Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maleństwo znów zrobiło kupki, takie budzące mieszane uczucia, bo raz wzorcowa, a raz plackowata... to jakaś stała... ech... była z wizytą u cioteczki Formicy, dostała cztery kłuje i zalecenie, żeby nastepnym razem przyjść z kupką do badania... dostała też puszeczke dietetycznej karmy... ciekawe, jaka nas po niej czeka kupka... teraz śpi na foteliku... Obcięłam jej pazurki, bo juz strasznie drapała, niestety niechcący upuściłam jej też trochę krwi... biedna ta nasza mAlutka...

A Cioteczkom sie chyba znudził juz wątek, bo odwiedziny coraz rzadsze... i coraz mniejsze grono podrzuca maleństwo...

Posted

Nikomu nic się nie znudziło :shake: ale tyle tych bid...
tyle maleństw odchodzi za wcześnie :-(

MAlutka tu już się nie wygłupiaj, sio do domku z porządnymi kupkami w pakiecie!

Posted

Nic sie nie znudzilo. Ja wiernie codziennie czytam ...i to nie raz dziennie )
Nic madrego dodac nie umiem,
Finansowo na razie uziemiona jestem( wiec i tak chwilowo pomoc nie moge(
Wiec siedze cicho i tylko kciuki trzymam...

Posted

halbina napisał(a):

A Cioteczkom sie chyba znudził juz wątek, bo odwiedziny coraz rzadsze... i coraz mniejsze grono podrzuca maleństwo...

eeee wiec zachodzi tu proporcja odwrotna- im rzadsze kupy tym czestsze odwiedziny, ergo, im kupy twardsze tym odwiedziny rzadsze?
:shake:
eee mysle ze nie, po prostu biometr mamy niekorzystny:cool3:
zreszta przestanmy juz o tych kupach, co wejde to opis kupki jak w rozmowie swiezo upieczonych mamus - kazda sie chwali jaka kupke zrobilo malenstwo.
Musisz nam pisac o innych osiagnieciach, na przyklad o detronizacji kota Byrona...:evil_lol:

Posted

Nie znudziło się, nie znudziło, są też tacy, co zaglądają codziennie, choć nie zostawiają po sobie śladu :) Cieszę się, że tak sobie świetnie radzicie! Ponadto w Beskidy nadciąga wiosna, więc teraz to już będzie z górki :loveu::loveu::loveu:

Posted

No,a niektórzy jak wpadają to z kocurka robią piesa ...i jeszcze zganiać go nakazują!:shake:

Byron...zostań już tym kotkiem! Teraz zapamiętam!:loveu:
Pozdrowionka dla całego stadka!
Maleńka...a może już pozwolisz nam po biadolić nad Twoją żarłocznością?:evil_lol:

Posted

halbinko my wszystkie Was kochamy ;) może czasami czasu mało albo coś ale pamiętamy :loveu:
uważaj bo za którymś razem będziesz mieć towarzystwo ale w wannie :evil_lol:

Posted

Jasne, ze pamietamy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Was sie nie da zapomniec :cool3: Dzieje mAlutki i ciotek jak lwice pilnujacych, by jej wlosek z siersci nie zlecial zapisaly sie juz w historii :razz:. Wielu nas sledzi je i kibicuje co dnia. Prawie co dnia, bo czasem prozaiczne sprawy stoja na drodze (choróbska, np. i mnie, ale mniejsza o to - juz po woli z górki) :roll:.

Szanowny pracodawca wspomogę na konto wysłał, zatem wysyłam na rzecz Szarej Przystani ile moge, 50 złociszy :roll:. Kropla w morzu, ale choc troszke dług sie zmniejszy.

mAlutka, to wszystko dla Ciebie :loveu:. Strasznie mnie Twoje normalniejace koooo cieszą :razz:

Posted

[quote name='Formica']Aukcja cegiełkowo-Alutkowo na allegro.
Na pomoc Alutce - charytatywnie - tapetki (567151491) - Aukcje internetowe Allegro

Aukcję pozostałych tymczasów wystawię dziś w nicy jak czas i siły pozwolą.

Skoro już Was nudzą opowieści o kupkach Alutki, to o kupkach nie będzie... :obrazic: zbyt dużo... :roflt:
mAlutka je! w miarę regularnie, choć porcyjki niewielkie... papka Bianki (proszek do robienia papki dla szczeniąt) wymieszany pół na pół z kurczaczkiem, obok tego podkrada juz chrupki moim dorosłym psom... W tym celu musi sie wspiąć do misek na stojaku, wybiera i chrupie... wczoraj ją wreszcie na tym przyłąpałąm i pewnie stad te "inne" kupy...
Podsuwam jej suche dla szczeniąt, ale nie chce... wiecie, najlepiej smakuje zakazany owoc... także ten z kuwety...
Wczoraj mAlutka dostała puszeczkę dietetyczną od cioci Formicy i już teraz nie grymasi tylko wcina, więc apetycik rośnie, no i boczki zaczynają sie zaokrąglać... tak na wygląd, bo na dotyk to nadal skóra na kościach i najlepiej się to wyczuwa podczas przytrzymywania jej do zastrzyków...
Od trzech dni nie było już wymiotów, a kupki zaczynają sie też pojawiać regularniej i coraz rzadziej są rzadkie...
mAlutka nadal dość dużo śpi albo drzemie, nie jest typem wesołego rozbrykanego szczeniaka, który podgryza... Jednak coraz częściej tłamsi fafle Inki (ma wyraźne fory, bo dotąd na każdego szczeniora Inka potrafiła burknąć albo postraszyć kłąpnieciem zębów nad głową),, także zabawy wujcia Platona zaczynają ja interesować... chciałąby piłeczkę albo sznurek... cóż kiedy wujcio woli sam je trzymać w zębach i tylko kusi i podpuszcza... mAlutka nie ma siły ani odwagi walczyć o trofeum czy szarpać się albo biegać za końcówką zwisającą z pyska Platona...
woli wspinać sie na człowieka, robić sarnie oczęta i prosić: weź mnie na rączki, weź mnie na kolanka... zobacz, jaka jestem biedna!
Jest zazdrosna o pieszczoty... i to zaróno wobec psów czy kotów, ale i wobec świnek morskich... wtedy nagle nabiera energii i potrafi obszczekać, a nawet podgryzać... wczoraj próbowałą dziabnąć świniaka...

aha! Bardzo wszystkim odwiedzającym i wspierającym nas Cioteczkom dziękujemy, oczywiście jesteśmy też niezwykle wdzięczni za pomoc finansową i bazarki! :loveu:

Posted

wiedziałam, że Bianka szybko sie odezwie... spokojnie... nie daliśmy nadgryźć maluszka, czyli Bola... leżakował na mojej piersi, Inka świergotała i sie śliniła, Platon próbował wylizywać pod ogonkiem, mAlutka zaś próbowała skosztować nosek, ale została powstrzymana!

Posted

halbina napisał(a):
wiedziałam, że Bianka szybko sie odezwie... spokojnie... nie daliśmy nadgryźć maluszka, czyli Bola... leżakował na mojej piersi, Inka świergotała i sie śliniła, Platon próbował wylizywać pod ogonkiem, mAlutka zaś próbowała skosztować nosek, ale została powstrzymana!

Jasne , że się odezwę . Prośka chcą skonsumować . Zgroza :smhair2:

Posted

MAlutka jak już zaczynasz podkradać jedzonko i to jeszcze musisz się po nie wspinać, to już nieźle :multi::multi::cool2::cool2:
Ale na wieprzowinkę to jeszcze stanowczo za wcześnie :evil_lol: