Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='GuniaP']Rozmawiałam z panią Haliną Derwisz, kierownikiem schroniska, przekazuje jej wypowiedź :
[I]"W każdej sprawie gdzie zachodzi prawdopodobienstwo znęcania się nad zwierzętami nasze stowarzyszenie składa doniesienie do prokuratury. W sprawie CYGANA zostało wszczęte z urzędu postępowanie przygotowawcze i [B]czynności procesowe prowadzi Posterunek Policji w Kamieniu[/B]. Nasza organizacja złoży na piśmie swój udział w sprawie jako pokrzywdzony[/I]
[I]ponieważ nie może nim być sprawca czyli właściciel psa.Zawsze w takich sprawach ważne jest dobre udokumentowanie sprawy (narzędzie zbrodni, świadkowie, dokumentacja zdjęciowa - w tym wypadku tylko nasza ponieważ policja nie robiła zdjęć).[/I]
[I]Tyle strona prawna.[/I]
[I]Pracując w schronisku' wiemy jedno musimy dać naszym zwierzętom maksymalnie dużą szansę życia i zrobimy wszystko aby walkę o zdrowie CYGANA wygrać. W poniedziałek zrobimy badania pod kątem operacji, jeżeli będzie ok, to we wtorek o godz. 14 termin pierwszej operacji.Teraz musi nabierać sił i dużo jeść. "[/I]
[/quote]
Czy ze względu na sposób, w jaki zareagowali policjanci z Kamienia nie należałoby wnioskować, aby czynności procesowe były prowadzone przez inny komisariat. Przecież nikt nie będzie chciał pluć do własnego gniazda.

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kris79']O to chodzi!

Jak bedziecie tez sprawdzac kto dokonal wplaty?
I za co?
Tu nie ma slowa "cegielka" - przeciez Maszaberla rozpoczela dyskusje na ten temat pare dni temu.
Mamy jakies przedszkole tutaj czy co?[/quote]
kRIS..KURCZE...ROBISZ AWANTURE A PISZESZ ZE TO NIE PZREDSZKOLE...chcesz zaplacic za koszta aukcji???O co chodzi??Wyslij dla Lary pieniązki, ona wyrożni aukcje..jaki widzisz problem??Ayukcja jest bardzo ładna i wyrazista..chwyta tez za serce..na pewno nie robila tego"zeby być pierwsza"...skoro aukcja juz jest- niech zostanie- a Ty zasponsoruj jej wyróżnienie i problem z głowy...po co sie kłócić i awanturować i szukać dziury w calym???Nie ma sensy wystawiać drugiej aukcji...żeby nie zostal obie usunięte....a Lara chciala dobrze i dobrze zrobila- nie czekala na nikogo-bo wiadomo ze kazdy grosz teraz jest na wage zlota i czas tez odgrywa istotną role..nie ma się co wkurzać....:razz:

Posted

Kris a Ty o tym ,ze pokryjesz koszty allegro ,i zeby nikt juz nie robil napisales juz po fakcie ,bo lara juz wtedy je zrobila ,wiec skad dziewczyna miala wiedziec? To Ty czytaj dokladnie wszystkie posty ,nie jestes jeden na tym watku,wszyscy chcemy pomoc.

Posted

[QUOTE]kris, nie obraź się ale nie podoba mi się twój ton...każdy chce pomóc-może z tymi aukcjami rzeczywiście dziewczyny się pospieszyły ale chciały jak najlepiej i to nie powód by je tak besztać!i nie pisz proszę że to przedszkole czy dziecinada bo każdy może popełnić błąd...większość z nich pomaga jak może od bardzo dawna i naprawdę nie zasługują na takie ostre słowa jakie są w twoich postach.

poza tym jak pewnie zdążyłeś zauważyć bardzo często posty skaczą i niektóre pojawiają się zupełnie w innych miejscach niż powinny-nie trudno wtedy któryś przeoczyć.[/QUOTE]

zgadzam się. kris, wszyscy chcemy pomóc. Po co cała ta afera? Zresztą ja czytałam cały wątek i oprócz oferty allegro Lary i Asior nie zauważyłam innej...

[QUOTE]Czy ze względu na sposób, w jaki zareagowali policjanci z Kamienia nie należałoby wnioskować, aby czynności procesowe były prowadzone przez inny komisariat. Przecież nikt nie będzie chciał pluć do własnego gniazda.[/QUOTE]
Też się nad tym zastanawiałam, bo być może skoro prowadzą dochodzenie w sprawie w której zawinili to kto się przyzna? Nikt.

Posted

[quote name='gonia66']kRIS..KURCZE...ROBISZ AWANTURE A PISZESZ ZE TO NIE PZREDSZKOLE...chcesz zaplacic za koszta aukcji???O co chodzi??Wyslij dla Lary pieniązki, ona wyrożni aukcje..jaki widzisz problem??Ayukcja jest bardzo ładna i wyrazista..chwyta tez za serce..na pewno nie robila tego"zeby być pierwsza"...skoro aukcja juz jest- niech zostanie- a Ty zasponsoruj jej wyróżnienie i problem z głowy...po co sie kłócić i awanturować i szukać dziury w calym???Nie ma sensy wystawiać drugiej aukcji...żeby nie zostal obie usunięte....a Lara chciala dobrze i dobrze zrobila- nie czekala na nikogo-bo wiadomo ze kazdy grosz teraz jest na wage zlota i czas tez odgrywa istotną role..nie ma się co wkurzać....:razz:[/quote]

dziękuję Goniu. Pytałam się od wczoraj co z allegro, tak jak napisałam AsiaK, nikt nie pisał nic poza mną i Asior o żadnym allegro, też czytałam cały wątek. Chciałam tak zwyczajnie pomóc, bo wszyscy piszą allegro, allegro, ale poza samym pisaniem nic nie ma. No to zrobiłam. I dostało mi się. Przecież nie chciałam namieszać. Specjalnie pytałam się Asior czy podać mam w aukcji nr konta RSOZ. A co do dyplomów, ktoś ma przecież dostęp do tego konta, może mi co kilka dni wysyłać nicki kto już wpłacić i ja będę wysyłać dyplomy. Nie widzę problemu.

Nie wpisuje się w tego typu aukcjach cegiełko, bo na allegro nie można prowadzić zbiórek, a cegiełka od razu się z tym kojarzy. Lepiej napisać, że są sprzedawane dyplomy - tak mi radziła Isadora, której tu nie muszę przedstawiać. Starałam się żeby aukcja była przejrzysta, dziękuję Goniu.

Co do wyróżnienia to myślę, że jeszcze mogę zmienić aukcję i wyróżnienie zrobić.

Jeśli Kris nadal uważa, że sam wystawi aukcję to w ostateczności mogę ją zakończyć.

Przepraszam a tamtego posta wyżej,tzn. jego formę, ale trochę mnie nerwy poniosły. Poczułam się zaatakowana.

Posted

[quote name='__Lara']dziękuję Goniu. Pytałam się od wczoraj co z allegro, tak jak napisałam AsiaK, nikt nie pisał nic poza mną i Asior o żadnym allegro, też czytałam cały wątek. Chciałam tak zwyczajnie pomóc, bo wszyscy piszą allegro, allegro, ale poza samym pisaniem nic nie ma. No to zrobiłam. I dostało mi się. Przecież nie chciałam namieszać. Specjalnie pytałam się Asior czy podać mam w aukcji nr konta RSOZ. A co do dyplomów, ktoś ma przecież dostęp do tego konta, może mi co kilka dni wysyłać nicki kto już wpłacić i ja będę wysyłać dyplomy. Nie widzę problemu.

Nie wpisuje się w tego typu aukcjach cegiełko, bo na allegro nie można prowadzić zbiórek, a cegiełka od razu się z tym kojarzy. Lepiej napisać, że są sprzedawane dyplomy - tak mi radziła Isadora, której tu nie muszę przedstawiać. Starałam się żeby aukcja była przejrzysta, dziękuję Goniu.

Co do wyróżnienia to myślę, że jeszcze mogę zmienić aukcję i wyróżnienie zrobić.

Jeśli Kris nadal uważa, że sam wystawi aukcję to w ostateczności mogę ją zakończyć.

Przepraszam a tamtego posta wyżej,tzn. jego formę, ale trochę mnie nerwy poniosły. Poczułam się zaatakowana.[/quote]

Lara,bardzo Ci dziekujemy za piekne allegro,
mozna je wyroznic,chetnie sie dorzuce.

Posted

Tak bym chciała gorąco prosić w imieniu Cyganka o zgodę, może warto?
Nie unośmy się, bo w ten sposób tylko naszą złość kierujemy na złe tory.
Złość może dodawać energii ale np. przeciwko byłemu "pańciowi" :diabloti:
Jakby czytał to miałby radochę:shake:

Posted

[quote name='monika083']Lara,bardzo Ci dziekujemy za piekne allegro,
mozna je wyroznic,chetnie sie dorzuce.[/quote]

Dziękuję :loveu:

Irenaka, ja nie chcę się kłócić ;) Tym razem co do wyróżnień to poczekam na Krisa, nie chce znowu jakichś nieporozumień.

Na aukcji ktoś już kupił dwie cegiełki.

Posted

[quote name='__Lara']Dziękuję :loveu:

Irenaka, ja nie chcę się kłócić ;) Tym razem co do wyróżnień to poczekam na Krisa, nie chce znowu jakichś nieporozumień.[/quote]

Lara:loveu:
Tak między nami babami;) to chętnie bym "wrobiła" Krisa na Twoim miejscu w to allegro. :evil_lol:
Facet jest nowy na dogo ( czytaj jeszcze nie stracił całej kasy na psy) ;), chętny do pomocy.Ja bardzo lubię wykorzystywać facetów :evil_lol:;)
Kris:loveu: nie gniewaj się:oops: Stara baba jestem, lubię czasem rozładować atmosferę ( niekoniecznie elegancko):oops:

Posted

No właśnie trzeba pomyśleć jak to zorganizować, bo w mojej aukcji jest podane konto stowarzyszenia, więc w tej "larowej" też musi być podane konto to samo, zeby ludzie się nie czepiali...

Posted

[quote name='Asior']No właśnie trzeba pomyśleć jak to zorganizować, bo w mojej aukcji jest podane konto stowarzyszenia, więc w tej "larowej" też musi być podane konto to samo, zeby ludzie się nie czepiali...[/quote]

[B]Asior[/B], ale na mojej aukcji też jest konto stowarzyszenia :)

[B]irenaka[/B] :lol: :D fajna z Ciebie babka :D

Posted

czymam kciuki za Cyganka, jest wspaniały i ma ogromną chęc życia, a sasiadkę warto by było nagrodzic jakims dyplomem za odwagę. Oby więcej było takich ludzi , to też mniej by było cierpiących zwierząt, a kata powiesic za jaja.

Posted

[quote name='Renata5']Dziewczynki dajcie link do tego allegro cegiełkowego...[/quote]

[url=http://www.allegro.pl/item543558634_skatowany_pies_przez_wlasciciela_pomoc.html]SKATOWANY PIES PRZEZ WŁAŚCICIELA - POMOC (543558634) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

Wklejcie w pierwszym poscie - osoba, ktora zalozyla watek.

Posted

[quote name='Renata5']Dziewczynki dajcie link do tego allegro cegiełkowego...[/quote]

Znowu posty przeskakują :mad:

[url=http://www.allegro.pl/item543558634_skatowany_pies_przez_wlasciciela_pomoc.html]SKATOWANY PIES PRZEZ WŁAŚCICIELA - POMOC (543558634) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

Posted

Z każdym dniem Cygan czuje sie lepiej. Ma apetyt, dużo śpi :sleep2:- odpoczywa. Na powitanie dziś podał mi łapkę i ciągle domaga się głaskania. Opuchlizna powoli schodzi i jego pysiu, głowa i łapki wracają do normalnych rozmiarów. Z dnia na dzień robi postępy - dzisiaj był na spacerku :Dog_run:na dowód tego w najbliższym czasie matinestka wstawi zdjęcia, przetrzyjcie oczy :crazyeye: bo to niewiarygodne, że tak szybko Cygan regeneruje swoje siły, tak bardzo chce żyć. Drodzy Dogomaniacy- Przyjaciele. Bardzo dziękuję za to co robicie dla tego skatowanego pieska.

Posted

[quote name='Yolka']Z każdym dniem Cygan czuje sie lepiej. Ma apetyt, dużo śpi :sleep2:- odpoczywa. Na powitanie dziś podał mi łapkę i ciągle domaga się głaskania. Opuchlizna powoli schodzi i jego pysiu, głowa i łapki wracają do normalnych rozmiarów. Z dnia na dzień robi postępy - dzisiaj był na spacerku :Dog_run:na dowód tego w najbliższym czasie matinestka wstawi zdjęcia, przetrzyjcie oczy :crazyeye: bo to niewiarygodne, że tak szybko Cygan regeneruje swoje siły, tak bardzo chce żyć. Drodzy Dogomaniacy- Przyjaciele. Bardzo dziękuję za to co robicie dla tego skatowanego pieska.[/quote]
Cudowne wiadomości...normalnie jestem pelna podziwu dla tego Piesia ślicnego..dla Jego woli życia...musi znaleźć najlepszy z możliwych domkow zeby mógł zapomnieć o koszmarze minionych dni...jak On musi kochać czlowieka..już mu wybaczył...merdając ogonkiem do ludzi pkazuje nam wszystkim, jacy powinniśmy być we wzajemnych relacjach...dużo by nas takie psieseczki nauczyły..oj dużo...Kochany Cyganku...jestesmy z Toba...i baaardzo cieszymy się, że dochodzisz do zdrówka...:lol:

Posted

Któraś mu doniosła, jakie zamieszanie robi na necie i chciał się ładnie zaprezentować:evil_lol:. Nareszcie czuje się kochany, stąd te postępy - ma dla kogo je robić.

Posted

[quote name='Kris79']Lara - informacja do Ciebie - znajdz ten post Maszaberli z wczoraj z godzin przedpoludniowych - od tego postu zaczela sie cala propozycja Allegro
Badz tak uprzejma i nie obrazaj sie - chcemy pomoc psu a te ze jestem tu nowy to chyba nie znaczy ze musisz az tak sie egzaltowac?
Nie szkoda zdrowia?[/quote]
Krzysiu..ale przeciez to nie Lara podniosla alarm...spokojnie..cieszymy się bardzo, że jesteś z nami i nie pisze tego złośliwie, tylko zupełnie szcze rze i prawdziwie..Lara czeka wciąż na Twoja decyzje, czy chcesz zasponsorować wyróżnienie, czy już odeszła Ci ochota??No bo myślę, że poki co nie ma sensu robic drugiej aukcji cegielkowej...ale wyroznic by ja bylo warto rzeczywiscie...a jesli chodzi o post ktory zacytoweales, to przyznam szczerze, ze ja wczoraj przeczytalam caly watek i ten post też ale ja malo z niego zrozumailam(moze dlatego ze bylo bardzo poźno a moze dlatego ze jestem ciężko kapująca)....był dla mnie w kazdym razie malo czytelny..a Lara nie czekala nie zapowiadala tylko zasiegnela rady Isadory- starej "wyjadaczki" cegiełkowej i po prostu poświęcila czas na zrobienie Allegro- więc nie ma za co Jej łajać...to jak bedzie w końcu z tym wyróżnieniem??

Posted

[quote name='Maszaberla']Podpisuje sie dokladnie pod tym co napisala Sonikowa

1) Mam zobowiazania wobec innych psiakow - wiec na razie powstrzymuje sie z wplata - oczywiscie jak tylko padnie haslo NATYCHMIAST - od razu przelewam pieniadze
Zastanawiam sie tylko - moze zrobmy wszystko zeby pies trafil natychmiast do kliniki - nie chcac urazic schroniska - w klinice bedzie mial znacznie lepsze warunki (vide lepsza pomoc medyczna)
Dopiero wtedy po oszacowaniu kosztow leczenia podejmijmy dzialania finansowe
2) Kris to moj znajomy - jak sie postara to dotrze do dziennikarzy tzw. z terenu - musimy tylko znac wiecej szczegolow odnosnie lokalnej policji w tej sprawie - ale to juz na ten temat powinien wypowiedziec sie ktos kto jest na miejscu
3) Od razu zaloze na Allegro sprzedaz cegielek nawet za symboliczne 5 zł ale chyba najpierw podejmijmy decyzje czy pieniadze sa potrzebne na juz czy dopiero po ewentualnym przeniesieniu psa do kliniki?

Jak myslicie?[/quote]

Lara - informacja do Ciebie - znajdz ten post Maszaberli z wczoraj z godzin przedpoludniowych - od tego postu zaczela sie cala propozycja Allegro
Badz tak uprzejma i nie obrazaj sie - chcemy pomoc psu a te ze jestem tu nowy to chyba nie znaczy ze musisz az tak sie egzaltowac?
Nie szkoda zdrowia?

Posted

[quote name='__Lara']
[/QUOTE]

[B]aby aukcja cegiełkowa przyniosła oczekiwany skutek - a o to chyba chodzi nam wszystkim - powinna być wyróżniona.[/B]
inaczej mało kto ja zauważy i mało kto weźmie w niej udział.
robiłam już kilka takich aukcji i wiem, że bez wyróżnienia dużo się nie zdziała :shake:

Lara podaj proszę konto a przeleję Ci pieniążki na wyróżnienie, ok?

Posted

[quote name='gonia66']Krzysiu..ale przeciez to nie Lara podniosla alarm...spokojnie..cieszymy się bardzo, że jesteś z nami i nie pisze tego złośliwie, tylko zupełnie szcze rze i prawdziwie..Lara czeka wciąż na Twoja decyzje, czy chcesz zasponsorować wyróżnienie, czy już odeszła Ci ochota??No bo myślę, że poki co nie ma sensu robic drugiej aukcji cegielkowej...ale wyroznic by ja bylo warto rzeczywiscie...a jesli chodzi o post ktory zacytoweales, to przyznam szczerze, ze ja wczoraj przeczytalam caly watek i ten post też ale ja malo z niego zrozumailam(moze dlatego ze bylo bardzo poźno a moze dlatego ze jestem ciężko kapująca)....był dla mnie w kazdym razie malo czytelny..a Lara nie czekala nie zapowiadala tylko zasiegnela rady Isadory- starej "wyjadaczki" cegiełkowej i po prostu poświęcila czas na zrobienie Allegro- więc nie ma za co Jej łajać...to jak bedzie w końcu z tym wyróżnieniem??[/quote]

Gosienko ja nikogo nie lajam - przeczytaj sobie tylko na spokojnie posty (w zasadzie riposty Lary) - pozostawie je bez komentarza;)

Bardzo podoba mi sie aukcja Allegro:
[url=http://www.allegro.pl/item542602333_wlasciciel_chcial_go_zakatowac_na_smierc.html]WŁAŚCICIEL CHCIAŁ GO ZAKATOWAĆ NA ŚMIERĆ !!! (542602333) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

Jest zrobiona swietnie, przejrzyscie, czytelnie - chwyta za serce, tzw uderzenie i tak ma byc - i wg mnie tak wlasnie wygladac aukcja z cegielkami

Co do wyroznienia - bardzo chetnie pokrylbym koszty bo nie ma sensu oczywiscie wystawiac drugiej aukcji ale koszty miala pokrywac Maszaberla (i o tym napisalem dzisiaj mniej wiecej w poludnie ale nikt sie do tego nie ustosunkowal)

Posted

[quote name='Kasia'][B]aby aukcja cegiełkowa przyniosła oczekiwany skutek - a o to chyba chodzi nam wszystkim - powinna być wyróżniona.[/B]
inaczej mało kto ja zauważy i mało kto weźmie w niej udział.
robiłam już kilka takich aukcji i wiem, że bez wyróżnienia dużo się nie zdziała :shake:

Lara podaj proszę konto a przeleję Ci pieniążki na wyróżnienie, ok?[/quote]

No wreszcie - ktos kto zrozumial o co chodzi !!