Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

na wątku zagłodzonych szczeniorkó znalazłam taką propozycję Asior:

NAZYWA SIĘ KACZA ZUPA ( choć z kaczką nie ma nic wspólnego ;-) )

- kurczak pocięty na kawałki (aby zamieścił się w mikserze; nie usuwać skóry, tłuszczu, czy podrobów - czym mniejsze kawałki tym lepsze wyjdzie puree),
- łyżka stołowa oliwy z oliwek,
1 łyżka suplementu witaminoweg
- filiżanka suchego pokarmu
- dwie łyżki stołowe otrębów
- tubka Nutrical (preparat tonizujący zawierający sole mineralne) lub innego
- 3-4 całe jajka
Przygotowanie:
Zemleć kurczaka na puree razem ze skórą i tłuszczem, suchym pokarmem, jajkami i skorupami jaj(!!). Miksując dodawać wodę, aż do momentu powstania wodnistego sosu. Przelać mieszankę do rondla i gotować 30 minut, aż uzyska się konsystencje kremu albo gęstego sosu. Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać.

można to podzielić na porcje i zamrozić i wyciągać przed podaniem...

ciekawe, nieprawdaż?... ale na szczęście mAlutka już wcina i boczki sie zaokrąglaja...

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mnie to się wydaje, że w jej oczkach już się zapaliły jakies iskierki. Już nie są takie smutne i zmęczone :multi: No i boczki już też lepiej wyglądają :multi:
Mała słodzizna :loveu::loveu:

Posted

- p. M. Owczarczyk - 50zł (darowizna). Cieszę się, że te kilka złociszy ode mnie zmniejszyło dług naszej pupilci :p.

MAlutkiej dzieje śledzę od początku z zapartym tchem i pewnie takich ja ja jest multum. Dziewczyna miała od początku wspaniałą opiekę. Udało się jej zwalczyć ciężką chorobę. Jest silna jak tur i z wyrazu pyska widzę, że to będzie piękna, dostojna psinka :loveu:

Zawsze będę ciepło mysleć o Halbinie i Formicy. Wracacie wiarę w ludzi, ostatnio tak nadwątloną ...

Posted

ice_t napisał(a):
widzę, że mAlutka z dnia na dzień jest coraz bardzieej wesoła i zaczyna przypominac nareszcie szczęśliwego szczeniaka :)

Przydadzą się rozrabiace pieniążki!
Przesłałam na konto fundacji z dopiskiem- dla ALUTKI 75zł z pierwszego i drugiego bazarku(34+41).

Pamiętajcie o bazarku dla pięknotki:loveu:
http://www.dogomania.pl/forum/f99/maksi-bazar-z-ozdobkami_co-dzien-dokladam_na-3-pieknoty-sare-gabi-alutke_10-iii-132852/

Posted

co do minusów... u mnie na końcie "0" absolutne, kryzys, Kochane Cioteczki, krsyzys... ale banki dzwonią z kolejnymi propozycjami wzięcia karty lub kredytu, więc można szlaeć dalej! (sarkazm!)

Dziękujemy za każdy grosik! Prosimy też o odwiedzinki na bazarkach i codzienny odzew na wątku, bo to jest dla mnie równie ważne... ten odzew i potwierdzenie, że w swoich staraniach mam Wasze wsparcie...

Moje współpracujące stadko rozniosło dziś torbę z pracami uczniów i mAlutka zżarła kilka prac... :oops: :cool1: :mad:
Dobitny dowód, że zdrowieje i energia ja roznosi... :p