posted

same dobre wiadomości od rana;
- Asior - piękne Allegro dla naszego bohatera !!!
- Ewatr - miłe wieści prosto z wybiegu ;)

niech nam psinka szybko zdrowieje a nowy niech się się ogłasza :roll:

Posted

"...grozi mu nawet 2 lata więzienia...", co to k.... są 2 lata za znęcanie się nad żywą istotą, ale niech mu dadzą nawet te dwa lata choć to śmieszna kara a nie znowu "zawiasy", miganie się bo to tylko pies."Właściciel" też powinien za to odpowiedzieć jest przecież współwinny cierpieniu tego psa:roll:.Wiecie co mnie wkurza?To, że wszystkich bulwersują takie historie, wszyscy piszą że to samo zrobić sprawcy, zabić drania itp., ale jak przychodzi co do czego to nie ma kto pomóc zwierzakowi porzuconemu, maltretowanemu itp., znajdzie się conajwyżej jedna osoba, która coś zrobi, na własnej skórze się przekonałam.

Posted

[quote name='Dark Lord']"...grozi mu nawet 2 lata więzienia...", co to k.... są 2 lata za znęcanie się nad żywą istotą, ale niech mu dadzą nawet te dwa lata choć to śmieszna kara a nie znowu "zawiasy", miganie się bo to tylko pies."Właściciel" też powinien za to odpowiedzieć jest przecież współwinny cierpieniu tego psa:roll:.[/quote]

Przyłączam się do tych słów...

Posted

A ja mam nadzieje ze zostanie ukarany a nie skonczy sie na uniewinieniu bo chlop byl tak pijany ze w tamtej chwili nie wiedzial co robi.
Trzymam kciuki aby SKU...SYN pojdzie siedziec jest to moje najwieksze marzenie.

Posted

[quote name='Ajula']ja takiej nadziei nie mam Agnieszko :shake:

ujdzie mu na sucho, bo nasze prawo jest do d..[/quote]

Ajula sprawa jest naglosniona moze prokuratura ruszy tylki i cos zrobi w tej sprawie.

Posted

To że jakaś sprawiedliwość go dopadnie to ja raczej wątpię:evil_lol: Dostanie jakiś wyrok w zawieszeniu i natym się cała sprawa zakończy.Nasze prawo trzeba zmienić aby dostał taki delikwent duży wyrok karę pieniężną i to sporą oraz zakaz dożywotni posiadania zwierząt od myszki na koniu skończywszy.Może wtedy takich nieszczęść byłoby o wiele mniej taką mam nadzieję:cool3::loveu::loveu::loveu::multi::multi:.

Posted

O, to jest dobry patent! Zakaz posiadania zwierząt, żadnej krowy, świni, kury...A drań na wsi mieszka. Marzenie...
Nierealne niestety. Zaraz byłby wrzask, że się go pozbawia środków do życia.

Życia kosztem zwierząt :-(

Posted

[quote name='Ninti']O, to jest dobry patent! Zakaz posiadania zwierząt, żadnej krowy, świni, kury...A drań na wsi mieszka. Marzenie...
Nierealne niestety. Zaraz byłby wrzask, że się go pozbawia środków do życia.

Życia kosztem zwierząt :-([/quote]
No tak i jaka bylaby afera ze biedny starszy czlowiek zostal pozbawiony chleba na starosc:angryy::mad:

Posted

Nadzieję zawsze trzeba mieć żecoś w końcu z tym zrobią jeżeli będzie głośno raban robić:angryy:znajdzie się prawników którzy się tym zajmą i będą dążyć do zmiany w kodeksie karnym. A rolnik to niech na rentę rolniczą idzie i zwierzaków nie maltretuje bo po co mu one jeżeli nawet konie,krowy,kozy i swiniaki głodzą a to podobno jest ich źródło utrzymania:shake::razz:. No to coś tu nie tak.:shake: Ale trzeba dążyć do takich zmian w prawie bo będzie coraz gorzej. Mam nadzieję że nasz rekonwalscent ma się coraz lepiej,zdrowieje z dnia na dzień i w końcu znajdzie się dla niego domek i człowiek który mu wynagrodzi wszystkie nieszcześcia i pokocha bezgranicznie:loveu::loveu::loveu:.

Posted

Asior Allegro cudne ! :Rose::Rose:
Mam nadzieję , że Cyganek znajdzie najczulszy DOMEK ŚWIATA !
On tyle już przeszedł , że domek dla niego musi być najlepszy !:loveu:

Temida jest niestety ślepa , ale wiele też zależy od sędziów , bowiem oprócz norm prawnych istnieją normy etyczne i sąd powinien wziąć to pod uwagę !
Stopień okrycieństwa zastosowanego wobec Cyganka był przecież porażający....:angryy::mad:
Jeden wyrok porządny ,surowy , adekwatny do stopnia tragedii i bezmiaru bólu i cierpienia psa , oduczyłby wielu zadawania cierpienia żywym istotom :angryy::mad::angryy::mad:

Cyganku biegnij SŁONECZKO do swojego wytęsknionego DOMKU :Dog_run:

Posted

Cyganek musi mieć najcudowniejszy domek na świecie.
Chwilami wydaje mi się , że lepiej żeby poczekał i znalazł szczęśliwego Pana niż na już miał by trafić w jakieś piekło!
Cyganek to wspaniały piesek - chcę aby miał życie o jakim mu się nie śniło, aby jego Pan go kochał, szanował, cieszył i smucił się razem z nim!

Trzymam kciuki najmocniej jak się da!