Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='wanda szostek']Cieszę się halbinko, że udało się małą uratować. Teraz tylko domek. A u mnie z adopcjami tylko problemy. Dzisiaj jestem w wielkim dole.[/quote]

Wando, każdy miewa wątpliwości i chwile zwątpienia... trzymaj sie i nie daj kryzysom! wiosna już za chwilę, to razem z powiewem świeżości nadleci i otucha!

Posted

Strasznie się ciesze ze maleństwo dochodzi do siebie, widać po niej znaczną poprawę. Halbinko przekaż proszę Alutce buziaka słodkiego:):loveu:
a dla Ciebie wielki uścisk za to co robisz:)

Posted

Jak to super, że Alutka tak dobrze wygląda. Bałam się zaglądać do niej. Bo ja podobnie jak Wanda - mam dół jak Rów Mariański - apropos - ile on ma???

Osttanio czego się chwycę - nie wychodzi. Problemów przybywa, zwierzaków z propblemami też, a rądk do działań nie ma. I mam dół właśnie tenże.

Ale Halbino - super u Ciebie. Tak się cieszę!!!:lol:

Posted

[quote name='supergoga'] Bo ja podobnie jak Wanda - mam dół jak Rów Mariański - apropos - ile on ma???
!!![/quote]

kolo minus jedenastu kilometrow.
nie dawajcie sie kobiety, filary dogo :calus:

a halbina z BIANKA1 filary dzialu szczeniecego.

Trzymac sie i nie poddawac!

Posted

Supergogo, mnie też czasem trudno nie mieć doła...
a co do maluchów to niestety nie wszystkim udaje sie tak jak Alutce...
rok temu nie udało sie uratować Dudusia
[*]
w ciągu roku odeszło też kilka kociaków
[*]

mAlutka zawładnęła pontonem, leżakuje sobie w nim, znosi do niego zabawki, chętnie przytula się do psa, który sie w nim położy... zaczęła właśnei etap szarpania smyczy i nogawki pod hasłem: "Nie zostawiajcie mnie samej! zabierzcie mnie ze sobą!", a po moim powrocie chwyta but i wyżywa na nim frustrację...
faktycznie zaczyna się etap wzrostu i odbudowy tkanki mięśniowo-tłuszczowej, mAlutka jada już regularnie, trawi poprawnie i efekty coraz częściej trzeba zbierać...ale o to nam przecież chodziło!
na dworze coraz cieplej, więc trzymiesięczne szczenie będzie miało możliwość częstych spacerków i kontaktu ze świeżym powietrzem...
szybko powinna nadrobić stracony czas i zdąży jeszcze zaznać szczenięcych wrażeń... oby jak najszybciej w swoim najcudowniejszym na świecie domku!
w piątek ją zaszczepimy... i możemy zacząć ogłaszać...
Mam nadzieję, że mogę liczyć na Waszą pomoc w tej kwestii?...
Domek musi być świadomy i odpowiedzialny... mAlutka moze mieć jeszcze długo problemy albo zachwiania trawienne, powinna jeść naprawdę dobrą karmę lub kurczaczka... domek musi reagować na każde odchylenie od normy i od razu konsultować sprawę z weterynarzem... musi Alutkę kochać i rozpieszczać, żeby jej wynagrodzić to trudne dzieciństwo i cierpienie, jakiego doznała... musi też przejść procedurę adopcyjną i to pełną: wizyta przedadopcyjna, umowa adopcyjna, wizyta poadopcyjna... musi zostać zaakceptowany przez Dziewczyny (Budrysek, Bubu) i naszą fundację...
Byle komu Alutki nie oddamy!

Posted

[URL]http://lh3.ggpht.com/_aUXFZS-v4U0/SawcQUHhC4I/AAAAAAAAAnQ/Ts65uRdH0ug/s512/P3020315.JPG[/URL]

Już niedługo a Alutka nie zmieści się do tej miseczki.

A co do ogłaszania Alutki to czekamy tylko na tekst :p.

Posted

Przypominam o cegiełkach, bo coś "słabo idą" :-(

[url=http://www.allegro.pl/show_item.php?item=567151491]Na pomoc Alutce - charytatywnie - tapetki (567151491) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

Kto może wspomóc Alutkę :oops: ?

"KUP PAN CEGŁĘ" - DLA ALUTKI

Posted

Witajcie!

Na dzień 24.02.2009 nasz [COLOR=RoyalBlue][U]dług w lecznicy wynosił 324zł[/U][/COLOR]. Serdecznie chciałam podziękować niżej wymienionym osobom za pomoc i wsparcie finansowe. Oto wpłaty, które zostały zaksięgowane na koncie Fundacyjnym na rzecz Alutki:

12.02.2009
- [B]Amiga [/B]- 40zł (darowizna)
25.05.2009
- [B]Smedmar [/B]- 10zł (aukcja cegiełkowa)
- [B]Daro_Q4 [/B]- 25zł (aukcja cegiełkowa)
26.05.2009
- [B]Atevi [/B]- 10zł (aukcja cegiełkowa)
- [B]Slapcio [/B]- 10zł (aukcja cegiełkowa)
- [B]Koniczynkakr26 [/B]- 20zł (aukcja cegiełkowa)
27.02.2009
- [B]p. M. Owczarczyk[/B] - 50zł (darowizna)

w sumie: [U][B][SIZE=4][COLOR=RoyalBlue]165zł[/COLOR][/SIZE][/B][/U]:sweetCyb:
[COLOR=DarkRed][B][SIZE=5]
[/SIZE][/B][/COLOR][CENTER][COLOR=DarkRed][B][SIZE=5]Wszystkim darczyńcom serdecznie dziękujemy!
[/SIZE][/B][/COLOR]:laola:
[/CENTER]

A tym, którzy chcieliby pójść w ich ślady nieśmiało :lol: podaję numer konta:

[COLOR=darkgreen][B]Fundacja Pomocy Zwierzętom Bezdomnym "Szara Przystań"[/B][/COLOR]
Zabrze, 41-800
ul. E. Czogały 9

[SIZE=4][COLOR=darkgreen][B]IV od. PKO BP SA w Zabrzu[/B][/COLOR]
[COLOR=darkgreen][B]27 1020 2401 0000 0202 0240 5868[/B][/COLOR][/SIZE]

Przypominam także, że [U][B][COLOR=RoyalBlue]KAŻDĄ DAROWIZNĘ[/COLOR][/B][/U] przekazaną Fundacji, [U][B][COLOR=RoyalBlue]MOŻNA ODLICZYĆ OD PODATKU DOCHODOWEGO[/COLOR][/B][/U] zgodnie z art 26 ust. 1, pkt. 9 Ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych (max 6%)

:Dog_run:

A może jakąś cegiełeczkę? Lub torbę ekologiczną? =>[B]

[URL="http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9221558"]Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro[/URL][/B][COLOR=SeaGreen][B][SIZE=4]

[/SIZE][/B][/COLOR] Co do Alutki - mała jest wybredna, Halbinka zamówiła jej Orijenka, dostaje także dietetyczne puchy z Royal Canin dla wrażliwców. Badanie kału wypadło dobrze, długa choroba na szczęście nie wpłynęła na sprawność trzustki. W piątek czeka ją szczepienie i myślę, że poszukiwania domu mogą ruszyć pełną parą.
Stąd pytanie do [B]Budrysek i Bubu[/B], czy możemy umieścić info w aukcji cegiełkowej o poszukiwanym domku, czy macie jakiś upatrzony?

Pozdrawiam,
For

Posted

[quote name='Formica']Witajcie!

12.02.2009
- [B]Amiga [/B]- 40zł (darowizna)
25.05.2009

Pozdrawiam,
For[/quote]

No nieeeeeee, to skoro ja wpłacę dopiero w maju to koniecznie teraz w marcu musze coś wpłacić :cool3::evil_lol:

Posted

Przeleję dziś pieniążki z wcześniejszych bazarków,a tu...

[SIZE=3][COLOR=Red][B]BAZAREK dla ślicznot![/B][/COLOR][/SIZE]
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/maksi-bazar-z-ozdobkami_co-dzien-dokladam_na-3-pieknoty-sare-gabi-alutke_10-iii-132852/#post11903911"]Maksi Bazar z ozdóbkami_Co Dzień DOKŁADAM_na 3 pięknoty...Sarę, GABI i ALUTKĘ_10.III[/URL]

:loveu: