polubek Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 podawać jakiś nr telefonu do kontaktu na adopcję? jeżeli tak to jaki? może jakiś kontaktowy żeby oddzwonić jeżeli byłby ktoś naprawdę zainteresowany. ddałoby podać do kiedy w przybliżeniu są ważne ogłoszenia zrobione na stronach? Quote
__Lara Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Słuchajcie, dostałam bardzo fajnego maila w sprawie Azy :D w ogóle to ma ponad 2000 wejść i 2 obserwatorów :o A to mail: "Witam serdecznie ;) mam na imię Dagmara mam 21 lat i mieszkam w olsztynie z chłopakiem w 2 pokojowym mieszkaniu. Chciałabym sie dowiedziec skad Pani jest,gdzie jest ten piesek.Bardzo chciałabym sie im zaopiekowac. Miałam juz kilka psów,wiec jestem świadoma obowiązków. Jest śliczna, nie moge w to uwierzyć,że spotkał ją taki los. Jak ja zobaczyłam od razu pomyślałam,ze bardzo chciałabym ja przygarną i otoczyć troską. Wszystko zalezy od tego gdzie ten piesek sie znajduje. Prosze mi wierzyć,ze u nas ta sunia znajdzie prawdziwy dom. Bardzo chce sie nia zaopiekowac ;)" nika28, podać Ci na pw adres mailowy tej osoby??? Quote
nika28 Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 [quote name='__Lara'] nika28, podać Ci na pw adres mailowy tej osoby??? Oczywiście __Lara i to jak najszybciej !!! :) :) :) Quote
__Lara Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 nika28 napisał(a):Oczywiście __Lara i to jak najszybciej !!! :) :) :) Już podsyłam ;) Quote
nika28 Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 polubek napisał(a):podawać jakiś nr telefonu do kontaktu na adopcję? jeżeli tak to jaki? może jakiś kontaktowy żeby oddzwonić jeżeli byłby ktoś naprawdę zainteresowany. ddałoby podać do kiedy w przybliżeniu są ważne ogłoszenia zrobione na stronach? Polubek, poczekamy na chwilę z ogłoszeniami, zobaczymy co ta Pani mi odpisze ;) __Lara, ta Pani też do mnie napisała, przed chwilą sprawdziłam skrzynkę, odpisałam jej, zobaczymy co z tego wyniknie :) Quote
polubek Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 ok ja kilka zrobiłam, ale wstrzymuję się. jak co to dajcie znać. Quote
nika28 Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 [quote name='polubek']ok ja kilka zrobiłam, ale wstrzymuję się. jak co to dajcie znać. Dzięki wielkie polubek ! [SIZE="1"]Na Marmurowej jest jeszcze jedna fajna sunia która ma wątek na dogo, ale nikt tam nie zagląda, ona ma mało ogłoszeń, bo większość już wygasła : http://www.dogomania.pl/threads/144903-Milua-od-2007-roku-czeka-na-swojAE-szansAE-PomA-A-my-jej-znaleA-AE-DOM Czekam na odpowiedź od P. Dagmary :) Quote
polubek Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 dzięki już tam lecę i zobaczę co i jak i robię ogłoszenia na wszystkie strony które mam, to chyba zejdzie mi do rana Quote
nika28 Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 A Pani mi odpisała że jest na 100 % pewna ! :loveu: Transport do Olsztyna na pewno się nie znajdzie, bo ostatnio szukałam przez miesiąc dla mojego kota którego mam na DT i DS mu przepadł... Tak więc ja osobiście chyba będę musiała ją zawieść. Z resztą wolę sprawdzić nowy domek osobiście ;) Quote
marysia55 Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Nika, sprawdź bardzo uważnie ten domek. Z jednej strony bardzo się cieszę, że ktoś zauważył naszą Azę i chce jej dać dom. Jednak nasunęło mi się parę spostrzeżeń. Dziewczyna ma 21 lat i miała już kilka psów( czy nie za młoda na kilka psów). Mieszka z chłopakiem, ale nie pisze czy to mieszkanie wynajmowane czy jej, czy chłopaka. Wiadomo, że różne są koleje życia. Jaki jest stosunek do tej adopcji jej chłopaka. Wiem, że powinnam się cieszyć a nie siać niepokój. Jednak lepiej teraz rozwiać te wątpliwości niż później ubolewać nad losem Azy. Quote
nika28 Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Tak, oczywiścię że sprawdzę ten domek uważnie. Dziewczyna wydaje się ok., ale zawsze trzeba sprawdzać. To jej mieszkanie, ona razem z chłopakiem chcą ją zaadoptować, jeszcze zapytam co z tymi kilkoma psami... Quote
__Lara Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Właśnie też mnie zastanawia sprawa tych kilku psów.... no i boję się jednego. Ten nieformalny związek, wiem, że w dzisiejszych czasach to już niby norma, ale mimo wszystko chyba wolę wyadoptowywać psy do rodzin, a nie związków nieformalnych. Ot taka moja uwaga. Quote
__Lara Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Właśnie też mnie zastanawia sprawa tych kilku psów.... no i boję się jednego. Ten nieformalny związek, wiem, że w dzisiejszych czasach to już niby norma, ale mimo wszystko chyba wolę wyadoptowywać psy do rodzin, a nie związków nieformalnych. Ot taka moja uwaga. Quote
ewatonieja Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 a mnie zastanawia: czy mozna by kogos poprosic z tego miasta o wizyte przedadopcyjna? Quote
Jenny19 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 W Olsztynie działa bardzo dobre schronisko, można poprosić kogoś z wolontariuszy np Jagoda1 albo Ania_i_Kropka, ewentualnie poszukać na mapie dogo Quote
nika28 Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 ewatonieja napisał(a):a mnie zastanawia: czy mozna by kogos poprosic z tego miasta o wizyte przedadopcyjna? Ja myślę że tak, zaraz napiszę do tej Pani, później wyślę PW. Quote
nika28 Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 SZUKAM KOGOŚ DO WIZYTY PRZEDADOPCYJNEJ W OLSZTYNIE !!! Nr. telefonu do Pani na PW. Quote
agaga21 Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 NIE SĄDZĘ BY KTOŚ Z OLSZTYNA TU ZAGLĄDAŁ, napiszcie do ania i kropka lub jagoda1(?) Quote
nika28 Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Ciotki z Olsztyna, skontaktujcie się jak najszybciej z tamtą Panią... U nas jest tak zimno, mój długowłosy pies nie chce wychodzić na dwór, a co dopiero taka gładkowłosa sunia... :-( Quote
Recommended Posts