Nutusia Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Czyli Norka to Gabryśka i się razem... brechtają! :) Quote
Kociabanda2 Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 (edited) Paranienormalne Norka i Betti :lol: No ładnie :evil_lol: Edited February 16, 2012 by Kociabanda2 Quote
Ellig Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 (edited) .................................. Edited February 16, 2012 by Ellig Quote
Kociabanda2 Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 nowa porcja fotek od Kasi :) :) :) :) Zgadnijcie która jest która ;) no ja zgaduję bez problemu :D Wystarczy spojrzeć na uszyska :D Quote
Kociabanda2 Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Dla wyjaśnienia - ten nosek na górze to Norci :) no tu już trudniej byłoby poznać która która :eviltong: :D Quote
Kociabanda2 Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Żeby wejść do domu trzeba najpierw sforsować "Strażnika Texasu" - bez hasła nie ma szans :D Piękna Strażniczka Norcia! :loveu: Quote
Kociabanda2 Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 i na koniec kilka rodzinnych fotek panienek :) ale słodko splotły łapki i drzemią :loveu: Jak one się kochają! :loveu::loveu::loveu: Quote
Nutusia Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 O jezusie, jakie... NIEDŹWIEDZIE!!!!!!!!!!!!!!! Nie zazdroszczę pracy ze szczotką, gdy panny zaczną zmieniać sukienki na letnie ;) Quote
Kociabanda2 Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 haha :D no ja też nie :D Będzie będzie z czego dziergać sweterki :eviltong: Za pozwoleniem Kasi wklejam jeszcze uroczą historię miłosną :eviltong: [FONT=Arial]Byliśmy z Panienkami u weta, bo Betka dostała zapalenie ucha więc przy okazji Norka pojechała na zastrzyk przeciw wściekliźnie bo wlaśnie się kończyła karencja i jak Betusia miała czyszczone ucho, pani doktor klęczała przed Betą (a ta oczywiście pomimo swocj 40 kg żywej wagi cała w strachu była), to Norcia podeszła i swoim pyszczkiem odpychała twarz p. doktor żeby nic złego Betusi nie robiła ... Pani doktor była zachwycona panienkami, tak grzeczne i usłuchane jak mało które duże psy :-))[/FONT] [FONT=Arial]Normalnie czułam się jak mamuśka na wywiadówce gdy zachwlają jej córki :-)))[/FONT] [FONT=Arial]Pozdrawiam, Kasia [/FONT][FONT=Arial] Cudne są nie? [/FONT][FONT=Arial]:loveu::loveu: [/FONT] Quote
Norka & Betti Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 A JAK !!!! PRZYBYŁO MI 15 KG Z TEJ DUMY :-))))) JUŻ MUSZĘ ZASZEWKI W SPODNIACH ROBIC :-))) HI, HI,HI :-))) To są potwory jak mało które :-)) Ale przekochane i przecudowne ;D Już jade na szczocie - wprawiam się przed zmianą futerek ;-))) Quote
Kociabanda2 Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 no no! Duma niech rozpiera, ale nie pękamy! Dziewczyny, by się zapłakały! Zmiana futerek będzie teraz bolączką nas wszystkich :D U mnie też już się powoli rozkręcają :P Quote
Norka & Betti Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 Witaj ! No właśnie od kilku ładnych już dni się przymierzam do wysłania kolejnych fotek, bo troche ich narobiłam w ostanim czasie :-) U panieniek wszystko OKi :-) teraz mają wakacje, bo tak do czerwca nieprzerwanie uczęszczały na szkolenia z naszym (ich) ulubionym Panem Jackiem :-). Po tych szkoleniach to za chwilę ja zacznę aportować i pilnowac posesji :eviltong: Teraz ponieważ w końcu udało się nam założyć trawnik wokół domu świrują po trawie i kulają się niemiłosiernie :-) A już ulubiona zabawa Norki to stanie centralnie nad spryskiwaczem do trawy i mycie sobie wszystkich części ciała wodą wylatujacą z niego... Po takiej kąpieli panna wygląda tak, jakby przez całe swoje życie mieszkala w rurach MPO... Ale zabawa jest na 102 !!! A Betka oczywiście skrupulatnie wszystko papuguje od swojej starszej Siostry i też zaczęła się "kąpać" pod spryskiwaczem Norcia broni swojej Pańci i nie wolno obcemu do mnie podejść, bo zaraz robi blokade - staje między mną a "intruzem" i wara ... obszczeka i odgoni :mad: chyba że pańcia powie "Norcia wszystko w porządku, przyjaciel" to wtedy Norcia odpuszcza i kładzie się przy nodze :p Nawet chyba udało mi się opanowwać jej potężny lęk do burzy... Teraz jak zaczyna grzmieć to dostaje smakołyka, mówię, że wszystko jest w porządku i wtedy Norka kładzie się i spokojnie leży - chyba że zaczynają sie błyskawice, wtedy ewakuuje się i spi obok kanapy w salonie. I strasznie, ale to strasznie nie cierpi "czarnego potwora" który co jakiś czas wypełza z garażu .... :angryy: (czyt: kosiarka spalinowa) najchętniej odgryzłaby mu kółka (co też cały czas próbuje zrobić - a nóż w końcu odpadną ?) :mad: Więc na czas koszenia musi Norcia przymusowo z Betusią iść pooglądac telewizję, żeby mąż mógł w spokoju, nie atakowany z każdej strony przez dwa potwory, skosić trawę :-) Jak tylko się zmobilizuję i przegram w końcu zdjęcia to wyślę do wstawienia :-) Pozdrawiamy serdecznie i ślemy uściski łapek od dziewczynek :-) Quote
Nutusia Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 Ale wieści! :) Z kosiarką u nas było to samo w przypadku Lili (i z łopatą do śniegu ;)). Ale w tym roku jakoś... odpuściła. Tak sobie myślę, czego oni te psy na szkoleniach uczą?!?!?! Powinni uczyć rzeczy podstawowych - np. oswajać z... kosiarką! :) Na zdjęcia czekam z niecierpliwością!!!! Quote
Norka & Betti Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 Chciałam jeszcze tylko dodać, co zapomniałam wcześniej, ze panienki są światowe - jeżdżą z nami samochodoem wszędzie gdzie się da i nie trzeba im nawet mówić żeby wsiadały - wystarczy otworzyć bagażnik i w lot pojawiają się w środku :-)) NO I WŁAŚNIE MINĄŁ ROK, JAK NORCIA POJAWIŁA SIĘ U NAS :-)):loveu: :lol: JUŻ TYLE RAZY TO MÓWIŁAM NA TYM FORUM, ALE POWTÓRZĘ RAZ JESZCZE - NIE WIEM JAK MOŻNA ODDAĆ TAK WSPANIAŁEGO PSA Z TAK CUDOWNYM CHARAKTEREM !!!! A do poprzednich właścicieli Norki chciałam też żec słówko - Norka jest wspaniałą nauczycieką i nauczyła Betti wielu wielu wspaniałych rzeczy. Żałujcie, ze ją oddaliście i to bardzo !!!!! Drugego takiego przyjaciela nie znajdziecie !!! Quote
Norka & Betti Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 No właśnie łopata tez była obszczekana, ale w tym przodowała Betusia, i w łapaniu rzucanego śniegu - ona jest w tym lepsza niż nasz bramakrz na Euro p. Tytoń :eviltong: Quote
Kociabanda2 Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 hahaha :D Super się czyta opowieści o Norce i Betti :D Nie wiem czy z kosiarką działa to podobnie, ale znam sposób na lęki i atakowanie odkurzacza ;) Usłyszałam jakiś czas temu od znajomej, że świetnie działa spuszczenie lania odkurzaczowi :crazyeye: że niby jak pies zobaczy, że zły odkurzacz dostaje "po dupie" to uznaje, że właściciel ma go pod kontrolą i można sobie odpuścić szczekanie i atakowanie odkurzacza. Sprawdziłam na Fąflu :) Działa! :razz: Nasz odkurzacz dostał kilka razy wbęcki i pies już spokojny :D Może kosiarce trzeba wpierdziel spuścić? Można też odczarowywać takie straszne odkurzacze itp. oraz zjawiska trudniej dotykalne :P ;) za pomocą super smacznych przekąsek z ręki. Behawiorysta kazał nam tak ćwiczyć z dzikusem Ciapkiem, żeby nie bał się machania rękoma, kotów i burzy. Też działa :) czyli np. smarujemy wyłączony odkurzacz smakowitym pasztecikiem. Jak już kilka razy odważy się zlizać z odkurzacza ten pasztecik to zostawiamy nieruchomy i posmarowany odkurzacz ale tym razem włączony na jakiś cichy tryb pracy i tak po kolei stopniujemy poziom trudności. Z burzą i machaniem rękoma to samo tylko nie smarujemy burzy oczywiście ;) Jak tylko zaczyna grzmieć i pies przejawia lęki zaczynamy go co jakiś czas częstować czymś smakowitym. Przy tym ważne by zachowywać się zupełnie normalnie, tzn. nie litować się nad psem tylko mówić normalnym tonem i zachowywać jakby nic się nie działo. Takie skarmianie podczas trwania bodźca, którego pies się boi z czasem procentuje pozytywnym skojarzeniem i pies przestaje się bać :) Z burzą jeszcze ćwiczymy, ale machanie rękami tak odczarowałam, że teraz Ciapas na machanie rękoma zamiast się bać, leci pod nogi i oczekuje nagrody :D Sesje z kotami też super podziałały :) Polecam :) Zdjęcia Norci i Betti mam już na mailu od kilku dni tylko jeszcze nie wstawiłam na fotosik. Już się wgrywają :) Quote
Kociabanda2 Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 (edited) a oto i Norcia i Betti!! :multi: (przypisy do zdjęć oryginalne z maila :) Żeby nie było, że coś zmyślam ;):eviltong:) [FONT=&]nie ma jak zimny prysznic w gorący dzień[/FONT] [FONT=&]nie każdy może się pochwalić własną osobistą wersalką [/FONT][FONT=Wingdings]:) [/FONT] [FONT=&]szczery uśmiech do kamery [/FONT][FONT=Wingdings]J [/FONT] [FONT=&]czujnym trzeba być … zawsze [/FONT] [FONT=&] [/FONT] [FONT=&]uff, jak gorąco … [/FONT] Edited July 19, 2012 by Kociabanda2 Quote
Kociabanda2 Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 [FONT="]w upalny dzień każdy kawałek cienia na wagę złota [/FONT][FONT=Wingdings]J [/FONT][FONT=Wingdings] [/FONT][FONT="]padam do nóżek Siostrunia [/FONT][FONT=Wingdings]J [/FONT] [FONT="]Jaki pyszny ten ring …waniliowy mniam, mniam [/FONT][FONT=Wingdings]J [/FONT] [FONT="]buzi, buzi [/FONT][FONT=Wingdings]:)[/FONT][FONT="] jak my się kochamy [/FONT][FONT=Wingdings]J[/FONT] Quote
Recommended Posts