Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 247
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a teren calkiem dziki? baru pubu sklepikow, warzywniakow nie ma?
by tam mozna zostawic wiadomosc
a moze jakies inne miejsca dokad ludzie zmierzaja,c zy tez to same dzialki typowe letnie niezamieszkale

kiosk ruchu..nie wiem sama, Mateusz poglowkuj gdzie mozna do reki ludziom dac
marta rozdawala z Sylwia moze jeszcze raz pojsc jej sladami, moze rozdajac ponownie czego sie dowiecie? moze "ktos pusci farbe"?

Posted

pixie napisał(a):
a teren calkiem dziki? baru pubu sklepikow, warzywniakow nie ma?
by tam mozna zostawic wiadomosc
a moze jakies inne miejsca dokad ludzie zmierzaja,c zy tez to same dzialki typowe letnie niezamieszkale

kiosk ruchu..nie wiem sama, Mateusz poglowkuj gdzie mozna do reki ludziom dac
marta rozdawala z Sylwia moze jeszcze raz pojsc jej sladami, moze rozdajac ponownie czego sie dowiecie? moze "ktos pusci farbe"?

Obok działek sa domki mieszkalne, niestety sklepu chyba w pobliżu żadnego, za to jest pętla autobusowa i przystanki i tam z lorien wywiesiłyśmy ogłoszenie...jedna z sąsiadek była skora do rozmowy choć to daleka sąsiadka, bo z działek obok ale o dziadzie dużo wiedziała, sama ma 2 owczarki niemieckie, powiedziala nam np to , że dziad dawno temu miał suczkę mix owczarka i wyraziła się tak ''w pewnym momencie sie jej pozbył'':shake: ale szczegółów ona nie zna...za to na następny dzień zadzwonił ktoś anonimowy do lorien, bo ona podaje swój tel w ogłoszeniach...i lorien poznała, że to właśnie ta sąsiadka.. i powiedziala jej, że mamy dać ogłoszenia na os kapuściska i w okolicach ul modrakowej po czym szybko się rozłączyła jak lorien chciała zacząć rozmowę...i tak też zrobiłyśmy na następny dzień:roll:

Posted

Nom sąsiadka jedynie mówiła, że na 100% wywiózł psa do tego brata na Kapuściskach... I, żeby nie wchodzić na działkę, bo jest niebezpieczny i wiele razy ich straszył. Działki typowo letnie, chociaż niektóre wyglądały na zamieszkałe. Za to drogi na działkach takie fajne, że popsułem hamulec, a później odwiedziłem myjnie samochodową żeby wstydu sobie błotem nie robić (mój talent :P) Ta jego działka to zbiorowisko śmieci i złomu. W okolicy tylko zajezdnia MZK i jakiś serwis samochodów, a kawałek dalej bloki. Poza tym to już nie Błonie, to Górzyskowo. Spróbuję jeszcze z ulotkami w okolicy... Ale nie wiem, czy to wiele da.

Posted

Poroznośmy jeszcze te ogłoszenia do lecznic weterynaryjnych w Bydgoszczy. Rozdzielmy jakoś teren, wyjaśnijmy tam sprawę, itp. Z nadzieją, że chociaż do weterynarza ten pies chodzi, albo naprawdę uciekł po czym ktoś go przygarnął i chodzi do jakiegoś weterynarza.

Posted

Napisałem Ci na PW. Mówiła, żebyśmy tam nie wchodzili, bo gość jest niebezpieczny i ich zastraszał. Na pytanie o psa mówiła, że go wywiózł do brata na Kapuściska i niby mu uciekł. Jeszcze wspomniała żebyśmy ogłoszenia porozwieszali tam na rynku na Kapuściskach i na ulicy Modrakowej...

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Niestety z nieoficjalnych zrodel dowiedzielismy sie, ze pies zostal zabity i zakopany gdzies w lesie:-( co gorsza to juz trzeci pies ktory zginal z jego rak... Teraz jedyne co mozemy zrobic to byc czujni zeby ten frajer nie wzial sobie kolejnego psa, juz w schronisku raz na niego natrafilam. Zostal zablokowany w komputerze schroniska, zadnego psa wiec od nas nie dostanie. Mam jednak nadzieje, ze smierc Lali to tylko pogloska...:roll::roll:

• 5 weeks later...
Posted

U mnie kolo domu na działkach osiedlowych jest tez owczarek niemiecki bardzo ładna suka, boi sie ludzi i nie widzę żeby ktoś do niej przychodził(nawet karmic)ma kojec 3m na 3m.