Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 718
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

haha :D no ja też nie :D Będzie będzie z czego dziergać sweterki :eviltong:

Za pozwoleniem Kasi wklejam jeszcze uroczą historię miłosną :eviltong:

[FONT=Arial]Byliśmy z Panienkami u weta, bo Betka dostała zapalenie ucha więc przy okazji Norka pojechała na zastrzyk przeciw wściekliźnie bo wlaśnie się kończyła karencja i jak Betusia miała czyszczone ucho, pani doktor klęczała przed Betą (a ta oczywiście pomimo swocj 40 kg żywej wagi cała w strachu była), to Norcia podeszła i swoim pyszczkiem odpychała twarz p. doktor żeby nic złego Betusi nie robiła ... Pani doktor była zachwycona panienkami, tak grzeczne i usłuchane jak mało które duże psy :-))[/FONT]
[FONT=Arial]Normalnie czułam się jak mamuśka na wywiadówce gdy zachwlają jej córki :-)))[/FONT]

[FONT=Arial]Pozdrawiam, Kasia
[/FONT]
[FONT=Arial]
Cudne są nie?
[/FONT][FONT=Arial]:loveu::loveu:
[/FONT]

Posted

A JAK !!!! PRZYBYŁO MI 15 KG Z TEJ DUMY :-))))) JUŻ MUSZĘ ZASZEWKI W SPODNIACH ROBIC :-))) HI, HI,HI :-)))

To są potwory jak mało które :-)) Ale przekochane i przecudowne ;D

Już jade na szczocie - wprawiam się przed zmianą futerek ;-)))

• 4 months later...
Posted

Witaj !
No właśnie od kilku ładnych już dni się przymierzam do wysłania kolejnych fotek, bo troche ich narobiłam w ostanim czasie :-)
U panieniek wszystko OKi :-) teraz mają wakacje, bo tak do czerwca nieprzerwanie uczęszczały na szkolenia z naszym (ich) ulubionym Panem Jackiem :-). Po tych szkoleniach to za chwilę ja zacznę aportować i pilnowac posesji :eviltong:
Teraz ponieważ w końcu udało się nam założyć trawnik wokół domu świrują po trawie i kulają się niemiłosiernie :-) A już ulubiona zabawa Norki to stanie centralnie nad spryskiwaczem do trawy i mycie sobie wszystkich części ciała wodą wylatujacą z niego... Po takiej kąpieli panna wygląda tak, jakby przez całe swoje życie mieszkala w rurach MPO... Ale zabawa jest na 102 !!! A Betka oczywiście skrupulatnie wszystko papuguje od swojej starszej Siostry i też zaczęła się "kąpać" pod spryskiwaczem
Norcia broni swojej Pańci i nie wolno obcemu do mnie podejść, bo zaraz robi blokade - staje między mną a "intruzem" i wara ... obszczeka i odgoni :mad: chyba że pańcia powie "Norcia wszystko w porządku, przyjaciel" to wtedy Norcia odpuszcza i kładzie się przy nodze :p
Nawet chyba udało mi się opanowwać jej potężny lęk do burzy... Teraz jak zaczyna grzmieć to dostaje smakołyka, mówię, że wszystko jest w porządku i wtedy Norka kładzie się i spokojnie leży - chyba że zaczynają sie błyskawice, wtedy ewakuuje się i spi obok kanapy w salonie.

I strasznie, ale to strasznie nie cierpi "czarnego potwora" który co jakiś czas wypełza z garażu .... :angryy: (czyt: kosiarka spalinowa) najchętniej odgryzłaby mu kółka (co też cały czas próbuje zrobić - a nóż w końcu odpadną ?) :mad: Więc na czas koszenia musi Norcia przymusowo z Betusią iść pooglądac telewizję, żeby mąż mógł w spokoju, nie atakowany z każdej strony przez dwa potwory, skosić trawę :-)

Jak tylko się zmobilizuję i przegram w końcu zdjęcia to wyślę do wstawienia :-)

Pozdrawiamy serdecznie i ślemy uściski łapek od dziewczynek :-)

Posted

Ale wieści! :)
Z kosiarką u nas było to samo w przypadku Lili (i z łopatą do śniegu ;)). Ale w tym roku jakoś... odpuściła.
Tak sobie myślę, czego oni te psy na szkoleniach uczą?!?!?! Powinni uczyć rzeczy podstawowych - np. oswajać z... kosiarką! :)
Na zdjęcia czekam z niecierpliwością!!!!

Posted

Chciałam jeszcze tylko dodać, co zapomniałam wcześniej, ze panienki są światowe - jeżdżą z nami samochodoem wszędzie gdzie się da i nie trzeba im nawet mówić żeby wsiadały - wystarczy otworzyć bagażnik i w lot pojawiają się w środku :-))

NO I WŁAŚNIE MINĄŁ ROK, JAK NORCIA POJAWIŁA SIĘ U NAS :-)):loveu: :lol:

JUŻ TYLE RAZY TO MÓWIŁAM NA TYM FORUM, ALE POWTÓRZĘ RAZ JESZCZE - NIE WIEM JAK MOŻNA ODDAĆ TAK WSPANIAŁEGO PSA Z TAK CUDOWNYM CHARAKTEREM !!!!
A do poprzednich właścicieli Norki chciałam też żec słówko - Norka jest wspaniałą nauczycieką i nauczyła Betti wielu wielu wspaniałych rzeczy. Żałujcie, ze ją oddaliście i to bardzo !!!!! Drugego takiego przyjaciela nie znajdziecie !!!

Posted

hahaha :D Super się czyta opowieści o Norce i Betti :D Nie wiem czy z kosiarką działa to podobnie, ale znam sposób na lęki i atakowanie odkurzacza ;) Usłyszałam jakiś czas temu od znajomej, że świetnie działa spuszczenie lania odkurzaczowi :crazyeye: że niby jak pies zobaczy, że zły odkurzacz dostaje "po dupie" to uznaje, że właściciel ma go pod kontrolą i można sobie odpuścić szczekanie i atakowanie odkurzacza. Sprawdziłam na Fąflu :) Działa! :razz: Nasz odkurzacz dostał kilka razy wbęcki i pies już spokojny :D Może kosiarce trzeba wpierdziel spuścić?
Można też odczarowywać takie straszne odkurzacze itp. oraz zjawiska trudniej dotykalne :P ;) za pomocą super smacznych przekąsek z ręki. Behawiorysta kazał nam tak ćwiczyć z dzikusem Ciapkiem, żeby nie bał się machania rękoma, kotów i burzy. Też działa :) czyli np. smarujemy wyłączony odkurzacz smakowitym pasztecikiem. Jak już kilka razy odważy się zlizać z odkurzacza ten pasztecik to zostawiamy nieruchomy i posmarowany odkurzacz ale tym razem włączony na jakiś cichy tryb pracy i tak po kolei stopniujemy poziom trudności. Z burzą i machaniem rękoma to samo tylko nie smarujemy burzy oczywiście ;) Jak tylko zaczyna grzmieć i pies przejawia lęki zaczynamy go co jakiś czas częstować czymś smakowitym. Przy tym ważne by zachowywać się zupełnie normalnie, tzn. nie litować się nad psem tylko mówić normalnym tonem i zachowywać jakby nic się nie działo. Takie skarmianie podczas trwania bodźca, którego pies się boi z czasem procentuje pozytywnym skojarzeniem i pies przestaje się bać :) Z burzą jeszcze ćwiczymy, ale machanie rękami tak odczarowałam, że teraz Ciapas na machanie rękoma zamiast się bać, leci pod nogi i oczekuje nagrody :D Sesje z kotami też super podziałały :) Polecam :)

Zdjęcia Norci i Betti mam już na mailu od kilku dni tylko jeszcze nie wstawiłam na fotosik. Już się wgrywają :)

Posted (edited)

a oto i Norcia i Betti!! :multi:
(przypisy do zdjęć oryginalne z maila :) Żeby nie było, że coś zmyślam ;):eviltong:)

[FONT=&amp]nie ma jak zimny prysznic w gorący dzień[/FONT]

[FONT=&amp]nie każdy może się pochwalić własną osobistą wersalką [/FONT][FONT=Wingdings]:)
[/FONT]

[FONT=&amp]szczery uśmiech do kamery [/FONT][FONT=Wingdings]J
[/FONT]

[FONT=&amp]czujnym trzeba być … zawsze
[/FONT]

[FONT=&amp]
[/FONT]

[FONT=&amp]uff, jak gorąco …
[/FONT]

Edited by Kociabanda2
Posted

[FONT=&quot]w upalny dzień każdy kawałek cienia na wagę złota [/FONT][FONT=Wingdings]J
[/FONT]
[FONT=Wingdings]

[/FONT]
[FONT=&quot]padam do nóżek Siostrunia [/FONT][FONT=Wingdings]J
[/FONT]

[FONT=&quot]Jaki pyszny ten ring …waniliowy mniam, mniam [/FONT][FONT=Wingdings]J
[/FONT]

[FONT=&quot]buzi, buzi [/FONT][FONT=Wingdings]:)[/FONT][FONT=&quot] jak my się kochamy [/FONT][FONT=Wingdings]J[/FONT]