Jump to content
Dogomania

czy są tu jakieś szkoty (prosimy zakladac oddzielne tematy!)??

Recommended Posts

Posted

Wojenka napisał(a):
Zdjęcia często kłamią,ale na podstawie tylko tego zdjęcia powiedziałabym tylko,że ten pies miał dobrego(czyt.znanego) handlera ;) .

Wojenka, na Montgomery niemal wszystkie psy mają dobrych handlerów ;-), chociaż akurat Pani, która wystawiała tego psa na grupie ja nie rozpoznałam. Pies jest z fińskiej hodowli, Int. Ch., wylądował w USA po pobycie w Japonii, wszędzie gdzie był (w Finladnii, Japonii i USA) dużo wygrywał.

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pieski powyżej piękne ,sama dużo stron z USA przegladalm i dziwilo mnie że tamtejsze szkoty(szczególnie pszeniczne)czesto maja strasznie dlugie łapy w porownaniu ze szkotami w UE.
A to fota mojego ideału suki i w ogolnym wrazeniu,budowie oraz w suuuuper przygotowaniu :

Posted

Wojenka napisał(a):
Zdjęcia często kłamią,ale na podstawie tylko tego zdjęcia powiedziałabym tylko,że ten pies miał dobrego(czyt.znanego) handlera ;) .

Ten pies to Europejczyk z krwi i kości...Perhaps SUGARDADDY i nie wiem czy aby Rebecca Johnson nie zgłosiła go na światówkę,a pani handler jest młodsza starzem w szkocim świecie niż wielu z nas!!! Ona poprostu ma to coś co przemawia do psa kiedy jest z nią w ringu. Wiem natomiast,ze pies którego wstawiłaś Wojenko jako pierwszego Charthill EMPIRE MAKER aka Alexander jest zgłoszony i jeżeli tylko Geoffowi Dowsonowi nic nie stanie na przeszkodzie, wspólnie dadzą handlerski show :diabloti: !!!
Natomiast czego by nie powiedzieć o amerykańskich szkotach (osobiście preferuję nasz europejski typ:loveu: ) to w ringu pies + człowiek = profesjonalny pokaz, takie numery z niechodzeniem, podskakiwaniem albo z ruchem nie po linii prostej automatycznie dyskwalifikują psa .Druga strona medalu - nie masz znanego handlera, nie wygrywasz! W każdym razie wszystkie nasze poczynania w ringu w Poznaniu będą obserwowane czujnym okiem:crazyeye: jednego z najstarszych starzem handlerów amerykańskich - Charli Hill (Charthill Scotties), tak że moi mili pokażmy ,że my też potrafimy :eviltong: , choć urząd handlera nie jest u nas tak popularny jak u nich!!!
Ponieważ pojawiam się tutaj sporadycznie, Serdecznie Was Pozdrawiam :multi: !
Asia

Posted

[quote name='Fritz']Pieski powyżej piękne ,sama dużo stron z USA przegladalm i dziwilo mnie że tamtejsze szkoty(szczególnie pszeniczne)czesto maja strasznie dlugie łapy w porownaniu ze szkotami w UE.
A to fota mojego ideału suki i w ogolnym wrazeniu,budowie oraz w suuuuper przygotowaniu :

Czy to aby nie jest pies?

Posted

[quote name='dorota07']czy to czasem nie jest to samo zwierze?

To jest REGINA DE QUORI DELLA Quattrocento, miotowa siostra mojego Frodka (ROBUSTO FORTE DELLA Quattrocento) oraz mieszkającej w Szczecinie Piji (RIBELLE PIA DELLA Quattrocento).

Posted

Flaire napisał(a):
Wojenka, na Montgomery niemal wszystkie psy mają dobrych handlerów ;-), chociaż akurat Pani, która wystawiała tego psa na grupie ja nie rozpoznałam. Pies jest z fińskiej hodowli, Int. Ch., wylądował w USA po pobycie w Japonii, wszędzie gdzie był (w Finladnii, Japonii i USA) dużo wygrywał.

Ta pani to Rebbeca Johnson (Sarahjoy Scots) z Japonii, tzn mieszka w Japonii ale z pochodzenia jest Amerykanką...Skąd inąd przesympatyczna osoba, która zapewne na jednych z następnych Montgomery będzie znanym handlerem...Ja w kazdym razie powierzyłabym jej swoje psy:multi: :multi: :multi: !

Posted

T.A.Scotties napisał(a):
Ta pani to Rebbeca Johnson (Sarahjoy Scots) z Japonii, tzn mieszka w Japonii ale z pochodzenia jest Amerykanką...
Ale to chyba nie ona go tam wystawiała... ;-)

Ja widziałam tego psa tylko na grupie i w ruchu zrobił na mnie duże wrażenie - dlatego go sfotografowałam. A patrząc na takie fotki w ruchu należy po prostu pamiętać, że statycznie ruchu pokazać się nie da i fotki w ruchu nijak się nie mają do upozowanych fot wystawowych (robienie których to zresztą cała szkoła jazdy, którą kiedyś tu opiszę ;-) ).

Posted

to wiem bo to fotka z Helsinek tylko wydawało mni się , że tamto powyższe zdjęcie przedstawia właśnie Reginę .a tak seriozo to faktycznie w Poznaniu trzeba dać z siebie wszystko ,nie jesteśmy gorsi

Posted

dorota07 napisał(a):
to wiem bo to fotka z Helsinek tylko wydawało mni się , że tamto powyższe zdjęcie przedstawia właśnie Reginę .a tak seriozo to faktycznie w Poznaniu trzeba dać z siebie wszystko ,nie jesteśmy gorsi

Wydaje mi się ,ze ten pies którego wstawił Fritz to Radkowy Pittu - UP SIDE DOWN dMDMG, ale foty są złudne więc moze sie myle.

Posted

T.A.Scotties napisał(a):
Wydaje mi się ,ze ten pies którego wstawił Fritz to Radkowy Pittu - UP SIDE DOWN dMDMG, ale foty są złudne więc moze sie myle.

no więc też odnoszę takie wrażenie...

Posted

dorota07 napisał(a):
gdzie na dogo umieścić ogłoszenie o oddaniu rocznego bernardyna z powodów rodzinnych tylko w dobre ręce?

N Psach w Potrzebie jest odpowiedni dział, ale najpierw upewnij się, że pies jest do ODdania, a nie do SPRZEdania.

Posted

[quote name='T.A.Scotties']To jest REGINA DE QUORI DELLA Quattrocento, miotowa siostra mojego Frodka (ROBUSTO FORTE DELLA Quattrocento) oraz mieszkającej w Szczecinie Piji (RIBELLE PIA DELLA Quattrocento).
Brawo T.A.Scotties wlasnie to jest ta suczka. Witaj na dogo:)

Posted

[quote name='T.A.Scotties']Czy to aby nie jest pies?

[quote name='T.A.Scotties']Wydaje mi się ,ze ten pies którego wstawił Fritz to Radkowy Pittu - UP SIDE DOWN dMDMG, ale foty są złudne więc moze sie myle.

:multi: dokladnie to Pitus, wykadrowany najpewniej z tego zdjecia
to Oberwart i Pitu II na grupie

(mam nadzieje, ze Quattrocento, mnie nie zabije za kopiowanie zdjec z jego strony:evil_lol: )

Posted

T.A.Scotties napisał(a):
Charthill EMPIRE MAKER aka Alexander jest zgłoszony

No to będzie ostro! :evil_lol:
Fajnie będzie go zobaczyć i porównać na tle znanych nam szkotów.

T.A.Scotties napisał(a):
nie masz znanego handlera, nie wygrywasz!

dokładnie...:roll: :p

Posted

[quote name='T.A.Scotties']
nie masz znanego handlera, nie wygrywasz!
[quote name='Wojenka']
dokładnie...:roll: :p
No to ewidentnie ja muszę być znanym handlerem :cool3: , bo swojego czasu sporo wygrywałam. :evil_lol:

A tak na poważnie, jak masz super przygotowanego, doskonałego psa i dobrze go wystawisz - to wygrasz i bez handlera. A jak pies jest przeciętny, albo przygotowany po amatorsku, albe kiepsko wystawiony, to rzeczywiście znany handler może pomóc - albo przeszkodzić, zależnie od tego, czy dany sędzia go lubi, czy nie. ;-)

Posted

Flaire napisał(a):
No to ewidentnie ja muszę być znanym handlerem :cool3: , bo swojego czasu sporo wygrywałam. :evil_lol:

A tak na poważnie, jak masz super przygotowanego, doskonałego psa i dobrze go wystawisz - to wygrasz i bez handlera. A jak pies jest przeciętny, albo przygotowany po amatorsku, albe kiepsko wystawiony, to rzeczywiście znany handler może pomóc - albo przeszkodzić, zależnie od tego, czy dany sędzia go lubi, czy nie. ;-)

Handlerzy wiedza do kogo jeżdzić...Hahaha:evil_lol: ...Tak samo jak u nas...;)

Posted

T.A.Scotties napisał(a):
Handlerzy wiedza do kogo jeżdzić...Hahaha:evil_lol: ...Tak samo jak u nas...;)
Nooo... Ja, jako znany handler ;) , oczywiście mam swoją listę. :cool3: Niestety, nie zawsze ma się wybór...

Posted

ohoho no to piekne szkociska beda ! Powinnam chyba sie skolonowac....Ja jednak bede przy moich czarno-rudych milosciach. Wiele miedzynarodowych spotkan mnie tam czeka :) i jakos trzeba jeszcze na A.T podskoczyc . o jejku jejku .....:roll:A mowia ze od przybytku glowa nie boli

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...