Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

martik b napisał(a):
Wczoraj wreszcie udało się nam wejść na działki..przyjechało pogotowie i straż dla zwierząt Nam pomóc za co serdecznie, serdecznie dziękujemy:loveu:
Niestety taka interwencja była za poźno...szkoda, że nie mieliśmy wcześniej telefonu do Nich...psa nie było na działce..Pan twierdził, że zawiózł psa do brata i uciekł:-( co naturalnie dalekie od prawdy jest...ale mamy jeszcze nadzieje...że gdzieś ją tylko ukryli...więc walczymy dalej...pomaga nam nadal pogotowie i straż dla zwierząt no i wykorzystamy też tv...
Ale ogólnie jesteśmy załamani...suńka powinna być już dawno temu zabrana od tego psychola...by nie było teraz tej całej tragedi, strachu i niepewności:shake:

straszne :placz::placz:
mam nadzieje że uda się ją jeszcze odnaleźć :-(:-(
pięknie walczycie dziewczyny

• Replies 247
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

niestety za pozno.......pozbyl sie psiaka (dowodu) i to moze w lesie
Animalsom sie nie spieszylo........( na poniedzialek sie umowili )
Marta i Loren powodzenia !!!!!

Posted

Niestety popieram , szkoda psa , tak bardzo liczyl na Was , kiedy ma sie do czynienia z bestia i potworem , to kazda chwila sie liczy ,kazda , bardzo kibicowalm sunce , szkoda pieska :-( , stracilyscie cenny czas , przykro mi

Posted

ida47 napisał(a):
Niestety popieram , szkoda psa , tak bardzo liczyl na Was , kiedy ma sie do czynienia z bestia i potworem , to kazda chwila sie liczy ,kazda , bardzo kibicowalm sunce , szkoda pieska :-( , stracilyscie cenny czas , przykro mi

nie piszcie tak jakby psa juz nie bylo. W moim przekonaniu pies jest i zyje. A my zrobimy wszystko zeby go odnalezc. Pogotowie i Straz dla zwierzat ogromnie nas uswiadomilo w przeprowadzaniu tego typu akcji i mozliwosciach prawnych. Wierze, ze jeszcze uda nam sie odnalezc psiaka bo nie po to tak sie w to zaangazowalysmy.

Posted

Strasznie nam wszystkim smutno !
A Wam dziewczymy zyczymy powodzenia w odnalezieniu psiaczka!!!!
Teraz dowiedzialyscie sie o prawnych mozliwosciach a to jest b. wazne !

Posted

a ja nadal wierze, ze sie uda!
martik ma pewien plan i psa odnajdziecie, oby tylko wlasciciel go nie zaglodzil!

gloria :Rose: przepraszam pominelam Ciebie takze ogniwo pomocy ale tak w pospiechu czytalam :roll:

przy okazji naglego poszukiwania roweru dla martik b pomyslalam, by te osoby ktore sa w mapie pomocy dogo / inne zapraszam goraco do wpisu !!! juz samodzielnie, mozna sie zarejestrowac i wypisac samemu/ by wpisaly koniecznie czy posiadaja ten srodek lokomocji w zakladce transport

ponadto wymiencie sie prosze Bdg dogo numerami telefonow by w przypadku akcji moc sie kontaktowac bez dogo

w chwili gdy dostalam telefon od martik z pytaniem kto moze miec rower w bdg! biegalam po watku spacerze po bydgoszczy szukajac aktywnych dogo

rower byl wtedy nieodzowny a kontaktow tlf z bdg jak na lekarstwo!

moze ktos np estera:roll: te osoby ma w swoim notesie? chyba ona zalozyla watek..albo ktos inny czesto dostepny

Posted

[quote name='pixie']
moze ktos np estera:roll: te osoby ma w swoim notesie? chyba ona zalozyla watek..albo ktos inny czesto dostepny
pixie kochanie, dziewczyny do mni zadzwoniły. Niestety ja byłam poza Bydgoszczą, zresztą roweru i tak nie mam. Dzwoniłam do znajomych, ale albo nie było ich na miejscu, albo nie mieli czasu :roll: Niesty, zawsze jak jest potrzeba nie ma nikogo :shake:
Dziewczyny jesteście WIELKIE :loveu: :loveu: :loveu:
Teraz mam już wolne, więc jeśli będziecie potrzebowały pomocy, to do końca tygodnia jestem dostępna 24h/dobę.

Posted

o matko oby tylko krzywdy mu nie zrobił z zemsty z takimi typami 2wszystko możliwe niestety.
Dziewczyny i tak dużo zrobiłyście.
Miejmy nadzieję , że pies odnajdzie sie cały i zdrowy
Trzymam kciuki

Posted

Magdalena napisał(a):
rower?? a po co wam rower??
ja moge użyczyć!

rower byl baaardzo potrzebny!!!! samochod nie wszedzie dojedzie a rower... w niektorych sytuacjach okazuje sie zbawienny

szkoda ze tak wyszlo
hmmmm

wymiencie sie koniecznie telefonami - Esterko wiem ze chcialas i myslalas tylko zauwazylam ze w watku bydgoskim jednak ludzie nie maja do siebie kontaktow

pisalam do kilku osob, albo odpowiedz " nie mam" , koniec kropka, albo nie wiem kto moze miec...
hmmm nielatwo akcje pomocowa karkolomna jaka marta ze straza tego dnia przeprowadzala bez bazy kontaktow z dogomaniakami prowadzic
straz nie z bydgoszczy wiec bez kontaktow liczy na wasze wiezi]

a rower ...Magdalena :loveu:kto wie moze sie jeszcze przyda - ja w kazdym razie przy Twoim nicku dopisuje sobie cyklistka:eviltong:

Posted

gdybyscie szukali osobo-roweru to ja chętnię podjade. jestem ograniczona czasem, ale tak w miare mozliwosci od 18'stej slużę chęcią współpracy. i co, drań zabrał gdzieś psa i sprawa stanęła w miejscu? ehhh biedny psiak nie zasluzyl na takie traktowanie

Posted

[quote name='agenciara']gdybyscie szukali osobo-roweru to ja chętnię podjade. jestem ograniczona czasem, ale tak w miare mozliwosci od 18'stej slużę chęcią współpracy. i co, drań zabrał gdzieś psa i sprawa stanęła w miejscu? ehhh biedny psiak nie zasluzyl na takie traktowanie

jak perly do perlowego sznurka korali zbieram takie wiadomosci
agenciara
podaj kontakt do siebie marcie

moze sie okazac ze roweroosoba bedzie bardzo mile widziana...

marto czy cokolwiek udalo sie wydobyc na swiatlo dzienne?
czy rady Grzegorza udalo sie wprowadzic w zycie?

p.s.
tytul - proponuje dodac BYDGOSZCZ w tytule, choc myslalam ze jest w innym pod forum nie w Akcjach

Posted

[quote name='pixie']jak perly do perlowego sznurka korali zbieram takie wiadomosci
agenciara
podaj kontakt do siebie marcie

moze sie okazac ze roweroosoba bedzie bardzo mile widziana...

marto czy cokolwiek udalo sie wydobyc na swiatlo dzienne?
czy rady Grzegorza udalo sie wprowadzic w zycie?

p.s.
tytul - proponuje dodac BYDGOSZCZ w tytule, choc myslalam ze jest w innym pod forum nie w Akcjach

Pixi kochana mam do wielu osób z dogo z bydgoszczy numery- do lorien, glori i marty697, z nimi też najbliżej współpracuje, prócz tego do estery, tossy, angel, trejsi, wobie, joaniki i do jeszcze innych z miau, ja obdzwoniłam ludzi jednak nikt nie mógł pomóc..niestety po fakcie wpadło mi na myśl, że przecież zamiast szukać moglismy wypuścić powietrze z koła...i takim sposobem dziad nam uciekł, bo autem wszędzie nie wjedziemy;/
Niestety tytułu zmienić nie możemy, bo lorien stare konto, gdzie pisała z niego pierwszy post, ma zablokowane.
Z Grzegorzem jesteśmy w kontakcie, on ma pewien plan i nam pomaga, zobaczymy jaki skutek to przyniesie..no i czekamy na tv, babka wie, że zależy nam na czasie jednak nie od niej niestety zależy kiedy do nas z kamerą przyjedzie...

Posted

Mowiac szczerze z ta telewizja to juz nie łapię,. bo skoro psa juz nie ma w tym miejscu, gdzie byl to pokazanie tej budy...hmmm czy nawet opowiesc o tym oprawcy ale widac moze okazac sie pomocne

Gdy byly wczesniej, przed Wami odpowiednie wladne wladze na miejscu i psa nie zabraly, fakt, to trudne do zrozumienia...
ale tez znad klawiatury wiele spraw widzimy inaczej, nie znamy kulis

ot taki np rower na wage zlota w trakcie akcji, mysli/ pomysly ktore maja byc szybsze od nternetu, niesprzyjajace warunki atmosferyczne i zwykle ludzkie zmeczenie

koszmarnie trudny dzien mieliscie a jeszcze tyle przed Wami!
i mocno trzymam kciuki! bedac gotowa do pomocy, na ile bede mogla z tej odleglosci

Wierze, ze pies gdzies czeka na Was!

Posted

Nam bardzo zależy na tej tv nie tylko żeby nagłośnić sprawę, bo tu wszystkim organom władnym i kompetentnym zabrakło i chęci i wyobraźni, przecież ten pies mógł sobie, co ja pisze mógł.. on powinien w bezpiecznym miejscu czekac na postępowanie prokuratury a został u psychicznego człowieka u którego byc nie powinien!!! po 2 pogotowie i straż dla zwierząt oferuje nagrodę dla osoby która zna losy Lali i wskaże miejsce jej pobytu ale musimy to pokazać w tv, jej zdjęcia i ten komunikat aby dotrzeć do jak największej liczby odbiorców, wiemy chyba wszyscy jak ludzie potrafia się "otworzyć" jeśli chodzi o kasę:razz: mamy wielką nadzieję, że ktoś sypnie słowem za pieniądze w tej sprawie;)

Posted

przeczytalam i z tego wynika ze pies blaka sie niedaleko mnie:mad:
lecz jeszcze jej nie widzialam a czesto spaceruje :angryy::angryy: bede szzukac mam nadzieje ze sie wyjasni to wszystko i sunia sie znajdzie:-(:-(

Posted

oby rzeczywiście mu uciekła:modla:, bo to dla niej najlepsze wyjście w tej sytuacji
No chyba że koleś postanowił ukarać psa i zamknął ja w jeszcze gorszej komórce:shake: ...wole o tym nie myśleć:placz:

Posted

Co za zalosny artykul. Tak naprawde gdyby nie Pogotowie i Straz dla Zwierzat to tej interwencji by nie bylo! Bo szanowna pani prezes z animalsow przypadkiem o tej samej porze co my zjawila sie na komendzie aby pozalic sie policji wyzywajac nas przy tym od "nienormalnych oszolomow" i ze "napastujemy tego wlasiciciela". Przepraszam bardzo ale czy mielismy mu buzi na powitanie dawac? Wkradalysmy sie na dzialke w celu sprawdzenia czy pies jeszcze w ogole zyje bo poza zlozeniem sprawy do prokuratury nie bylo robione juz NIC w tej sprawie. Ogromne brawa dla animalsow - tylko im mozemy zawdzieczac, ze psa juz nie ma w komorce.
Jestem niemal przekonana, ze pies jest u jakiegos sasiada na tych samych dzialkach. Skoro pani prezes ma adres gdzie mieszka brat i u ktorego nocuje ten dziad obecnie to czemu nie jedzie nikt sprawdzic osobiscie czy psa aby napewno tam nie ma?!!! Grzegorz ze strazy dla zwierzat prosil o adres to go nie otrzymal bo jak juz wczesniej bylo wspominane ktos w tej sprawie chce odniesc SUKCES. Szkoda tylko, ze cierpi na tym zwierze.

Posted

Lorien1 napisał(a):
Co za zalosny artykul. Tak naprawde gdyby nie Pogotowie i Straz dla Zwierzat to tej interwencji by nie bylo! Bo szanowna pani prezes z animalsow przypadkiem o tej samej porze co my zjawila sie na komendzie aby pozalic sie policji wyzywajac nas przy tym od "nienormalnych oszolomow" i ze "napastujemy tego wlasiciciela". Przepraszam bardzo ale czy mielismy mu buzi na powitanie dawac? Wkradalysmy sie na dzialke w celu sprawdzenia czy pies jeszcze w ogole zyje bo poza zlozeniem sprawy do prokuratury nie bylo robione juz NIC w tej sprawie. Ogromne brawa dla animalsow - tylko im mozemy zawdzieczac, ze psa juz nie ma w komorce.
Jestem niemal przekonana, ze pies jest u jakiegos sasiada na tych samych dzialkach. Skoro pani prezes ma adres gdzie mieszka brat i u ktorego nocuje ten dziad obecnie to czemu nie jedzie nikt sprawdzic osobiscie czy psa aby napewno tam nie ma?!!! Grzegorz ze strazy dla zwierzat prosil o adres to go nie otrzymal bo jak juz wczesniej bylo wspominane ktos w tej sprawie chce odniesc SUKCES. Szkoda tylko, ze cierpi na tym zwierze.

przy okazji spotkania z tv wspomnijcie o zasługach strazy dla zwierząt i niekompetencji pani prezes ;) i nie przejmujcie się tym co ta kobita gada, bo tylko dzięki Wam wogóle coś w tej sprawie ruszyło

Posted

Jeśli bedzie wam potrzebna pomoc 15-latki piszecze pomoge wie ze wiele nie zdzialam...:angryy: ale zawsze cos heh...mam nadzieje ze wszystko sie dobrze skaczy bo mam dosc juz tych ludzi najlepiej bym wszystkich :mad::mad::mad::mad: Aj czemu mam tylko 15 lat :cool1: trzymam kciuki i jestem do dyspozycji jak cos

pozdrawiam

Posted

o zmiane tytulu poproscie moderatora Esterka pokieruje do ktorego
a i przeniesienie watku do innego dzialu tez w jego gestii

Czy Grzegorz czytal ten artykul?

Posted

Prosilam ostatnio o to Estere ale to niestety nie jej dzial.
Z pewnoscia go jeszcze nie czytal. Mysle jednak, ze nic nowego po tym artykule sie nie dowie gdyz ostatnio osobiscie mial okazje sie przekonac o niekompetencji i dziwnych metodach dzialan p.prezes.:roll:

*Napisze zaraz pw do moderatorow z prosba o zmiane tytulu.